Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

izolēt sevi?

Reitings 86
Reģ: 26.01.2015
Šovakar lasu sevis rakstīto - dienasgrāmatas, esejas, pierakstus par izlasīto u.tml.

Secināju vienu. Tajā laikā (vienā gadījumā tas ir mēnesis, otrā 2 nedēļas, trešajā 2 nedēļas), kad esmu izolējusi sevi no pasaules, un dzīvoju viena pati lauku mājās, kur cilvēku kilometriem nav apkārt, un nekur no turienes neizbraucu, es rakstu vislabāk (un lasu visvairāk). Šķiet, tajā laikā raksta pavisam cits cilvēks. Ja atceraties manas iepriekšējās tēmas, varbūt atcerēsities, ka dzīvi gribu saistīt ar ne-fikcijas rakstīšanu.

Jau iepriekš esmu apsvērusi domu doties uz kādu pus gadu uz tām lauku mājām, taču nedaudz baidīja kā vientulība (tā man ir reāla problēma, cilvēku trūkums ļoti ātri un spēcīgi grūž izmisumā), tā arī tas, ka varbūt velti nositīšu laiku, jo esmu bezperspektīva u.tml. No otras puses šķiet - pus gads ir tik īss laiks, ja pieņem, ka es nodzīvošu vēl savus gadus 40-50! Un godīgi sakot esmu arī ļoti nogurusi no sava bezjēdzīgā darba, laika trūkuma, stresa.

Ko domājat? Visu pamest un braukt prom?
12.02.2015 21:20 |

Reitings 23
Reģ: 21.09.2014
Jā! Arī es reiz aidevos prom un gandrīz gadu. Viena pati lauku mājā,i malku skaldiju i ūdeņus no akas nesu. Daudz lasīju,daudz rakstīju. Tas bija svētīgs laiks.
12.02.2015 21:22 |

Reitings 86
maladajana, ļoti interesanti. Lauki bija dziļi vai kāds pagasta centrs? Viena pati dzīvoji? Jautāju, jo mani lauki ir ļoti dziļi, dzīvošu viena, un tā kā esmu ļoti jauna sieviete, fiziski izteikti vāja, man tomēr nedaudz ir bail. Ļoti nedaudz, bet tādas vieglas bailes var atņemt miegu daudzās naktīs.
12.02.2015 21:25 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Zini, Latvijā nav tik dziļu lauku, no kuriem kaut reizi, divas mēnesī nevarētu izkulties ārā un satikt kādu draudzeni. Ja zini, ka finansiāli varēsi to pavilkt - uz priekšu!
12.02.2015 21:26 |

Reitings 143
Reģ: 11.02.2015
Nu,tas viss protams skan forshi,skaisti un dveeselei-veseliigi.
Bet,godiigi domaaju,ka uz nedeelu,divaam,bet uz ilgu laiku atnemt sev apkaartejos ir parskarbu. Ilglaiciiga vientuliiba arii naak par sliktu,tas var pat iedziit melanholijaa,skumjaas.. Pavisam jau ar nevar.
Laba daudz nevajag, var protams aizbraukt,atpuusties no visa un visiem. Bet ne uzgadu.
12.02.2015 21:28 |

Reitings 575
Reģ: 20.06.2012
Dzīvot viena un rakstīt varēsi arī 50 gados, kad varbūt arī būs par ko uzrakstīt!
12.02.2015 21:32 |

Reitings 942
Reģ: 04.11.2014
Cilvēki ir dažādi, vienam ļoti vajadzīga sabiedrība, citam nē. Ja man būtu lauku mājas, kur aizbraukt, noteikti darītu to bieži.

Ja vēlies, dari tā.
12.02.2015 21:36 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
man šķiet ļoti laba doma. īpaši, jo tevi pašu uz tiem laukiem un izolāciju velk. es ticu, ka, kad pārvarēsi vientulību un skumjas, kaut kas "atvērsies". ja nē, tad vienmēr vari atgriezties pilsētā.
sabiedrība, mediji, visa nenormālā informācijas plūsma bieži vien ir traucēklis, ja to visu atmet, paliec divatā ar sevi un piespied sevi domāt, nevis plūst līdzi.
12.02.2015 21:36 |

Reitings 23
katia, nav tālu no Rīgas - apmēram stunda piecpadsmit ar auto,bet tuvākie kaimiņi - 2km un veikaliņš - 5km. Dzīvoju viena,tā ir manas mātes māja,kurā dzīvojam tikai pa vasarām. Man bija droši jo neesmu no bailīgajiem.
12.02.2015 21:38 |

Reitings 86
Samaara, naudu esmu ilgi krājusi, tās man tiešām netrūks. Par draudzeņu satikšanu, jau iepriekš rakstīju, ka draugu man nav :D

Ilglaiciiga vientuliiba arii naak par sliktu,tas var pat iedziit melanholijaa,skumjaas.. Pavisam jau ar nevar.

Esmu dzīvojusi izolēti pus gadu, Rīgas centrā. Tā, ka reizi pa reizei cilvēkus redzi, bet īsti ne ar vienu nekontaktējies, un rezultātā sajūta, ka dzīvo uz vientuļas salas. Kaut kā izdzīvoju. Protams, bija dziļa depresija, mentāli biju gandrīz paralizēta. Bet ir pagājuši jau gadi 3 un man šķiet, ka neesmu vairs tik vāja, lai reaģētu kā toreiz. Lai gan, protams, varbūt sevi mānu, jo pat kādu stundu atpakaļ domāju par nospiedošo klusumu mājās, draugu un ģimenes neesamību utt. Varbūt mirklīgs vājums. Neizlikšos, ka visu par sevi varu droši atbildēt, bet vismaz šobrīd tā izolētība mani tik ļoti nebaida, tikai nedaudz.

sabiedrība, mediji, visa nenormālā informācijas plūsma bieži vien ir traucēklis

+++

Piebildīšu, ka internetu līdzi ņemt negribu. Datoru jā, taču bez pieslēguma.
12.02.2015 21:39 |

Reitings 339
Reģ: 04.08.2013
man arī tava doma šķiet pietiekami interesanta. arī es par to kādreiz esmu domājusi, bet man laikam nav drosmes to šobrīd darīt, kamēr nav pabeigts iesāktais un pēc tam jau būs par vēlu.

bet, ja tev visi apstākļi to atļauj, dari to un izbaudi to sava vaida māksliniecisko bohēmu un radi. :) un jebkurā gadījumā jau varēsi uzaicināt arī kādu ciemos, ja galīgi vientuļi sajutīsies.
12.02.2015 21:40 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Ja man būtu lauku mājas, kur aizbraukt, noteikti darītu to bieži.

++
12.02.2015 21:42 |

Reitings 86
maladajana, bieži brauci uz Rīgu, citurieni, kur ir daudz cilvēku, juties vientuļa?
12.02.2015 21:42 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es noteikti esmu viena no taam,kura veelaas dziivot prom no cilveekiem!Noteikti speeju gleznot un dariit citus darbus,kas prasa taadu iipasu vidi,kas man noteikti nepieciesama ,buutu loti taalu no cilveekiem.
12.02.2015 21:44 |

Reitings 23
katia,man pietika ar bodes apciemojumu. :) man bieži zvanija draugi,ģimene. Sākumā pati bieži zvaniju,bet pēc tam tā pieradu,ka sazvanījāmies reti,augstākais pāris reizes mēnesī. Man tiešām ļoti patika. Ļoti.
12.02.2015 21:47 |

Reitings 86
Emmanuelle, nav tā, ka es obligāti bēgtu no cilvēkiem. Ja es Rīgā varētu aizejot no darba turpināt īrēt dzīvokli, turklāt tādā vietā, kur izejot ārā nevis ietriecies bruģī, bet izej pie dabas - ezeriem, mežiem, pļavām - es daudz labprātāk paliktu Rīgā, kur ir cilvēki. Bet tā kā manas finanses man šādu iespēju liedz, tad nāksies izolēt sevi.

Piebildīšu, ka pie manis ciemos 1x nedēļā obligāti brauks vecāki, jo arī tagad 2x nedēļā uz turieni brauc uz kādu dienu vai 2. Nebūšu pilnīgi viena, bet tuvu tam.
12.02.2015 21:48 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Tādi noslēgšanas periodi ir intelektuāli loti produktīvi. Atceros ka vidusskolas laika vasara visvairāk "izaugu " jo nekas netraucēja lasīt, domāt, analizēt. Vēl labi ir periodi pec ievākšanas jaunā mājā kad internets nav pieslēgts.
Ja Tev tāda iespēja ir- izmanto. Neredzu jēgu sēdēt sabiedrība tikai tāpēc ka esi jauna, pa pus gadu ne Tu savecēsi, ne no sabiedrības kaut ko pazaudēsi.
12.02.2015 21:50 |

Reitings 86
maladajana, bet tomēr tu neapliki tur uz dzīvi. Kādēļ? Turklāt, kādēļ īsti brauci? Un kā tagad šķiet, tev tas gads deva kaut ko vairāk par ''svētīgu'' sajūtu, ir kaut kāds praktisks labums? Jautāju visu šo, jo pati sev arī uzdodu šos jautājumus. Ja ir kaut kas, ko vēlies pastāstīt, lūdzu pastāsti, mani ļoti interesē :) Turklāt gan jau ne mani vienīgo.
12.02.2015 21:50 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
Es gribētu, lai man ir tāda vieta, kur noslēpties, kad viss piegriežas un visu norakstīt no sevis nost, arī radoši uzlādēties, lasīt, būt vienai dabā. Bet, kad domāju par to, kā būtu tā dzīvot, saprotu, ka esmu ļoti atkarīga no cilvēkiem. Vienmēr atradīsies kāds, kurš gribēs zināt manu lokācijas vietu un ne visi sapratīs šo vēlmi pēc prombūtnes.
Apbrīnoju cilvēkus, kas var tā salauzt visus rāmjus un doties prom.
12.02.2015 21:51 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
Annija47 kā tu to domā? :D Tipa cilvēks,kurš vēlas rakstīt to drīkst darīt tikai ap gadiem 50,jo pirms tam nav par ko rakstīt? :D Nav neviena laba rakstnieka,kas raksta jaunībā? :D
12.02.2015 21:53 |

Reitings 575
Reģ: 20.06.2012
Tas laikam man bija domāts :D 47 vai 27 :D
Apmēram arī tā var to uztvert. Nesaku, ka nav neviena laba jauna rakstnieka, bet nedomāju, ka tādu ir tik daudz, ka visiem pēkšņi jāskrien uz laukiem rakstīt. Labāk iekārtoties dzīvē un tad, ja ir aicinājums, sākt vai turpināt rakstīt.
Es vienkārši nespēju iedomāties, ka kāds normāls cilvēks var visu pamest uz pusgadu, lai rakstītu. Ko tālāk? Mēģināt to pārdot?
Tikt nevarēs atpakaļ turpat, kur būsi pabeigusi - ne darbā, ne skolā, ne vienalga, kur tu tagad esi.
12.02.2015 22:03 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits