Es no šitā kokteiļa parasti gatavoju zupu. Nu tādu ļoooti vienkāršu - kartupeļi, burkāni, briseles kāposti, ja gribās var pielikt arī ziedkāpostus vai zaļās pākšu pupiņas, pāris diļļu zariņi un kausētais siers.
Bet vispār jūras mošķiem virsū iiillllgi skatījos ar lielu skepsi un reālām bailēm tās nogaršot publiskā vietā. Taču tāda reize pienāca un ziņkāre ņēma virsroku. Tā bija pica ar garnelēm un mīdijām. Garneles man garšoja, to jau zināju, bet nogaršojot mīdijas biju patīkami pārsteigta. Nākamās bija mīdijas sidrā, pēc tam kalmāru gredzeni, tad jau arī visi pārējie mošķi. Austeres gan vēl nav baudītas, bet domāju, man patiktu. :)
Starp citu, mana, no kādas ēstuves patapinātā mīdiju recepte:
Mīdijām čaulā patecina ūdeni virsū, lai atveras, pa to laiku uz pannas apcep ķiplociņu sālī un piparos, uzlej ūdeni (tā ka minimāli pārklāj mīdijas) un ieber atvērtās mīdijas. Kādas 4-5 minūtes pasautē un pielej sauso sidru, apmēram 1/3 vai 2/3 no ta, cik tur ūdens un pasautē vēl 3-4 minūtes. Un viss. Nolej šķidrumu, var uzspiest citroniņu pa virsu un bauda :)