Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Jūras kokteilis

 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Parunāsim par to! Ļoti gaidīšu šajā diskusijā jūras produktu/ēdienu/delikatešu guru :D

Pati neesmu labās attiecībās ar gliemjiem - mīdijām. Un nav arī tā, ka kalmārus un astoņkājīšus varu karotēm ēst. Bet sava veida "degsme" un vilinājums ir. :D Līdzīgi man bija ar olīvām un sušī - pirmajā reizē, kad ēdu, tā knapi noriju, bet tad pagāja kāds periods un pat nesajūtot smaržu, siekalas mutē skrēja, iztēlojoties. Un tā nu ir - tagad es mīlu gan sušī, gan olīvas. Gribu, lai tā ir ar jūras mošķiem.
Gribētu, lai ieliekat izmēģinātas, garšīgas receptes, ko un kā pagatavot. Vai ir iespējams pagatavot ko tādu, kas garšotu arī tādam cilvēkam, kurš uz tām radībiņām skatās ar šķību aci?

Kāda bija jūsu pieredze - vai ir bijis līdzīgi kā man un draugam - liekas bveee, bet pagaršojot iepatīkas ?:-D
11.02.2015 11:55 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Man garšo, bet piemerasm paelja ar ūras veltēm vai pica ar jūras veltēm...nēēēē
11.02.2015 12:01 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Man ļoti garšo jūras veles. Ar šo kokteili taisu rizoto, jo ir īzi-pīzi un garšo superīgi :)
11.02.2015 12:03 |
 
Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Man garšo mērce ar mīdijām. ņammm...(l)
11.02.2015 12:04 |
 
Reitings 428
Reģ: 05.02.2015
Man ļoti garšo visādas jūras veltes. Kokteili izmantoju dažādu zupu - tomātu, kokosriekstu piena,zivju - gatavošanai un pastai ar jūras veltēm.
11.02.2015 12:04 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Lūdzu, lūdzu iemetiet kādu recepti, tādu vienkāršu, kā jūs taisat - piem., to pašu mīdiju mērci, risoto, zupu?
Kubiete, kāpēc tieši tev negaršo paelja un pica ar jūrasveltēm, bet garšo kas cits? (kas tieši?)
11.02.2015 12:14 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
salāti , mērces un etc. Nu risi ar jūras veltēm , nu ne...man nepatik.
11.02.2015 12:15 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
(šeit iet runa pat ne tikai par "jūras kokteili", bet vispār par jūrasveltēm kā tādām. :) Piemēram, kalmāriem (man interesē, vai kāda ir gatavojusi, piem., pildīto kalmāru vai kā citādāk), varbūt ir kāda supergarda recepte sēpijām, mīdijām (tās, kas čaulā)?)

Dažreiz veikalos šķiet, ka šie te jūras produkti ir lētāki par lielo dzīvnieku gaļu, taču ir daudzreiz veselīgāki, tāpēc gribas "iemācīties" tos lietot uzturā, lai var ēst gardu muti. Protams, pastāv arī variants, ka negaršos ne pa kam, bet nu jāpamēģina ir.
11.02.2015 12:18 |
 
Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Es pati neesmu taisījusi mērci, bet aptuveni redzēju kā taisa:

Uz pannas apcep sīpolu, pieliek garšvielas (pēc gaumes), aplej ar baltvīnu. Tad tur liek mīdijas (tās, kas ir nolobītās), apcep, kad jau ir "pasautējies" un patvaikojis, tad piešauj saldo krējumu klāt, un mērce gatava. Ļoti garšīgi. :)
11.02.2015 12:26 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Agrāk tajos iepakojumos bija receptes.
Rizoto:
Apcep pannā olīveļļa sakapātu sīpolu līdz ir zeltains, tad pievieno kādas 2-3 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas, es izmantoju ķiplokspiedi)
Tad ieber 150g apaļos rīsus un 1 min apcep
Pievieno karstu buljonu (kādu puslitru, es lieku uz aci karstu ūdeni + Aninņa garšvielu + vēl kādu garšvielu, kas patīk), pievieno 2-3-4 laupu lapas un čili piparu.
Uzliec vāku un sutini (mazā liesmā) līdz rīsi gandrīz gatavi, ik pa laikam uzmet aci, vai nevajag pievienot ūdeni
Tad pievieno atkausētu jūras velšu kokteili, samaisi un 5 min (ne vairāk)
Izņem čili un lauru lapas, pielies 50 g rīvēta Parmezāna tipa siera un labi daudz bazilika (var kaltētu), pagaršo vai nevajag pievienot sāli un piparus un pasniedz. Galvenais to kokteili nepārcept.
11.02.2015 12:26 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Ja gribas, var pievienot tomātu pastu.
11.02.2015 12:27 |
 
Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
mmm, sugar, man tagad tā sagribējās Tavu recepti izmēģināt! ;-)
tiešām jāsāk ikdienā vairāk izmantot jūras veltes!
11.02.2015 12:32 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
liels paldies!
Vēl jautājums! Varbūt ir zināms, kurš no mošķiem dod kādu garšu/smaržu? Visiem zināms, kā garšo vai smaržo garnele. Bet kā ir ar pārējo? Nupat iekš fotoreceptes.lv izlasīju, ka astoņkājim piemītot īpatnējs aromāts. Tā ir? Man likās, ka tas īpatnējais nāk no mīdijām.
11.02.2015 12:42 |
 
Reitings 1652
Reģ: 01.02.2013
Tāāaa, tikko atklāju kā sauc mošķīšus no tā jūras kokteiļa, kas man ļoti garšo - mīdijas :-D:-D:-D
Un ar ziloņa cienīga lieluma prieku atklāju, ka Stirnu Rimi viņas saldētavā stāv un var iesvērt, cik vēlos. Un tikai viņas (l)

Es taisīju jūras kokteili ar olu nūdelēm -
apcep sīpolus olīveļļā, klāt piejauc jūras mošķīšus un pacep biki. Tad var pievienot saldo krējumu, pasautēt un pēc laika, kad garšas ir savienojušās liek klāt olu nūdeles un pasautē zem vāka uz lēna uguns kādas 5min. (l) Tā recepte no manas izdomas, ko gatavoju, bet gan jau kaut kur kaut kas līdzīgs ir arī iegrāmatots.
11.02.2015 13:13 |
 
Reitings 1652
Reģ: 01.02.2013
Protams, liek garšvielas pēc nepieciešamības. :-D
11.02.2015 13:14 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
paldies!:)
11.02.2015 14:15 |
 
Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Man ar jautajums par sho teemu.

Kaada jums pieredze ar oystereem? Pati nekad muzaa nemu meginaajusi. Parasti visadi 'glumekji' ( marinetas seenes etc) garsho :-D Bet nezinu ,kaa butu ar glumaam juuras velteem.

Sho sestdien ieshu vakarinjaas un vilinajums pameeginaat.
11.02.2015 14:19 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Es nešaubos, ka ir garšīgi, bet kaut kā nevaru pārkāpt sev pāri pagaidām .. varūt jāpamēģina un jāsāk ar tām sveramajām mīdījām :D :)
11.02.2015 14:22 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
cheeky - es vienreiz restorānā tiku nogaršot svaigas, jēlas austeres. Man vajadzēja tāāāā saņemties tam gājienam! Uhh! Austeres apslaka ar citrona sulu, "uzlej" karotīti vīna etiķa ar sakapātu sīpolu un liek to visu mutē. Struktūra ir...jocīīga! :D Es fiksi sakošļāju, īpaši neizbaudot katru gaļas milimetru un noriju. Garša mutē paliek ilgi. Bet ar vīnu bija tīri labi. Garšo pēc "kaut kā interesanta" savienojumā ar svaigu lasi. Varbūt otrreiz man garšotu labāk.
11.02.2015 14:26 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009

To izskats gan man tikai ar vienu asociējas.... :D
11.02.2015 14:27 |
 
Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
haha jaa skats vinjaam interesants :-D:-D

Domaju ,ka meeginashu. Ja negarshos vismaz bushu nogarshojusi.

Tagad nakamais jautajums . Kuras izveleeties -

Rockefeller / Tempura / Au natural
Cambrae rocks
Colchester wild natives
11.02.2015 14:31 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)