Sveikas.
Man draugi vasará dodas apcelot Baltijas valstis. Sakara ar to ka mana dzimtene ir Latvija vini ludza manu palidzibu ar informaciju ko redzet Latvija. Tad nu tagad mekleju visinteresantakas, aktivakas, skaistakas vietas un taisu apsrakstu un karti.
Tadel mans jautajums - ko tad isti redzet Latvija?
atvainojos ka bez garumzimem - manejas kaut kur pazudusas.
Latvijā ir ļoti daudz skaistu vietu, bet man personīgi īpaši tuva ir Latgale, Krāslava, Daugavas loka, daba, lauki, meži. Cēsu apkārtne, tas ir Gaujas nacionālais parks - Līgatne. :-)
Kas pirmais nāk prātā - Jūrkalne, Pāvilosta, Kuldīga, Rundāles pils, Vecrīga, Tūjas pludmale, Sigulda vai Cēsis. Kaut kas ekstrēmāks, piem., Karosta vai Līgatnes bunkuri.
Bauskas pusē - Rundāles pils, Bauskas pilskalns, Tērvete, Motormuzeja filiāle - ja vēl uztrāpa uz pasākumiem, tad ar pievienoto vērtību. Pokaiņi - ja gribas ekskursiju ar mistikas piesitienu.
Noteikti jau pieminētā Kuldīga, tur ir arī Riežupes smilšu alas, Veczemju klintis/ alas Vidzemes jūrmalas pusē. Kokneses pilsdrupas. Pūres šokolādes muzejs.
Nu jāsak ar to no kadas puses tu pati esi. Var veltīt vairāk laika un vairāk apskates vietas.
Tad izdomā galamērķi piemēram Igaunija Pērnava un tad domā pa kādiem ceļiem jūs līdz viņai brauksiet, pa ceļam pieķerot klāt tuvākās apskates vietas.
Zile - pati es esmu no Talsu puses, bet saja gadijuma tam nav nozimes. Vini iebrauks Latvija no Daugavpils puses un tad dosies uz Liepajas pusi. Viniem galvenais ir zinat ko tiesi ir verts apskatit un man gribas ta lai ir daudzveidiba. :)
Nu es varētu ietekt uz Ventspili caur Kuldīgu, tad uz Liepāju , tad Palanga, Klaipēda, Kuršu kapa. Manuprāt vietas ko rādīt Lietuvā un atrodas daudz maz vienuviet.
Palangā ir dzintara muzejs.
Tad caur Plunge, Telšiai, Šauļi ( netālu krusta kalns ), Bauska, Rundāle, Mežotne un atpakaļ Daugavpils.
Varētu būt šāds maršruts.
Nezinu vai piecās dienās iekļautos, bet šo to intresantu jau redzētu :-)
Diemžēl Igauniju apskatīt nesanāks :-D