Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Ārzemēs dzīvojošās

Reitings 27
Reģ: 01.07.2011
Te ir kādas meitenes, kuras šobrīd dzīvo un strādā ārzemēs? Vienalga kurā valstī. Padalaties ar savu pieredzi. Kā aizbraucāt, kā sasniedzāt normālu amatu, cik ilgu laiku tas aizņēma. Varat arī privāti rakstīt, ja nevēlaties šeit dalīties pieredzē.
09.02.2015 12:02 |

Reitings 303
Reģ: 06.01.2015
Kā aizbraucāt, kā sasniedzāt normālu amatu,

Aizbraukt var gan ar autobusu, gan ar lidmašīnu u.c transportiem :-D

Kas ie normāls amats :-D Ja Tev ir izglītība + labas valodas zināšanas tad raksti savu dosje un strādā uzreiz labā amatā :-D Bet ja tu domā aizbraukt uz kaut kādu skandinaviju ar angļu valodu, tad istabiņas viesnīcās tīrīsi visu mūžu :-D jeb UK aizbraukt ar sliktu angļu valodu :-D
09.02.2015 12:28 |

10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Dziivoju Dublinaa jau piecus gadus. Aizbraucu, jo dabuuju darbu savaa amataa, un seit par to pasu darbu, ko dariiju LV, maksaa 3x vairaak. Straadaaju savaa specialitaatee, nekaadu prieksrociibu, man kaa aarzemniecei nebija. Biju arii vieniigaa aarzemniece, kas bija pieteikusies darbaa uz konkreeto amatu, paareejie kandidaati bija vieteejie. Pienjeema mani darbaa deelj iepriekseejaas pieredzes.
09.02.2015 12:55 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Dzivoju Skotija kopsh 2006 gada.

Sakuma valodas zinashanas bija taadas -nekaadas.

Izmacijos 4 trus gadus makslu un dizainu, beigas karjeru IR saku veidot.
09.02.2015 12:58 |

10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Atbraucu,aiznesu CV,pienjema :D bet nav ari nekads super amats,sogad stasos seit universitate,jo mana sirds ir the.. :)
09.02.2015 13:03 |

10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Te nevis the.
09.02.2015 13:03 |

Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Pametu Latviju 2009. gadā. Lēmums bija hmm laikam diezgan ātri pieņemts bez ilgas domāšanas...

Ļoti spilgti atceros, kāda laime bija, kad saņēmu savu pirmo apkopējas algu :D vnk lidoju no laimes... lai gan pirms tam Latvijā it kā strādāju labā amatā un tajos laikos tikko pabeidzis skolu skuķis pelnīju 500LV, kas manuprāt bija pat ļoti ok..bet nu jā, kā liela daļa iebraucēju - sākumā nezināju valodu un līdz ar to sāku strādāt par apkopēju.... apm 2 gadus tādu darbiņu darīju...

Kad valodu biju vairāk vai mazāk apguvusi pieteicos apsardzes kursiem un nokārtoju 3 dažādas licenzes sev.. tagad jau strādāju pavisam citādākā sfērā.. trīs gadu laikā esmu uzkundzējusies pa karjeras kāpnēm Pametu Latviju 2009. gadā. Lēmums bija hmm laikam diezgan ātri pieņemts bez ilgas domāšanas...

Ļoti spilgti atceros, kāda laime bija, kad saņēmu savu pirmo apkopējas algu :D vnk lidoju no laimes... lai gan pirms tam Latvijā it kā strādāju labā amatā un tajos laikos tikko pabeidzis skolu skuķis pelnīju 500LV, kas manuprāt bija pat ļoti ok.. nu kā liela daļa iebraucēju - sākumā nezināju valodu un līdz ar to sāku strādāt par apkopēju.... apm 2 gadus tādu darbiņu darīju...

Kad valodu biju vairāk vai mazāk apguvusi pieteicos apsardzes kursiem un nokārtoju 3 dažādas licenzes sev.. tagad jau strādāju pavisam citādākā sfērā.. trīs gadu laikā esmu uzkundzējusies pa karjeras kāpnēm nav sapņu darbs mans, bet galu galā darbs kaulus nelauzh un ir ok :) ka nu ljoooti interese - tad esmu Security Supervisor un apsargājam ļoooooooooti bagātiem cilvēkiem nekustamo īpašumu... tā ka atbidība arī ir liela... bet vispār - man pamatīgi noveicās - jo strādājot pa apkopēju uzkopu ofisus, un vienā no ofisa ēkām bija dikti forsh onkulītis apsargs, un istenībā viņš arī mani pamudināja nokārtot licenses, teica ko Tu jauns skuķis būdams cilā netīros ūdens spaiņus un tīri grīdas, noliec licensi un varēsi strādāt baltā kreklā un tīrām rokām... tā ka vsp nezinu kur es būtu tagad un ko darītu ja ne viņa padoms...

Visā visumā pa šiem gadiem ir visādi gājis dzīvojot svešumā.. pieredze ir bijusi vienreizēja - ne tikai laba, ari slikta, bet pieredze.... vai kādreiz esmu nožēlojusi savu lēmumu pamest Latviju... it kā nē.... bet tai pat laikā - mazliet varbūt skumji - jo sevi dzīvojam Latvijā vairs neredzu...
09.02.2015 13:49 |

Reitings 900
Ak jel kas man tur saspiedās, sakopējās un vnkurgs no mana teksta sanacis.. ak mīīī un žēēē
09.02.2015 13:50 |

Reitings 1223
Reģ: 23.04.2010
Zipcik, kura valsti esi, ja nav noslepums?
Es LV pametu pagajusaja gada...julija sakuma. Aizlidoju uz Niderlandi. Nostradaju, nodzivoju tur lidz Jaunajam gadam un uzreiz pec Jauna gada parcelos uz dzivi Zviedrija.
Ta ka seit ir vajadziga valoda, lai atrastu darbu, tad pagaidam pa lenam macos zviedru valodu, pec tam valodu kursiem piteiksos, izmacisos cerams un tad varesu darbu meklet(s)
09.02.2015 13:55 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
BeatOfLife mani interesējošas valstis :) kāpēc pameti Nīderlandi tik ātri? un ko tu dari Zviedrijā, kamēr mācies valodu, kā bez darba iztiec?
09.02.2015 13:58 |

Reitings 664
BeatOfLife kapec nepiesakies kursiem jau tagad? iemacisies daudz atrak un pareizak, nekaa pati macoties! un nevajag baidities no taa, ka aiziesi uz kursiem ar 0 zinashanam, tur lielakaa dalja uzsak no 0!
09.02.2015 14:07 |

Reitings 5478
Dzīvoju un strādāju ārzemēs. Aizbraucu tur,jo apprecējos ar tās valsts vīrieti un pārcēlos pie viņa. Sākumā bija grūtāk un neziņa,kas un kā būs ar darbiem. Te profesija,kas neskaitas nekas īpašs, ārzemēs uz tā pamata dabūju ļoti labu darbu. Daudz man palīdzēja vīrs un viņam esošie draugi, darba kolēģi. Alga ļoti laba, darba apstākļi tāpat un kolektīvs lielisks :) Darbu atradu aptuveni pus gada laikā +/- :)
09.02.2015 14:10 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Aizbraucu ne tik sen. Darbu mekleeju apmeeram gadu (bet darbu mekleeju, dziivojot Riigaa). Aizbraucu vienkaarshi - ar Auto. Atpakalj uz Latviju pagaidam negribu.
09.02.2015 14:16 |

Reitings 1223
Reģ: 23.04.2010
No NL aizbraucu tapec, ka firma, kura stradaju saka cakaret ar darbiem, darbs bija 2-3reizes nedela.
Te Zviedrija vajadzigs numurs no Migracijas dienesta, lai varetu iet tos valodu kursus un oficiali stradat, pagaidam gaidu to numuru.
Dzivoju ar virieti, tapec varu iztikt pagaidam bez darba..
09.02.2015 14:18 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Aizbraucu sakumaa ar domu uz menesi izvedinat galvu pie sava nu jau viira. Nebija doma, ka palikshu, jo man bija labs darbs, dzivoklis utt. Bet atgriezos Latvijaa un virs teica, ka man jaatgriezas atpakalj, jo IR! Vins grib ar mani dzivot kopaa, gimeni, bernus utt... Tad nu pametu visu un pirms 3 gadiem parvacos uz patstavigu dzivi Londona. Sobrid dzivojam arpus Londonas, viņja darba delj. Es sakuma stradaju restorana pie pazinjas par viesmili, menesi ta nostradaju un sapratu, ka nebus.... Kaut vai tas ka dzeramnaudas bija pat 150£ pa vakaru, neveiksmigaas dienas mazaakaa bija 20£, darbs nebija prieksh manis. Ja apstakljo spiestu, nebutu savu iekrajumu kaut vai tik lai nopirktu lupu kraasu - stradatu!! Bet bija iespeja nestradat, nu tad pavadiju laiku macoties valodu. Tad, kad izvacamies no Londonas saku studeet, nu jau otro gadu studeju un valodas zinashanas ir labas.

Par manu viru- vins UK ir pabeidzis magistrus un strada ljoooti labaa darbaa, pat vieteejie uz vinju shkjibi skataas un izmet jocinus. Vins ir savas jomas profesionalis, uznjemums iegulda vinjaa un apmaksaa kursus (leetaakie bija 3000£, nedelju ilgi kursi). Sobrid virs gatavojas nakamajam karjeras palecienam, kursh, iespejams, mus aizvedis uz citu valsti, bet ar lielaku algu. (Neuztvert to kaa "merishanos ar kraaninjiem").

Mana labaka draudzene strada par galveno pavaru 5zvaigznu viesnicaa, gimenes draugu meita ir atverusi savu pubinju. Ta ka veiksmes stasti ir daudzi. Tikai vajag merki un apnemibu!!!

Mans uzskats ir, ka ja Tev ir merkis un zini pa kuru "tacinju" gribi iet, tad sheit "izsisties" ir viegli, bet nosaciti viegli - jaagrib buut labakajam un pieradit sevi, man tas tagad ir "iekshaas", jo jutos parliecinata par savam valodas zinashanaam, pirms tam parliecibas nebija, tadelj sedeju majas :(

Protams, neviens no maniem minetajiem stastiem nav naacis nevienam viegli- visi gajushi valodas kursos un es veljoprojaam macos anglu valodu, bet neiespejami nav.

Ja zini ko gribi, visu var sasniegt!
09.02.2015 14:18 |

Reitings 900
BeatOfLife es esmu Londonā ;)
09.02.2015 14:41 |

Reitings 664
BeatOfLife
skaidrs! zinu, zinu par personas kodu, pati jau 5to gadu dzivoju Zviedrija ;)
09.02.2015 15:01 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits