Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Skumiigi.

 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Nesen uzzinaaju ,ka mirusi sieviete,kuru pazinu jau loti ilgi.Iepazinos pirmajaa gadaa,kad iebraucu Amerikaa.Sieviete bija gados veca jau , saprotu,ka neviens nedziivo muuziigi.Man skumiigs likaas staasts,kaa tas viss notika.
Vina bija no tiem cilveekiem,kurs nemiileeja iet pie aarstiem-taads riktiigs "pozitiivisma iemiesojums",bet meita tomeer izdomaaja vinu beidzot aizvest uz apskati,jo paraadijaas saadas taadas probleemas.Aarsts tad pateica visu kaa ir, un loti tiesi-palicis dziivot loti maz!Sieviete sabruka tajaa pasaa briidii,jo nekad nedomaaja ,ka ir tik slima-nekas iisti netrauceeja,kaa jau vecaakam cilveekam,sad tad kaut kas iesaapeejaas utt,bet nu nekas taads...Vina tik speeciigi iespaidojaas no uzzinaataa,ka sabruka "acu prieksaa".Meita bija satikusi aarstu veelaak un pateikusi,ka visiem cilveekiem laikam nevar teikt taa tiesi,paredzeet tik strikti taas beigas.
Es saprotu,ka te vairaak ir jaunas sievietes,kuraam nekas taads pat praataa nenaak ,bet tomeer-mees nekad iisti nezinam,kas mums "seez ieksaa".
Ar so visu es gribeeju pateikt ,ka cilveeki ir loti dazaadi,arii attieksme ,skatijums utt
Kaa juus uztvertu kaut ko taadu,ja jums pazinotu,ka daudz vairs nav atlicis?
Es laikam uzliktu sev "bloku"-ignoreetu visu ,kas teikts un dziivotu ar "pilnu buru"liidz beigaam.
Es loti negribeetu ,lai man kaut ko taadu pasaka,saaksim ar to.(t)
.
06.02.2015 17:06 |
 
Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Loti skumji :(

Nezinu es pat negribu par tadaam lietam domat. Noteikti meginatu apkartejiem padarit to lietu maszapigaku.

Gribetu pavadit pec iespejas vairak laika ar sev miljajiem cilvekiem. Un aizmirst par to kas naak.


Noteikti uzraxtitu vestules savejiem. Mammai,teetim, maasai un liigavainim lai pateiktu paldies par visu kad jau esmu prom.

(bet nosplaujoos pari plecam un piesitu pie koka)
06.02.2015 17:09 |
 
Reitings 762
Reģ: 02.09.2014
Es neko daudz nemainiitum man patiik mana dziive! Ja buutu palicis kaut kads ousliidz konkreets laiks, tad aatraak dotos celojumos, kas jau ir izplaanoti. Paareejais viss ir normaas :) ne ar vienu naidaa neesmu, nevienam launu neesmu nodariijusi apzinaati, nozeelot nav ko :)
06.02.2015 17:10 |
 
Reitings 180
Reģ: 05.08.2014
Godīgi sakot, es esmu aizdomājusies par to, kā būtu, ja vienā dienā man ārsts pateiktu, ka atlicis ir ļoti maz. Pēc šādām ziņām, es diez vai varētu uz pilnu klapi nodzīvot atlikušo laiku, visdrīzāk es sakārtotu visas savas lietas, lai pēc manas nāves tas nav jādara nevienam citam, pavadītu laiku ar mīļotajiem un atvadītos, kā arī uzmeklētu kādu cilvēku un tā jauki no sirds izrunātos.
Vistrakāk es laikam pārdzīvotu variantā, ja laicīgi aizejot uz pārbaudēm, būtu izdevies glābt veselību.
06.02.2015 17:15 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Es gan gribētu uzzināt, ja man būtu atlicis maz laika. Tomēr negribētu nomirt, teiksim pēc strīda ar vīru vai pēc tam, kad mani bērni uz mani ir sabozušies vai vēl kā... Ne jau tāpēc, ka man pēc nāves tas būs svarīgi, bet tāpēc, lai viņiem nepaliktu rūgtums sirdī par nepareizi pateiktiem vai vispār nepateiktiem vārdiem. Zini kā ir, kad kāds no tuviniekiem pēkšņi nomirst un tad dzirdi, ka palicēji bieži želojas par to, ka nepaspēja kaut ko pateikt vai pateica kaut ko sliktu...
Apziņa par to, ka drīz mirsi, iespējams pamudinās izdarīt un nokārtot dažas lietas, kuras jau sen vajadzēja izdarīt. Un tas taču ir brīnišķīgi!

Man nebūtu bail mirt vecumā. Galvenais, ka ne lielās mokās un agonijā. Un nekad negribētu redzēt kā mirst bērni...
06.02.2015 17:15 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Psiholoģiskais stāvoklis tiešām ļoti negatīvi var ietekmēt cilvēka veselību. Šajā gadījumā tā bija informācija par drīzu galu, lai gan varbūt cilvēks pats nemaz to nejuta un vēl ilgi būtu nodzīvojis, ja ne šis spēriens no skaidrām debesīm. Manam vectēvam bija tā, ka viņš bija spēcīgs, šķita vesels - pusgadu kopjot uz gultas guļošo vecmammu, esot viņai līdzās līdz pat galam. Kad vecmamma nomira, vectēvs sabruka, viņam atklāja kuņģa vēzi pēdējā stadijā un pēc trim mēnešiem viņš nomira, jo bez viņas dzīvot pat īsti vairs negribēja. Bet līdz vecmammas nāvei viņš bija stiprs, aktīvs un nemaz nebija nekādu šīs slimības simptomu, kas, acīmredzot, tomēr iekšā jau klusi darīja savu netīro darbiņu... Bet viņš nejuta, jo viņam bija iemesls, kamdēļ būt stipram. Tiklīdz šis iemesls aizgāja nebūtībā, arī viņam vairs īsti nebija jēgas turēties... Tāpēc man arī šķiet, ka tieši psiholoģija bieži vien nostrādā - un abos virzienos, pie tam.


Es negribētu, lai man tādas ziņas pasaka. Es esmu hipohondriķe, man ir periodi, kad šķiet, ka esmu smagi slima un tā, tāpēc noteikti ļoti asi uztvertu, ja tā izrādītos taisnība. No pašas nāves man nav bail, bet no nepadarītā un nepaveiktā gan. Un sliktākais, ko varu iedomāties, laikam - nomirt no kādas ilgstošas slimības, kad vēl ir jādzīvo ar to sajūtu, ka nāve tuvojas ar straujiem soļiem. Šķiet, strauja un pēkšņa aiziešana tādā ziņā ir daudz, daudz labāka.
06.02.2015 17:15 |
 
Reitings 942
Reģ: 04.11.2014
No medicīniskā viedokļa es zinu, ka mana dzīve nebūs ilga un tādēļ cenšos darīt visu, kas man patīk, visu, ko es vēlos un neņemu galvā nevienu, kas mēģina man norādīt kā dzīvot. No nāves nebaidos.
06.02.2015 17:17 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Atceros no Latvijas laikiem,ka aarsti nekad neteica pacientam to-palicis tik un tik...Te aarsti ir daudz tiesaaki.Daudziem cilveekiem ir jaanokaarto iipasumu lietas uttVarbuut taapeec pasaka to tik speeciigi,lai buutu laiks to visu nokaartot.
06.02.2015 17:18 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Atceros no Latvijas laikiem,ka aarsti nekad neteica pacientam to-palicis tik un tik...Te aarsti ir daudz tiesaaki.

Pieņemu, ka ļoti daudzu paši tieši pajautā "cik tad atlicis?", kad sadzird slikto vēsti. Tāpēc var jau neteikt uzreiz, bet taču tāpat pajautās...
06.02.2015 17:20 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es veel vakar teicu viiram,ka atceros vecos laikus.Psihiski slimi cilveeki ar CA(veezis)nekad "neaizgaaja aatri",jo necentreejaas uz so slimiibu.Vini vairaak bija paarnemti ar savu "iekseejo pasauli"-murgiem,halucinaacijaam utt.
Noteikti piekriitu tam,ka "vaardi var nogalinaat"!
06.02.2015 17:25 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!