Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Tikko no Irijas

Reitings 4
Reģ: 05.02.2015
Varetu teikt,ka tikko atbraucu no Irijas,kadas 3 nedeljas atpakalj.Stradaju tur 1,6gadu.Mjaa ziniet nebiju to gaidijussi,ka man bus kultursoks atgriezoties sava valsti,ja to ta varetu saukt.Irija dzivojot man truka tris lietas no Latvijas-partika,laikapstaklji un daba.Bet atrodoties atkal dzimtene,ko nebiju gaidijussi,ir lietas,kuras man looti trukst no Irijas.Vissvarigaka ir tas valsts iedzivotaju labas manieres.Ir tik loti patikami,ka ejot kaut veikala vai kafejnica virietis tevi palaidis pa prieksu,ka atvainosies,ja uzskrejis tev virsu,vinjiem tur tas sorry laikam jau asinis,baac,bet atbraucot atpakalj uz Latviju sis lietas man visvairak tracina,tevi ne pa durvim palaidis pa prieksu,ne veikala no kasieres sadzirdesi laipnu atbildi(es saprotu gruts darbs,mazas algas)bet tas jau nav iemesls rekt uz cilvekiem vai nelaipni atbildet,ja pircejs kautko prasa.Ari Irija darbs nav medusmaize,rekini milzigi,bet cilveki kauka savas problemas un neapmierinatibu neizgaz uz citiem,kas loti raksturigs latviesiem.Tur cilveks krustojot tavu celju vien vai,lai paietu garam pateiks,sorry,te tevi,ja notrieks no kajam neatvainosies un vel izlamas-pats vainigs.Ziniet latviesiem patiesam butu japamacas manieres,kauns par saviem tautiesiem.
05.02.2015 21:48 |

Reitings 303
Reģ: 06.01.2015
Nedomāju, ka tesco kāds ir laipnāks :-D
07.02.2015 13:07 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Latviesi par par sevi man skiet ir egoistiskaka tauta, katrs grab ko var, katrs vairak par sevi, empatijas trukums.
Esmu jau 8 gadus nodzivojusi Irijaa un loti jutu atskiribu kad esmu Lv, bet es kautka nesudzos, nu tadi esam un ne visu laiku ir tikai negativais. Tapat man Lv ir milaka vieta pasaulee ar visiem tur dzivojosajiem rugumpodiem.
07.02.2015 13:22 |

Reitings 7682
Zinu puisi, kurš jau četrus gadus Īrijā dzīvo, viņam nav izglītība, mazgā traukus.. Beidzot izsities uz pilnu slodzi, vāu. ritīga laime
Irija ir loti daudz ieruceju melnstradnieku, bet algas vinjiem ir leilakas ka lv stradajot pilnu slodzi pietiekami augsta amata. Pati zinu sievieti ar berniem kura lasa senes, menesi vinjas alga ir 2400 euro. No darba nav jakaunas, vinja sobrid dzivo cepuri kuldama, savs dzivoklis, 10. gada masina. Lv vinja dzivotu pakshos, braukatu ar vecu mazdinju un grabinatu kapeikas kaut raujas kaa suns.
07.02.2015 13:28 |

Reitings 7682
*iebrauceju melnstradnieku
07.02.2015 13:32 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
Beibe.Marta , katram savs piemērs. Man tai pašā laikā sieviete lielījās, ka viņa stundu dienā tīra kkādu māju un par to saņem 2000eur, tikai tālāk sekoja stāsts, ka viņa dzīvo komunālajā mājā vēl ar daudz cilvēkiem, uz svētkiem meklē poļus, kas tirgo lēto šmigu un cigaretes, jo veikalā nevar atļauties to nopirkt.
07.02.2015 15:23 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Sāc pati smaidīt un būt laipna, nevis kritizē citus :)
07.02.2015 16:19 |

Reitings 103
Reģ: 28.08.2014
Man šādās tēmas muļķīgi liekas uzreiz piesaukt latviešu kā ziemeļnieku mentalitāti. Zviedrija ir vēl vairāk uz Ziemeļiem, kā Latvija, bet arī tur visi ir laipni. Tas tāpēc, ka labklājības līmenis tur ir krietni augstāks. Lai cilvēks būtu labs pret citiem, vispirms viņam pašam ir jājūtas labi. Kā cilvēks var justies laimīgs, ja jāuztraucas, kā ziemā rēķinus nomaksās? Latvieši vienkārši ir dzīves nogurušāki, nekā laipno valstu cilvēki.

Anglijā esmu bijusi tikai vienreiz ceļojuma laikā, bet prātā palicis, kā gide teica, ka, piemēram, veco ļaužu aprūpes namos pieprasītākas ir tieši latviešu meitenes. Angliete liekulīgi smaidīs un uķi puķi, bet, kad būs tam cilvēkam pakaļa jānomazgā, tad tik tā ar kaut kādu birsti pa gabalu paberzīs. Turpretī latvietes, kaut ārēji varbūt nelikies tik laipnas, šo darbiņu paveiks kārtīgi.
Tā ka...vai vienmēr liekuļota pieklājība ir tas labākais variants?
07.02.2015 17:20 |

Reitings 303
Reģ: 06.01.2015
veco ļaužu aprūpes namos

Es jau vairs neatceros pa kuru kanalu TLC vai citu redzēju dokumentālo filmu par UK veco un garīgi atpalikušo ļaužu pansionatiem, tur bija iefiltrēta žurnāliste, kas filmēja ar slēpto kameru, tad jāsaka tur nebija ne smakas no angļu laipnības un katru dienu tikai emocionāla un fiziska vardarbība no personala puses. Protams arī personāls piesevinajās iemītnieku personīgo naudu
07.02.2015 17:29 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits