Tikko no Irijas

Reitings 4
Reģ: 05.02.2015
Varetu teikt,ka tikko atbraucu no Irijas,kadas 3 nedeljas atpakalj.Stradaju tur 1,6gadu.Mjaa ziniet nebiju to gaidijussi,ka man bus kultursoks atgriezoties sava valsti,ja to ta varetu saukt.Irija dzivojot man truka tris lietas no Latvijas-partika,laikapstaklji un daba.Bet atrodoties atkal dzimtene,ko nebiju gaidijussi,ir lietas,kuras man looti trukst no Irijas.Vissvarigaka ir tas valsts iedzivotaju labas manieres.Ir tik loti patikami,ka ejot kaut veikala vai kafejnica virietis tevi palaidis pa prieksu,ka atvainosies,ja uzskrejis tev virsu,vinjiem tur tas sorry laikam jau asinis,baac,bet atbraucot atpakalj uz Latviju sis lietas man visvairak tracina,tevi ne pa durvim palaidis pa prieksu,ne veikala no kasieres sadzirdesi laipnu atbildi(es saprotu gruts darbs,mazas algas)bet tas jau nav iemesls rekt uz cilvekiem vai nelaipni atbildet,ja pircejs kautko prasa.Ari Irija darbs nav medusmaize,rekini milzigi,bet cilveki kauka savas problemas un neapmierinatibu neizgaz uz citiem,kas loti raksturigs latviesiem.Tur cilveks krustojot tavu celju vien vai,lai paietu garam pateiks,sorry,te tevi,ja notrieks no kajam neatvainosies un vel izlamas-pats vainigs.Ziniet latviesiem patiesam butu japamacas manieres,kauns par saviem tautiesiem.
05.02.2015 21:48 |

Reitings 303
Reģ: 06.01.2015
Visi vai nu studē, vai strādā pilna laika darbu, un ne jau par kaut kādiem sēņu lasītajiem.

Kosmo beibe arī uk ir beibe :-D Un arī tur ne pati ne arī pazīstamie sēnes nelasa, bet studē vai strādā prestižos darbos :-D :-D
06.02.2015 20:07 |

Reitings 161
Reģ: 23.07.2014
Kosmo beibe arī uk ir beibe Un arī tur ne pati ne arī pazīstamie sēnes nelasa, bet studē vai strādā prestižos darbos

Noteikti, ir tikai divi varianti - vai nu sēņu lasītāji, vai arī prestižos darbos strādājoši miljonāri. Citu variantu šajā forumā nav. Jā, visi zināmie 20 latvieši ir vadošie Anglijas baņķieri, bet sēnes lasa briti. Citu profesiju te nav, ļoti pareizi saprati :-)
06.02.2015 20:11 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Un arī tur ne pati ne arī pazīstamie sēnes nelasa, bet studē vai strādā prestižos darbos

Kam lemts lasiit seenes, tas arii lasiis taas jebkuraa valstii, bet cilveeki ar kjeerienu uz biznesu vai talantu kaadaa jomaa izveidos karjeru pat Zimbaves republikaa ja vajadzees. Ne jau nacionalitaate nosaka to, kaadu darbu straadaa, bet cilveeka pasha veelmes, talanti, centiiba un praats.
06.02.2015 20:18 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
krista, nu nav taa, ja esi aizbraucis, tad sedi uz pabalstiem un lasi seenes :D vai esi kopaa ar bagatu veci un gaidi, kad Tevi pametis delj jaunaakas :D :D :D :D :D :D :D tas ir cosmo standartinjsh!
06.02.2015 20:23 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
krista, nu nav taa, ja esi aizbraucis, tad sedi uz pabalstiem un lasi seenes vai esi kopaa ar bagatu veci un gaidi, kad Tevi pametis delj jaunaakas

Nu jaa, augstskolaam aarzemees pie durviim ir ziime - latvieshiem, krieviem ieeja aizliegta!
06.02.2015 20:25 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
Redz, kārtējo reizi pašam visu uztverat tā itkā jums kāds ar degošu mietu skrietu pakaļ! :D
06.02.2015 20:31 |

Reitings 674
Un jā, varbūt jaunieši studē, bet vecāki tur uz haļavu dzīvo.
Pietiekoši daudzi mana tēva vecuma cilvēku tur dzīvo, pierakstījuši savus desmit bērnus, saņem pabalstu, moš vēl apprecējušies ar kādu musulmani, kas viņam reizi pa reizei samaksā un šķiro zivis, jē :D
Katram savs laimes stāsts, neapstrīdu, ka iespēju ir, bet nevajag teikt, ka Latvijā tādu nav! :)
Zinu puisi, kurš jau četrus gadus Īrijā dzīvo, viņam nav izglītība, mazgā traukus.. Beidzot izsities uz pilnu slodzi, vāu. ritīga laime :P

Savādāk ir tiem, kas studē, jā, viņiem zelta dzīve... Bet lielākā daļa tur ir aizbraukuši lauku cilvēki, kuru īpašumi Latvijā šobrīd vienkārši sapūst...

Uzskatu, ka daudz labāka dzīve ir Vācijā, Zviedrijā... Pati nekad nebrauktu studēt uz tādu pelēku zemi kā Anglija
06.02.2015 20:36 |

Reitings 161
Vienam zemes krāsa svarīgāka, citam atkal tas, ka QS augšgalā ir ļoti daudz tieši Karalistes universitāšu :D

Redz, kārtējo reizi pašam visu uztverat tā itkā jums kāds ar degošu mietu skrietu pakaļ!

Ja neatbild, tad raksta ''re, nav vairs ko teikt, patiesība acīs kož'', ja atbild tad atkal ''re, kā raujas atbildēt, patiesība acīs kož.'' Dari, ko gribi, būsi tas stulbais neizbēgami :D

neapstrīdu, ka iespēju ir, bet nevajag teikt, ka Latvijā tādu nav!

Bet kurš to šeit ir teicis???????????????????????? Jēzus.
06.02.2015 20:48 |

Reitings 303
Kam lemts lasiit seenes, tas arii lasiis taas jebkuraa valstii, bet cilveeki ar kjeerienu uz biznesu vai talantu kaadaa jomaa izveidos karjeru pat Zimbaves republikaa ja vajadzees. Ne jau nacionalitaate nosaka to, kaadu darbu straadaa, bet cilveeka pasha veelmes, talanti, centiiba un praats.

Tikai ne latvietis :-D Latvietis ir kalpa dvēsele :-D

Latviešus kam ir ķēriens uz biznesu var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem :-D

Pārējie tik nodarbojas "kuplu prodam" biznesu un vaid par nodokļiem, par bezkaunīgiem darbiniekiem, kas grib saņemt vairāk par 360eiro. Beigās visu izpārdod un likvidējās :-D

Nez kāpēc mums faktiski nav ražošanas sektora (Igaunijai, Lietuvai ir) droši dēļ ģeniālajiem latviešu biznesmeņiem, kuri spējīgi biznesu uztaisīt tikai Zimbabvē :-D

Musu gaišās galvas var tikai uzņēmumus novest līdz bankrotam :-D

Nez kāpēc uzņēmumi ar 100% ārzemju kapitālu Latvijā nesūdzās par nodokļu sistēmu un darbinieku algu lielumu, bet veiksmīgi strādā un izmanto lēto darba spēku :-D
06.02.2015 21:02 |

Reitings 674
un es nemeklēju šeit kašķi, lai teiktu " re, nav vairs ko teikt " .. vienkārši jūtos apbižota, kad nievā manu valsti!

Bet kurš to šeit ir teicis???????????????????????? Jēzus.

nemeklēšu tagad precīzu citātu, taču šāda frāze bija ;)
06.02.2015 21:04 |

Reitings 674
Pavēlnieks , mūsu valstī biznesu grūti attīstīt, jo valsts priekšgalā sēž krievu sirds un dvēsele, kurš visu samācījies no Kalvīša likvidēt.
06.02.2015 21:05 |

Reitings 303
jo valsts priekšgalā sēž krievu sirds un dvēsele, kurš visu samācījies no Kalvīša likvidēt.

Krievu sirdis pie mums sēž jau no neatkarības atgūšanas, lielākie komunisti pārtapa par auseklīšu nēsātājiem :-D Šī sistēma Latvijā jau tika iedarbināta 90to gadu sākumā un kalvītis nebija nekāds skolotajs tikai skolnieks... :-D
mūsu valstī biznesu grūti attīstīt

Bet ja jau tādi talanti ka pat Zimbavē var attīstīt biznesu tad jau Latvijā kā divus pirkstus apčurāt.

Mēs tomēr visās statistikās esam stipri labākās pozīcijās un pie mums itkā biznesu uzsākt ir vieglāk, kā lielākjā daļā pasaulē tā vismaz statistika saka :-D

Tomēr esam latvieši ir kalpi un nemakam biznesu taisīt (ilgtermiņā)
06.02.2015 21:13 |

Reitings 161
nemeklēšu tagad precīzu citātu, taču šāda frāze bija

sameklē un pierādi, ka bija, jo es saku, ka nebija
06.02.2015 21:26 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Man nav iebildumi pret latviešiem kas brauc, saprotu ka to dara labākas dzīves meklējumos un priecājos par to, bet nereti šie aizbraucēji kas atbrauc ciemos mazliet ar apvaino tos kuri ir izvēlējušies palikt Latvijā. Draugam māsas aizbrauca uz Angliju dzīvot, un tagad tik mudina lai viņš ar brauc, lai gan viņš to vienkārši negrib darīt, anglija un svešas zemes vienkārši nav priekš viņa, varbūt nav patriots, bet latvijā tomēr labāk patīk, man tādā ziņā ir līdzīgi.
Nevēlos braukt prom, bet ka man bāžas virsū ar to ka tur tak labāk, vieglāk utt. nu bet ja man tas nav vajadzīgs? Uzskatu ka ja labi grib, šeit Latvijā ar var būt labi.
Tā pat arī ne reti kad cilvēki nebrauc prom jo ir radinieki par kuriem jārūpējas, mātē, tēvs vai pat vecvecāki un kā tad tu brauksi prom ja viņiem esi piesaistīts, atstāsi viņus vienus lai paši mokas?
Daudzi to neņem vērā kad runā par to ka vajadzētu braukt prom, bet es nevēlētos braukt prom kamēr man ir tuvinieki te pat Lv, viņiem vajag mani un man viņus.

Par latviešu attieksmi runājot, nu man ar liekas ka Latvieši kas ir aizvākušies uz ārzemēm pēc tam atbraucot atpakaļ ir drusku iedomīgi palikuši(tas pēc redzētajiem piemēriem tiek ņemts) varbūt tas nav domāts apzināti, bet jau tajā kā viņi runā tā vien liekas. Un man ar rodas nepatika ka kāds cits mani cenšas mācīt kā zīvot, lai gan neko jau ideāli viņiem tajās ārzemēs ar nemaz nav. Šie konkrētie cilvēki kas aizbrauca, tiešām ar bija vājāki un aizmuka tur lai vienkārši strādātu tos pašus smagos darbus un atmaksātu tos gadiem krātos parādus no kuru uzkrāšanas un ņemšanas arī varēja izvairīties tajā laikā te pat Lv, bet vot jaunās mašīnas prasijās kuras pēc tam nojāja ātri un nebija par ko bērnu barot normāli. .

Kāpēc arī mēs latvieši arī esam tie sliktie, kāpēc mūs visus var nosaukt ar nepieklājīgiem un īgniem? Vai tad tā darīt ir ko labāk ja jau tu itkā no ārzemēm samācijies pieklājību un labu attieksmi vienam pret otru? Neliekas tad jau ka tā būtu patiesa lieta, bet gan tik tēlojums.

Man patīk tādi Latvieši, kuri aizbrauc uz ārzemēm, dzīvo tur labi, pelna labi, bet tā pat nenoliek savus līdzcilvēkus Latviešus kā ko zemāku un tomēr ciena Latviju un to ka ir arī tādi kas negrib braukt prom.
06.02.2015 21:45 |

Reitings 774
Reģ: 16.01.2015
Miss Joker, ņem, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, tici man, noderēs. ;-) Tikai neuzmet lūpu!
06.02.2015 21:55 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Jau šajā diskusijā laipnības birst viena pēc otras :D :D :D

Katrā tautā izceļas kāda pozitīvāka un negatīvāka īpašība :) Reizēm ir neslikti pamācīties no citiem to labo :) Arī latviešiem ir raksturīgas jaukas īpatnības, kuras varētu aizgūt citu valstu iemītnieki :)

Un neviens nav varonis tāpēc, ka pametis vai palicis dzimtenē.. Grūti izsisties Latvijā, grūti arī būt iebraucējam svešā zemē :) Visur jācīnās par savu vietiņu zem saules :)
06.02.2015 22:59 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Arī latviešiem ir raksturīgas jaukas īpatnības, kuras varētu aizgūt citu valstu iemītnieki

Jaa, varbut nemitigaa smaidishana nav musu stipraa puse, bet man vienmer prieks, ka mes makam sadoties rokas, lai savaktu kadam berninjam naudu!! Tas vienliecina, ka ieksheeji nu neesam tik melni :)
06.02.2015 23:04 |

Reitings 205
Reģ: 02.05.2014
Ir veerts atcereeties to, kas shajaa diskusijaa jau bija mineets - ir cilveeki, kas seenju lasiitaaji buus gan Latvijaa, gan Anglijaa, gan Taizemee un buus taadi, kas sevi pieraadiis, lai arii kur atrastos un ne jau taapeec vieni vai otri butu labaaki vai sliktaaki. Mes visi nevaram but prezidenti un projektu vaditaji. Kaadam ir arii jalasa taas pashas seenes un kaadam ir jaasprodrina citu luksusa mashiinas.

Es esmu biezhi apvainojusies par dazhiem labiem komentariem gan tvnetaa, gan no pazinjam, ka aizbrauceji ir nodeveji un neviens muus negaida atpakalj. Nav jau arii vajadziiba lidostaa sagaidiit ar pukju puskji, bet butu jauki dzirdet kaut reizi, ka es, mees, esam valstij vajadziigi. Es to neesmu jutusi, ne tad, kad pati dziivoju Latvijaa, ne tagad.
06.02.2015 23:06 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Kāpēc autore atbrauca atpakaļ ?
06.02.2015 23:09 |

Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Savā piemājas Rimi, Maxima un Mego esmu saņēmusi tikai labu attieksmi vai arī problēma ir tajā, ka nekad neņemu tādus sīkumus kā nelaipnu attieksmi pie sirds un necepos. Es pati vienmēr esmu laipna, sveicinu cilvēkus veikalos, pieturu durvis vai palaižu pa priekšu jaunās māmiņas. Negaužos, ja ilgi jāstāv rindā. Vienmēr pasaku paldies un ja nav noskaņojuma nemeklēju problēmas citos. (t)
Šodien biju gatava dusmās zemi spert gaisā dēļ Tele2 lažas, zvanu un gatavojos lamāties... bet pretīm tik laipna konsultante,ka beigu beigās saruna bija laba un dusmas pārgāja.Attieksme veido attieksmi. (l)
06.02.2015 23:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits