Samaņas zaudēšana

Reitings 263
Reģ: 20.07.2014
Sveikas!
Varbūt kāda meitene zin, vai no neēšanas var zaudēt samaņu?
Visu šo mēnesi ēdu maz un katru dienu jūtos slikti, reibst galva, nevaru taisni paiet, bezspēks. Ja vēl no rīta uzpīpēju, tad vispār liekas, ka kaut kur kritīšu.
No kā tas var būt?
05.02.2015 20:54 |

Reitings 263
Tev izklausās ka pie mammas kāds vismaz gads vēl japadzīvo.

Uj nē, vienai labāk)) Gan jau ka ar laiku iemācīšos visu pareizi saplānot..
05.02.2015 21:38 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Man pēdējā laikā pietiek ar pāris karotēm un jau jūtos pārēdusies

Tas tāpēc, ka kuņģis tev jau ir sarāvies, no tā, ka tu neko neēd visu dienu.

Normāli jāatsāk ēst pakāpeniski. Nedrīkst uzreiz sākt rīt. Jāsāk ar mazām porcijām, ko jāpalielina un jāpadara biežākas.
05.02.2015 21:39 |

Reitings 544
Reģ: 29.01.2009
Pievienojos kubietei. Labāk padzīvo vēl pie mammas, jo bez viņas nemāki pat paēst.
05.02.2015 21:42 |

Reitings 263
Bet ja es kādu laiku ēdīšu tikai augļus un dārzeņus, tas arī būs kaitīgi veselībai? Es nesaprotu, kas ar mani notiek, bet man no gaļas paliek ļoti slikti. Bet no otras puses, bez tās kaut kā spēka trūkst.
05.02.2015 21:42 |

Reitings 252
Reģ: 22.08.2013
Mīļā sirds! Augļi un dārzeņi nav sabalansēts uzturs! Ja ar naudiņu pašvaki, tad alternatīva ir griķi, rīsi, auzas.. Vismaz kaut kas, lai ir mājās/kojās, lai arī kur tu dzīvotu. Nu nevar neēst! Piedabū sev ēst kaut gabaliņu gaļas, pilnvērtīgus produktus, griķus, auzas... Savādāk beigās attapsies slimnīcā, kur tevi baros caur trubiņu! Ved sevi pie prāta un labas veselības! :-|
05.02.2015 21:45 |

Reitings 1493
Pirmkārt, no rīta sieriņa vietā uz minūti aplej auzu pārslas un apēd ar mammas ievārījumu. Paka izmaksā 60 centus kaut kādus, nedēļai pietiks.
Otrkārt, kas tās par ūber studijām, kur pat pusdienām nav laika? Nestāsti. Kā visi normāli studenti aizej uz tuvējo kafūzi un paņem kaut lētāko pusdienu piedāvājumu. Ja no gaļas vai cepta paliek slikti, ēd kādu sautējumu, dārzeņu zupiņu, kaut salātiņus.
Treškārt, nu ja reiz pie mammas vairs negribi dzīvot, tad tomēr pašai pa vakariem arī jāsāk vai nu gatavot vai kaut ārpus mājām meklēt, kur paēst.

Veselību šitā vari sabeigt ļoti ātri, rēķini, ka visam organismam trūkst jebkādu barības vielu, vitamīnu, ko visu uzņemam tikai ar ēdienu.

Bet... nūu... ja tā turpināsi, tiešām labi izskatīsies savās jaunajās šmotkās un kurpēs, tieviņa un tā... bet nu gulēsi vai nu slimnīcā vai kur trakāk. Attopies, meiten!
05.02.2015 21:50 |

Reitings 263
Augļi un dārzeņi nav sabalansēts uzturs! Ja ar naudiņu pašvaki, tad alternatīva ir griķi, rīsi, auzas..

Ehh, nu skaidrs. Tad būs jāpameklē kaut kādas vienkāršas receptes, jo parastie vārīti rīsi jau murgos rādās (

Reitings 1620
Reģ: 22.05.2014
Katru dienu ir skola+pēc skolas uzreiz kursi?

Tu māki vispār gatavot? Varbūt tev vienkārši nepatīk gatavot kojās?

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Man bija līdzīga situācija, kad no vecākiem aizgāju dzīvot pie puiša, ar naudu bija, kā bija, bet ne jau tā, ka pārtiku nevarētu nopirkt, bet tā kā nebija mammas, kas pabāž šķīvi zem deguna un dabiski man apetīte nekāda dižā nav, tad sanāca tā, ka reāli pati neapzinoties, dzīvoju pusbadā, neēdu. Tas viss beidzās ar slimnīcu.
05.02.2015 21:53 |

Reitings 634
Reģ: 04.10.2010
Es kad mācījos prom no mājām, tieši sakārtoju savas ēdienreizes (cik nu laika bija ieturēties). No rīta ēdu obligāti, kaut vienu maizīti ar tēju vai kafiju, slinkuma gadījumā - ūdens. Skolā neskrēju ēst, dāžkārt turpat Narvesena pēc kafijas ieskrēju. Kā gāju mājās, tā gāju uz veikalu, pēctam ēdu. Bieži taisīju sev un dzīvokļa biedram vakariņas, dažkārt slinkojām un McDonalds bija sliktais varinats. Ledusskapī vienmēr bija ko uzēst, vienmēr bija olas, kartupeļi, krējums, piens, siers un desa. No tā visa vienmēr varēja ko pagatavot. Ēdu pietiekami, arī visādus saldumus, svars kritās gan. Tas bija no tā, ka vienmēr pārvietojos tieši kājām. Jutos labi, organisms nemira. Iesaku tev pakāpeniski sākt, piecelies agrāk, lai vari ieturēt normalas borkastis. Paķert līdz var kādu banānu vai ābolu. Un vienai nav jākaunas ēst, man dažkārt ir līdz kāds žurnāls vai telefonā parokos pa to laiku. Es esmu izdzīvojusi gastrītu smagā formā, sākās vemšanas lēkmes. No rīta kā cēlos, tā vēmu, dienas laikā sāpēja galva, sāku daudz slimot. Mani pat pārbaudīja uz ļunākajām slimībām. Es jau nedomāju, ka neēst ir slikti, tāpēc ārstiem šo faktu neteicu. Mamma vienmēr taisīja ēst, arī brokastis,uzēdu kā cālis, bet ar to kā izrādījās bija par maz. Sākumā nebija laika, pēctam vienkārši negribējās un tad jau bija tā, ka ēdiens uzdzina riebumu.
Netīk gatavot, nopērc gatavu, siltu ēdienu un paņem uz kojām vai nu kur tu mitinies. Ja līdzekļi pietiek - cik sapratu.
05.02.2015 21:55 |

Reitings 8272
Slimnica ar jaunam smotkam un tupelem pieslegta pie trubinas noteikti izskatisies loti skaisti un visi sitis plaukstas,'ka esi tik tieva,'ka par modeli tevi nems visur...
Bet,' ja ta nopietni,'izskatas, ka tavs organisms jau sak padoties. Ja tu vairs gandriz neko normalu nespej dabut ieksa, tad tevi tikai paris soli skir no ieprieksmineta. Sac apdomat tacu,' ko dari. Piedod,'bet makaroni izvarisana laiku daudz neprasa. Un ja kadu vakaru sacepsji puskg kotletes vairakam dienam,'ari nekas nenotiks.
Jautajums, vai tu vsp zini,'ka ir pagatavojams normals ediens?
Ja galigi negribas gatavot,'ir tacu vietas, kur var panemt lidznemsanai. Vai tai pasa rimi ir gatavi siltie edieni, ko majas tik atliek atsildit...tacu sac domat ar galvu...
Kur pec tam tas lupatas kapa nemsi lidzi, vai? Ja tev tik gruti izturet vinas nepirkt, tad vnk reizi menesi saperc sev daudz maz partikas krajumus. Vai atlauj sev kko nopirkt velkamu mugura/kajas, ja nopirksi,' ko edamu..
05.02.2015 22:04 |

Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Ja reiz tik ļoti nav laika pa dienu, tad turi vienmēr somā pa banānam vai musli batoniņam. Nav tas labākais, bet vismaz kkas būs ieēsts. Kā tā var??
05.02.2015 22:04 |

Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Nez, man arī citreiz ir dienas, kad neko īsti negribās ēst, izlīdzos ar kādiem 2 auglīšiem dienā, beigās vēders pilnīgi sāp, līdz neapēdu kaut maizes šķēli.
05.02.2015 22:11 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Laikam gribi sabeigt kuņģi un palikt ar šķidriem matiem uz galvas.
05.02.2015 22:23 |

Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
Protams, ka no neēšanas var nākt ģīboņi. Agrāk man tā bija diezgan bieži. Kad gāju skolā, bija situācijas kad nācās zvanīt vecākiem lai savāc no skolas, dēļ reiboņiem. Sāc ēst, savādāk iedzīvosies nopietnās problēmās ar kuņģi u.t.t No pieredzes saku- nav tā vērts!
05.02.2015 23:00 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
No gaļas ir slikti nevis tāpēc, ka tā kaut kā ietekmētu tevi, bet tādēļ, ka gaļa ir smags ēdiens. Un kas notiek, kad pēc badošanās apēd ko smagu? Kuņģis šokā, sāk sāpēt un palikt slikti.

BET, kad tu kaut kur Rīgā paģībsi uz ielas, un nedod Dievs pakļūsi auto vai tramvajam zem ratiem, tad varbūt pāries slinkums un negribēsies tās lupatas pirkt un sajēga nāks par to, ka jāēd IR.
05.02.2015 23:00 |

Reitings 276
Reģ: 06.09.2014
Pie tā pierod. Nav tik traki kā te stāsta. Piemēram es kādreiz pārtiku no 1 roltona, kafijas un rīsu porcijas dienā. Ja rodas bezspēks un liekas ka paģībsi, turi somā coca colas bundžiņu (ne zero, bet parasto). Izdzerot tādu kofeīns un cukurs radīs enerģijas pieplūfumu, nemaksā arī dārgi ( kurpēm pietiks). Visprātīgāk ir ēst sabalansēti, piemēram biezpiens un kādi dárzeņi/ augļi brokastīs( var ēst arī darbā/ starp lekcijām), kādi ogļjidrāti ( kaut vai bulciņa ar kafiju) pusdienās un kas viegls vakariņās ( vārīta vistas fileja, tirgū lēti, dārzeņu sautējums, vārītss olas, kefīrs) . nekas no manis uzskaitītā nemaksā dārgi.
05.02.2015 23:09 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Lionela, ieteikt coca colas dzeršanu, lai neģībtu, cilvēkam kurš apzināti badojās gan ir jocīgi. Kuņģim kaput.
05.02.2015 23:13 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
protams, ka var...pasai ta ir bijis needod viarakas dienas + vel uzsmeekeejot kermenis triic un galva reibst ....ir vairaki gibieni bijusi. Paldies Dievam uz trepeem nav bijis 1x apreibu uz trepem, ebt apsedos uz pakaapieniem...beidzas labi.
05.02.2015 23:16 |

Reitings 276
Reģ: 06.09.2014
Amnile, tas ir ātrais risinājums lai nenoģībtu tramvajā un nepamostos slimnīcā. Es tālāk ieteicu, ka jāēd sabalansēti un variācijas, kas nemaksā dārgi.
05.02.2015 23:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits