Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Jūtos draņķīgi

10 gadi
Reitings 430
Reģ: 24.02.2011
Sveikas, meitenes!
Man ir draņķīgs noskaņojums. Man vajadzētu meklēt darbu, un nav tā, ka esmu slinka.. Man visa vēlme saņemt sevi rokā un aizsūtīt CV beidzas ar to, ka man ir bail, ka intervijās mani vērtēs, ka neizturēšu un nebūšu gana laba. Ka ja pat mani pieņems, es varbūt nesapratīšu visu ar pirmo reizi, kad man skaidros, ka likšu cilvēkiem, kas mani pieņēmuši, vilties, ka neattaisnošu sevi vai vienkārši neizrādīšos tik gudra, cik būtu vajadzīgs. Manī ir tā doma, ka man maksās naudu, tātad man ir jābūt perfektai tajā, ko daru, bet zinu, ka savā lauciņā vēl neesmu TIK zinoša, lai sauktu sevi par profesionāli. Ir sajūta, ka lai pieteiktos darbam, man ir jābūt lieliskai tajā ko daru, lai gan skaidri apzinos, ka dažkārt cilvēki, kuriem lietas nepavisam nepadodas, tāpat strādā un nerausta ne ausi par kāda neapmierinātību ar viņa darbu.
Zinu, ka esmu ļoti centīga, ļoti atsaucīga, čakla, izdarīga, apķērīga, bet tāpat šīs domas, ka nebūšu gana laba un likšu vilties, manī visu ticību sev nomāc. :( Ļoti bēdīgi, jo tiešām gribas mēģināt darbu ar nedaudz lielāku atbildību.
Esmu strādājusi iepriekš citā nozarē, kas bija easy, studentu darbs, bija ar sava veida atbildību, bet tur viss bija ok. Esmu gājusi praksē savā nozarē, kur viss bija ok. Tas, ka galvā bija doma, ka esmu praktikants, visu atviegloja. Strādāju tāpat par visiem 100 diendienā, un visi darbinieki bija ļoti apmierināti ar manis paveikto. Ja man būtu iespēja šobrīd izvēlēties vai iet savā nozarē praksē vai kā darbinieks, es drīzāk ietu kā praktikants, bet šobrīd man tomēr ir nepeiciešamība pēc naudas un jāskatās reāls darbs.
Šobrīd ir tāds "feeling down" brīdis... :'-(
Es pat nezinu... Vai kādai maz tā kādreiz ir? Ko Jūs par sevi domājat, kad piesakieties darbam un ejat uz intervijām? Vai vienmēr esat par sevi pārliecinātas?
05.02.2015 01:15 |

Reitings 85
Reģ: 13.02.2014
Īsti pārliecināta jau nebūs nekad, bet kā es saku, vajag tādu- fuck it momentu un aizsūtīt.
Galvenais ir nedomāt, ja man nesanāks, ja pārrunās izgāzīšos, ja viņi nesagaidīs no manis tieši to, ko vēlas utt.. Bet vajag domāt- ja nu paveicas, ja nu man tas ātri aizies, ja nu..
Pa priekšu ir jāriskē, lai kaut ko sasniegtu, ja nekad nekur neviens sākumā nav perfekts, visi ir mācījušies, visam ir savs laiks un lai tu pati iemācītos un kaut ko apgūtu un pēc tam sniegtos tālāk, vajag noriskēt un pamēģināt, jo neko nedarot, arī nekas nebūs.
Tāpēc no manas puses lielākais padoms būtu domāt ar es varu, man sanāks, es centīšos darīt visu, kas manos spēkos.. Tad tev arī viss izdosies, Tu pati sevi nomāc ar sliktām domām un ne velti saka, ka domu spēks ir ļoti iedarbīgs.
Aizsūti, paveiksies, tad uzaicinās uz pārrunām, pirms tām kārtīgi sagatvojies un būs viss čikiniekā, tici man! :)
05.02.2015 01:25 |

10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Ir sajūta, ka lai pieteiktos darbam, man ir jābūt lieliskai tajā ko daru, lai gan skaidri apzinos, ka dažkārt cilvēki, kuriem lietas nepavisam nepadodas, tāpat strādā un nerausta ne ausi par kāda neapmierinātību ar viņa darbu.

Koncentrējies uz šo ;)
Tu pat nevari iedomāties cik daudzi cilvēki saņem naudu par neko (vai arī lielu naudu - par gandrīz neko). Kad es nonācu pie šīs atklāsmes, mani tā ļoti atbrīvoja.
05.02.2015 01:49 |

Reitings 544
Reģ: 29.01.2009
Pievienojos so.so viedoklim. Kā arī, meklējot darbu, iesaku fokusēties uz visiem saviem plusiem - gan lietām, ko pārvaldi perfekti, gan lietām, kurās esi iesācēja, taču pēc pāris apmācībām varētu darboties lieliski. Jo labāk apzināsies savas spējas, jo pārliecinātāka būsi par darbu un sevi.
05.02.2015 01:56 |

Reitings 6
Reģ: 14.07.2014
Man šobrīd ir precīzi tāda pati situācija, lasot ir sajūta, ka pati šo esmu rakstījusi, hahah. :D Esmu izskatījusi daudz dažādu vakanču, lielu daļu atmetu uzreiz... Vakances, kur minēta kāda prasība, kas man trūkst, bet tāpat varētu mēģināt, pēc visa apdomāšanas arī atmetu. Un tad pa retam ir tādas, kur prasības it kā nav lielas un viss atbilst, bet es nekādi nevaru saņemties aizsūtīt savu CV. Iepriekš esmu strādājusi praksē un kā asistente, kur man pasaka "tagad izdari to, tagad šito", un par savu padarīto parasti dzirdēju tikai labu. Bet mani biedē doma, ka būs jāstrādā vēl nezināmā vietā un visticamāk arī pašai kaut kas jāorganizē un jāpieņem lēmumi. Ja nu es nebūšu pietiekami zinoša utt.

Atceros, kā bija pašā sākumā iepriekšējā darbiņā vai praksē - arī nebija par sevi pārliecības, bet pēc kāda laika sapratu, ka patiesībā man tas viss padodas. Toreiz gan uztraucos nedaudz mazāk, jo zināju, ka no manis nemaz negaida nekādu profesionāli. Tagad gan ir sajūta, ka, ja piesakos nopietnam darbam, man jābūt perfektai visā. :-/

Laikam neko daudz ieteikt nevaru, jo pašai neizdodas pārvarēt šitās bailes. Bet izbēgt no tā laikam nevar, vienkārši jāizdara tas, jāpārcieš intervijas, jāsāk strādāt un tad jau viss sakārtosies.
Es domāju, ka mēģināšu sākt, atlasot vispatīkamākās vakances un vienkārši sakožot zobus un aši daudz nedomājot nosūtot to CV. Un tad jau, ja būs pozitīva atbilde un aicinājums uz interviju, vairs nav kur sprukt. :-|
05.02.2015 11:53 |

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Piesakoties darbā, nebija tāda sajūta. Katrs darbs, lai kāds tas arī būtu, ir atbildīgs.
Es dažreiz jūtos neveikli, kad vadītāja skatās, kā, ko es daru. Taču tad es cenšos visu darīt vēl labāk, jo man ir savi mērķi, motivācija strādāt. Augt, manuprāt, ir iespēja daudzos uzņēmumos, ir tikai jāparāda sevi no labākās puses.
Saņemies un kaut skaļi sev pasaki, ka Tu vari uzņemties atbildību, ka spēsi!
Sākumā jau neviens nav profesionālis.
05.02.2015 12:00 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Nu tad tupi mājās, tikai, kad nebūs naudas par ko maksāt īri un komunālos vai arī savas ģimenes un vīrieša acīs būsi neveiksminiece, tad Drogas tevi gaidīs ar atplestām rokām.(l)
05.02.2015 12:01 |

Reitings 762
Reģ: 02.09.2014
kamēr nepamēģināsi, tikmēr nezināsi uz ko esi spējīga! Man labākās lietas karjerā ir nākušas tieši tajos brīžos, kad šaubs par saviem spēkiem, bet riskēju (tas par paaugstinājumu vai algas pielikumu) un pārsteidzu pati sevi, ka viss sanāk!

Mans ieteikums - tu vienmēr vari atteikt darba piedāvājumu, vienmēr vari aiziet no darba, kas tev nepatīk. Bet pirms tu JAU negatīvi par to izsakies un domā - pamēģini! ;)
05.02.2015 12:03 |

Reitings 435
Reģ: 28.11.2014
Pirmajās darba nedēļās neviens neko daudz no tevis negaida, tieši pretēji - tas ir laiks, lai visu iemācītos (un darba devēji paredz, ka neko daudz nezināsi par konkrētās kompānijas specifiku), iejustos kolektīvā, u.tml. Tādēļ par to, ka nebūsi perfekta, jāuztraucas nav. Lielākā daļa darbinieku perfekti nav arī pēc 5 un 10 gadiem darba, bet tie, kas parāda potenciālu strādāšanai un apņēmību mācīties, tiek augšā pa karjeras kāpnēm pat bez perfektas darba izdarīšanas. Iesaku to vārdu ''perfekts'' vispār izmest no savas leksikas. Darbā tas ir lieki. Būtiski ir saprast, kas ir vissvarīgākais, vai arī kur var kaut ko uzlabot, un tam arī veltīt iespējami daudz pūļu, pārējos sīkumus paveicot tikai apmierinoši. Daudz auglīgāka pieeja, nekā tiekšanās pēc perfekcijas.

Pēc tava teksta es teiktu, ka tev būtu jājūtas ļoti pašpārliecinātai darba intervijās, jo tu (atšķirībā no daudziem citiem) koncentrējies uz kvalitatīvu darba darīšanu un izaugsmi, nevis minimuma izdarīšanu un algas saņemšanu. Tā ka veiksmi un uz priekšu :)

P.S. Fascinē Artemzijas apņēmība iet cauri entajām diskusijām katru dienu, un katrā atstāt pa kādam savam sūdam, lai citiem ir kur iekāpt.
05.02.2015 13:34 |

Reitings 164
Reģ: 16.07.2014
Piekrītu, anonymous, ka pirmajā laikā no tevis neko dižu tāpat neviens negaidīs.
Tāpēc jau ir tāds pārbaudes laiks.

Neviens nav perfekts!!

p.s. cerams, ka neesi ķirurgs :D
05.02.2015 14:25 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits