Es visumā piekrītu Rhea pēdējam komentāram.
Cilvēki taču ir tik dažādi, un nav universālais vīrieša vai sievietes tips, kuru meklētu un kurš derētu visiem. Bet tām prasībām-spējai dot jābūt tomēr sabalansētiem un uzskatiem par vīrieša-sievietes lomu sabiedrībā ir jābūt +/- līdzīgiem, lai ilgtermiņā kaut kas izveidotos divu cilvēku starpā. Tas tā, manuprāt.
Ja vīrieša uzskati ir, ka džentlmeniskums - durvju atvēršana, smagumu nešana utml. - ir senilas nepamatoti augstas prasības no sievietes puses, tad viņš no šīs sievietes attiecīgi nevar gaidīt lēdijas uzvedību - viņa var iet blakus puiciskā gaitā, rokām kabatās, runāt skaļā balsī un mētāt rupjus jokus (tb - uzvesties līdzīgi vīrietim, tie vienkārši tādi primitīvi piemēri), un puisim nav tiesību to pārmest, jo abi taču vienlīdzīgi.
Līdzīgi arī ikdienā - ja sievietei ir uzskats, ka vīrietim ir viņa jānodrošina kā "mamuta nesējam" (es te nerunāju par randiņiem, bet sadzīvi), tad viņai kā sievietei tomēr būtu jāuzņemas "pavarda sargātājas" loma - jāgatavo ikdienā, jātīra māja utt. Tāpat arī vīrietis nevar gribēt vienlīdzīgi dalīt izdevumus ikdienā, tajā pašā laikā pieprasot katru vakaru siltas vakariņas. Agri vai vēlu tādas nesabalansētas attiecības sāk šūpoties.
Tāpat, protams, - sieviete, kura pelna labi, var iet uz randiņu un, ja viņa ir sakarīgs cilvēks, pieciest to ēdnīcas tipa kafūzi un to, ka nav naudas stāvvietai vai nav mašīnas, jābrauc pašai ar savu. Nu, vienreiz pacietīs. Un, ja randiņošana ir for fun, vai, piemēram, tikai seksam, tā jau var turpināt. Bet, ja ir doma par nopietnām attiecībām..ko tālāk? Viņa gribēs ceļot. Kādi varianti - ceļot vienai/neceļot/izmaksāt vīrietim? Viņa gribēs iet uz restorānu 2reiz nedēļā un uz teātri vismaz katru otro. Varianti - iet vienai/neiet/izmaksāt. Nu cik ilgi tā būs?..
Es arī nesatiktos ar vīrieti, kurš ir stipri finansiāli zemākā vai augstākā pozīcijā kā es. Ne es gribu visu laiku kādam izmaksāt, ne es gribu, lai man visu laiku izmaksā un vazā pa restorāniem (jo es nevaru pretī dot to mājsaimnieces lomas izpildījumu no savas puses). Mīlestība jau ir forši, bet vienmēr kaut kādā brīdī jāatgriežas realitātē.