Suņa atmācīšana

Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Sveikas! Varbūt kāda zin kādu metodi vai profesionāli, kas var atradināt suni no nokārtošanās mājās?! Kaunināšana, lamāšana, pa dibenu došana nepalīdz.
Problēma tāda, ka suns reizēm nokārtojās mājās uz grīdas, kaut gan paklājiņs priekš viņa dabiskajām vajadzībām ir uzlikts (mazās šķirnes suns), vedam ārā arī katru dienu 2 reizes.
Esam bezizejā, jo taisāmies ar vīru celt māju, bet ja viņš viņu sāks ķēzīt, tad nezinu ko darīt.
04.02.2015 01:25 |

Reitings 48
Reģ: 29.01.2009
mau5

es jau zināju, ka pareizās tūlīt dos vaļā!
atbildes uz taviem jautājumiem - nē.

par to žēlumu gan paldies, vismaz kādam žēl. :)) haha.

BET to suņu īpašnieki, kuri ir izbraukājuši daudz un dažādas suņu skolas sapratīs. Tas ir tā pat kā ar cilvēkiem, ir tādi ,kuri vienkārši ar vārdiem nesaprot.
04.02.2015 13:56 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
varbūt sunim nepatīk sava tualete? kāda specifiska smaka? Un ja tā, tad 2x dienā pastaiga ir sipri par maz,
04.02.2015 14:08 |

Reitings 480
Reģ: 20.10.2009
Manai sunītei ir 8 mēneši un ejam ārā 5x, bet nu viņa vēl maziņa. Paklājiņš arī stāv, bet uz tā viņa nokārtojas tik reti, ka man reizēm bail, ka, ja nebūšu mājās, vai viņa vēl atcerēsies, ka jāiet uz paklājiņa? Ja esmu mājās viņa cietīsies līdz bezspēkam, bet neies uz paklājiņa..esmu mēģinājusi pa dienu 8 h izmēģināt, kā būtu, ja neietu ārā (ja nu man pēkšņi uzrastos ofisa darbs), bet viņa ne par ko nečurā uz paklājiņa. Taču, ja pa nakti savajagās, tad gan aiziet, kur jāiet.

Man draudzenei ir jorkšīrietis un tas gan (3 gadi) kakā visur pa naktīm. Pa dienu viss ok, iet uz paklājiņa, bet naktī moš nevar atrast vai kas..nezinu, bet vienmēr saliek mīnas pa visu koridori :D
04.02.2015 14:09 |

Reitings 252
Reģ: 22.08.2013
Sunim ar sišanu nekad neko neiemācīsi! Savam sunim viss vienmēr ir iemācīts ar mīlestību un lielu pacietību. Suni vedu ārā 3x dienā, kā arī bija savs speciālais paklājiņš. Protams, sākumā uz sava speciālā paklājiņa nenokārtojās. Kārtoja savas dabiskās vajadzības, kur vien sagribēja. Paņēmu suņa paklājiņu un noliku vietās, kur nokārtojās, kā arī vēroju, kad tad suncis izdomās nokārtoties, tad paķēru viņu un noliku uz paklājiņa. Tā kaut kā iegājās tas viss. Mācīju to no divu mēnešu vecuma. Sišana noteikti nav atrisinājums.;-)
04.02.2015 14:14 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
Agneshka, nevaru iedomāties sunim kaut ko ar sišanu iemācīt... ja suns nesaprot vispār neko, nu tik stulbs, kā koks... varbūt vienkārši garīgi atpalicis? neveiksmīgs metiens, skābekļa pietrūcis dzemdībās.

tā jūs abi tādi outsaideri - tu sit, viņš nerubī fišku... ir žēl, grūti tā dzīvot.
04.02.2015 14:32 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Ar sišanu iemācīt neko nevar, bet drošai un stingai rokai gan jābūt. Piemēram, lai iemācītu suni nelekt tev virsū ir jāuzkāpj viņam uz pakaļkājas, vai jāizcērt žoklītis ciet, kad pa jokam kož un ja nu iekož sev mēlē, tad neko...
Bet jā, visticamāk suns tiek par maz ārā un viņam par maz uzmanības. Es uzskatu, ka suņu uzvedību var koriģēt jebkurā vecumā. Mani vecāki, pērkot māju, pūrā dabūja 2 gadus vecu labradoru, kas, lai gan labu sirdi, bija pilnīgs mežonis. Pusgada laikā atradināja grauzt visu kas uz terases galda/ vispār piejams laukā, lēkt virsūcilvēkiem un uz mašīnu kapotiem un tamlīdzīgi. Bez nekādas sišanas, bet ar drošu roku un parādot kurš šajā barā ir barvedis un kur hierarhijā ir viņa vieta. Bet ja trūkst padoma, visdrošāk konsultēties ar kinologu, izklaidei var paskatīties Dog Whisperer Cesar Millan iekš youtubes.
04.02.2015 14:40 |

Reitings 63
Reģ: 04.02.2015
Spriežot pēc tava,autores, rakstītā, saprotu,ka suns ir ar raksturiņu sliktā nozīmē. Diemžēl, bet ar labu tādiem neko neiemācīsi. :(
Kā ir, vai suns sevi uzskata par saimnieku mājās, vai tevi? Ja suns uzskata, ka ir galvenais, tad no sākuma jādabū galvenā pozīcija un tikai tad varēs viņu atradināt no šī ieraduma.
Vēl viens variants, kad pārvācaties uz jauno māju, tad nekādu paklājiņu mājā! Sunim tā būs jauna vieta un vieglāk pierast pie jauniem noteikumiem,līdz ar to, ja uzreiz pirmajās dienās parādīsi, ka šeit jāprasās ārā, bez nekādām atlaidēm, tad pastāv variants, ka viss mainīsies.
04.02.2015 14:56 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
drošai un stingai rokai gan jābūt.

jā, tam es pilnīgi piekrītu. stingra roka taču nav domāts "dot iekšās", es to saprotu kā konsekvence noteikumos ko var un ko nevar, kārumu došanā par labu uzvedību.. nevar izlaist un auklēties vai atstāt savā nodabā. sunim jāsaprot, ka viņš nav saimnieks, kaut arī tāds mīlulītis :)
04.02.2015 14:58 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Sist suni nav pareizi un likt sunim ciesties visu dienu man ar neliekas pareizi, kā pašai patiktu ja drīkstētu nokārtoties tikai divas reizes dienā un ja nevarētu paciesties un nokārtotos vel vienu reizi tad tevi kāds vel par to ieslānītu. .
04.02.2015 15:01 |

Reitings 63
Kucēnam mājās nokārtoties ir piedodami, bet liels suns tiešām var paciesties līdz pastaigām, ja tās ir konkrētos laikos un nekādu ļaunumu viņam nenodarīs.
04.02.2015 15:12 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Es par to arī domāju, nākotnē, kad ņemsim mazu suni, nesaprotu to kārtošanās sistēmu. Suns, kaut arī maziņš, ātri saprot, ko nozīmē kārtoties ārā. Un man ir tāda nelaba aizdoma, ka labprātīgi viņi uz to paladziņu neiet, tikai tad, kad nu tiešām vairs nevar izturēt, pārējā laikā vienkārši ciešās, kamēr kāds atnāk. Ok, lielam sunim tā pacietība ir lielāka, bet mazais tak var iedzīvoties kādās veselības kaitēs. Vai arī es pārspīlēju? Vienkārši, ja ir jāiet ārā 5-6x, tad principā kādam jāpaliek mājās.
04.02.2015 15:31 |

Reitings 63
Riot-kucēns to paladziņu vienkārši pieņem kā normu. Tas ir atuveni tāpat kā kaķēns pieņem kastīti. Likt,vai nelikt to paladziņu tā ir saimnieka paša izvēle.
04.02.2015 15:38 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
nekad nav bijušas problēmas ar nokārtosanos telpās, tiko ka atvedām mājas meitene paradija ka grib iet laukā.
04.02.2015 15:47 |

Reitings 17203
Lielos suņus var vest ārā tikai divas reizes dienā, bet mazos tomēr vajag tās 3 reizes dienā vest. Un jā Riot viss drīzāk suns tiešām iet uz tā paladziņa tikai izmisuma gadījumā nokārtoties kas tomēr nav labi, jo sunim vispār nepatīk nokārtoties savā teritorijā, tāpēc jau viņus ved laukā lai tur visu izdara.
Kā ar piekrītu ja suns nokārtojas pa nakti tad jāmaina ēst došanas paradumi un iespējams jāved vai nu 3 reizi vēlu vakarā laukā vai arī vēlāk vienkārši nekā līdz šim.

Kur jūs to paladziņu liekat? Vai kādā stūrī vai vietā kas sunim varētu nepatikt? Pamēģinat izlikt vairākus paladziņus redzamās vietās un tad paskataties vai suns tad nokārtojas uz viņiem. Iespējams ka viņam nepatīk tā vieta kur paladziņš atrodas un jāpiemeklē cita vieta, vai ar ja suns nokārtojas bieži vienā konkrētā vietā, tad tur ar noliekat paladziņu.
04.02.2015 15:49 |

Reitings 17203
nekad nav bijušas problēmas ar nokārtosanos telpās, tiko ka atvedām mājas meitene paradija ka grib iet laukā.

Varbūt jums jau kucēns bija apmācīts :D

Kā es vel atceros to pirmo reizi kad mans suņuks nokārtojās laukā, pirms ārā iešanas kārtīgi pabarojām ar barību un vel pieniņu iedevām uzdzert, pēc tam ar draugu 3 stundas ar suņuku laukā staigājāmies, ak dievs kā viņa cietās lai nenokārtotos laukā, bet beigās kad jau mēs bijām tik pat kā atmetuši ar roku ka viņa nokārtosies, tomēr kucēns nokārtojās, pēc tam gan viņai bija viegli laukā nokārtoties, bet tajā pirmajā reizē bija jautri :D Es brīnos ka 3 ar pus mēnešu vecs sunīts kurš bija kārtīgi paēdis spēja laukā nociesties 3 stundas :D
04.02.2015 15:53 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
Es arī no rita mēdzu atrast peļķi tieši blakus paklajinam. Izrādās ka nejau tapec ka nekapj virsu paklajinam bet vins nostajas uz pkalajina tā ka viss vienkārši trapas tieši blakus. Noliku blakus divus paklājus uz biss atrisinajas
04.02.2015 15:55 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Un jā Riot viss drīzāk suns tiešām iet uz tā paladziņa tikai izmisuma gadījumā nokārtoties

Tieši tā arī es domāju. Jo es to secinu pēc sava lielā pekauša - viņa nekad mūžā nekārtotos iekšā, tāpēc domāju, ka mazajam ir tāpat - kā saprot ārā iešanas burvību, tā viss, ar to arī paladziņš principā beidzas. Manam drauga tētim ir mazsunītis, bet viņu neved ārā biežāk kā reizi dienā vai divās, vienkārši viņš ir totāls paladziņa sunītis, izkārtojas arī tad, kad cilvēki ir mājās. Es tieši nesaprotu to variantu, kāpēc dažiem tas ir tā organiski iegājies.
04.02.2015 15:56 |

Reitings 480
Reģ: 20.10.2009
Miss Joker, man arī tā bija :D kamēr vēl nevarējām ārā iet, biju pieradinājusi iet 8-10x uz paklājiņa (paņēmām 2mēnešos, nekas neturējās iekšā:D).. kad bija potes un varējām sākt iet ārā, bija nereāli grūti likt saprast, ka DRĪKST nokārtoties kaut kur citur kā tikai uz paladziņa.. ka DRĪKST ārā darīties :) 3 h sēdēju uz smilškastes malas, devu viņai speciāli daudz svaigu gurķi daudz ēst, lai gribas čurāt :D vairākas reizes tā sēdēju ārā līdz izdarījās, tad dabūja kārumus. Sākumā par katru čurāšanu/lielo nokārtošanos devu kārumu un slavēju cik vien spēka. Tad arī saprata, ka ārā ir daudz foršāk un tagad mājās vairs vispār nelabprāt kārtojas. Bet tas bija smieklīgs laiks :) Brīžiem likās, ka pietrūks spēka, bet tagad atceros ar smaidu sejā kā mana mazā čurulīze cietās un skatījās man acīs ar domu: " Nu, taču ejam mājās! MAN VAJAG čurāt!!" :D
04.02.2015 16:11 |

Reitings 17203
kā mana mazā čurulīze cietās un skatījās man acīs ar domu: " Nu, taču ejam mājās! MAN VAJAG čurāt!!"

Ooo jā mana taksene ar tā uz mani un manu draugu skatijās, bet mēs tik sēžam un ķiķinam :D
04.02.2015 16:17 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
Miss Joker domāju ka neviens nebija neko mācījis, taja ziņā varbūt tik kucēna mamma, jo kad dabujam kucēnu viņs pat nezinaja kas ir siksniņa un pavadiņa un mantiņas.
04.02.2015 16:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits