uh... tu ar gatavošanu uz tu vai uz jūs?
jebkuram itālim svarīgākais ir labi paēst. bet viņu virtuve patiesībā ir visai vienkārša. bet viņi tajā pašā laikā ir visai konservatīvi ēdienā. Itālis tev neēdīs to, ko itāļi neēd.
Svarīgākās sastāvdaļās ir sipoli, ķiploki, pētersīļi, laba olīveļļa, pipari.
tad nāk baziliks, tomāti un citas garšvielas.
Un tad jautājums - ko es gribu pagatavot.
Piemēram, viens no vienkāršākajiem itāļu ēdieniem. ko var ņemt kā pamatu, lai mēginātu gatavot ko citu - mīdijas.
Nopērc svaigas mīdijas, tās kuras pasas neverās ciet, izmet āra. nu izšklio.
ņem lielu katlu, taja pietiekami labas olīveļļas, kad ta uzkarst klāt divus lielus sīpolis un pusi ķiploka. tiklīdz tie apzeltejuši, gāz klat mīdijas, pa virsu piparus maltus un pētersīļus daudz un vāku virsū. pāris minūtes, nu 5, 10 (tiklīdz mīdijas ir atvērušās) un tas ir ēdamas.
Var pievienot pēc sīpoliem un ķiplokiem arī tomatu un sausu baltvīnu.
tāpat var pagatavot arī citas jūras veltes, pēc šī paša principa.
otrs veids... svaiga veida uz grilla un tad pa virsu piparus, nedaudz sals, oliveļļu un citronu sulu ēdot. Ta pat uz grilla pagatavo arī gaļu.
standartu pagatavo arī tik pat vienkārši.
Izvāra makaronus. Var pievienot nedaudz sāli. Pirms tam laba ollīveļļā apcep sīpolu un ķiploku, tos izmet āra, atstaj tikai eļļu, pievieno svaigus tomātus vai tos no bundžiņam. cep, kamer izuk tomati. servē makaronus uz šķīvja, lej pari tomātus, pārber ar sakapatu bazeliku un rīvetu parmazanu.