Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Italu beztema

 
Reitings 88
Reģ: 02.01.2015
Sveikas! Labprat seit uzzinatu vairak par Italu virtuvi un, protams, visu parejo, kas jums ienak prata, jusu pieredze esot Italija, ja esat bijusas.
Esmu kopa ar italu izcelsmes virieti, un jutu, ka neesmu atstajusi pasu labako iespaidu ar savam kulinarijas spejam. Ta ka internets ir pilns ar receptem, esmu pameginajusi pasas vienkarsakas, pesto un citus pasta edienus. Latviesu virtuve ipasi nepiesaista vinu, no ta ko esmu gatavojusi. Par italu un kiniesu edieniem ir stava sajusma. Tos baudam estuves, to pasu Tofu, tacu velos iemacities pati gatavot lidzvertigi. Nepieciesami padomi no jums, damas! Kas ir tie edieni, ari no latviesu virtuves, ko es varu gatavot biezi, t.i, katru nedelu, pamainot so un to. Varat minet nosaukumus, jo receptes google varu sameklet. :)
03.02.2015 18:08 |
 
Reitings 88
Reģ: 02.01.2015
Ari labprat uzzinatu, kadas ir atsauksmes macoties italu valodu, ka ir ar apgusanu un vai nodereja?
03.02.2015 18:12 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Kaut kāds haoss. Sākumā jautā par itāļu virtuvi, tad par latviešu virtuvi, beigās izrādās, ka itālis Tev ir, bet ar to arī viss beidzas, jo internetā kursus atrast neproti valodai.
03.02.2015 18:23 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Esmu kopa ar italu izcelsmes virieti

Te nu gan jaabriinas,ka vins nezin "savu" virtuvi?Vins tacu buutu vislabaakais skolotaajs!No vina tacu vareetu uzzinaat vislabaak...
03.02.2015 18:26 |
 
Reitings 435
Reģ: 28.11.2014
nū, ar latviešu virtuvi uz itāļiem nekādu ļoti labo iespaidu neatstāsi :D
03.02.2015 18:28 |
 
Reitings 88
Reģ: 02.01.2015
Ja, nedaudz haotisks teksts sanaca, tacu doma ir konkreta, viss par un ap Italiju. Ja kada bijusi, tad labprat palasitu pieredzi, ari par kulinariju bija domats, kas ir tas, ko gatavot visbiezak un BUTU IETEICAMS ari padalities ar musu latviesu edieniem, kuri ietu pie sirds ari italiem. Un par valodu- pec pasa izveles, ja grib pastastit pieredzi, ludzu. Cerams, ka tagad nedaudz skaidrak. :)
03.02.2015 18:31 |
 
Reitings 435
Reģ: 28.11.2014
kas ir tas, ko gatavot visbiezak

pasta
03.02.2015 18:32 |
 
Reitings 88
Reģ: 02.01.2015
Skatoties, pec ta kas tiek pasniegts galdaa esot ciemos pie citiem italiem, galvenokart domine pasta- makaroni. Tacu ne katru dienu makaroni ieteicami uztura.
03.02.2015 18:33 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
no kura reģiona vai pilsētas nāk vīrietis?
03.02.2015 18:35 |
 
Reitings 88
Reģ: 02.01.2015
Naples, Italy ir ta vieta, no kurienes ir vecaki, tacu dzimis ir Vacija.
03.02.2015 18:39 |
 
Reitings 435
Reģ: 28.11.2014
Tacu ne katru dienu makaroni ieteicami uztura.

Kas neiesaka? Dietologi nultā izmēra sievietēm? Itālijā tas ir normāli, ka pastu ģimene ēd katru dienu, tāpat kā Latvijā kartupeļus vai Japānā rīsus. Nenomirsi no tā.
03.02.2015 18:42 |
 
Reitings 435
Reģ: 28.11.2014
Par tēmu.

Lieto vienīgi olīveļļu. Ēdienos noteikti sāli un melnos piparus, iesaku arī čili, it sevišķi čili pārslas.

Esi mēģinājusi gatavot picas?
03.02.2015 18:47 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
uh... tu ar gatavošanu uz tu vai uz jūs?

jebkuram itālim svarīgākais ir labi paēst. bet viņu virtuve patiesībā ir visai vienkārša. bet viņi tajā pašā laikā ir visai konservatīvi ēdienā. Itālis tev neēdīs to, ko itāļi neēd.
Svarīgākās sastāvdaļās ir sipoli, ķiploki, pētersīļi, laba olīveļļa, pipari.
tad nāk baziliks, tomāti un citas garšvielas.
Un tad jautājums - ko es gribu pagatavot.
Piemēram, viens no vienkāršākajiem itāļu ēdieniem. ko var ņemt kā pamatu, lai mēginātu gatavot ko citu - mīdijas.
Nopērc svaigas mīdijas, tās kuras pasas neverās ciet, izmet āra. nu izšklio.
ņem lielu katlu, taja pietiekami labas olīveļļas, kad ta uzkarst klāt divus lielus sīpolis un pusi ķiploka. tiklīdz tie apzeltejuši, gāz klat mīdijas, pa virsu piparus maltus un pētersīļus daudz un vāku virsū. pāris minūtes, nu 5, 10 (tiklīdz mīdijas ir atvērušās) un tas ir ēdamas.
Var pievienot pēc sīpoliem un ķiplokiem arī tomatu un sausu baltvīnu.
tāpat var pagatavot arī citas jūras veltes, pēc šī paša principa.
otrs veids... svaiga veida uz grilla un tad pa virsu piparus, nedaudz sals, oliveļļu un citronu sulu ēdot. Ta pat uz grilla pagatavo arī gaļu.
standartu pagatavo arī tik pat vienkārši.
Izvāra makaronus. Var pievienot nedaudz sāli. Pirms tam laba ollīveļļā apcep sīpolu un ķiploku, tos izmet āra, atstaj tikai eļļu, pievieno svaigus tomātus vai tos no bundžiņam. cep, kamer izuk tomati. servē makaronus uz šķīvja, lej pari tomātus, pārber ar sakapatu bazeliku un rīvetu parmazanu.
03.02.2015 18:49 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Napolitāņi ēd picu, jā, bet labāk neriskē... Napoli ir labakās picas pasaulē. Tu viņu ar to diez vai vari pārspēt.. :)
03.02.2015 18:51 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Itāļiem ir vienmēr tuva viņu virtuve neatkarīgi kurā pasaules vietā dzivo (sava veida patriotisms un lepnums).

Papēti viņa reģiona ēdienus, youtube paskaties kā jāgatavo un voilā.
03.02.2015 18:51 |
 
Reitings 435
Reģ: 28.11.2014
Itāļiem ir vienmēr tuva viņu virtuve neatkarīgi kurā pasaules vietā dzivo

+

Esmu no vairākiem itāļiem dzirdējusi, ka viņu valstī tā negatavo, tāpēc viņi neēdīs :D

Picai nav obligāti jābūt labākajai pasaulē, pietiks ar labu. Un tam ļoti maz vajag. Parastu mīklu, atstāt uz nakti, virsū tomātu mērci (nekādā gadījumā kečupu), mocarellu. Var pielikt klāt arī čorizo, pepperoni, šķiņķi un sēnes un artišokus, un tādā garā. Iesaku iegūglēt.

Vēl itāļiem garšo vinegrets, otrajā nevis pirmajā dienā :D
03.02.2015 18:56 |
 
10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
Tagad par visu būs beztēmas? (t)
03.02.2015 18:57 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Napoli labakās picas pasaule domāju, ka ir neizdegustējams lielums, toties tā ir Margaritas picas dzimtene :)
03.02.2015 18:58 |
 
Reitings 435
Reģ: 28.11.2014
Tagad par visu būs beztēmas?

es tūlīt uztaisīšu beztēmu par beztēmām :D
03.02.2015 18:58 |
 
10 gadi
Reitings 892
Reģ: 28.11.2010
No sākuma iemācies ka pasta nav makaroni :D :D :D
03.02.2015 18:59 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
vēl rukola. viņiem garšo arī tā. rukola ar ķiršu tomātiņiem uz pusēm un olīveļļu pāri, var liet pāri arī balzamiko. un pipari pa virsu.
sali viņi nemaz tik daudz nelieto. to parasti pieber klāt.

no neapoles manuprat nak bufeļa siers. nu tipa taka mocarella. bet vispār, cik gadījies sastapt itāļus latvijā vini par mūsu mocarellu špļaudas un saka, ka tas nekam neder...
03.02.2015 19:02 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits