TORTES beztēma

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Padomi,receptes, jautājumi un atbildes par tortu cepšanu!

Sākumā varbūt pastāstam ko mēs mākam, kas mums izdodās vislabāk un kas neizdodās tā kā gribētos!

02.02.2015 15:33 |
 
10 gadi
Reitings 578
Reģ: 24.11.2012
Ir kāda vieta, kur to snikerkūku var nogaršot?
04.02.2015 09:30 |
 
Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
http://www.tortesunkukas.lv/torte-snikers/

Salasījos par snikerkūkām un atradu šo.:-D
04.02.2015 09:41 |
 
Reitings 339
Reģ: 04.08.2013
man arī šī būs tuva beztēma. :D
reizi pa reizei uzmeistaroju kādu kūku, un kāda te jautāja par nepoleonu , tad es taisīju pēc receptes, kas ņemta no Ņam Ņam bloga, tā gan laikam neskaitījās tāda īstā, bet nu ļoti garšīga. (l)
04.02.2015 09:57 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
es kūku cepšanas mākslā esmu jauniņā, man ir slikta cepeškrāsns un tamdēļ neuzdrošinos cept visu, ko gribētos, taču manas top receptes ir :
1.) medus kūka pēc šīs receptes (vienkārši ideāla) http://epadomi.lv/tavavirtuve/receptes/foto_receptes2/22062011-fotorecepte_medus_kuka?picture=17#p
2.) Vecrīgas ar biezpiena krēmu pēc šīs receptes http://www.receptes.lv/receptes/vecrigas-jeb-veja-kukas/
3.) un pēdējais, bet ne sliktākais- http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/tartes/recipe.php?id=70908 - ļooooti laba un interesanta garšu buķete, bet nākamreiz noteikti likšu mazāk melno šokolādi vai arī 1:1 rūgto un piena šokolādi, jo tikai ar rūgto bija mazliet par rūgtu..
04.02.2015 10:24 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Atradu beidzot bildi - šī laikam ir smukākā kūka kāda sanākusi.
Kā jau iepriekš minēju, man ir problēmas ar dekorēšanu :D Pat domāju, ka vajadzētu kādus kursiņus iziet.
04.02.2015 10:25 |
 
Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
koshlene, tu joko par to dekorēšanu? Manuprāt, ļoti skaisti :)

Man tāds dīvains jautājums, uz kuru nevaru atrast/izdomāt atbildi-

jogurtveidīgās un ar želantīnu gatavojamās kūkas, kā pēc tam smuki izcelt no kūkas formas uz tortes šķīvja? Vai, kādā traukā/formā gatavot, lai tas būtu iespējams? Ceru, ka manu jautājumu var saprasti :D
04.02.2015 10:39 |
 
Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
http://piegalda.lv/recepte/triskrasu-sokolades-kuka/

šo gatavoju uz Ziemassvētkiem. Sanāca lieliska. Pietiek ar pavisam nelielu gabaliņu, jo ;loti salda, bet mmmmmm (l)
04.02.2015 10:48 |
 
Reitings 293
Reģ: 29.01.2009
Aaai, kauna nav? Man pirmā nedēļa veselīgā dzivesveidā, bez snackiem un junk food, bet te tāda diskusija, un es jau sāku plānot, ko vīram no veikala pasūtīt :-D nē nu, paldies... :-D
04.02.2015 10:49 |
 
Reitings 293
Reģ: 29.01.2009
Starp citu nākamā ko vēlētos pagatavot ir šī- http://www.kikasvirtuve.lv/2011/08/abolu-siera-kuka-ar-karamelu-merci.html
04.02.2015 10:50 |
 
10 gadi
Reitings 374
Reģ: 29.01.2009
elux07, tā ābolu siera kūka ar karameļu mērci ir izcila! Pagājušajā gadā taisīju, ir tā vērts! :)
04.02.2015 10:55 |
 
Reitings 207
Reģ: 01.03.2014
Sveikas!
Padalaties ar keksiņu glazūru recepti,kā arī tortes glazūrām (puķītēm)... :)
Paldies :)
04.02.2015 11:37 |
 
Reitings 347
Reģ: 15.03.2013
Šitā ir viena no manām ceptajām. Rozītes pirmo reizi mūžā taisīju pēc youtube video.


Aijaijaaa
Ja tev mājas ir tāds kā blow torch, ar kuru parasti karamelizē cukuru uz creme brulee, tad ar to jāpasilda formas malas, lai želatīns pakūst un atlaižas no malām nost.
Ja nav tad varbūt ar kaut ko siltu vienkārši jāparīvē gar malām, ar fēna silto gaisu arī vari mēģināt.
Tas pats der arī musiem un citiem recējošajiem desertiem.
04.02.2015 12:26 |
 
Reitings 135
Reģ: 04.02.2015
Voooou kas pa kūkām te dažām! Mans lielākais veikums laikam ir rollbiskvīts :D Špbrīd nav cepeškrāsns, tā ka izlīdzos ar siera kūkām, šoko desām un tādiem vieglajiem saldumiem.
Bet vispār aizdomājos, vai gadījumā pašām uzcept kūku ( nu piemēram, to pašu medus kūku, napoleonu) nesanāk pat dārgāk nekā nopirkt veikalā? Nu plus, protams, ka skaidri zināms, kas iekšā, bet tīri izmaksu ziņā? It kā baigi gribētos kādreiz arī kādu normālo kūku uztaisīt, bet palasot cik daudz sastāvdaļas nepieciešams un darbs, kas jāiegulda, kkā pāriet tā vēlme.
04.02.2015 12:47 |
 
Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Meitenes, par snikerkūku :)
Tās nebūs internetā, jo kremu pati izdomāju!

Visa pamatā ir medus kūkas plātnes. Tām recepti nerakstîšu, jo katrai tā ir sava, pilns internets, vienīgais meduskūkas mīklu es taisu to, kuru ir jāpavāra uz plīts, nu medu jāpakaramelizē un tā :)

Kāpēc man nepatīk rakstīt receptes, jo tādu nekad nav :(
Es taisu "uz aci", un kremu dažādu, tāpēc lūdzu neapvainojieties, es nevaru norādīt neko pa gramiem, jo kūkas taisu lielas.
Tātad:
Snikeri(pērku uzreiz tās piecpakas) , ņemu 2 iepakojumus, tos būs jāmaļ gaļas mašīnā tàpēc ieliec uz vairāk kā stundu saldētavā) , citādāk nošausies ātrāk nekā tiksi pie rezultāta( BTW , snikeri neblenderējās, jau mēģināju :D)
Kremam ņemu , kas veikalā uz atlaidi: Maskarponi lielo vai 2vas, vai Kremsierus(Bonjour, Kārums, Rasa).
Pirms visu jaukt kopā, izņem kremsieru ārā no ledusskapja uz stundu, lai mīkstāks, jo būs vieglāk samaisīt ar snikeriem.

VAI
Kremsiers +mazais putukrējums ( katru putojam atsevišķi) un tad saliekam kopā (Nu takā taisa Tiramisu), un tad ja salduma garša ok, lielam klāt snikerus un maisam visu kopā. Masu liekam ārā vai ledusskapī uz stundu, lai sacietē, tad var normāli visas kārtas sasmērēt. Kūka nekad nesanāk sausa!


Bāc , ceru, ka kaut kas saprotams no šitā sanāca, (rakstu no telefona, piedošanu, ja kādas kļūdas) :)
04.02.2015 12:59 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
khkh - Tu pieņem arī pasūtījumus? :-)
04.02.2015 13:02 |
 
Reitings 102
Reģ: 11.12.2014
Ai,man gan pretēji daudzām patīk tieši dekorēt,cepu arī,bet nepatīk tas ilgais process. Šī laikam pēdējā tapusī uz raudzībām. Pēc šīs sapratu,ka laiks investēt kārtīgos instrumentos un varbūt kādiem kursiem šajā jomā
04.02.2015 13:02 |
 
Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Kapkeikiem man arî ir pašas izdomāts kaut kāds krema vai pielikts kaut kas no gatavas receptes.
Es tikai nekad nelieku sviestu. Man patīk ar Riekstu Nussu(nutella, nezinu kā saucas, bet riekstains) + jaucu kopā ar kremsieru: maskarponi, piemēram.

Vai nutella + toršu putukrējums/krems(tādā rozā paciņā četrstūrainā) , ar to garšīgi sanāk, bet neskaitās eko šmeko, sastāvs nav baigi neveselīgs , bet nav arī veselīgs.

04.02.2015 13:06 |
 
Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Zakji, nee , es tizla, nepieņemu pasūtījumus, man bail citiem taisît, kgan zinu, ka sanāk labi :D

Rekur Lancaster kundzītei plānojās cosmo ballīte, ja viss notiksies, un veselība atļaus, cosmietes barošu ar snikerkūku :D
04.02.2015 13:12 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
khkh - žēl :D Hmm, moš jāiet pie Lancaster, jāslavē Tava kūka un jāpielauž Tevi uz haltūriņu :D
04.02.2015 13:14 |
 
Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Afēriste, kūkai pa virsu ir tas mandeļu (kā viņu tur sauca?:D ) , ko Gemosā pardod?:D
04.02.2015 13:14 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits