Jau 2. reizi pa šo nedēļu gatavoju
mājas burgerus! Ļooooooooti garšīgi un nožēloju, ka nenofotografēju! 1. reizi bija labi, bet kaut kas trūka, tad nu vakardien piestrādāju pie gaļiņas un sanāca ideāli! Tik labi, ka šodien gribas vēlreiz taisīt! Tad ja nu kādu interesē pamēģināt -
Gaļai - (4 burgeriem)
500g liellopu gaļas
1 sīpols
maizes drupačas
2-3 daiviņas ķiploks
1 svaigs čili pipars
garšvielas (es izmantoju kopējo gaļas garšvielu, oregano, ķiploku sāli un maltus melnos piparus)
nedaudz sojas mērce
1 ola
Nedaudz milti
Papildus - maizītes (burgera vai es ņēmu Rimi svaigās ceptās apaļās), sīpols, tomāts, gurķis, salātlapa un mērcei ko nu sirds kāro, es liku majonēzi sajauktu ar tabasco un rīvētu ķiplociņu
Nu un pagatavošana
Ieslēdz grila funkciju krāsnī uz 60-70%. Sīpolu un ķiploku sagriež mazos gabaliņos un apcep uz pannas līdz mīksti. Piejauc sadrupinātu maizīti, es liku pilnu sauju. Atdzesē un liek traukā, kurā liek klāt gaļu. Piejaucu čili un garšvielas, visu apmaisa ar pirkstiem. Liek klāt olu un atkal visu apmaisa. Sadala masu 4 daļās un izveido bumbiņas, kuras uzliek uz izsijātiem miltiem uz galda, ar plaukstu saspiež līdz gaļa apmēram 2cm platumā, pielīdzina maliņas, tad apgriež, lai no abām pusēm ir ar miltiem.
Liek uz redelēm un krāsnī iekšā. Katra puse gatavojas apmēram 5 minūtes. Maizītes ar iekšām uz augšu ielieku zem grila uz minūti, tad apsmērēju ar mērci, lieku salātlapu, pa virsu gaļiņu, tad tomātu, gurķi. Gatavs!
Šī bilde ņemta no interneta, taču izskatās apmēram tāpat :)