Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

ar ko aizvietot?

 
Reitings 344
Reģ: 27.10.2014
Hey! Gribēju jautāt- ko jūs liekat uz maizes (izņemot sviestu, margarīnu,tos treknos kausētos sierus)? Un ar ko jūs aizstājat krējumu,majonēzi, kečupu? esmu sākusi ēst veselīgi, pašlaik nelieku neko, bet nespēju pierast pie tā,ka viss šķiet tik sauss. :-/:-D
01.02.2015 12:39 |
 
Reitings 657
Reģ: 09.01.2015
Majonēzi un krējumu es aizstāju ar bezpiedevu jogurtu.
01.02.2015 12:42 |
 
Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Krējumu ļoti labi var aizstāt ar bezpiedevu jogurtu,kečupu pati vari uztaisīt un tad viņš nebūs neveselīgs :)Majonēzi domāju ka nevar aizstāt ar neko :D

Uz maizes garšīgs ir avokado :)
01.02.2015 12:44 |
 
Reitings 942
Reģ: 04.11.2014
Krējuma vietā lietoju kefīru, ar to gatavoju salātus.

Sviesta vietā lietoju šo, ko ieteica dietologs

01.02.2015 12:45 |
 
Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Kādu maizi ēd? mājās ir vai nu šis:

vai tumšā maize(to vairāk vīrs), un griķu galetes.
Veikalos var paskatīties kādu low fat kremsieru, es visbiežāk griežu, smērēju virsū avokado, ļoti garšo. Vai rīvēti avokado ar olu uz resnās rīves+citrona sula bišķi+olīveļļa, kāda garšviela, un samaisu visu kopā, masu lieku uz maizītēm.:)
01.02.2015 12:46 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
"kečupa" recepte:
http://www.foodnetwork.com/recipes/giada-de-laurentiis/simple-tomato-sauce-recipe3.html

majonēzi es aizvietoju ar 15% krējumu (vai bezpiedevu jogurtu), kam pievienotas sinepes un rozā himalaju sāls.
01.02.2015 12:47 |
 
Reitings 2832
Reģ: 17.10.2010
Sviestu aizstāt var ar avokado. Majonēzi un krējumu ar Grieku jogurtu! Kečupu ar tomātu pastu.
01.02.2015 12:47 |
 
Reitings 112
Reģ: 03.12.2014
sablendere ar garsvielam avakado , tadu esmu smerejusi uz maizes :)
01.02.2015 12:49 |
 
Reitings 344
Reģ: 27.10.2014
khkh Agrāk arī ēdu tikai šitos kraukšķus un galetes,ļoooti garšoja ar pastēti, bet nu kaut kā treneris nebija sajūsmā par šiem "sausiņiem", ēdu vai nu mello maizi (ko ieteica treneris) vai to fitnesa( nesen parādījusies,nezinu cik laba, bet ļoti garšiga) (l)
Tas pēdējais ko rakstīji, izklausās ļoti garšīgi. Būs jāpamēģina,neesmu tā ēdusi nekad avokado, bet cik veikalā taustu,tad baigi cieti(tādiem jābūt? p.s.tas pats jautājums arī attiecināms uz mango :-D )
01.02.2015 12:50 |
 
Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Salātiem lietoju balzamiko. Uz maizes arī garšīgi.
01.02.2015 13:02 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Tagad nesprēgājiet, ka tas ir vegānu un tas tak nav ēdams, bet pamēģiniet un tikai tad kladziniet! :-P


Lūk, majonēzes recepte -
http://empoweredsustenance.com/egg-free-mayonnaise-recipe/



Krējuma recepte:
http://www.bloglovin.com/blogs/healthful-pursuit-2366957?blog=2366957&post=2543504425&viewer=true



Es lieku humusu uz maizītēm,
virsū vēl visvisādus dārzeņus;
patīk tofu sieri, Zaļajā govī var nopirkt patiešām garšīgu sezama-mandeļu riekstu tofu! (l) (līdz šim rītam par to nezināju :D)

Kā arī pašgatavotos pesto! :)
01.02.2015 13:10 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Un, jā, avokādo tiešam ir kā sviests, kā jau meitenes minēja!

Viņš varbūt tiek uzskatīts par vienu no treknākajiem augļiem (dārzeņiem?), bet tajā ir labās taukvielas. ;)
01.02.2015 13:12 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Skatoties, kādus ēdienus gatavo, bet maizēm lietoju vai nu zemesriekstu sviestu, vai hummus (bet negaršo veikala, taisu pati, sanāk arī daudz lētāk), vai te jau minēto avokado. Kečupu nelietoju jau mūžību, majonēze arī negaršo, bet bezpiedevu jogurts + sinepes/mārrutki dos līdzīgu garšu, bet, protams, ne tik treknu :)
01.02.2015 13:21 |
 
Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Es, piemēram,margarīnu, sviestu nelietoju vispār.Majonēzi arī vairs nelietoju, tik cik salātos un tas ir labi, ja mēnesī reizi.
01.02.2015 14:08 |
 
Reitings 39
Reģ: 04.01.2015
kečupa vietā lieto tomātu mērci (tomato passata), daudz garšīgāk un arī veselīgāk. kečups vispār domāts tikai fast foodam, nevis lietošanai kā austrumeiropieši to lieto. krējumu aizstāt nevajag, krējums nav neveselīgs. Philadelphia siers ir labs. uzliec to + lasi, vai tomātus, vai gurķus, nedaudz melno piparu virsū, ideāli. vai maizi, mocarellu, tomātus, nedaudz olīveļļas un bazilika ar pipariem. ja sviestmaizes šķiet sausas, tad visticamāk tā ir maizes vaina. maizei nav jābūt sausai.
01.02.2015 14:18 |
 
Reitings 598
Reģ: 12.02.2014
ko jūs liekat uz maizes (izņemot sviestu, margarīnu,tos treknos kausētos sierus)

Tikai un vienīgi tumšā maize + svaigais siers (Cream Bonjour light utml.), tējas siers, vājpiena biezpiens ar dillēm vai lociņiem, tomāti, gurķi, salātlapas.
Un ar ko jūs aizstājat krējumu,majonēzi, kečupu

Krējumu un majonēzi nelietoju, bet kečupu gan neaizvietoju ne ar ko - lietoju! :) Bet tiešām ļoooti retu reizi, kad ēdu, piemēram, spageti.
01.02.2015 14:21 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Lavašā patīk smērēt turku jogurtu, reizēm brokastīs 3 minūtes vāru olas un tad tās mīkstas sastampāju, apsālu un lieku uz maizes :)

Krējuma vietā parasti izmantoju jogurtu ar ķiplokiem.
Majonēzi gatavoju pati. Kečupu neatceros, kad lietoju.. parasti taisu tomātu mērces pati. Reizēm nopērku tomātu pastu :)
01.02.2015 15:39 |
 
10 gadi
Reitings 272
Reģ: 07.11.2010
pesto,saulē kaltētos tomātus,taisu pati kājās zemesriektu sviestu. :)

esmu dzirdējusi,ka krējumu var aizstāt ar bez piedevu jogurtu. pati neesmu mēģinājusi.
01.02.2015 15:50 |
 
10 gadi
Reitings 272
Reģ: 07.11.2010
mājās tb
01.02.2015 15:53 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits