situācija: kāzas&bērns u.c.

Reitings 53
Reģ: 28.01.2015
šodienas notikumu iespaidā gribētos dzirdēt kādu viedokli no malas. tad nu tā - man ir brālis, kurš pirms apmēram 2gadiem izšķīrās no savas draudzenes. attiecību laikā piedzima bērniņš, tika iegādāts kopīgs dzīvoklis. kopumā dzīve ritēja uz priekšu, bet bija viens BET- brālis ne par ko negribēja precēties. kad ģimenei pavēstīja par mazo, uzreiz teica - bērna dēļ jau nu kāzu nebūs. varbūt mana ģimene vecmodīgi cilvēki, bet mums vairākiem tas palikās jocīgi - viss dzīvē notiek, bet lūk bērna dēļ, nu neprecēs. vecāki gan deva mājienus uz to, ka, lai tikai sarakstās, vismaz nokārto to oficiāli, bet brālis neko. un nav viņš nekāds kāzu noliedzējs, vai vīrietis, kuram tas liekas kaut kas savāds. lai nu kā, viņa draudzene ik pa brīdim ieminējās, cik forši būtu apprecēties, bet draugs, pat cilvēku klātbūtnē atklāti teica - nu nebūs tev nekādu kāzu. it kā pa jokam, it kā pa nopietnam, nekad nevarēja saprast. viss beidzās ar to, ka viņa draudzene sāka sarakstīties ar citu, nekā nopietna, bet tomēr jau aizraušanās bija. brālis to uzzināja, patrieca (vistiešākajā nozīmē) viņu prom no mazuli arī.
ir daļa, kas vaino tikai brāli, jo viņš nevēlējāss spert tālāko soli, ir daļa, kas vaino abus, jo attiecības veido divi cilvēki. tā kā man ar brāli ir ļoti labas attiecības, es esmu kaut kur pa vidu. saprotu, ka brālis pieļāva ļoti daudz kļūdu, ne tikai neprecēdams draudzeni, bet vēl kaudzi citu, bet atkal man dusmas arī uz viņa draudzeni, kas sāka jau meklēt citu(t)

ko jūs par to domājat? kuram būtu jāpiekāpjas šādā situācijā, kā to varētu risināt? protams, tagad jau par vēlu, bet tā situācija vairāk kā piemērs, lai jūs saprastu par ko ir stāsts
30.01.2015 23:08 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Hexe, raslabsja :D
Nu nevarētu sabiedrībā vēl vairāk pazemot viņu, kā pati to jau izdarīja. Iedomājies to situāciju, kad sieviete prasa un vīrietim ir 2 varianti - vai nu pateikt "neprecēšu" vai nu "labi, davai, precamies" Un zini, kaut kas man liek domāt, ka 2. gadījumā cilvēki pat vairāk šūmēsies, jo redz, viņa no sava veča izspiedusi kāzas.
Principā man nav it nekas pret kāzām, tas ir skaists pasākums, ja gribas visus oficiālos nosaukumus un statusus - lūdzu! Pati noteikti kādudien vēlēšos apprecēties.
Taču mans cepiens par tēmu ir neizpratne, kā tas var būt dealbreaker, jo es neredzu nevienu neatspēkojamu argumentu, kāpēc precēties. Cieņa, ģimene un viss pārējais var būt arī bez kāzām. Atliek vienīgi uzvārds un tā drošība nelaimju gadījumos.
nevis appuishot, dzemdeet un gadiem gaidiit nez ko.

Kur šādos piemēros paliek jūtas, norunas un loģiskā domāšana? Kāpec jāgaida "Nez kas"? tā vietā lai baudītu to kas ir tagad un plānotu to, kas gaidāms?
Neatspēkojamus argumentus, lūdzu :D
02.02.2015 14:15 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Samaara, "izaugsi" lidz tam, kad busi gatava kaazaam, pati gaidisi to dienu. :) Un nevienu nenosodisi.
02.02.2015 14:29 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Taču mans cepiens par tēmu ir neizpratne

Ne visas lietas pasaulē lemts, ne visas - vajag par visām varītēm saprast.... :D
02.02.2015 14:32 |

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
Samaara, "izaugsi" lidz tam, kad busi gatava kaazaam, pati gaidisi to dienu. Un nevienu nenosodisi.

Es nezinu vai izaugšanā ir vaina vienmēr, dažreiz vaina ir tajā, ka nav jau tā īstā vīrieša, kuram gribētu par sievu būt :)
02.02.2015 14:32 |

Reitings 6040
Es nezinu vai izaugšanā ir vaina vienmēr, dažreiz vaina ir tajā, ka nav jau tā īstā vīrieša, kuram gribētu par sievu būt

jaa un to pashu var teikt par viirieshiem. Nav ista sieviete un negrib precet.

Manam virietim atkal ir taa, ka nevis kaazas ir svariigakas, bet, ja ir berns tad viss, jabut kopaa uz muuzhu :D
02.02.2015 14:34 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
draugs, pat cilvēku klātbūtnē atklāti teica - nu nebūs tev nekādu kāzu.

šī frāze izsaka visu, pilnīgi visu- meiteni viņš ne tikai nemīlēja, bet necienīja arī.
02.02.2015 14:39 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Nudien, ar izaugšanu tam maz sakara, īpaši ņemot vērā, ka vairums meiteņu jau no mazotnes sapņo par kāzām. Precams vīrietis arī jau pie sāniem, tā ka tagad tikai gaidām lieku naudiņu un labus apstākļus plezīram. ;)
Taču pie neatspēkojamiem argumentiem tikusi neesmu joprojām, tāpēc būs vien jāuzskata laulības par vienkāršu iegribu "jo visi tā dara" un jābrīnās par sievietēm, kuras no attiecībām aiziet tāda nieka dēļ...
02.02.2015 14:49 |

10 gadi
Reitings 2563
ko jūs par to domājat? kuram būtu jāpiekāpjas šādā situācijā, kā to varētu risināt?

Nevienam nav jāpiekāpjas. Rezultāts ir loģisks. Puisis meiteni nemīlēja, meitene to saprata, tāpēc meklēja citu un viņu par to nevar vainot. Puisi nevar vainot par to, ka viņš viņu nemīlēja, bet gan par to, ka viņš neizbeidza attiecības jau laicīgi un neļāva meitenei atrast kādu, kas viņu tiešām mīlētu.
Es tomēr uzskatu, ka vīrietis, kurš no sirds mīl, apprecēs savu mīļoto sievieti un nemeklēs kaut kādus aizbildinājumus, lai to nedarītu. Ja neprec - tātad tomēr nav līdz galam pārliecināts par savām jūtām un cer atrast labāku. Tā tas ir, un neviens mani nepārliecinās par pretējo.
02.02.2015 14:53 |

Reitings 6040
Samaaara, tad kadelj Tu taisies preceeties???
02.02.2015 15:00 |

10 gadi
Reitings 633
Reģ: 16.10.2013
kad tiešā tekstā pasaka , ka kāzu nebūs cita varianta nav.

Bez kāzām jau nesakaitās ģimene.

zinu, sievieti, kura nozheeloja, ka neappreceejas, jo kad virs aizgaja pie jaunaakas, atstaaja vinju bez nekaa

bez oficiaala statusa, var kaadu laicinju padziivot kopaa un noslaukt no vinjiem visu

Vienkārši- KO?! :-O (t)
02.02.2015 15:14 |

Reitings 53
es jau viņiem blakus neesmu bijusi, bet vairāk tas citu cilvēku klātbūtnē, jāsaprot kā ģimenes un radinieku. es jau sajutos neērti, kad brālis to pateica, it kā smejoties, bet tāpat, man uzreiz bija doma, nez kā tā draudzene jūtās. protams viņa neskrēja raudāt vai ko, it kā pasmaidīja, bet es jau sapratu, ka kaut kas tur nav.
neviens jau nezinās labāk par viņiem pašiem, cik liela bija vai nebija mīlestība, bet es te tik tā spriežot un domājot - nu nemīlēja brālis meiteni, kāpēc tad bērniņš bija jātaisa? :-/ man kā sievietei arī kāzas ir svarīgas. un lai cik man apkārt teiktu, ka tas ir tusiņš vai kas vēl nē, man tas būs viens no svarīgākajiem brīžiem dzīvē. bet tad ja satiekas viens cilvēks, kurš kategoriski to negrib, bet otram tas ir tik ļoti svarīgi. loģiski, ka ne visi skries prom, bet tad sanāk, ka kādam jāpiekāpjas, jo kompromisu te grūti sameklēt, manuprāt.

kampanella, es nezinu, es cenšos par to nerunāt ar brāli, jo toreiz viņš sāka pārdzīvot, ka tā izturējies. tagad it kā viss normalizējies, gan kopējā komunikācijā, gan vispārīgi, bet baidos ko tādu prasīt. mēs no tās tēmas kaut kā izvairāmies:Qthink]
02.02.2015 15:39 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Samaara
Es tev teiksu vienu, tu varbut esi loti jauninja, nezinu, bet tieshi virieshiem shis status, precets, nozime loti daudz, nereti vairak ka sievietei. Ka es to zinu? Nu tak iesledz tu ar logisko domasanu. Viriesi biezi kauc, ka nevelas preceties, tam nav nozimes, nav svarigi, prieks kam, bet taja pasa laika saka, ka nepratigi mil savu sievieti un velas but kopa lidz bla bla bla. Bet ja vinjam tas fakts butu tik nesvarigs un vienaldzigs, vinjs milotas sievietes del kaut sarakstities aizietu. Vinjam tacu VIENALGA un draudzenei likumigi sakartoti papiri patik, abiem labi. Jo atceries, virietim tacu vienalga, tukss, nesvarigs fakts.
MULIKIBAS! Virietis apzinas, ka so statusu, vinja sieva, velas pieskirt kadai par kuru bus pilniga parlieciba, ka IR! Tiesi tapec vinjs so lielo atbildibas uznjemsanos nevelas uznjemties ja nejutas gatavs ar konkreto sievieti dzivi saisitit lidz galam.
Ja virietim tiesham butu pie paka*as, pilnigi vienalaga, nevajadzigs process, vinjs sievietes del vismaz sarakstitos. GARANTEJU!
02.02.2015 15:44 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Kautkas partruka...turpinajums teikumam.

Vinjs nekad nelaistu prom sievieti kuru nepratigi mil, nekad. Ja tiesham virietim kazas ir vienaldzigas, nevajadzigas, lieka padarisana. Milotas sievietes del, ka jau mineju, kaut uz zagsu aizietu uz atro un pa leto. Bet nav vienalaga! Nu nav!
02.02.2015 15:49 |

Reitings 1493
Taču pie neatspēkojamiem argumentiem tikusi neesmu joprojām, tāpēc būs vien jāuzskata laulības par vienkāršu iegribu "jo visi tā dara"

Nu, man šķiet, attiecībās vispār parasti nevadās pēc neatspēkojamiem argumentiem, bet gan katra konkrētā pāra jūtām un uzskatiem :D

Tikai iespraukšos ar savām pārdomām.
Mani biedēja kāzas, negribēju precēties līdz gadiem 40. Bet vīrs sāka runāt, ka vajadzētu nopietni nobāzēties, kādreiz bērnus. Tajā gan man ir viens uzskats - tikai tad, ja ir tiešām ģimene nevis divi piegulētāji.
Tas ir viens, kāpēc apprecējāmies.
Un jāteic, kad stāvējām tā altāra priekšā, bija tiešām svinīga, svēta, atbildīga izjūta, nevis "visi tā dara" un tāpēc mēs te.
Savukārt pēc kāzām daudzkārt par saviem strīdiņiem aizdomājos, ka iepriekš moš i kādā brīdī piecirstu kāju un vnk aizietu. Bet tagad nē - ir tā apziņa lielāka, ka pie laulības ir jāstrādā.

Lai kā mēs gribētu apgalvot, ka statusi un labels neko nenozīmē - tā nav, esi godīga pati sev. Un vīrieši paši arī to ļoti labi saprot, vai dod svinīgu zvērestu visas ģimenes un likuma priekšā būt kopā ar savu sievieti kā vīrs un sieva, vai gadiem dzīvo un iepazīstina visus ar "savu draudzeni" un tik mālē acis, ka "mums tāpat labi". Ja ABIEM tā labi, tad protams - tikai visu to labāko ;)
02.02.2015 15:58 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Vispār brīnos, kā var cilvēks būt tik kategorisks. Te izskanēja jautājums - kāpēc precēties, ja otrs ir tik ļoti pret? Bet kāpēc neprecēties, ja otrs tik ļoti grib? Hello, attiecības ir kompromisu māksla tomēr. Negribi lielas svinības - aizej saraksties. Tik vien tā darba.
Piemēram, bērna plānošana+dzemdēšana+audzināšanas process man šķiet daaaaaudz grūtāks, atbildīgāks nekā vienu dienu uztaisīt kāzas. Allaž brīnos par šiem kategoriskajiem večiem - bērnu uztaisīt var, bet, ja runa par precībām, tad bēg kā vampīrs no ķiploku virtenes. Kur te ir loģika? Bērns it kā nepiesietu vīrieti sievietei?
02.02.2015 16:04 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
nelasīju visu diskusiju, bet
neviens jau īsti nezina kas notiek, kad viņi ir divi vien. Kādas sarunas, kurš ko grib. Neaizstāvu vīrieti, bet varbūt viņš tiešām nevēlas precēties, bet meitene to nesaprot un visu laiku uzplijas ar kāzām. Un gan jau,ka ne reizi vien viņš savu nostāju ir teicis, tad kāpēc citu klātbtnē atkal kaut kas jājautā par kāzām?Lai cerētu, ka varbūt citu priekšā nosolīs precēt? Kā arī par bērnu.. Vai bērns bija plānots? Varbūt vienkārši gadījās tā. Nenostrādāja kontracepcija vai kas savādāk.
02.02.2015 16:09 |

Reitings 53
Amnile, tās sarunas ģimenes vai radu priekšā nekad nav bijušas no meitenes. nu piemēram, es sāku runāt ar viņa draudzeni par fotogrāfijām. kaut kā aizrunājamies par to, viņa pasaka - jā, manās kāzās vajadzētu būt tādam un tādam, bet brālis pasaka - par kādām kāzām tu tur runā? kāzu nebūs! nu bērnišķīga rīcība kaut kāda, es jau zinu, bet nu neko, visi tā kā sastingst un viss. ne vecmammas, ne krustmātes nu neviens no ģimenes nav plijies viņiem virsū ar jautājumiem- nu kad tad būs. sākumā pateica savu nostāju, viss. cerējām, ka varbūt kaut kas mainīsies, neviens tādu noslēgumu negaidīja(t)
bērniņš plānots nebija, bet nebija arī tā, ka viņi ļoti uztrauktos par kontracepciju. apmēram tā, ka, ja būs, būs. un līdz tam bērniņam jau arī viss bija labi, par ko arī ir stāsts. es vēl saprastu, ja draudzene būtu pārvērtusies par īstu cāļa mammu, kura neko citu kā tikai bērnu neredz, bet taisīja romantiskus vakarus, tad es mazo skatījos, vēl visādus pārsteigumus, bet brālī kaut kas nomira vai salūza, es tiešām nezinu. sākumā likās, ka varbūt nespēj aptvert, ka tagad ir bērns mājās, tomēr atbildība utt., bet nāca laiks un nekas nemainījās:-|
02.02.2015 16:20 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
tas gan savādāk tad. Cilvēks vienkārši tad nav gatavs būt par ģimenes cilvēku. Izvairās no atbildības.
02.02.2015 16:25 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Kur tur necieņa?

Necieņa un bezatbildība. Vīrietis nostāda sievieti muļķes lomā, jo mēs visi labi zinām, ka sieviete ar bērnu uz rokām vienmēr uzņemas atbildību, bet vīrietis var turpināt tēlot jaunieti ar tekstiem: "neceri!".
02.02.2015 16:34 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
Tā..virspusēji pārlasot diskusiju, pēc tā,ko Tu,karolinaK esi pastāstījusi,tomēr var spriest,ka šis IR tas gadījums,retais,kad ta pagale sāk gruzdēt viena pati. Es gribētu zināt,kā Samāra uc, kuras uzskata,ka nav ko pieprasīt kāzas,tās gaidīt, gribēt un,ja nesagaida šo skaisto notikumu, tad aiziet, justos šādā situācijā, kā meitene raksta, par atgadījumu ar sarunām radu starpā. Es godīgi pasaku, neskatoties uz to,ka kāzas,kā lielu tusiņu ne visai atbalstu(savā dzīvē), to ņēmu gluži viegli-sarakstamies,lai visi papīri kārtībā, ja to bēbi gribās, es nespētu pat tā vienkārsi pasmaidīt..es aizietu kaukt blakusistabā, jo tas izklausās tik nievājoši,riebuma pilni un bez mazākās mīlestības un pieķeršanās dzirksts.
Un kas tas par stulbumu,nu kas-vīrietī kaut kas pārdega? Kas tu esi-lupata vai vīrietis? Kāpēc sievietē, pēc visiem priekšrakstiem un ekspektācijām, nav iedomājama tāda pārdegšana? Viņai ir jāvar, jāmīl,jāaprūpē utt utjp..Kas te, kā izrādās tā arī ir bijis-visi pārsteigumi. Bet puišelis ko atļaujās-ai..kaut kas salūza manī..NU tad, pats dabūja ko gribēja, un labi, ka tā. Jo tādu papiņu nav pelnījis ne bērns, ne tādu vīreli-meitene.
Man arī ir divi brāļi, gan jaunāki,no kuriem vienam ir ilgstoša attiecību pieredze,no vidusskolas laikiem ar savu meiteni,smagi viņiem ir gājis, bet kopā vēl ir. Un mūsu ģimenē mēs pārrunājam šad tad to visu savā starpā..ne jau katrā tusiņā, bet ir bijušas sarunas. Gan mana mamma ar brāli,gan visi kopīgi, kas un kā ir nepareizi,un viņš ir klausījies garum garu sarunu,par to,ka viņš daudz ko dara nepareizi,un viņš ir saņēmis atbalstu tad, kad ir gājis galīgi čābīgi. Varbūt Tev ir vērts ar viņu aprunāties,jo cilvēkam,pat ja patiesība nepatīk,tā tomēr ir jādzird..kaut vai tikai mierīgas sarunas veidā, jā viņš var apvainoties,bet varbūt kaut ko paņems sev. Jo man šķiet,ka tu esi laba māsa..un spried ļoti pareizi.
02.02.2015 16:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)