situācija: kāzas&bērns u.c.

Reitings 53
Reģ: 28.01.2015
šodienas notikumu iespaidā gribētos dzirdēt kādu viedokli no malas. tad nu tā - man ir brālis, kurš pirms apmēram 2gadiem izšķīrās no savas draudzenes. attiecību laikā piedzima bērniņš, tika iegādāts kopīgs dzīvoklis. kopumā dzīve ritēja uz priekšu, bet bija viens BET- brālis ne par ko negribēja precēties. kad ģimenei pavēstīja par mazo, uzreiz teica - bērna dēļ jau nu kāzu nebūs. varbūt mana ģimene vecmodīgi cilvēki, bet mums vairākiem tas palikās jocīgi - viss dzīvē notiek, bet lūk bērna dēļ, nu neprecēs. vecāki gan deva mājienus uz to, ka, lai tikai sarakstās, vismaz nokārto to oficiāli, bet brālis neko. un nav viņš nekāds kāzu noliedzējs, vai vīrietis, kuram tas liekas kaut kas savāds. lai nu kā, viņa draudzene ik pa brīdim ieminējās, cik forši būtu apprecēties, bet draugs, pat cilvēku klātbūtnē atklāti teica - nu nebūs tev nekādu kāzu. it kā pa jokam, it kā pa nopietnam, nekad nevarēja saprast. viss beidzās ar to, ka viņa draudzene sāka sarakstīties ar citu, nekā nopietna, bet tomēr jau aizraušanās bija. brālis to uzzināja, patrieca (vistiešākajā nozīmē) viņu prom no mazuli arī.
ir daļa, kas vaino tikai brāli, jo viņš nevēlējāss spert tālāko soli, ir daļa, kas vaino abus, jo attiecības veido divi cilvēki. tā kā man ar brāli ir ļoti labas attiecības, es esmu kaut kur pa vidu. saprotu, ka brālis pieļāva ļoti daudz kļūdu, ne tikai neprecēdams draudzeni, bet vēl kaudzi citu, bet atkal man dusmas arī uz viņa draudzeni, kas sāka jau meklēt citu(t)

ko jūs par to domājat? kuram būtu jāpiekāpjas šādā situācijā, kā to varētu risināt? protams, tagad jau par vēlu, bet tā situācija vairāk kā piemērs, lai jūs saprastu par ko ir stāsts
30.01.2015 23:08 |

Reitings 112
Reģ: 03.12.2014
kapec uzspiest ja negrib, nogaidijusi varbut ar laiku pardomatu!mana situacija ar es biju uzstajiga uz kazam looti gribejas apreceties, jau no bernibas sapnis man bija baznica ,balta kleita:Dnegribeja vins, teica ka tapat mums labi kapec japrecas!piemekleja tadas domas ja nepreces tad nemil .gaja laiks un neko vairs nerunaju pa kazam nu ja negrib nu lai neprec. Pagaisgad ieminejas beidzot,ka vajadzetu apreceties, es biju soka domaju ka nekad tads bridis nepienaks(l)
bet neteiksu ka baigi gribas tagad , bet nu bus vien japrecas :-D
02.02.2015 09:54 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Pareizi meitene darīja, ka meklēja citu. Tā neprecēšana vēl nu tā, bet, ja publiski pazemo, tad skaidrs, ka no tāda cilvēka nākotnē neko labu nevar gaidīt.
02.02.2015 10:06 |

10 gadi
Reitings 633
Reģ: 16.10.2013
Arī man ir svarīgi būt precētai. Vēlos kāzas ,tik pat ļoti kā torti dzimšanas dienā. BET,lai kāzu dēļ šķirtos no mīļotā? Nu,tav tas taču tik dzīvībai svarīgi. Vai tad dzimšanas diena nebūs ,ja arī kūkas nebūs? Nē,tā būs tā pati dzimsanas diena,tikai bez šī kāruma. Gluži tāpat arī attiecības,mīlestība un ģimene nekur neizgaist,ja nerīko kāzas!(l)
Arī,ja tik ļoti vēlas kādu vainot,tad jāmeklē kāds cits cēlonis,nevis jātekalē ap un par nenotikušajām kāzām.

ko jūs par to domājat? kuram būtu jāpiekāpjas šādā situācijā, kā to varētu risināt?

Tā tam bij jānotiek. Nav jālauza galvu par lietām kas nav sanākušas. Jādomā par to,ko darīt nākotnē,lai kautkas cits izdotos! ;-) Nevienam nav ne jāpiekāpjas,ne jāatkāpjas. Ja meitene bij gājēja-lai iet. Kā jau te kāda meitene teica-galvenais,lai mazais neizjūt šo šķiršanos,jo vecāki viņam aizvien paliek,tikai nav vairs kopā!
02.02.2015 10:13 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Nu nespēja cilvēki sadzīvot, kas tur tāds? Varbūt kāzas bija iemesls, varbūt kas cits. Tas viņiem pašiem vien zināms. Man arī draugu lokā vairāki pāri izšķīrušies (arī tādi, kur likās, ka mīlestība līdz mūža galam un citu variantu nav), bet man pat nav ienācis prātā vainot vienu vai otru, jo tā ir viņu dzīve, kādas man tiesības ar savu subjektīvo vērtējumu kādu no viņiem vainot?
02.02.2015 10:15 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Abi jau vainīgi - meitene, ka piekrita bērnam, būdama neprecēta (gan jau zināja puiša nostāju arī agrāk, ka negatavojas precēt), puisis arī, ja negrib precēt, nejūt, ka īstā, kāpēc tad vajadzēja saistīties nopietnāk - radīt bērniņu? Un kāpēc nesmuki izrunāties publiski par to neprecēšanu?
Tālākais jau arī nesmuki. It kā saprotu arī to meiteni - ka sāka sarakstīties ar citu, vēl neizšķīrusies, bet puisis arī nesmuki rīkojās, izmetot no dzīvokļa savu bērnu un sava bērna māti.
Katrā ziņā nezinām jau aizkulises, kāpēc viss tā samežģījies.
02.02.2015 10:18 |

Reitings 114
Reģ: 18.09.2014
Pag BERNU ari padzina?
02.02.2015 10:28 |

Reitings 850
Reģ: 24.10.2014
ģimene nekur neizgaist,ja nerīko kāzas

Tur jau tikai nav statuss SIEVA noteicošais, bet no juridiskās puses- ja ar otru kaut kas (nodod Dievs!) notiek, tu neesi NEKAS...
02.02.2015 10:45 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Laikam jāiet iekalt skurstenī, pirmo reizi mans viedoklis sakrīt ar Kubiete pirmo komentaru pirmajā lapā.
02.02.2015 11:44 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
nu nemaina kāzas neko , esmu precēta jau vairāk , kā gadu , pirms tam ilgus gadus dzīvojām kopā ir kopīgs bērns ...
Ja dēļ neprecēšanas skrien pie cita , tad nav akmenī kalts , ka kāzas ko mainītu ....
vispār, pa lielam nesaprotu šo precību kultu un vēl vairāk nesaprotu spekulācijas ar bērnu ...
02.02.2015 11:50 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Tas taču skaidrs, ka problēma jau nebija tikai neprecesana. Tā bija tikai viena no niansem. Tajās attiecībās nebija cieņa. Negribu pat domāt ka čalis pret meiteni izturējās mājās. Labi, ka notinas.
02.02.2015 11:55 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Un ko brālis pats saka? Nav sapratis ko zaudēja? Negrib atgūt?
02.02.2015 12:01 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Nedomāju, ka kādam vispār šajā situācijā bija jāpiekāpjas. Abi labi izklausās, piekrītu Mežāzei.
Sieviete izdarīja vispareizāko, ko šajā situācijā varēja - turklāt, ne jau tikai neprecēšana bija iemesls, visticamāk. ( Jā, piedevām tā "jokošana" par šo tēmu sabiedrībā... FUJ!) Pati tiki novērojusi, ka brālis vairāk kā pret bērna māti ne sievieti izturas. Nu tad priekš kam abiem iejūgties nevēlamās attiecībās? Tikai bērna dēļ, bet bērnam nav vajadzīgi nelaimīgi vecāki.

Ja par pašām kāzām, šķiet, te cosmo jau esam izdiskutējušas krustām šķērsām, ka katram tā vērtību skala šai jautājumā ir atšķirīga, taču pārim nākotnes plāniem tomēr vajadzētu sakrist. Tāpēc, jā - ja problēma ir tikai neprecēšanā, daudzas ir atzinušas, ka šķirtos arī tikai šī iemesla pēc.
02.02.2015 12:12 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
problēma ir tikai neprecēšanā, daudzas ir atzinušas, ka šķirtos arī tikai šī iemesla pēc.

Cirks kaut kāds. Vai viena tusiņa dēļ vajag šķirties? Vai ar acīs pateiktu "Es Tevi mīlu" un vīrietis+sieviete+bērns pozicionēšanos sabiedrībā kā ģimenei nepietiek? Vai kādam tas tik daudz maina, ka jāšķiras, ja vien atvilknē nemētājas laulības apliecība?
Un tām, kas aizbildinās ar "ja nu kādam kaut kas notiek" Jums veselības un dzīvības apdrošināšana ir? Tāda riktīgā? Nevis tāda, kas nosedz ģimenes arsta pakalpojumus 100€ apmērā? Citādi sanāk baigā liekuļošana.
02.02.2015 12:21 |

10 gadi
Reitings 633
Reģ: 16.10.2013
Samaara
Jums veselības un dzīvības apdrošināšana ir? Tāda riktīgā?

Kāzas,kaut plika reģistrēšanās,sanāk lētāk kā katru gadu izdevumi par apdrošināšanu :-D

Tādas materiālistes:-/ Gatavas kaut visus matiņus,no vīrieša,pa vienam izplēst,lai tik apprecētu. Jo gadījumā,ja (pfu,pfu,pfu) vīrelis nomirs,vai kas nelāgs atgadīsies-viņām nepaliks ne dzīvoklis,ne iespējamā kompensācija..un pats gavenais rīkošanās iespējas.
Vjek! Un tā dēļ esat gatavas šķirties,ja jūs neprec? Skumīgi,palasot šos dažādos viedokļus!:-(
02.02.2015 12:41 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Ja vīrietis spītīgi neprec sava bērna māti, tā ir necieņa pret viņu. Un sievietei tas aizvainojums nekur nepazūd. Rezultāts likumsakarīgs.
02.02.2015 12:44 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Nenosodu meiteni par shadu riicibu, katra mes grubam to dienu, katra gribam to sajutu, ka virietis grib mus preceet! Es vienmer esmu teikusi, ka man nav svarigas kaazas, bet saku taa tadelj, jo apzinos, ka mans virietis mani gatavs precet butu tuuliit.
02.02.2015 12:57 |

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
Ja vīrietis spītīgi neprec sava bērna māti, tā ir necieņa pret viņu. Un sievietei tas aizvainojums nekur nepazūd. Rezultāts likumsakarīgs.

+
02.02.2015 12:57 |

Reitings 3296
Te jau meitenes par štukām precās, no tā atpakaļ neko nedabū un rezultātā vien apbedīšanas pabalsts, bet ar apdrošināšanu var krietni lielākas summas atgūt :D Nu labi, kāzās, ja vēl dāvina aploksnes ar kaut kas nāk atpakaļ, bet tas tā - ceļojumam :D
02.02.2015 13:02 |

Reitings 3296
Ja vīrietis spītīgi neprec sava bērna māti, tā ir necieņa pret viņu.

Kur tur necieņa? Ir kopīgs bērns, kopīgs īpašums, abi strādā, labi dzīvo, vecis savējo vēl pa laikam aizvelk uz kādu restorančiku, ja var atļauties aizbrauc brīvdienās un tā arī mūžu nodzīvo - saticīgi un ...neprecēti. Kur tur necieņa?
Var jau apprecēties un tad vazāties pa kreisi, vai dzerstīties, vai sēdēt mājās un pie televizora dīvānā dibenu kasīt un bērnam uz dārziņu neaiziet pakaļ. Bet ir gredzens pirkstā. Uzreiz cieņa?
Protams, šādu situāciju ir daudz un dažādas, papīra esamība tajās arī variē, tomēr ar šīm galējību situācijām es gribēju teikt, ka manuprāt cieņa sākas ar citām lietām, nevis papīru un zelta rinķi.
02.02.2015 13:07 |

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
Kur tur necieņa? Ir kopīgs bērns, kopīgs īpašums, abi strādā, labi dzīvo, vecis savējo vēl pa laikam aizvelk uz kādu restorančiku, ja var atļauties aizbrauc brīvdienās un tā arī mūžu nodzīvo - saticīgi un ...neprecēti. Kur tur necieņa?
Var jau apprecēties un tad vazāties pa kreisi, vai dzerstīties, vai sēdēt mājās un pie televizora dīvānā dibenu kasīt un bērnam uz dārziņu neaiziet pakaļ. Bet ir gredzens pirkstā. Uzreiz cieņa?

Jautājums ir Nera, bet es paskaidrošu kā es to uztveru.
Visam Tavam nosauktajam nav nekāda sakara ar pašu faktu - precēts vai neprecēts pāris (dzerstīšanās, vazāšanās pa kreisi utt.) Runa ir par pašu faktu, likuma un arī citu cilveku priekšā - viņa ir bērna māte un draudzene, sieva ir sieva.
Un tur jau ir tā sāls - vecis nemaz negrib, lai viņa ir kas vairāk par bērna māti un draudzeni. Viņs nav ar mieru viņu ņemt par sievu. Vīrieši sievas statusu mēdz vērtēt augstāk nekā tad, ja viņa ir bērna māte. Un šeit to lieliski var redzēt - ok, bērna māte Tu būsi, bet ne mana sieva. Truli bez gala, neicienīgi arī, bet te jau visas sekas ir - viņa grib būt ar vīrieti, kas viņu gribēs par ko vairāk nekā bērna māti vai draudzeni.. Normāla vēlme.
02.02.2015 13:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)