porzee,
Es esmu mārketinga speciālists un no savas puses varu teikt (vismaz pēc saviem novērojumiem un pieredzes) šīe speciālisti ir ļoti pieprasīti. Varētu pat teikt ka labs mārketinga speciālists ir vienlīdz konkurētspējīgs IT speciālistam.
Protams, grūti ir atrast LABI apmaksātu darbu. Mārketinga speciālistu vēlās katrs uzņēmums un ne visi to var atalgot kā nākās, jo darbs ir radošs. Un viegli nav. Jāzin daudz kas, kas jauns nozarē, tirgū, konkurenti ko dara utt.
Pamatā, lai gan it kā pēc idejas nevajadzētu zināt, bet jāzin un no Tevis no darba devējs prasīs ir - vai proti strādāt ar Photoshop, Illustrator, Corel Draw u.c. programmām kur strādā ar dizainu un jāprot maketēšana.
Principā ar maketēšanu nodarbojas reklāmas dizaineris/maketētājs. Bet LV reti kurš uzņēmums spēj noalgot abus speciālistus, tapēc vienam liek darīt divus darbus, ja ne visus trīs.
Iespējas ir un labas. Tikai jāprot sevi pierādīt šajā jomā. Man tas prasīja 4 gadus un esmu tur kur esmu - un esmu apmierināta. Lai gan varētu vēl labāk būt, bet tas ar laiku.
Lai veicas!