Rakstu referātu, vienas esejas analīzi. Referātam prasība, ka jāpiedāvā sava problēmas analīze un pretargumenti, nevis jāizmanto cita autora domas. Citiem autoriem un viņu domām tekstā jābūt, bet tikai kā sava uzskata pamatojumam, plašākai perspektīvai, bet tas arī viss.
Tā nu es rakstu savu eseju, salasījusies citus autorus, un šķiet, ka viņiem tāds vienpusīgs vai neprecīzs skatījums, ka to oriģinālo problēmu varētu no otras puses pagriezt. Tā es arī izdarīju, viss jau gandrīz pabeigts rakstīt (9lpp) BET šodien pilnīgi nejauši uzskrēju virsū vienai ļoti labi zināma autora esejai, un viņa argumenti ir protams labāki, bet būtībā identiski manējiem.
Ko darīt?
Ja atsaucēs eseju neminēšu, man var pārmest, ka patiesībā visu esmu nevis pati izdomājusi, bet izlasījusi to eseju un tad saviem vārdiem pārrakstījusi, bez atsauces, lai uzdotu par it kā savu viedokli. Citiem vārdiem - plaģiāts.
Ja atsaucēs minēšu, tad sanāk tā, ka esmu tikai pārrakstījusi tā autora domas, un no sevis neko pielikusi klāt neesmu, lai gan realitātē ir tieši pretēji.
Nezinu ko darīt :( Ieteikumi?