Sanāk, ka psihologs vienkārši runā, ārstē emocionālo pusi, bet psihiatrs vienkārši izraksta zāles?Nē,psihiatrs neizraksta tikai zāles.
Un kurš no šiem ārstiem nosaka, ka cilvēkam ir depresija, piemēram.Psihologs nav ārsts.
Ja jau man būtu saskare ar to vairāk,gan jau prastu paskaidrot sīkāk,neuzmet lūpu. Google neviens nav atcēlis.
Tev ir tikai anēmijas pazīmes nevis uzstādīta diagnoze-anēmija?
Psihiatrs nav bubulis,un nevajag baidīties tādu apmeklēt,tas absolūti neliecina,ka cilvēks ir nepieskaitāms.
Depresiju var konstatēt gan psihologs,gan psihiatrs,gan psihoterapeits.Uzlikt medicīnisky diagnozi var tikai ārsts,tātad psihiatrs,psihologs TIKAI runā ar cilvēku,iantojot dažādas metodes,palīdz risināt attiecīgo problēmu,psihoterapeits pilda abas funkcijas,gan ārstē ar terapiju,gan ir tiesīgi izrakstīt medikamentus.Praksē Latvijā psihiatrs tikai izraksta zāles,noklausās kā iedarbojas,vai nav blaknes,ja vajag nosūta uz slimnīcu,uzņem,noņem diagnozi utml. Ja vēlās valsts apmaksātus medikamentus,jābūt oficiālai diagnozei,attiecīgi-esi psihiatriskajā uzskaitē(šo ir vērts atcerēties).
Ir kaut kas tavā dzīvē,kas varētu izraisīt šādus simptomus(ģimene,draugi,darbs)? Ja ir,tad aizej pie psihiatra,emocionālais stāvoklis ir liels iemesls fiziskā ķermeņa slimībām. Galvenais uzzini,kurš ir labs ārsts.
Kas zina,varbūt psihiatrs tev beigās nebūs vajadzīgs un tevi nosūtīs pie neirologa.
Nu..man ir bijusi saskare ar tikko izceltu psihiatru Tas bija interesanti,visa komunikācija valstījās uz citātiem no mācību grāmatām, nekāda vēlme iedziļināties, turklāt tas bija tāds pajauns vīrietis,kurš katrā vizītē runājot ar mani par acīm laikam niturēja manas krūtis,un tā katru reizi Bet nu labu,pieļauju,ka ir arī labi ārsti. Tomēr jaunie ārsti vairāk izvēlās terapiju,jo ar to ir iedpējams nopelnīt.