Pastāvošā nevienlīdzība.

Reitings 97
Reģ: 22.01.2015
Sveikas dāmas.
Parunāsim par tādu lietu, kā pastāvošo nevienlīdzību.
Par šo tēmu aizdomājos dēļ viena stāsta no dzīves un ticu, ka tādu līdzīgo gadījumu ir daudz.

Kāds pazīstams cilvēks (turpmāk tekstā Pēteris) nokļuvis neapskaužamās dzirnavās.

Bija kāda draudzene (turpmāk tekstā Anna). Uzsaka kopdzīvi, vis bija labi, salīdzinoši ātri - pēc pusgada att., Anna gribēja bērnu, teica, ka tad vispār dzīve būs pasakaina...
Uztaisīja bērnu, cerēja ka viss bus labi.. Pēc bērna nākšanas pasaulē Anna pieprasīja no Pētera, lai viņš pārraksta īpašumus (~3x zemesgabalus, un dzīvojamo ēku), citādi viņa nebus laimīga un šķirsies no Pētera.
Cilvēks nav muļķis un šādai lietai nepiekrita, protams, pēc šāda soļa sekoja alimenti..

Gāja laiks un vīrs krita citas sievietes nagos. Viņa apgalvoja, ka nevar palikt stāvoklī, jo tur kaut kas no dzimšanas jau.
Bet, kā izrādijās var un palika stāvoklī.
Te, līdzīgs stāsts, prasīja pēc īpašumiem, citādi draud ar alimentiem.

Pēteris arī te pamet viņu un īpašumus patur.

Iet gadi, Pēteris beidzot satiek sievieti kura neprasa viņa īpašumus un bērnus negrib, jo jāaudzina savi.
Ar veselību ari paliek sliktāk un draud ar tādiem veselības traucējumiem, ka nevar turpināt darbu.

Nu jau gadus 10, cilvēks katru mēnesi maksā šiem bērniem alimetnus, kuri kā zinam ir vismaz iztikas minimuma apmērā, ja nemaldos.
Cilvēks pelna savus 600-700EUR uz rokas.

Katru gadu tiek padota prasība uz tiesu par alimentu pārēķināšanu no bērnu mātes puses, katru gadu Pēterim ir jāsedz tiesu izdevumi, kā mēs zinam tie nav mazie.

Pēteris izvazājies pa visādam instancēm un mēģina šo bezjēdzību izbeigt, jo..
Mātes saviem bērniem māca, ka Tēvs ir kretīns un par viņiem nerupejas, lai gan maksā alimentus. Bija gatavs pārrakstīt bērniem zemes gabalus, lai pietiktu ar to naudu, gan dzīvotu, gan mācībām. Ko tiesa saka, ka viņš var pārrakstīt kaut vai visu savu īpašumu uz mātes vai bērna vāŗda, tāpat viņas var iesniegt tiesā prasību par alimentiem!
Kas beigu beigās notiek?

Cilvēks maksā x tūkstošus bērniem, kamēr mātes borē bērniem, ka viņš ir kretīns un par tiem nerūpējas? Lai gan praktiski atdod visu, kas ir.
Beigās, Pēteris veselības problēmas dēļ nespēj strādāt. Dzīvo no tās naudas, kas viņam ir, bet zinot, ka to naudu iztērētu ātri dēļ alimentiem, beigās būtu pliks un nabags.

Savā apgādībā bērnus vienkārši dabūt nevar, jo to neļauj. Satikties praktiski māte ar neļauj un bērni paši vairs negrib, jo Tētis taču ir kretīns..

Es tik tiešām nesaprotu. Nomaksājot visus rēķinus cilvēkam knapi sanāk savi 200EUR. Labi, viņam vel kāda nauda no zemes vērtības ir, bet tomēr, kas būtu ja zemes un naudas vispār nebūtu?
Tā sistēma izveidota tā, ka Tēvs vienkārši ir zaudētājs.
Nesaprotu, varbūt, varat paskaidrot? Kur ir taisnība?

Sanāca man šodien tāda saruna..
Atvainojos par šādu tēmu piektdienas vakarā.
23.01.2015 22:00 |

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
Man ar vienmēr mazlie smīns - dzīvojot kopā izmaksas par bērnu palielinātos 2x un 3x. Pff, nabadziņi.
Bet Tu esi naivs, ja tik aiz lielas mīlas īpašumus atdod.
23.01.2015 22:25 |

Reitings 435
Reģ: 28.11.2014
Es nesaku, ka viņš nav vainīģs pie tā, ka sataisīja divus, bet tas fakts, ka sieviete ir tik varena ar to, ka viņai ir bērni, ka var vienkārši iznīcināt praktiski cilvēku.

Taču ne jau sievietei tiek maksāti tie alimenti, bet gan bērniem. Ar sievieti nekāda sakara nav. Vai viņa tos alimentus bērniem arī iztērē, tas ir cits jautājums, bet valsts nevar un tai arī nevajadzētu tik sīkmanīgi visu privātās dzīves kontrolēt, lai tā šādus jautājumus varētu atbildēt. Naudu vajag bērniem, un alimenti tiek maksāti bērniem, un tos var maksāt kā vīrietis, tā arī sieviete.

Reitings 97
Mani un masu māsu izaudzināja māte viena pati, es zinu kā tas ir, esmu izjutis.
Tu nedomā, ka pastāv aprēķina lietas? Īpaši brīdī, kad bija juku laiki..

Reitings 97
anonymous Cik gadījumos maksās sieviete? Praktiski 1 no 10000x, jo sieviete tak ir bērnu māte lalalal..
Viņš pat ir sākumā mēģinajis sev ņemt bērnu, bet redz ka.. Bērniem ir vajadzīga māte.. TĒVS ir vajadzīgs naudai.
23.01.2015 22:27 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
vai viņš par saviem 700EUR no kuriem 300E aiziet nost no algas alimentos var pats SEVI uzturēt?

Ak nabadzinjsh! It kaa pashai beerna maatei neaizietu nauda no vinjas nopelniitaa beerna uztureeshanai, par ieguldiito laiku nemaz nerunaajot. Protams, ja sieviete nevar galus savilkt kopaa jo ir vientuljaa maate ar beernu, tad tas ir akcepteejami, bet nedod dievs, bikshainim buus jaapgriezj savas finanses un jaadziivo taupiigaak. It kaa ja vinjsh dziivotu ar tiem beerniem zem viena jumta, to naudu vinjos nemaz neieguldiitu.
23.01.2015 22:28 |

Reitings 97
Pag, viņš jau bērnu veidoja ar domu, būs ĢIMENE, bet ja draudzene Tevi noliek ultimātu, tad pati vainīga, ne?

Ja dzīvotu zem viena jumta, tur attieksme būtu pavisam cita ;)
23.01.2015 22:30 |

Reitings 9169
Pag, viņš jau bērnu veidoja ar domu, būs ĢIMENE, bet ja draudzene Tevi noliek ultimātu, tad pati vainīga, ne?

Un taapeec beigaas ir jaaciesh beernam, jo divi pieaugushie ir notizlojushies. Negribi maksaat skaidraa, domaaa ka taa nauda ne tur aiziet un gribi uzlabot situaaciju ar beerniem? Vienkaarshi uznjemies dalju pirkumu un izmaksu uz saviem pleciem. Nopeerc skolai lietas, apmaksaa kaadu pulcinju, nopeerc paartiku nedeeljai utt. Tad arii beerns pats redzees ka neesi kretiins. Beerns nav speeljmantinja, kuru izmanto tikai tad, kad speelee gjimeni. Par beernu ir jaaruupeejaas arii tad, ja gjimene ir pajukusi.
23.01.2015 22:33 |

Reitings 9169
Tik saglabaa chekus utt.
23.01.2015 22:34 |

Reitings 435
anonymous Cik gadījumos maksās sieviete? Praktiski 1 no 10000x, jo sieviete tak ir bērnu māte lalalal..
Viņš pat ir sākumā mēģinajis sev ņemt bērnu, bet redz ka.. Bērniem ir vajadzīga māte.. TĒVS ir vajadzīgs naudai.

Tieši to jau es pirmīt rakstīju, ka aizbildniecībā vienlīdzība nepastāv. Kā arī to, ka forumā zīlēt par šīs konkrētās situācijas pareizumu ir naivi. Bet cik no taviem komentāriem saprotu, tevi grauž nevis tas, ka vīrietim nav tikuši bērni (to tu tikai tā starp citu piemini), bet tas, ka viņam ir maz naudas priekš sevis un tādēļ esi pēkšņi sācis piesaukt vienlīdzību. Ar vienlīdzību tam nav sakara, drīzāk ar alimentu apjomu, nabadzību valstī kopumā u.tml. Pavisam cita problēma, kas jārisina citiem līdzekļiem. Tas, ka tu katram šādam vīrietim varēsi atrast precedentu sievieti, tas neviena situāciju neuzlabos, pat ja būs ''vienlīdzīgi''.
23.01.2015 22:35 |

Reitings 97
Nēēēēē..
Man grauž tas, ka cilvēks var atdod savus īpašumus, visu kas ir BĒRNIEM, bet viņu tāpat var ielikt tiesā par alimentu nemaksāšanu!!!
23.01.2015 22:37 |

Reitings 435
Man grauž tas, ka cilvēks var atdod savus īpašumus, visu kas ir BĒRNIEM, bet viņu tāpat var ielikt tiesā par alimentu nemaksāšanu!!!

No tā vien, ka kaut kur tev pieder zemes gabals un ēka, paēdis nebūsi. No vīrieša puses varbūt augstsirdīgs solis, taču nepraktisks.
23.01.2015 22:41 |

Reitings 97
Amm, zināji, ka to visu var itin viegli pāŗvērst jebkurā citā izteiksmē? Naudā, ēdienā, apģērbā, izglītībā.
Viņam bija plāns katram iedot pa zemes gabalam, kura vērtība ir teju 20k EUR.
Ar to pietiktu viņus izaudzināt, izskolot, ielikt skolā, bet teica, ka ar to var nepietikt, jo veljoprojām mātei ir tiesibas snieg tiesā prasību pēc alimentiem, lai gan 20k EUR ir doti.
23.01.2015 22:45 |

Reitings 502
Reģ: 24.02.2014
Nu tad lai tos īpašumus nepārraksta un maksā alimentus. Ja nav no kā maksāt, lai pārdod vienu īpašumu-vairākus gadus būs ko maksāt. Vismaz es viņa vietā tā darītu un neceptos par to, ko nevar mainīt.
23.01.2015 22:50 |

Reitings 435
Amm, zināji, ka to visu var itin viegli pāŗvērst jebkurā citā izteiksmē? Naudā, ēdienā, apģērbā, izglītībā.
Viņam bija plāns katram iedot pa zemes gabalam, kura vērtība ir teju 20k EUR.
Ar to pietiktu viņus izaudzināt, izskolot, ielikt skolā, bet teica, ka ar to var nepietikt, jo veljoprojām mātei ir tiesibas snieg tiesā prasību pēc alimentiem, lai gan 20k EUR ir doti.

Paņemot kalkulatoru, ar to tiešām var nepietikt. Kur problēma? Nav. Ja vīrietis tā arī ir ieplānojis - ka zeme tiek pārdota, nevis saglabāta kā sentimentāla atpirkšanās dāvana - tad lai pārdod pats un vai nu dzīvo no tās naudas, vai sūta bērniem alimentos. Te pilnīgi nekur nav problēmas.
23.01.2015 22:50 |

Reitings 97
Ravenna Tā tiek darīts, bet kā minēju, tad veselības prob. dēļ, viņš iesp. beigs strādāt un pensija viņam tik drīz nav. Būs jādzīvo no zemes īpašuma.
Beigās ar to pietiktu tikai gadiem 3-5.. Un.. viss.. Beigās alimenti viņu no diezgan turīga cilvēka pataisītu par nabagu.
23.01.2015 22:51 |

Reitings 502
Reģ: 24.02.2014
No tā nav pasargāts neviens!
Kas tad tās par veselības problēmām, ka nevar strādāt???
23.01.2015 22:55 |

Reitings 97
Aklums ;(
23.01.2015 22:56 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Pasaulē nav taisnības, izklausās pēc kaut kāda karmiskā murga, kurš jāizdzīvo, lai tiktu tālāk. Vnk čalis jau pie pirmās sievas nespēja pats izvēlēties godīgu sievieti, jeb vismaz nespēja nelīst zem tupeles tai pašai. Kas liedz mīlēt sievieti, apprecēt un nepārrakstīt īpašumus? Radīt bērnu (nevis 10), mīlēt un rūpēties. Netaisīt bērnus nākamajai... Vnk čalim neveicās ar lēmumiem, dzīvojis bez apziņas, vnk kkur, kko darījis, acīmredzot nav lemts nekas labāks.

Bet kas ir autore, nākamā sieva Pēterim, kas sākotnēji grib izlikties par glābēju, un sākusi risināt situāciju? :D
23.01.2015 23:00 |

Reitings 97
Esmu radinieks.
Esmu pavadījis kopā laiku ar vienu no viņu bērniem, zinu, ko viņi saka un ko māte saka par viņu ;) Zinu ari viņa viedokli, vairāk ticu vīriietim nekā tai sievietei.
23.01.2015 23:02 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Pēteris dabūjis smagi ciest, jo nemācēja izvēlēties sievietes...

Tiešām eksistē pretīgi cilvēki (atvainojos par tiešumu)..

Ja manu bērnu tēvs būtu kretīns...es no viņa neko neprasītu. Kāpēc jātaisa bērnus, ja vecis kretīns?
24.01.2015 01:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits