Sveikas meitenes!
Vispirms brīdinu, ka šīs nebūs viena no tām ''Gribu notievēt, tagad ēdīšu veselīgi!'' NĒ. Šī būs diskusija saistītu ar veselīgu dzīvesveidu, veselīgu bet GARŠĪGU ēdienu, receptēm, utt. Varat skaitīt kalorijas, bet es to nedaru un pat nesveros, lai gan mans mērķis ir notievēt, galvenokārt gribu justies labi, uzlabot veselību, atklāt jaunu garšasg pasauli.
Nedaudz pastāstīšu par sevi.
Svēru 56kg līdz hormonālās tabletes bija liela nepieciešamība manā dzīvē, gada laikā pieņēmos par 20kg (!!!!!!) , tā turpinājās, kamēr tagad pēc 5iem gadiem es sveru 100kg. Jā, šausmīgi, vai ne? Šīs tabletes palielināja manu apetīti un es riju visu, ko varēju rīt. Protams, bija tie periodi dzīvē kad es teicu ''Viss! Tagad sportošu, ēdīšu veselīgi, nu tik būs!'' Un tā dažas dienas, līdz tu skaties uz čipšiem veikalā un saki pie sevis, ka tas jau nekas traks nebūs. Ēdiens bija mana atkarība! Cik slimi tas ir? Mana dzīve sastāvēja no makaroniem ar sieru, maizītēm, čipšiem, spinātmaizītēm kuras tik ļoti mīlēju, visādi našķi kuriem nevarēju veikalā paiet garām. Un tad vienā dienā attapos, ka es sveru 100kg! Tas skaitlis mani biedēja. Tā jau saka, ka visu nogriezt ar nazi nevar, bet es negribu svērt tik fu***ng daudz!
Nu ko, izmetu VISU no ledusskapja. Žēl nebija, jo es biju ļoti dusmīga uz sevi par tādu palaišanos. Izmetu arī miltus, sāli... Nu visu, ko es biju nolēmusi nelietot uzturā. Īstenībā, liela sāls mīļotāja nekad nebiju. Es esmu pilnībā atteikusies no makaroniem (arī pilngraudu nelietoju), kartupeļiem, maizes (izņemot rudzu maizi, bet tās ir labi, ja divas šķēlītes pa dienu), kviešu miltiem, krējuma, majonēzes, nu visa sliktā... Es aizgāju uz veikalu, sapirku augļus, dārzeņus, zaļumus, tunci (savā sulā, ļoti labs) vistas fileju (vienīgā gaļa ko ēdu, jo liellops, jērs, utt negaršo un no cūkgaļas atsakos), Rimi ir garšīga rudzu maize tādā konusiņā, ko tur uz vietas cep, šķiet ka 80% bija rudzu milti un graudi, sēklas, ļooooti garšīga) lieso sieru (šajā gadījumā tējas, vai ''jāņu'') un vairs NEKĀDI saldinātie dzērieni... Krējuma vietā izmantoju Lakto bez piedevām, atšķirību tiešām gandrīz neredzu. Rīsi - brūnie vai tvaicētie! Nekādi kūpinājumi, marinējumi, cīsiņi, utt... Neizmantoju sviestu vai margarīnu. Ir daudz dažādu veselīgu alternatīvu sviestam, piemēram avokado.
Kāpēc šo diskusiju veidoju? Es ceru, ka varu iedvesmot citus un citi iedvesmot mani.
Ā!!!!! Otrajā dienā iegādājos tvaicējamo katlu. Tvaicēts ēdiens ir ideāls! Ļoti garšo. Vistai izmantoju dabīgās garšvieliņas bez sāls. Ar dārzeņiem var ļoti izpausties. Arī salātos - jebkas, mērcei izmantojot Extra Virgin olīveļļu, dabīgās garšvielas - super!
Sākumā domāju, ka jutīšos badā jo esmu pieradusi pie milzīga kaloriju daudzuma katru dienu! Bet es esmu ļoti labi paēdusi.
Vēl kas... olas! Dzeltenumus tik pat kā nevienu! BalticOvo ir olas baltums paciņā!
Augļus ēdam dienas pirmajā pusē un neaizraujamies!
Tātad, diskusijas mērķis ir atrādīt, ko ēdam! Ja Tu jau piekop veselīgu dzīvesveidu, pievienojes un atrādi arī Tu, ko ēd un dalies ar receptēm. Ja esmu tevi iedvesmojusi un arī Tu gribi atklāt veselīga uztura pasauli, sāc šodien! Ja līdzekļi atļauj, iztīri ledusskapi no visa sliktā!
Dalamies ar garšīgajām, veselīgajām receptēm! Pastāstam, ja esam atklājušas ko jaunu (produkti mikšļi, utt) - IEDVESMOJAM VIENA OTRU! Veselīgs ēdiens var būt garšīgs ēdiens! Viņam ne būt nav jābūt pliekanam vai bezgaršīgam.