Es tā aizdomājos, kapēc visām precēm pārsvarā cenas ir tādas, kurām beigu cipars ir 9. Piemēram 1.99, 0.49, 59.99?
Tam ir kaut kāds iemesls? Lai būtu ilūzija, ka prece ir lētāka,nekā tad, ja būtu noapaļots šis cipars? Noteikti te ir kāda zinoša!
Tas ir psiholoģiski, jo piemēram, džemperis maksā 14.99, Tu varētu nopirkt, bet, ja cena būtu tieši 15 .00 Eur, iespējams, Tu domātu vai pirkt, un nenopirktu, lai gan starpība starp cenām ir tikai 1 cents, bet kaut kā psiholoģiski tas nostrādā. Tā kaut kā.:-)
Atceros, ka tad, kad Latvijā parādījās elektroniskās zobu birstes, reklāmas beigās teica: "veikalos cena zem 10ls" un visur, kur gāju cena bija 9.99.:D
Tāpat arī ir ar akcijām. Citreiz preces cena ir, piemēram, 8.76, bet blakus uz milzīga dzeltena papīra uzrakstīta akcija atlaide 8.71. :) t.i. nenozīmīga summa atlaidē. Un cilvēki uzķeras.
Veikalā, kurā es strādāju, tā nav :D Nekas nemaksā tā, visas summas maksimāli noapaļotas, cik nu tas bijis iespējams pēc eiro ieviešanas, citām standarta precēm saglabājusies tā pati cena, kas bija latos, un tad tā cena ir neapaļa, piemēram, 2,56 (kas latos bija 1,80) :D
Bet uz mani laikam tas neiedarbojas, jo, ja ir 14,99, es redzu 15 :D :D