Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Zemesriekstu sviests, mājās gatavots

 
Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Nesen internetā uzgāju veselīga, pašgatavota zemesriekstu sviesta recepti :) Tā burciņa zemesriesktu sviesta veikalā ir diezgan dārga.+ šis variants ir BEZ CUKURA, palmu eļļas. ;) Kāda ir gatavojusi pati? Varbūt, ja nav, mājās ir rieksti, medus, kāda augu eļļa un var pagatavot, pateikt, kā sanāca? Interesē kā garšo, kāda sanāk :)



Links receptei:
http://www.delfi.lv/receptes/majas-gatavots-zemesriekstu-sviests-gatavs-piecas-minutes.d?id=44395813#ixzz3PB0bLcwa
18.01.2015 14:58 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Gatavoju regulāri riekstu sviestus. Neizmantoju sālītos riekstus (izņemot makadāmijas ). Mēdzu likt medu, agaves sīrupu pēc izvēles.
Jautājumu īsti nesaprotu.
Ir kam garšo un ir kam negaršo. Nepamēģinot neuzzināsi.
18.01.2015 15:10 |
 
Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Favel, nu, domāju kāda ir masa, cik ilgi derīgs tāds sviests, liek viņu burciņā vai var vienkārši kādā traukā un ledusskapī turēt? Galvenais- kā garšo? Es vispār, godīgi sakot, neesmu garšojusi šo brīnumu, bet ja to taisa tikai ar medu, bez cukura, garša drošvien īpatnējāka.

Vai jums garšo?
18.01.2015 15:13 |
 
Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Nopērc un nogaršo.Kur problēma?
Katrs tomēr garšas nianses uztver pa savam.
18.01.2015 16:22 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Pati negatavoju, pērku Latvijā ražotu, bez cukura un palmu eļļas. Ir arī versija ar kraukšķīgiem zemesriekstu gabaliņiem un arī saldā ar medu.
18.01.2015 16:41 |
 
Reitings 443
Reģ: 11.05.2014
Es parasti taisu zemesriekstu vai mandeļu sviestu, bet klāt saldinātājus (medu, cukuru, agaves sīrupu) nelieku. Variēju pievienojot kanēli vai vaniļas ekstraktu. Sanāk garšīgi, tomēr veikalos pirktais riekstu sviests ir labāks izmantošanai dažādās receptēs. Mājās gatavoto visbiežāk izmantoju smūtijos.
18.01.2015 16:41 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
18.01.2015 16:42 |
 
Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Man personīgi negaršo, liekas vienkārši pretīgi.
18.01.2015 16:45 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Esmu gatavojusi, bet nesanāk tik krēmīgs, ne tuvu, tad jāpievieno daudz eļļas :-| Izvēlos labāk nopirkt - Nuteko vai Meridian. Varbūt ar jaudīgu blenderi ir iespējams iegūt vijīgu masu, jāeksperimentē.
18.01.2015 18:53 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Favel, nu, domāju kāda ir masa, cik ilgi derīgs tāds sviests, liek viņu burciņā vai var vienkārši kādā traukā un ledusskapī turēt? Galvenais- kā garšo? Es vispār, godīgi sakot, neesmu garšojusi šo brīnumu, bet ja to taisa tikai ar medu, bez cukura, garša drošvien īpatnējāka.


Masa atkarīga no tā, cik daudz liec klāt eļļu un saldinātājus (cukurs, medus, sīrupi utt.), jo mazāk sastāvdaļu liek klāt riekstiem, jo sausāka būs masa.
Glabāju slēgtā stikla burciņā ledusskapī. Vienmēr gatavoju mazos daudzumos, lai 1x nedēļā vai divās nedēļās pagatavotu svaigu sviestu.

Atbildot uz jautājumu, vai garšo. Protams! citādāk jau es sevi nemocītu spiežot ēst to, kas nepatīk garšas kārpiņām.

Zinu daudzus, kam negaršo. Bet es mēdzu izmantot uz grauzdiņiem ar ievārījumu vai banānu, smūtijos, pastas ēdienos, pat putnu gaļu iemarinējot.

Kā garšo? Nu padomā... ja galvenā sastāvdaļa ir zemesrieksti (vai citi rieksti), kā, tavuprāt, tas varētu garšot?
18.01.2015 19:04 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es uzglabāju vienkārši plauktā, ne ledusskapī, jo man šķita, ka tur jau tikai rieksti ar eļļu, ka nevar sabojāties :)
18.01.2015 19:06 |
 
Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Problēmas nav! Mēģināšu uztaisīt šādu,jā

Gribēju vnk jautāt vai citām garšo?Vai esat mēģinājušas tieši šo variantu ar medu? Garšas atšķirība starp sviestu ar cukuru un sviestu, kuram tikai medus klāt? Jūsuprāt!

sugar, tas Nuteko dārgs, visi gatavie dārgi(manuprāt) :( tāpēc arī pacēlu tēmu par pašgatavotu(mazums kāda līdz šim nebija iedomājusies, izlasa, grib izmēģināt)
18.01.2015 20:53 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Kerija_ bet tu domā, ka pašgatavots izmaksās krietni lētāk? Es šaubos.
18.01.2015 20:55 |
 
Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
sugar, zemeskrieksti taču paši par sevi nav dārgi + ja medus/ cukurs, augu eļļa arī mājās ir (rapšu piem.) ...tad domāju, ka ir atšķirība. +Man, piemēram, ir lietas kas mājās stāv tāpat regulāri(jo ir universāli lietojamas), tāpēc sanāktu neizdevīgāk pirkt gatavu, jā.
18.01.2015 21:13 |
 
Reitings 52
Reģ: 31.05.2013
Viennozīmīgi izmaksā lētāk gatavot mājās pašai. Ja ne par visiem 100% lētāk.
Vienīgā problēma - kā neizēst visu sagatavoto pāris dienās!:-D
23.01.2015 14:49 |
 
Reitings 274
Reģ: 23.01.2015
bija man mazais pārtikas procesors (food processor) un lai taisītu zemesriekstu sviestu neko vairāk nevajag kā pašus riekstus. Jā, jābūt jaudīgam blenderim jo sākumā liksies kad rieksti ir sausi, saveļas tādā kā ļoti biezā mīklā, bet jo ilgāk procesēsi jo ar laiku paši rieksti izdos savu eļļu, nekādu palmu eļļu vai ir arī peanut eļļa, vai medus nav vajadzīgs, ja nu pašai garšo.
Vēl ja kādai garšo peanut butter cups, var pielikt kakao, bet to saldo klāt nevis to rūgto. Garšos tāpat kā tie peanut butter cups :)
02.02.2015 02:40 |
 
Reitings 1111
Reģ: 29.01.2009
Man šī recepte arī ilgāku laiku nedod mieru.
Meitenes, kas taisa zemesriekstu sviestu mājās. Kādus riekstus jūs blenderējat? Sālītus/ nesālītus, lobītus/ nelobītus, viņi pirms tam jāapgrauzdē vai nē?
Līdz šim esmu apstājusies pie riekstu izvēles, jo sķiet, ja paņemšu sālītos burciņā, tie taču arī laikam ir ar visādiem sūdiem klāt. Bet ja ņem parastos, tad laikam ar viņiem kaut kas vēl jādara? Jāgrauzdē?
02.02.2015 08:06 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Sugar ieliktais ir ļoti labs un nav nemaz tik dārgs - ~4 EUR par burciņu. Labs paštaisīts īpaši lētāks nesanāks tāpat.
02.02.2015 08:21 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Jā, man arī garšo Nuteko, RIMI , ne visos tiesa, maksā ~ 3,65EUR, dārgāks nekā citi ir, bet sastāvs ļoti labs. Es tieši tādēļ ka pašai gatavot diez cik izdevīgi nav, labāk pērku šādu. :-)
02.02.2015 09:10 |
 
Reitings 112
Reģ: 03.12.2014
esmu taisijusi tikai šādu, sanaca, bij garsigs:)-http://www.pamaciba.lv/ka-pagatavot-zemesriekstu-sviestu/
02.02.2015 09:26 |
 
Reitings 112
Reģ: 03.12.2014
bet parsvara perku veikala, nemaz nau tik dargi .!;-)
02.02.2015 09:27 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!