Favel, nu, domāju kāda ir masa, cik ilgi derīgs tāds sviests, liek viņu burciņā vai var vienkārši kādā traukā un ledusskapī turēt? Galvenais- kā garšo? Es vispār, godīgi sakot, neesmu garšojusi šo brīnumu, bet ja to taisa tikai ar medu, bez cukura, garša drošvien īpatnējāka.
Masa atkarīga no tā, cik daudz liec klāt eļļu un saldinātājus (cukurs, medus, sīrupi utt.), jo mazāk sastāvdaļu liek klāt riekstiem, jo sausāka būs masa.
Glabāju slēgtā stikla burciņā ledusskapī. Vienmēr gatavoju mazos daudzumos, lai 1x nedēļā vai divās nedēļās pagatavotu svaigu sviestu.
Atbildot uz jautājumu, vai garšo. Protams! citādāk jau es sevi nemocītu spiežot ēst to, kas nepatīk garšas kārpiņām.
Zinu daudzus, kam negaršo. Bet es mēdzu izmantot uz grauzdiņiem ar ievārījumu vai banānu, smūtijos, pastas ēdienos, pat putnu gaļu iemarinējot.
Kā garšo? Nu padomā... ja galvenā sastāvdaļa ir zemesrieksti (vai citi rieksti), kā, tavuprāt, tas varētu garšot?