Viss ir atkarīgs no tā, kādā stāvoklī ir māja/krāsns utt.
Es dzīvoju.Šķiet 2 gadus. Man pietika.
Plusi?! Šķiet, ka tādi nebija :D
Par malkas izmaksām - nezinu, jo malka laukos ir un atvedu, kad vajadzēja.
Man nepatika, jo nevarēju piekurināt. Izrādījās, ka blakus kaimiņi nav, tad nu bija jāiesilda i savu dzīvokli, i blakus, i lejā. (tur gan dzīvoja viens alkāns, bet ar viņu bija lielākas problēmas, nekā jēga).
Vakarā istabā bija ap 18grādiem, bet no rīta modos ar 12 grādiem.
Tad vēl malkas nešana, skaliņu gatavošana...Ai! Kaut gan visu jau varēja pieciest un izturēt, bet...
Lejas kaimiņš 1x mani un draudzeni gandrīz nosmacēja, jo izrādījas, ka tas lohs kaut kā nepareizi bija pieslēdzies dūmvadam ar savu jotuleni, pēc tam kurināja un dūmi sanāca mūsu dzīvoklī. Labi, ka tajā vakarā ap 22 - 22.30 mēs vēl negulējām...:-/Pēc tam visu nakti vēdinājām telpas un negulējām, jo vnk bija bail.
Un pēc tam pateicoties tam plānprātiņam aizdegās skurstenis. Ak, Dievs! Tas bija vnk briesmīgi. Sēžu vakarā viena mājās. Jūtu, ka baigā vilkme krāsnī. Sāku klausīties. Un saprotu, ka kaut kas nav. Skatos, ka pēkšņi uz ielas nenormāli dūmi un cilvēki skrien ārā no mājās. Atskrēja viens džeks un pateica, lai eju ārā. Izeju uz ielas un skatos, ka skurstenī vnk augšā dzirksteles.
Vot tas bija briesmīgi! Man bija tik nereāli bail, ka viss nosvils. Vai visu nopludinās.
Tas bija liels, trekns punkts manai dzīvošanai malkas dzīvoklī! :)