Minimālā

Reitings 65
Reģ: 18.11.2014
Čav, sēžu darbā, klausos kā cilvēki sūdzas par algām un naudām! Aizdomājos- tiešām, kā lai cilvēks mènesi izdzīvo, japēc visiem maksājumiem paliek 100-120€. Ir taču tik daudz vajadzību! Man piem aiziet 150€ tikai pārtikā! Kur tad vèl pārējie iktdienas prieciņi un baudas!
15.01.2015 17:15 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Nūū, vai mazpilsētā dzīve ir lētāka - nezinu. Zinu, ka iespējas atrast kaut ko lētāk ir vairāk. Piemēram, kaimiņam ir vistas - viņš atdod olas pa lēto; tas pats ir ar pienu, piemēram. Visiem dārza labumiem - tuvumā pārssvarā ir mazdārziņi - tomāti, gurķi, burkāni, visādi kabačiem līdzīgie, āboli, zemenes. Rīgā tas viss maksā brangu naudu, kamēr mazpilsētās tam ir alternatīvas.
Arī jau minētais frizieris - katrā mazpilsētā ir kāds frizieris, kurš frizē mājās - zinu, ka Kuldīgā ir sieviete pie kuras puse pagasta iet pa latiņu nogriezt matiņus. Kamēr Rīgā ko tādu pat iedomāties nevaru kur meklēt. :D
Zobārstu, protams, neaizstāsi.
Arī tas, ka mazpilsētās parasti dzīvesvietu neīrē, tā jau pašam pieder. Kas, protams, nemaina faktu par komunalajiem, bet ļoti bieži tur ir malkas apkure un to pašu malku ir sadabū vieglāk/lētāk nekā Rīgā.

Es nesaku, ka mazpilsētās minimālā alga ir adekvāta, taču ar to izdzīvot ir vieglāk nekā Rīgā, kur Tev principā nav nekādu alternatīvu nekam.

Winttera
Man pašai bija ļoti interesanti uzzināt vai būtu jākar zobi vadzī, ja vīrs pēkšņi nozustu. Secinājums - nebūtu, kas priecē - beidzot. :D
Šī diskusija vispār mani iedvesmo veikt grāmatvedību mājās. Cik nejēdzīgi diez es tērēju naudu. :D Iesaku!
15.01.2015 21:35 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
es zinu, kur aiziet mana nauda.. nekaunos. bet, pat ja atteiktos no tās, nespētu pavilkt rīgu :D webčatiņš būtu jāapgūst :D
15.01.2015 21:37 |

Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Es Rīgā īrēju 1 istabas dzīvokli - mēnesī 150 eur + komunālie. Un tas priekš tik laba dzīvokļa šajā vietā ir ļoti lēti. Mana draudzene Liepājā īrē labu 3 istabu dzīvokli tikai par KOMUNĀLAJIEM, otra draudzene 2 istabu dzīvokli par 80 eur + komunālie. Tā kā šajā gadījumā mazpilsētā (ja tā var Liepāju saukt) ir lētāk dzīvot, neesmu dzirdējusi,ka Rīgā kāds par komunālajiem dotu dzīvokli ;-)
15.01.2015 21:41 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
zinu, ka Kuldīgā ir sieviete pie kuras puse pagasta iet pa latiņu nogriezt matiņus.

Ja tā ir tā, mans draugs ir ļoti viņas darbā vīlies :D ļoti slikti griež, bet lūk tā pat daudzi iet pie viņas jo pa lēto :D

Un par tiem lauku labumiem, tajos ar ir jāieliek nauda lai dabūtu rezultātu, ja pašiem ir savas vistas tad tās ir jābaro, ja grib ar labiem graudiem barot tad tas maksā vairāk, ja audzē paši visu tad tas ir laiks un darbs, kartupeļi ir jāstāda un jānovāc pašiem, ja vien protams nevar atļauties izīrēt dārgās tehnikas kuras to visu pašas var izdarīt.
Un + ja pats visu audzē un dara laukos tad tas aizņem daudz laiku un naudu + paliek mazāk laika reālajam darbam kur var nopelnīt.
Vieglāk tomēr ir nopelnīt to naudu darbā un aiziet un veikalā nopirkt tos kartupeļus un olas.
15.01.2015 21:42 |

Reitings 1431
Man visi pazīstamie Kuldīgas puiši ar iet pie tās,kas pa lēto griež ja vien tā ir viena un tā pati (pie pilsētas laukuma). :-D
15.01.2015 21:46 |

10 gadi
Reitings 3922
Rolla
Dod, dod - tikai tie skaitās unikāli gadījumi. Piemēram, paziņu lokā ģimenīte īrē šiku dzīvokli, kurš pieder kādai tantiņai, kura savukārt pati dzīvo Daugavpilī (vai līzīgi). Izīrē tikai par to vien, ka viņi maksā komunālos. Un sludinājumu atrada tur pat, kur visi - ss.lv. Vienkārši meklēja lētu dzīvesvietu, bet nevarēja atrast - beigās ņēma visus "jocīgos" sludinājumus - bez bildēm, greizu aprakstu, neprecīzu summu norādītu. Un palaimējās.
Dzīvoklis Rīgā, Purvciema klusajā daļā.

Winterra.
Nu, vai tad tik traki uzreiz vajag - vēl jau bija tas veikals, kur tās plikās pēcpuses varēja grozīt, kamēr piedāvā klientam šampūnu. :D
15.01.2015 21:48 |

10 gadi
Reitings 8191
stella, tur pārāk daudz darba jāiegulda :D
15.01.2015 21:49 |

10 gadi
Reitings 3922
Paskat, tai tantei biznesiņš iet no rokas! Arī Rīgā slavena. :D Ir, ir tā pati pie pilsētas laukuma. :D

MJ
Ņemot vērā to kāds atspaids pēc tam ir ziemā, dārza darbi ir sīkumi. Tāpat tehnika ceļo no viena pie otra - laukos ir normāli no kaimiņa aizņemties traktoru vai sējmašīnu. Tur tā dzīve rit saavādāk - neviens tik ļoti nepieķeras olai, kuru tāpat neapēdīs. Tas arī Rīgas domāšanu liekas sarežģīti pieņemt - mēs pat lādētāju neatdodam, mēs maizi labāk izmetīsim nekā kaimiņam aiznesīsim. Laukos cilvēki nedzīvo kā kopienā, taču viens par otru rūpējas un tā.
15.01.2015 21:52 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Nav vispār ko runāt par minimālo algu. Latvijā vispār ir slikti apstākļi, ne tikai runājot par algām. Kautvai tie paši ceļi, cenu attiecība pret algām, viss, viss ja paklausās citās valstīs ir daudz pārdomātāks.

Protams, ka šausmas ka kādam jāizdzīvo mēnesī par nu jau 360euro, bet tādu ir simtiem, citiem pat nav darba kā tāda...te nu atspoguļojās, kapēc mašīnai no rīta logs slaucīts - jo kāds tur kautko meklējis, kāds kam nav darba, negrib strādāt u.c. iemesli.

Cilvēks iemācas izdzīvot ar to, kas ir. Atmet visus skaistuma pasākumus, dārgas drēbes un dzīvot iznāk par ko. Bet godīgi sakot, tās čīkstēšanas vietā labāk būtu meklējuši papilddarbus vai ko citu, iespējas, protams, ir.

Bet tas jādomā valstij, lai mazāk būtu, kas zem tilta gulētu.
15.01.2015 21:53 |

10 gadi
Reitings 3922
:D :D Sliņķe. :D
15.01.2015 21:53 |

10 gadi
Reitings 8191
strādāt maximā vienmēr ir iespēja, it īpaši parelēli jau esošajiem 360eur, tieši tikpat stundas. tik žēl, ka tās 24 diennaktī :D
un tie krutie +20 vai 40eur ir kolosāls pielikums! kā reiz, lai nomaksātu pieaugušos elektrības rēķinus :D
15.01.2015 21:56 |

Reitings 17203
Paskat, tai tantei biznesiņš iet no rokas! Arī Rīgā slavena. Ir, ir tā pati pie pilsētas laukuma.

Slikta slava gan :D Es jau par viņu tik no drauga uzzināju ka viņš par viņu reiz stāstīja cik briesmīgi apgrieza :D trauma uz mūžu viņam :D

Nu kaut ko jau var aizņemties, bet parasti ar kas ir jādod pretī, nu nav vienmēr tā ka pa brīvu tev kāds ko darīs, vismaz ne mana drauga laukos. Par graudu novākšanu bija jāmaksā gana, jo pašiem diemžēl kombains bija jāremontē un laikā nepaspēja, jo dārgs prieks.
Un vispār es kā Rīgas cilvēks varu ļoti priecāties par saviem kaimiņiem, jo mēs viens otram gan cukuru aizdodam, gan arī svaigi ceptus pīrādziņus aiznesam. Citi mums ābolīšus no dārza ved un sēnītes ar atnes mežā vāktās.

Un nē ne visi lauku cilvēki viens par otru rūpējas, nu nav tas tā, nav visiem kā vienam tas tā, tā pat ka ne Rīgā visi ir skopi un nevienam neko nedod.
15.01.2015 22:00 |

10 gadi
Reitings 3922
Es jau arī nedomāju, ka visi 100% apmērā ir vienādi. Vienkārši lielos vilcienos. :)
Bet ideja uz abām pusēm ir skaidra.

Arī negatīva reklāma ir reklāma. :D
15.01.2015 22:03 |

Reitings 351
Reģ: 22.10.2014
Ļoti skumji ir tas, ka izmācoties skolā, kura ir gana dārga ( 9 000 eiro), jāstrādā darbā, kur maksā ne vairāk par 300-400. Raudāt gribas, bet tāda ir realitāte..
15.01.2015 22:05 |

Reitings 17203
stellaglmr

Laukos ir dots pret dotu, ja tev ko vajag tad tev kas ar būs jādod pretī. Rīgā vienkārši parasti visi viens otram neuzticas.

Nu es pie tāda friziera neietu :D Cik draugs teica es pat viņam labāk apgriezu matus, ar matu mašīnīti gan :D
15.01.2015 22:07 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Tāpēc nav jāmācās tik dārgās skolās :D

Iepriekšējais komentārs - mazpilsēta Liepāja vispār "iespārda".
15.01.2015 22:09 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
stellaglmr, izklausās, ka arī Tev ir tas uzskats (spriežu pēc komentāriem), ka viss ārpus Rīgas ir lauki. Nu pilsētas, kas ir ārpus Rīgas ir tik un tā pilsētas. Ne te kaimiņi, kuriem ir govis un vistas, ne kāds ar traktoru brauc.
15.01.2015 22:09 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Nezinu.
Zinu tikai to, ka TIk daudz cilvēku dzīvo bez tām baudām.
bet daudzreiz tā ir viņu pašu vaina.

šodien arī dzirdēju pa radio, ka bijusi aptauja, kurā noskaidrots, ka no ārzemēm puse cilvēku atgrieztos, ja viņiem alga būtu 1000euro.....bet ko liela daļa tā labā ir darījuši?? videni pabeiguši?

Pilnībā piekrītu Piparenes komentāram.
Nezinu,kā izdzīvotu.Grūti iedomāties.Palaimējies man ir to,ka strādājot pusslodzi,nopelnu stipri virs minimālā,ko citi nopelna strādājot pilnu slodzi.
15.01.2015 22:11 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Un daudzi raksta, ka mazpilsētā visu var izaudzēt, malkas apkure (bet par to malku arī ir jāmaksā, ja nav sava meža, kur izcērt tos kokus, tāpat par to visu IR jāmaksā, arī lopi ir jābaro)
Vai tik dažas nav tādas rīdzinieces kā ... a kas ir nātres? (true story, btw)
jā, īre principā ir lētāka, bet pārtika maksā tikpat, vienkārši tas, ka Rīgā vairāk gribas, mazpilsētā īsti nav, kur iet, tāpēc tā nauda netērējas tā, Rīgā uz katra stūra.
15.01.2015 22:14 |

Reitings 1431
Te jau daudzas nepiekrita,ka mazpilsētās dzīve ir lētāka. Es vienkārši nedaudz uzskatāmi parādīju kā atšķiras īres cenas starp Rīgu un Liepāju. Liepāja gan nav mazpilsēta, to zinu. ;)
15.01.2015 22:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits