Nūū, vai mazpilsētā dzīve ir lētāka - nezinu. Zinu, ka iespējas atrast kaut ko lētāk ir vairāk. Piemēram, kaimiņam ir vistas - viņš atdod olas pa lēto; tas pats ir ar pienu, piemēram. Visiem dārza labumiem - tuvumā pārssvarā ir mazdārziņi - tomāti, gurķi, burkāni, visādi kabačiem līdzīgie, āboli, zemenes. Rīgā tas viss maksā brangu naudu, kamēr mazpilsētās tam ir alternatīvas.
Arī jau minētais frizieris - katrā mazpilsētā ir kāds frizieris, kurš frizē mājās - zinu, ka Kuldīgā ir sieviete pie kuras puse pagasta iet pa latiņu nogriezt matiņus. Kamēr Rīgā ko tādu pat iedomāties nevaru kur meklēt. :D
Zobārstu, protams, neaizstāsi.
Arī tas, ka mazpilsētās parasti dzīvesvietu neīrē, tā jau pašam pieder. Kas, protams, nemaina faktu par komunalajiem, bet ļoti bieži tur ir malkas apkure un to pašu malku ir sadabū vieglāk/lētāk nekā Rīgā.
Es nesaku, ka mazpilsētās minimālā alga ir adekvāta, taču ar to izdzīvot ir vieglāk nekā Rīgā, kur Tev principā nav nekādu alternatīvu nekam.
Winttera
Man pašai bija ļoti interesanti uzzināt vai būtu jākar zobi vadzī, ja vīrs pēkšņi nozustu. Secinājums - nebūtu, kas priecē - beidzot. :D
Šī diskusija vispār mani iedvesmo veikt grāmatvedību mājās. Cik nejēdzīgi diez es tērēju naudu. :D Iesaku!