Winttera
Mēnesī saņemu 740 - 800eur.
Strādāju pamatdarbā un ir nenozīmīga haltūriņa, kad pati to uzskatu par nepieciešamu. °
Stundas mēnesī vidēji nostrādāju - ~150/170. Jā, man ir paveicies. :D
Rēķināsim, kā būtu, ja es maksātu visu pati, ko gan es nedaru.
Par dzīvokli jāmaksā īre: 220+komunālie = 320eur
Pierēķināsim internetu, gāzi, elektrību, telefona rēķinu, etalonus - ~60eur
Pārtika: nu, nezinu - pieņemsim, ka 100eur kā te meitenes minēja.
Kosmētika: dušas želeja, šampūni, maskas blā, blā - 60eur uz mēnesi.
*Mainīgie pirkumi ir dekoratīvā kosmētika, kur pārsvarā mēnesī neaiziet vairāk kā 20eur
Saimniecības preces: pulveris, visādas lupatiņas, papīra dvieļi, trauku mazgājamais, grīdas mazgājamais, sveces utt - 35eur
Mainīgie izdevumi: spuldzītes, kāds spainis, trauks, vienalga - 15eur
Parasti es nopērku kaut ko lielu mājas priekam reizi divos, trijos mēnešos. Varu neko nepirkt arī 6 mēnešus. Pierēķināsim vēl 15eur, lai būtu aptuveni izlīdzināta summa ikmēneša aprēķinā.
Izklaides: parasti es par šo pozīciju nemaksāju, bet pieņemsim, ka tam tiek atlikti 40eur - kāda biļete, kāda kafija, kāds kokteilis.
Bērnu un studijas es šeit iekšā nerēķināšu, jo ne visām ir viens vai otrs, kamēr citām (arī man) ir abi divi, bet ir vēl arī vīrs.
Ņemu kaukulātoru un sākšu tūlīt raudāt. :D
Ar visām manis minētajām pozīcijām kopā sanāk 665eur mēnesī.
Pāri paliek 75 euro, ja rēķinam no zemākā atalgojuma 740eur. Tad var izvēlēties - kādu luksus pakalpojumu frizieri, manikīru, solāriju vai studēt un šo summu ieguldīt ikmēneša maksājumā. Vai uzkrāt - vai ko nu var darī ar 75euro. :D
Reālā situācija: nauda šeit ir aprēķināta bez liekas pompozitātes, principā arī netaupot uz ikdienas precēm. Ar minimālo algu varbūt var samaksāt īri un komunālos un pierunāt Tele2 neatslēgt izejošos zvanus. :D :D :D Labi, ka man ir vīrs. :D :-D