Minimālā

Reitings 65
Reģ: 18.11.2014
Čav, sēžu darbā, klausos kā cilvēki sūdzas par algām un naudām! Aizdomājos- tiešām, kā lai cilvēks mènesi izdzīvo, japēc visiem maksājumiem paliek 100-120€. Ir taču tik daudz vajadzību! Man piem aiziet 150€ tikai pārtikā! Kur tad vèl pārējie iktdienas prieciņi un baudas!
15.01.2015 17:15 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Protams, ka šausmas ka kādam jāizdzīvo mēnesī par nu jau 360euro,

Nu, ja būtu 360 EUR uz rokas, bet atskaiti vēl nodokli un būs krietni mazāk.. Nu vispār jā, skumji..
15.01.2015 22:17 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Amnile
Nav man tāda uzskata. Šeit mēs apspriedām Kuldīgu - tur kaimiņos ir gan vistas, gan gaiļi, gan arī pa kādai govij. ;) Pie Kuldīgas ir arī mazdārziņi - tur aug gan kartupeļi, gan viss pārējais. Paliels tas koorperatīvs Ventas krastā. Tāpat lielai daļai arī pašas pilsētas teritorijā ir mājas, nevis dzīvokļi. Ar visu dārzu - protams, ne lielai lauksaimniecībai piemērotu, taču zemenes pa 7euro kilogramā nav jāpērk.
Tāda pati situācija ir arī citās mazpilsētās Latvijā - nesākšu tagad uzskaitīt, bet žēl, ka Tavā pilsētā tā nav. Un nevajag domāt, ka Liepāja vai Daugavpils ir mazpilsētas. :D Kaut gan arī tur, man liekas, ir daudz vieglāk tikt pie mazdārziņa, kuru apsaimniekot, nekā Rīgā.

MJ
Hā, varbūt, vajag pa latiņam samesties uz friziera kursiem dāmai? Reali divi mēneši bez apgrieztiem matiem neviens vēl nav nomiris. Viņai liels tas klientu loks - gan jau p[a visiem sagrabinātu. :D
15.01.2015 22:19 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Un daudzi raksta, ka mazpilsētā visu var izaudzēt, malkas apkure (bet par to malku arī ir jāmaksā, ja nav sava meža, kur izcērt tos kokus, tāpat par to visu IR jāmaksā, arī lopi ir jābaro)

Un pat ja ir mežs tas prasa laiku un naudu priekš aparatūras un vienam pašam to darīt ir bīstami, vajag vismaz divatā darīt ja grib pārtīgu daudzumu malkas dabūt.

Vai tik dažas nav tādas rīdzinieces kā ... a kas ir nātres?

Un tagad es atcerējos bērnību staigājam pa mežu sēņojot un metru garās nātres :D es tai laikā pati knapi pāri metram biju :D Brrr tas ir murgs :D

kur iet, tāpēc tā nauda netērējas tā, Rīgā uz katra stūra.

Pasaki to lauku iedzērājiem kas katru dienu brauc pie jančuka ciemos ar pudeli hektora :D

Un laukos atkal, ja piemēram mašīna nobrūk tad nav izvēle braukt ar sabiedrisko, tad atkal steidzami jālabo mašīna kas tā uzreiz ar lēti nemaksā. . + Laukos tevi cenšās tik pat daudz apšmaukt kā pilsētā :D
15.01.2015 22:19 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Līdz ar ienākumu līmeni palielinās arī vajadzības.
Jo vairāk naudas būs, jo vairāk tērēsi, jo gribas taču labāk dzīvot.

Es nesaku, ka tagad visiem jāstrādā par minimālo.
Bet ir cilvēki, kas māk izdzīvot ar 300 EUR uz rokas un ir cilvēki, kas nemācēs ar tiem pašiem 1000 eur uz rokas izdzīvot un čīkstēs, ka ir par maz.

+++

turklāt, alga arii ir ļooti atkariiga no dziives vietas. Mazākās pilsētās alga būs mazāk, taču tā pati pārtika būs tādā pašā naudā kā, piemēram, Rīgā, kur ir cits algu liimenis.

vo, vo...mazpilsētā nav tādas pašas algas kā Rīgā, piemēram, bet piens Maximā maksā vienādi- kā Rīgas Maximā, tā Grobiņas Maximā.
15.01.2015 22:22 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
stellaglmr

Nu tā kā es pie viņas matus negriežu tad ar nemestos klāt, draugam ar pietika ar to ka drausmīgi vienu reizi nogrieza, vairs pie viņas neejot, bet gan laikam pie normāla friziera vai ar paprasa brālim lai ar matu mašīnīti apcirpj kā vajag :D

Bet man liekas ka frizieru kursi tur daudz nelīdzēs, cik no drauga saprotu ja tā tiešām ir tā friziere tad viņai ar patīk iedzert daudz, un matus griež arī dzērumā :D
15.01.2015 22:22 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Es nesaku, ka mazpilsētās minimālā alga ir adekvāta, taču ar to izdzīvot ir vieglāk nekā Rīgā, kur Tev principā nav nekādu alternatīvu nekam.

Vienīgais, ko es varētu pateikt,ka mazpilsētā visur var aiziet ar kājām, kamēr Rīgā jāmaksā par sabiedriskajiem.
Man liekas,ka mazpilsētas nav tas pats kas lauki, kur katram pie mājas ir dārzs, un kaimiņš ar vistu fermu.
15.01.2015 22:26 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nu principā mazpilsētās ļoti daudziem ir dārziņš, ja ne pie mājas, tad ir tā kā dačas turpat netālu vai speciālas vietas mazdārziņiem. Vistu fermas gan nav, jā.
15.01.2015 22:28 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Man liekas,ka mazpilsētas nav tas pats kas lauki, kur katram pie mājas ir dārzs, un kaimiņš ar vistu fermu

+++

Jā, es arī pasmaidīju ar dzīvi ārpus Rīgas un govju sētām :D Bet gan jau nebija tā minēts.. Nezinu, nedzīvoju gluži mazpilsētā, bet tāpat komunālie iespārda :D Un pārtikas cenas tādas pašas - lauku nav, attiecīgi piens/olas/gaļa tikai no veikala.

Izdevīgāk varbūt vienīgi tādā ziņā, ka nav tādi gabali kā Rīgā, braucot ar māšīnu, mēnesī nesanāk pārāk daudz vai kā jau minēju čupakabra - var aiziet kājām/transports nedaudz lētāk.. A, nu izklaižu iespēju māzāk, visādas ēstuves utt., nav kārdinājuma daudz kur naudu iztriekt.. Tas tā..
15.01.2015 22:53 |

Reitings 443
Reģ: 11.05.2014
Man ik pa laikam atnāk dažādi darba/haltūras piedāvājumi. Ja godīgi, tad man dažreiz ir kauns to "darba devēju" vietā, jo tā samaksa, kuru viņi piedāvā ir reāls apsmiekls (tas tā, skatoties no latvieša vulgaris pozīcijas).
15.01.2015 23:02 |

10 gadi
Reitings 3922
Vispār jau es ļoti skaidrā latviešu valodā uzrakstīju, ka vienu govi. Kā jūs izdomājāt, ka runāju par ganāmpulku?
Spriežot pēc jūsu skepses tūlīt jūs šokēšu - braucot iekšā Rīgā, no Ulbrokas puses, tieši pie zīmes ir privātmāja. Tas pagalmā vasarā arī skraida daudz vistiņas, cālīši un liels gailis. Uzturēt vistas nav tik neizdevīgi kā jūs domājiet. Tas ir gan olas, gan gaļa, gan jau arī spalvas var pielietot. Tādēļ jau ir cilvēki, kuri var izdzīvot ar minimālo. Rokas no pakaļas neaug un galvu arī māk darbināt, pārējie redz tikai problēmas nevis ieguvumus. :-D
15.01.2015 23:26 |

Reitings 281
Reģ: 09.10.2013
Esmu no Kuldīgas :D Neteiktu, ka te ir kaimiņos ir govis, vistas un tā tālāk. :D Nav jau lauki. tā kā.. un par tiem dārziņiem pie Ventas - pārsvarā tur atpūšas, daļā nekas netiek darīts, un citiem protams ir tas dārzs, bet nu tur tās dažas dobes. Un ne jau visiem cilvēkiem ir tas dārzs, un ja ir tad tas ir atkarīgs no paša cilvēka, cik viņš ir uzņēmīgs kaut ko darīt, cik viņam vispār ir laiks tādam dārzam, jo pats no sevis nekas nenotiks tur.. Īre te ir lētāka, bet komunālie jau tāpat kosmoss. + ja nav slinks, tad pilsētu var izstaigāt ar kājām un var neizmantot sabiedrisko transportu uz kā var ietaupīt. Pārtikas cenas tāpat kā visur. Neteiktu, ka baigi lētāk te ir dzīvot. Par latiņa frizieri - es gan neko sliktu neesmu dzirdējusi :D
16.01.2015 07:09 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
ja nav slinks, tad pilsētu var izstaigāt ar kājām un var neizmantot sabiedrisko transportu uz kā var ietaupīt

Man diezgan bieži sanāk būt Kuldīgā, labo mani, ja runāju pilnīgas aplamības, bet kur tad Kuldīgā ir pilsētas sabiedriskais transports?! Es vismaz tādu nekad neesmu redzējusi. Jā, varbūt uz tiem pagastiem, kas atrodas pie Kuldīgas, bet ne jau pa pašu Kuldīgu. Es kļūdos?
16.01.2015 07:57 |

10 gadi
Reitings 3922
Marissa, Tu nekļūdies. :D Bet, vistas jau viņa arī nav manījusi. :D
16.01.2015 09:56 |

10 gadi
Reitings 633
Reģ: 16.10.2013
Lasu un brīnos!:-/ vai tiešām kā mucā augušas? (t)
Lauki-nav izdevumu,pilsēta-daudz izdevumu=laukos ar minimālo var izdzīvot!
(t)
Cilvēka vajadzības nemainās,atkarībā no tās vietas kur viņš dzīvo. Tāpat vajag ēst,tāpat vajag ārstus,tāpat vajag mašīnu,tāpat vajag mājvietas remontu.. Jā,tas ,protams, runājot tādos lielos vilcienos,bet tomēr. ;-)
16.01.2015 12:09 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Interesanta diskusija :)
Es no šī gada arī esmu sākusi pierakstīt visus savus tēriņus, mēneša beigās būs interesanti :)

Meitene, kura jautāja par konkrētām izmaksām (neatceros niku), man ir apmēram šādi:

Alga apmēram 450, stipendija 100, īres nauda par dzīvokli 200, kas mēnesī sastāda summu 750 (bet atzīstu, ka man ir ļoti paveicies, jo daudziem citiem par līdzīgu darbu maksā minimālo un nav papildus ienākumu)

Par īri nav jāmaksā, kaut kādi rēķini (telefons, elektrība) mēnesī līdz 50 eiro, jo dzīvoju privātmājā un nekādu diži lielo rēķinu nav, pārtikā aiziet +/- 100 (lai gan tiešām neko extra nepērku, un ārpus mājām ēdu reti), tad transportā aiziet kādi 50 vismaz, 300 katru mēnesi atlieku, krāju, un tad man paliek apmēram vēl 300, no kuriem 100 atlieku ceļojumam reizi gadā un 200 paliek notrallināšanai - apģērbam, kosmētikai, frizierim, saimniecības precēm, izklaidēm. Bet tā naudu vienkārši kaut kur izkūp (tieši tādēļ tagad visu pierakstu, kur un ko, cik pērku). Protams, izdzīvot varētu arī par mazāku summu, un kādu laiku tā arī bija jādzīvo, bet es daru visu, lai dzīvotu labāk, nevis samierinos ar domu, ka citiem ir vēl sliktāk. 8-)

Vienīgais, kas man šķiet skumji - šogad beigšu augstskolu, studēju jomu, kura man ļoti tuva un labprāt tajā strādātu, bet secinu, ka alga būtu vienāda ar to, ko saņemu šobrīd (ja ne mazāka) turklāt būtu jāiegulda darbā daudz vairāk pacietības, laika un mīlestības. Tā kā šobrīd man ir dilemma ko darīt pēc augstskolas beigšanas, apsveru domu iet mācīties maģistros mazliet kaaaut ko citu, lai pēc tam tā alga arī iegūtajai izglītībai ir ja ne laba, tad vismaz pieklājīga.
16.01.2015 12:27 |

Reitings 281
Reģ: 09.10.2013
Nē nekļūdos. Iet autobuss no Mežvaldes cauri pilsētai ar vairākām pieturām(piemēram, skolām, kultūras nams) līdz pat Priedainei. Visu dienu iet.
16.01.2015 14:53 |

Reitings 65
Reģ: 18.11.2014
Vai tik dažas nav tādas rīdzinieces kā ... a kas ir nātres?
Patiess stāsts: bijusī kolēģe (cilvēks kas nav bijis tālāk par Alfu,Doli un Spici) piesakas atbraukt ciemos vasarā uz maniem laukiem! Tieši pašā karstumā, zaļumbaļļu un āra diseņu laika, pilsētas svētku laikā! Visi kas to piedzīvojuši zin kas tas ir! Atbrauc 200km no Rīgas ar autobusu, izkāpj ārā(netīrs t-krekls,vecas sportenes un šļopkas) paskatas apkārt. Autoosta, kā autoosta, pa ielu braukā normālas mašīnas, tā kā vakars jaunieši pulcējas bariņos (zolīdi saģērbušies, pēc modes tendencēm utt.)lai plānotu kur pasēdēt, ko sadarīt! Un tad brēciens: "Un tie ir lauki? A kur zirgi, govis un vistas? A Jūs ģērbjaties šādi? Kapēc tā jāpucējas tādā čuhņā? Pag es domāju ka lauki ir tā kā filmās par Krieviju vai Amišiem. Tev ir mašīna? BMW?Nav veca? Privātmāja?" Utt..." Nu katrā ziņā cilvēks tiešām domāja ka brauc pie Amīšiem un viņu vadās zirga pajūgā un visi būs ģērbušies kartupeļu maisā! SKARBA PIEREDZE, ŽĒL TĀDU CILVĒKU!
16.01.2015 14:57 |

Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Uzturēt vistas nav tik neizdevīgi kā jūs domājiet. Tas ir gan olas, gan gaļa, gan jau arī spalvas var pielietot.

Kāda tur gaļa? :D Tā vista parasti vairākus gadus dzīvo tik vien, lai olas dētu un bieži vien nomirst dabiskā nāvē. Un kādas spalvas?:D Domā laucinieki spilvenus no vistu spalvām taisa, jo viņi taču nedzīvo 21.gs.? Atkal dārgās rīdzinieces sadomājušās, ka dzīvo pasaules krutākajā pilsētā un lauki ir kkāda pāķu dzimtene.
16.01.2015 19:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits