Interesanta diskusija :)
Es no šī gada arī esmu sākusi pierakstīt visus savus tēriņus, mēneša beigās būs interesanti :)
Meitene, kura jautāja par konkrētām izmaksām (neatceros niku), man ir apmēram šādi:
Alga apmēram 450, stipendija 100, īres nauda par dzīvokli 200, kas mēnesī sastāda summu 750 (bet atzīstu, ka man ir ļoti paveicies, jo daudziem citiem par līdzīgu darbu maksā minimālo un nav papildus ienākumu)
Par īri nav jāmaksā, kaut kādi rēķini (telefons, elektrība) mēnesī līdz 50 eiro, jo dzīvoju privātmājā un nekādu diži lielo rēķinu nav, pārtikā aiziet +/- 100 (lai gan tiešām neko extra nepērku, un ārpus mājām ēdu reti), tad transportā aiziet kādi 50 vismaz, 300 katru mēnesi atlieku, krāju, un tad man paliek apmēram vēl 300, no kuriem 100 atlieku ceļojumam reizi gadā un 200 paliek notrallināšanai - apģērbam, kosmētikai, frizierim, saimniecības precēm, izklaidēm. Bet tā naudu vienkārši kaut kur izkūp (tieši tādēļ tagad visu pierakstu, kur un ko, cik pērku). Protams, izdzīvot varētu arī par mazāku summu, un kādu laiku tā arī bija jādzīvo, bet es daru visu, lai dzīvotu labāk, nevis samierinos ar domu, ka citiem ir vēl sliktāk. 8-)
Vienīgais, kas man šķiet skumji - šogad beigšu augstskolu, studēju jomu, kura man ļoti tuva un labprāt tajā strādātu, bet secinu, ka alga būtu vienāda ar to, ko saņemu šobrīd (ja ne mazāka) turklāt būtu jāiegulda darbā daudz vairāk pacietības, laika un mīlestības. Tā kā šobrīd man ir dilemma ko darīt pēc augstskolas beigšanas, apsveru domu iet mācīties maģistros mazliet kaaaut ko citu, lai pēc tam tā alga arī iegūtajai izglītībai ir ja ne laba, tad vismaz pieklājīga.