Vistraģiskāk ir tas, ka latviešu tauta ir lupatas un neciena sevi un neaizstāv savu valodu (e) Strādāju LV veikalā, un 80-90% klientu ienāk un runā krieviski. Bieži viņiem zvana telefons, paceļ - uz izrādās, ka viņi ļoti labi runā latviski!!!! Viņi praktiski visi SAPROT un prot RUNĀT, bet to NEDARA, jo zin, ka darba devēji pieprasa krievu val un tapēc pārdevejs runās ar viņiem kreiviski :'-( Reāli, nu cik tad daudzi ir tūristi? Visi te dzīvo gadiem. Viņiem tikai ir princips nerunāt. Mēs viņiem neradām apstakļus, ka būtu jālieto valsts valoda, jo viņi zin, ka visur runās krieviski!!
Uz ielas vai veikalos gan es ļoti augstos toņos pasaku, ka ''NESPAORTU'' ja mani kāds uzrunā krieviski, un man vienalga, ko viņi grib jautāt. Reiz pieturā viena vecene par to sāka kliegt, ka esmu fašists un streva, b*ag, nahalka utt Kad krievi okupēšot tad gan es redzēšot. Tantei galīgi sajucis, laikam domā, ka atrodas krievijā
:-D
Sorry, man tā ir aktuāla un sāpīga tēma. Apsveru domu mainīt darbu, būtu ar mieru pat saņemt mazāk, bet tikai tikt prom no tās krievu valodas (e)