Ēšana/uzturs

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Sveikas!

Šodien darbā pusdienojot, aizdomājos par savu ikdienas uzturu un iedomājos izveidot šo diskusiju, lai uzzinātu par jūsu uztura pareizību/nepareizību, veselīgumu/neveselīgumu, sabalansēšanu/nesabalansēšanu un sportošanu/nesportošanu... respektīvi - nezinu, kā pareizi noformulēt jautājumu, bet varbūt uzrakstīšu par sevi un jūs sapratīsiet tēmu :D

Un vai lietojat eko pārtiku?

Par mani - ēdu neregulāri, laikam sanāk tā kārtīgi tikai 1x dienā pusdienas; nesabalansēti, jo ir dominējošie produkti un arī tādi, ko vispār neēdu; savā ziņā arī mazliet neveselīgi, jo gadās slinkuma dienas vai ātrās ēdināšanas restorāni. Un arī īpaši nesekoju līdzi tam ko ēdu. + Nesportoju. Nelepojos ar šo visu, bet tā nu ir un varbūt, ka labi vien ir :-)

Zinu, ka te ir daudzas, kuras sporto, skaita kalorijas, pēta produktu sastāvu, ievēro diētas utt un vispār šī tēma ir tāda strīdīga, jo katram jau ir savs priekšstats par to kā ir pareizi jādzīvo, bet vienkārši gribētos dzirdēt komentārus ;)

Paldies!
14.01.2015 15:29 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Agī, bet Tev tas baigi dzīvot traucē, ka nav tas veselīgākais uzturs?

Ja traucē un gribas kaut ko mainīt, tad jāsaņemas.
Ja ne, tad par ko pārdzīvot? Es it kā no vienas puses gribētu it kā ēst veselīgāk, utt., bet nu man pārāk garšo cepti kartupeļi un karbonādes, lai no tiem atteiktos. Nemaz nerunājot par čipsiem. :D Paēdis cilvēks - laimīgs cilvēks! :D
14.01.2015 16:59 |

Reitings 5632
Zakjis* - netraucē, kamēr vien man der mana melnā kleita un cipari svaros rāda 45kg :D (tas ir mans standarta svars)

Vienkārši brīžiem aizdomājos, cik šausmīgi vienveidīgi un neveselīgi ēdu...bet uzskatu, ka ja grib dzīvot veselīgi, tad tas jāsāk darīt jau no paša sākuma, nevis vienā jaukā dienā pēc burgeru, kolu, majonēžu, pončiku un sazin vēl kādu produktu rīšanas jāatsakās no tā visa un - tagad būšu veselīga :D

Paēdis cilvēks - laimīgs cilvēks!
āmen :D
14.01.2015 17:13 |

Reitings 15092
Ja mani svari rādītu 45kg, es vispār ne par ko veselīgu neaizdomātos. :D :D :D
14.01.2015 17:18 |

Reitings 942
Reģ: 04.11.2014
Kalorijas neskaitu, bet ēdu trīsreiz dienā, domāju, ka veselīgi. Esmu veģetāriete, neēdu gaļu un zivis. Neēdu ceptas un taukainas lietas, pārāk asas arī nē. Neēdu saldumus, maksimāli samazinu sāli un cukuru. Galvenā katras ēdienreizes sastāvdaļa - dārzeņi, no rītiem augļi. Dzeru daudz ūdens, apm. 2 litri dienā. Nesportoju, ja neskaita apm. 3 km ar kājām katru dienu. Vasarās bieži dodos uz jūru, peldos.
14.01.2015 17:19 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Esmu atteikusies no sintētiskajiem saldumiem un dzērieniem, kas vispār bija kas neiedomājams, zinot mani - cilvēku, kas ēd šokolādes, končas un citus sūdus, vakariņās mīlēja iedzert kolu. Bet nu jau mēnesi neēdu, pa šo laiku esmu noēdusi vienu Orbit elpas atsvaidzinošo ledeni un pusi no Vāverītes končas. Vienīgais, ko sev ļauju - kādu kūciņu noēst. Tas tā, lai galīgi skumji nepaliktu.
Samazināju sāļo uzkodu daudzumu. Jau kuro mēnesi apsveru domu atteikties no gaļas, bet pagaidām visai neveiksmīgi, turklāt īsti neizdodas pat ierobežot, jo kāds gaļas izstrādājums tik un tā uzrodas ledusskapī. Tad nu nemoralizēju un lieku sev mieru - šādam dzīvesveidam vēl par agru.
14.01.2015 17:39 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Neēdu ne neveselīgi, ne izteikti veselīgi. Esmu visēdāja, diētas nekad neesmu ieturējusi, specāli no kaut ka atteikusies arī nē, liekā svara nav, bet pati esmu ievērojusi, ka ēdot veselīgāk labāk jūtos, āda labāka.
Visu ko īsti neiekļauju ēdienkartē (gāzēti dzērieni, saldumi) man nemaz neprasās. Jā, man garšo picas, čipsi, frī kartupeļi, bet tādas lietas nemaz nevarētu ēst katru dienu, jo apniktu. Kad gribās, tad neko sev neliedzu. Ēdu diezgan daudz sezonālus augļus, dārzeņus, ogas, jo garšo. Ēdu diezgan regulāri, bet daudz nekad nevaru ieēst, porcijas nav lielas, nepārēdos. Piemēram, nekad nevaru apēst zupu+otro+saldo, labi, ja 2 kombinācijas varu apēst vienā ēdienreizē. Ja gribas dzert, izvēlos ūdeni (dzeru tiešām daudz), zaļo vai zālīšu tēju. Kafija negaršo, bet dažreiz sagribās kādu frappi. Cukuru kā tādu nelietoju, tik vien, cik produktos ir.

Nezinu, man ar ēdienu un tā izvēli nekad nav bijušas problēmas. Organisms pasaka priekša to, kas nepieciešams, viss ir mēreni.
14.01.2015 17:48 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Meitenes, ēst veselīgāk vajadzētu kaut vai veselības dēļ, ne tikai svara. Tas viss agri vai vēlu tomēr kaut kur nosēdīsies, ja ne tauku kārtā uz vēdera, tad kaut vai asinsvados, atsauksies uz sirdi.
Es visu laiku sev cenšos to iegalvot, kad gribās ēst neveselīgi. Kad ēdu veselīgi un sportoju, jūtu būtiskas izmaiņas savā organismā un ticu, ka veselība vecumdienās noteikti ir saistīta arī ar ēšanu jaunībā. Bet nu jā, gribasspēks ir vajadzīgs liels tam visam. Reizēm man tas baigi pietrūkst.
14.01.2015 17:49 |

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Man ari grūti viss padevās,bet eju uz pareizo ceļu."Automātiski" visu slikto neņēmu ārā no ēdienkartes,bet visu pamazām.Retāk ēdot saldumus,mazāk tos arī gribējās.Ja gribu ko saldu,tad no rīta apēdu melno šokolādi.
Man vairāk problēmu ir ar visu nepieciešamo vielu uzņemšanu un ūdens dzeršanu.Ievācu info un plānoju ēdienreizes.Domāju sākt plānot nedēļas ēdienkarti,jo parasti jau ir tā "slinkums gatavot,tad kaut kādus makaronus" un tad aiziet pa neveselīgo.Varbūt tas man palīdzēs kaut kādā mērā.
Runājot par eko šmeko,nu..nezinu gan.Ir produkti ko pērku Biotēkā tīri uzturam,bet vai tas ir eko da kas to lai zina.Meklēju alternatīvas citiem ēdieniem,kurus nevajadzētu ēst un lietot.
14.01.2015 17:49 |

Reitings 12651
Oij...gribēšana ir viens, bet reālā situācija kas cits. Jā, ja varētu, es labprāt pirktu tikai eko produktus, taču, pirmkārt, man līdz galam nav tā ticība, ka viss, kas sevi dēvē par eko tāds tiešām ir, un, otrkārt, es gatavoju ļoti daudz, līdz ar ko tas, ka es visu izmantotu eko man radītu lielus izdevumus. Bet man ir pieeja vairākiem produktiem, par kuriem 100% zinu, ka ne to audzēšanā, ne pēcapstrādē nekādas ķīmijas netiek lietotas, tiem tad arī citas alternatīvas nelietoju, neceļas roka (nu, ja vien negadās, ka supersteidzami ir vajadzīgs kaut kas, ko es nevaru tā uzreiz dabūt).

Par pašiem ēdieniem - neiespringstu! Es neesmu no tiem, kam uzskati ir no sērijas "viss, kur ir eļļa un kviešu milti, ir slikts". Es paļaujos uz organismu. Pati jūtu, kad vajadzīgi vairāk c vitamīnu saturoši augļi utt. Tas pats arī ar sportošanu - var jau just, ja esmu aizsēdējusies par daudz un prasās vairāk pasportot.

Nu, un tā palēnām, palēnām jau notiek tā pāreja, bet neesmu neko tā pilnīgi un galīgi izslēgusi, tas uz mani vienkārši nedarbojas, jau n-tās reizes esmu darījusi tā - no tās un tās dienas neēdīšu to un to - bezjēdzīgi. Drīzāk atrodu vienk veselīgas alternatīvas, ne tik veselīgām lietām + manā iepirkumu sarakstā nav vairāki ar E vielām pārpildīti produkti, piem, cepumi, jo gatavoju pati ļoti daudz ko. Un mājās ir ieviests augļu/dārzeņu groziņš, kurā vispirms meklēju pēc kaut kā uzgraužama (kaut gan te atkal jautājums par to, ar cik veselīgu ķīmiju tie ir apstrādāti) un tad tikai skatos neveselīgo uzkodu virzienā.

Laikam baigais palags, sorry.:-P
14.01.2015 17:57 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
man palīdz no kaut kā atturēties tikai fiziski iemesli - kāda zoba izraušana, piemēram.. :D vai ārsta noteikums, ka jāēd tikai putras. tādā veidā no cukura karstajos dzērienos atteicos vispār. tagad pat iedzert tēju ar cukuru nevaru, kādreiz dzēru tikai ar 3 karotītēm cukura.
14.01.2015 18:00 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
edu nesabalanseeti, citreiz tikai viena maltite diena un ko uzbrauzu starplaikaa, citreiz nee.

No eko lietoju eko Baltos jogurtus, citreiz kvinoju noperku.
Taa neko neliedzu sev. Varu apest ari neveleligos rimi salatinus un ta var but mana vieniga edienreize dienaa.Kad ir velme gatavoju, taa ka dzivoju viena ne seviski gatavoju, ja virietis dzivotu ar mani cita lieta, bet pasai sev tas peec velmeem.
14.01.2015 18:23 |

Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
Man ēšanas režims ir ļoti mainigs. Pirms 1 nedeļas es ēdu brokastis un siltas pusdienas.vakarā neko jo nav vakara apetite. Tagad brokastis pusdienas maizīte,ābols un jogurts tāds jau ir divas dienas ,jo darbā nav mikrene pagaidam. Un atnakot mājas teja un jogurts :-)
14.01.2015 18:48 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Ar eeshanu man iet kaa pa kalniem! Dazhreiz iestaajas taadi superveseliigie periodi, tad arii juutos loti labi, bet taadu pareizu eeshanu speeju ieveerot, kad dziivee viss ir mieriigi, nav stresa utt., bet tas ir loti reti:-D jaa, man piemiit netikums-apeest negatiivaas emocijas! man ir loti stresains, atbildiigs darbs, peedeejaas 2 ned straadaaju bez briivdienaas pa 12-14 h, naakas risinaat visaadas probleemas, ir liels nogurums un par veseliigu uzturu domaat nav speeka. Shodien, piem., ir fucking gara diena un man kontaa ir daudz neveseliigs uztura..zinu, ka jaasanem sevi rokaas, bet tas nav viegli:D ceru shis trakais periods driiz beigsies un es beidzot sanemshos.
14.01.2015 18:48 |

Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
Ir brizi kad varu est un ir ,kad negribu :-D
Saldumus bieži ēdu:'-(
14.01.2015 18:50 |

Reitings 5632
Cik noprotu no komentāriem, tad lielākā daļa laikam tomēr ir sev kaut kādas normas uzlikusi :D tas protams ir pozitīvi! :) (l)
15.01.2015 09:56 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nav tā, ka super sveru un izrēķinu visu līdz pēdējam, bet paskatos, kas un cik apmēram. Cenšos ēst salīdzinoši sabalansēti, bet reizi vai divas nedēļā tāpat nočītoju līdz pēdējam - picas, burgeri, kolas :D tad atkal kādu laiks miers :D
15.01.2015 10:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)