Kāzas. Izmaksas.

Reitings 178
Reģ: 21.12.2014
Sveikas!
Diskusijas tām, kas precējušās!
Par izmaksām.
Māsa precas un domā ņemt kredītu bankā, lai sarīkotu skaistas kāzas - bez pārmērībām, bet tā, lai pašiem ir ko atcerēties. Bez limuzīniem grib un šokolādes strūklakām:-D. Vienkārši nesanākšot tik ātri piekrāt, bet vēl gadiem negribot to vilkt garumā. Esmu mazliet skeptiski noskaņotu šajā sakarā, bet nejaucos - pašu darīšana. Gribēju vienkārši padiskutēt par sīm izmaksu tēmām.
Ko Jūs domājat par kredītu ņemšanu kāzām?
Cik apmēram izmaksāja Jūsu kāzas?
Mēs precējāmies latu laikos un mūsu kāzas izmaksāja 6 000Ls. Mums nebija pārmērību, bet bija skaisti. Naudu bijām iekrājuši paši, vecāki paši piedāvājās "piemest" - mēs neatteicām.
Kāda Jums pieredze?
14.01.2015 13:24 |

Reitings 1277
Reģ: 30.10.2013
Es pati ņemtu kredītu, ja pietrūktu kaut kam ko ļoti, ļoti vēlētos redzēt savās kāzās un laika būtu par maz, lai iekrātu.
Domāju, ka mierīgi var ņemt kredītu kāzām, ja abiem ir stabili, labi atalgoti darbi un vēlāk nebūs problēmu ar atmaksu.
14.01.2015 20:39 |

10 gadi
Reitings 316
Reģ: 29.01.2009
Es gribētu tā pat kā wendy1 bet manās domas ar drauga domām nesakrīt. ..
14.01.2015 20:46 |

10 gadi
Reitings 1176
Reģ: 23.04.2014
Pamanīju, ka daudzas raksta "man bija mazas kāzas...". Starp citu, mazas automātiski nenozīmē, ka lētas. Var divatā salaulāties Maldivu salās un kāzas būz mazas, bet ne jau izmaksas.

Trekns pluss. 20 cilvēkiem Bibliotēkā noīrēt zāli ar ēdieniem ir kudiš dārgāk kā parastā viesu namā uz 50 cilvēkiem ar dejām līdz rītam. Otrajā variantā lielas (nu nosacīti) kāzas,bet vai dārgākas?
14.01.2015 20:49 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Domāju, ka mierīgi var ņemt kredītu kāzām, ja abiem ir stabili, labi atalgoti darbi un vēlāk nebūs problēmu ar atmaksu
Vienu dienu millionaars,otraa diena -bezpajumtnieks,taa arii meedz buut!
14.01.2015 20:50 |

10 gadi
Reitings 166
Reģ: 26.08.2012
Neviens nesaka, ka nemot kreditu paris skirsies, tikai to, ka gadijuma, ja paaris dazhadu iemeslu deel skiras, tad ir daudz saapigaak un gruutsirdigaak maksaat kreditu, ipasi ja to nozhelo. Un kredits visticamak bus uz vienu no paara. Piem., manas draudzenes gadijuma virs vinai ieteica nemt kreditu uz vinas varda, jo vinai labaks kreditreitings bus pec tam, vieglak bus nopirkt maju veelaak. Uz abu ienakumiem taa kreditapmaksa bija nekas, toties, kad vina pati aizgaja no vira, kredits ir milziga summa uz vinas algu. Un tas ir tikai logiski, ka vecim tas kredits neinterese. Un vina nemaz sobrid nepriecajaas , ka tik daudz naudas tika izdotas mulkjibu pec, bez kaa vareeja ari iztikt. ir palikusi tikai smaga nozhela par savam mulkjibam.

Manas kaazas izmaksaja $200, jo precejos Las Vegasaa, mes gribam naudu ieguldit ipasuma, likas mulkjigi izteret £10k, ja pat nav sava maja/dzivoklis. Un negribetu savas kaazas est kotletes ar karbonadem, tapec shis bija labakais variants mums, un vispar kopuma komiska situacija kaa viss notika. Bet esmu apmierinata.
Dazhreiz gan ir greizsirdiba uz skaistam kazu bildem, kadas ir citiem draugiem, bet nu dzivee nevar visu dabut uzreiz. Varbut kadu dienu uztaisisim balliti draugiem un gimenei LV :)
14.01.2015 21:42 |

10 gadi
Reitings 1176
Ai, visas tās karbonādes piemin,ziniet,es visās kāzās gardu muti ēdu karbonādes un vīriešu daļai parasti pat ar vienu nepietiek. Lasi (lasi->zivis) visi nemaz neēd.
14.01.2015 21:47 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Tas bija skaidrs, ka publiski nedrīkst minēt, ka kāzām paņemts kredīts un atmaksāts.

Tam nu gan nepiekritishu, ka publiski nedrikst minet par kreditu, vnk man cilvekam, kuram nekad nav bijis neviens kredits liekas jocigi kazaam njemt kreditu... Un tas nav nekas slikts, citi njem citi nee, vnk dzivee ir visadas situacijas un taas sheit tika mineetas... Neviens kredits, vai kopaa sakrata nauda nenodroshina laimigu laulibu.
14.01.2015 21:53 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Kas vainas karbonādēm? Nevaru iedomāties kāzas bez karbonādēm... :D
14.01.2015 21:55 |

Reitings 161
Reģ: 08.01.2015
Es domaju,ka nav ko lekt augstak par savu pakalu. :)
Ko kads dara,man vienalga , bet pati nemt kreditu, pie tam kazam neuzskatu par prata darbu. Var ari appreceties bez visiem pribambasiem, bet cita lieta,ja grib savakt simts laikus fb .
14.01.2015 22:00 |

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
Kas vainas karbonādēm? Nevaru iedomāties kāzas bez karbonādēm...

+ :-P
14.01.2015 22:02 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Samba- te es atcerejos amerikaanu radu kaazas,zinu,ka nav labi skaitiit citu naudu,bet man tiesaam ienaaca praataa-tie 30000$,kuri bija izteereeti kaadaam 4st,vareeja labi nodereet maajas iemaksai!:-P
14.01.2015 22:03 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Es neņemtu noteikti, bet man vispār nekad kredīti/līzingi nav bijuši, cerēšu pie tā arī pieturēties.

Ja cilvēki grib apprecēties, grib balli, bet naudas pietiekami nav, tad neredzu neko sliktu. Ja jau ir tie, kas ņem kredītus šmotkām, ceļojumiem, telefoniem, tad kāzas tomēr ir attaisnojams iemesls. Kaut gan jāpiebilst, atbalstu, ja tiešām to naudu netērēs baltiem ponijiem un zelta limuzīniem, t.i. nemetīs to naudu vējā, bet organizēs pasākumu, kas ilgi paliks atmiņā, jo skaists notikums!
14.01.2015 22:06 |

Reitings 93
Reģ: 17.10.2014
To meiteni ,kuru precēšu,man jau intuīcija saka ,ka bez 500 000 eiro viņa nebūs ar mieru lētākas:D
14.01.2015 22:09 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Es gribu jaunas bikses. :D:D:D Tas drēbju beztēmai.

Ja grib ņemt kredītu un zin, ka varēs atmaksāt - kāpēc to nedarīt? Katram sava izvēle. Kad es esmu uzaicināta uz kāzām, es parasti baudu pasākumu, nevis jautāju, kurš maksāja, cik maksāja, kredītu ņēma vai neņēma utt.
Vispār riebjas tāda līšana citu makos. Ja tu(nedomāju konkrēti autori, lietoju šo uzrunu vispārināti) esi viesis kāzās - kāda tev daļa kurš, cik un kā par tām maksā? Nē, tiešām. Mani, piemēram, jaunais pāris nekad par to neinformē un man arī vienalga. Tā ir viņu diena. Ja viņi grib paņemt kredītu kaut vai lai izīrētu apzeltītas salvetes vai sudraba karieti - tā ir viņu izvēle. Man tas kredīts nebūs jāmaksā. Es vnk izbaudīšu pasākumu.
Katrā ziņā man daudz nepieņemamāka izvēle ir prasīt, lai vecāki maksā par kāzām. Es drīzāk kredītu ņemtu, nekā prasītu lai mani vecāki vai vecvecāki maksā par manu kāzu ballīti.
14.01.2015 22:17 |

Reitings 178
Var ari appreceties bez visiem pribambasiem, bet cita lieta,ja grib savakt simts laikus fb .

Ja tu atrodies sabiedrībā, kas katru ēdienreizi ieposto sociālajos portālos, lūdzu, nespried par citiem pēc sava FB pulka.
Es nesaprotu, kāpēc Jūs uzskatāt, ka skaistas kāzas (bez pārmērībām) cilvēki nedrīkst gribēt?
Skaistas kāzas drīkst gribēt tie, kas gadu gadiem krāj, vai kam par kāzām samaksā radi, vecāki? Bet tie, kas nevar sakrāt, bet labprātāk paši samaksā kredītu laika gaitā pēc kāzām, nedrīkst gribēt skaistas kāzas, jo tā būtu lēkšana augstāk par savu pēcpusi? Tiem ir jāiet uz zagsu treniņtērpā, jo neko vairāk nedrīkst gribēt, lai nelēktu augstāk par savu pēcpusi?
Es saprastu šādu nostāju, ja līdzekļi tiktu izmantoti ponijiem un zirgiem ar krāsainām šķipsnām krēpēs, limuzīniem ar rozā smaragdiem uz diskiem, un pēcāk būtu problēmas ar kredīta atmaksāšanu. Būtībā jaunlaulātie paši samaksā katru centu no kredīta summas, par savām kāzām, tikai atšķirība ir tā, ka maksāts tiek pēc kāzām. Tad ar ko atšķiras krāšana pirms kāzām un summas samaksāšana pēc kāzām? Atšķirību es redzu tikai laika ziņā. Krāt var 3 gadus, līdz apprecēties. Vai samaksāt pēc kāzām, jau esot sievas un vīra statusā. Jebkurā gadījumā pāris samaksā pats.
Vienu dienu millionaars,otraa diena -bezpajumtnieks,taa arii meedz buut!

Es skaidri neizteicos, ka kredīta atmaksāšana pēc tam nebūtu problēma šim pārim? Vai arī starp topiņu bildēm to nemanīji?;-)
14.01.2015 22:55 |

10 gadi
Reitings 1176
Tā radiniece neesi tu pati?
14.01.2015 22:57 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
kam tad tu prasi viedokli, ja pati pēdējā komentārā diezgan lieliski visu pasaki, ko tu domā?
14.01.2015 22:58 |

Reitings 178
Rezumē šai diskusijai ir tāds, ka: Ja nevari uzreiz kāzas rīkojot segt visus izdevumus, tātad tev jāiet uz zagsu un tu lec augstāk par savu pēcpusi, jo - kredītu ņemt nav labi- lecam augstāk, bet ja krāj - nu tas pats jau vien sanāk- ja jādzīvo un jāknapinās gadiem, lai tikai sakrātu naudu kāzām, kādas grib- tāpat jau sanāk lēkšana augstāk par savu pakaļu! Ja jāēd gadiem Roltoni (es, protams, pārspīlēju), lai sarīkotu kāzas un vienā dienā nošikotu ar tām, par kurām ir "maksāts" gadiem un kam ir ziedotas daudz naudas no ikdienas naudas - tātad tu nevari atļauties kāzas! Jāiet uz zagsu mammas kleitā! Nav ko tēlot- ja nevari uzreiz, tad nevari!
Krājot pirms kāzām vai samaksājot pēc kāzām es pašreiz atšķirību neredzu. Tikai tajā, ka vienā gadījumā tu maksā par to, kas vēl būs, bet otrā gadījumā, tu maksā par to, kas jau ir bijis.
14.01.2015 23:03 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Dolče, bet Tu pajautāji citu viedokļu, bet sabiedrībai visi viedokļi nevar būt vienādi.

Pati neesmu pret kredītu ņemšanu kāzām (to arī jau pateicu), bet tomēr Tavā pēdējā komentārā ļoti strāvo agresivitāte. Galu galā katrs dara tā, kā vēlas. Un piekrītu te izteiktajam viedoklim par to, ka viesim, esot kāzās, jābauda pasākums, nevis jāprasa, cik un kas maksā. Ja jaunlaulātie ņems kredītu, nu diez vai par to zinās plašs cilvēku loks. Nav no kā kaunēties/baidīties, it īpaši, ja ar atmaksāšanu nav problēmu!
14.01.2015 23:03 |

Reitings 178
Gribēju vienkārši padiskutēt par sīm izmaksu tēmām.

Vai vārds diskutēšana cosmo forumā ir svešs jēdziens?
Mans viedoklis šajā gadījumā ir diskutēšanai, jo, pirmkārt, tā nav mana "problēma" un nav mans lēmums, un, otrkārt, es komunicējot ar māsu, noteikti nebalstītu savu viedokli uz foruma dalībnieku viedokļiem.
Tā radiniece neesi tu pati?

Vai diskusijas pieteikumā es neskaidri esmu uzrakstījusi savu personīgo pieredzi šajā sakarā vai arī tu neesi varējusi to sagremot?
14.01.2015 23:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits