pirmās dzemdības

Reitings 2
Reģ: 13.05.2014
Sveikas. Ar vien vairāk tuvojos šim brīnišķīgajam un vienlaikus biedējošajam notikumam- dzemdībām. Esmu jauna, 21 gads un man tas ir kas nezināms.
Gribēju lūgt jūsu padomus, īpaši no tām kas tuvākajā laikā laidušas pasaulē savus brīnumiņus-- kur dzemdēt? (Pati esmu no Ogres, bet šeit dzemdēt nevēlos, domāju par Rīgu.) Vai ņemt atsāpināšanu pirmajās dzemdībās un kādu? Kas ir bezmaksas un kas maksas? Un visu kas satrauca jūs pirms šī notikuma. :-)
13.01.2015 19:43 |

Reitings 1732
Reģ: 21.06.2012
Man liekas, ka dzemdēt dvīņus dabiski ir riskanti..
Tad viņiem abiem ir jābūt pareizā guļā.
13.01.2015 23:22 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Ķeizars izklausās viegla padarīšana, bet patiesībā atlabšanas process ir daudzreiz smagāks par dabiskajām dzemdībām ar visiem plīsumiem un iegriezumiem.
13.01.2015 23:24 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Nu keizars ar nav nekas labs, un ja sieviete ar labu veselību dvīņus spej laist pasaulē pati, tas ir ordenis. Un dvīņu grūtniecinu pieskata vairak, jo ir puncis ar liels ja šie labi attīstās.
13.01.2015 23:25 |

Reitings 27552
Ķeizars izklausās viegla padarīšana, bet patiesībā atlabšanas process ir daudzreiz smagāks par dabiskajām dzemdībām ar visiem plīsumiem un iegriezumiem.
+ tāpēc ja vien var pati ārsti to nepielieto. Man bija smagi ,bet ātri.
13.01.2015 23:26 |

10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
Mans bērns arī negulēja.Līdz ar to arī es.Naktī piedzima, uzreiz jau neies gulēt, tikko ieradies :D Viņš visu laiku gribēja ēst.Es modināju bērnu māsu, jo es nesapratu, kāpēc viņš raud.Un ko lai es daru?!A šamējais brēc pēc ēdiena.Jā, man bija autopilots.Sevišķi traki pirmajā nedēļā.Un tad vēl 3 mēnešus koliku dēļ.
13.01.2015 23:27 |

10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
Koshlene
man nenostrādāja klizma, vajadzēja ātrāk taisīt.Bet es to darīju, kad jau ļoti sāpēja, tāpēc neizdevās.Šmuce bija :((s):-/
13.01.2015 23:28 |

Reitings 27552
Tu pati taisīji klizmu? Vai tad māsiņas to nedara? Nu ok. man milzigs punčuks ar diviem, bet tāpat visi lēkāja apkārt. Domaju ar vienu bebi tas pats būtu.
13.01.2015 23:37 |

10 gadi
Reitings 749
Reģ: 29.01.2009
Tieši tā, par ķeizara vieglumu var piekrist tikai uz kontrakciju "ietaupīšanos" un spiešanu. A pēc tam priecajies kā rēta dzīst (sāp), ka nevar pakustēties. Viss pārējais atiešanas periods arī paildzinās. Nemaz nerunājot par iejaukšanos dabiskā dzemdību norisē.
13.01.2015 23:40 |

Reitings 8407
Mans bērns uzreiz gulēja, pat uz ēšanu īsti necēlās, vienu dienu pat bija speciāli jāceļ, lai svars nāktu klāt. Istabas biedrenes mazā gan ļoti slikti gulēja, visu laiku pie katras mazākās skaņas raudāja, vienā no dienām beigās māsiņas ar mokām savāca, lai meitene var pagulēt dažas stundas. Vismaz manam nekas netraucēja, tad to raudošo bēbi piecietu.
13.01.2015 23:41 |

Reitings 104
Reģ: 01.12.2014
Iesaku ņemt Epidurālo,man personīgi gāze nepalīdzēja,likās,ka paliek vēl sāpīgāk un pēc Ep jau varēju atslābināties un izbaudīt procesu,dzemdības man ilga tikai 30 min aptuveni,bet sāpes sākās jau vairāk,kā diennakti iepriekš :) Nedzemdēju Latvijā,bet IE,ļoti patika personāls un māsiņas bija super mīļas,vienīgais,ka savu palātu dabūt nevarējām,ne par kādu cenu,bet bija ok,biju slimnīcā nākamo dienu pēc dzemdībām un jau braucām mājās (l)
13.01.2015 23:55 |

Reitings 2728
Cerēju, ka Rīgas Dzemdību nama dēmonizēšana vairs nav modē! :-D
Dzemdīju RDzN oktobra sākumā, bez līgumiem ar ārstiem/vecmātēm, bez atsāpināšanām u.tml. Jā, bija sāpīgi, bet ne tā, lai kauktu tādā dzīvnieciskā balsī kā to darīja 2 sievietes blakus zālēs to 6 stundu laikā, ko pavadījām dzemdību zālē. Goda vārds - tā maurošana bija baisākais visā dzemdību un pēcdzemdību procesā!! :'-( :-D
Vecmāte bija lieliska - ļoti palīdzēja ar pozu izvēli gan uz galda, gan uz bumbas, gan pašā zālē - klausīju viņu un ārstu un mazā piedzima sešās stundās pēc ūdeņu pārduršanas. Bērns bija liels (4kg), bet bija tikai viens iekšējs plīsumiņš.
Palikām ar meitu istabiņā, kur bija vieta vēl vienai mammai ar bērniņu - uz mums četrām (2 mammām+2 meitiņām) bija sava vannas istaba un skaistas, izremontētas telpas. Ģimenes palātas nebija pieejamas un vispār arī neplānojām īsti ņemt, jo bērna tēvam tāpat bija jāstrādā un dzīvojam 15 min. no dzemdību nama.
Kopā dzemdības izmaksāja EUR 28 (par istabiņu). Neviens arī nemēģināja iekasēt naudu par t.s. dzemdību komplektu, ko tik aktīvi apspriež portālos.
Ja būs vēl kādreiz lemts kļūt par mammu, tad atkal došos uz RDzN. Man dzemdības kopum;a patika - ļoti daudz bērniņa tētis palīdzēja un viss process mūs tikai satuvināja vēl vairāk!
14.01.2015 00:30 |

Reitings 2728
Par klizmu - neviens neko dibenā nebāza un neko par to neteica. Vēders iztīrījās jau mājās.. bet, lai pabiedētu īpaši smalkjūtīgas dāmas - tāpat šis tas iznāca pirms pašas mazuļa izstumšanas! Bet tiešām - tobrīd ir smagi vienalga, kas un pa kuru galu nāk laukā!
14.01.2015 00:34 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Mani secinājumi pēc dzemdībām, krāšu ķeizaram nākamajam bērnam, zinu kā ir dzemdēt, otrreiz to nevēlos piedzīvot un nekad nedomāju, ka kliegšu, bet man tajā brīdī bija labi tā, bija vieglāk, lai gan biju apņēmusies nekliegt, bet savādāk nevareju, un vecmāte jau pirms tam teica, ja jūtu, ka ir jākliedz, tad vienkārši jākliedz. No sākuma domāju, jā kā tad, es jau nu nekliegšu. :D Kliedzu kā nelabā, pie izspiešanas gan nekāda kliegšana nesanāca.
Par vēdera izeju, man pirms tam mājās izgāja vēders, nekādu klizmu netaisīja, tik pajautāja vai ir izgājis vēders.
Un es slēdzu līgumu ar vecmāti, tas bija labākais lēmums manā dzīvē. :-D
14.01.2015 01:34 |

Reitings 740
Reģ: 10.01.2013
Kāpēc jāslēdz līgums ar vecmāti?
14.01.2015 04:41 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Es neņēmu atsāpināšanu, izbaudīju visas sāpēs bez tās. Kas gan nebija viegli, jo vienā brīdī patiešām bija sajūta, ka nomiršu :D (tagad pašai smiekli par to nāk) Pirms tam domāju, ka sāpes viegli pacietīšu, jo parasti tā ir, bet toreiz... Tā nu 8 stundas nomocījos, bet pēc tam jutos tik labi kā nekad, spēka bija tik daudz, ka likās, ka jau uzreiz pēc dzemdībām varētu iet krosiņu paskriet, ja vajadzētu :)
Man bija jāmaksā tikai par istabiņu, jo izvēlējos saucamo boksiņu, kur ir viena atsevišķa gultas vieta, kopā toreiz samaksāju par 2 dienām 6 latus, tā ka nekādas lielās izmaksas nebija. Līgumu ar vecmāti neslēdzu, bet labi, ka tā, jo tieši patrāpījās brīnišķīga vecmāte, saprotoša, uzmundrinoša un ļoti pozitīva, kas mani pārliecināja, ka esmu spēcīgāka nekā es domāju un man nav nepieciešams maksāt par vannu, EA un visu citu, ko es tobrīd sāpju ietekmē pieprasīju.

Pirms tam baidījos, ka pēc dzmedībām būs plīsumi, bet nebija neviena paša, kaut arī bērns bija paliels, vairāk kā 4 kg

No sākuma domāju, jā kā tad, es jau nu nekliegšu. Kliedzu kā nelabā

Man tas pats, es parasti esmu diezgan kluss cilvēks, domāju, ka noteikti nekliegšu, kad aizbraucu uz dzemdību namu, nekas nesāpēja un nevarēju saprast, ko citas tā kliedz. Un kad sākās sāpes, man ārsti sāka teikt, ka es jumtu nonesīšu un visas pacientes aizbiedēšu.
14.01.2015 09:27 |

Reitings 367
Reģ: 28.06.2013
Redz, kāds tomēr labprātīgi vēlas ķeizaru un par to vēl maksā. Es gan negribētu, jo pēc dzemdībām jutos žirkta, itkā nekas nebūtu bijis, lai arī tiku pie 2 skrāpējumiem, kurus drošības labad aizšuva. Pēc dzemdībām tik tiešām pietiek rūpju par bērnu, mocīties ar rētu, nē, paldies. Bet nu katram savs, es jau minēju, ka par epidurālo tik arī negribētu maksāt, labāk vēlāk sev kleitu jaunajai figūrai iegādātos. Pat ja šis pakalpojums būtu bezmaksas, kā ārvalstīs, arī nesteigtos ņemt.
14.01.2015 09:36 |

Reitings 8272
Es nenemu atsapinasanu. Prieks kam vispar? Dzemdibas ir dabisks process. Protams,'ja man dzmedibas butu vilkusas n-tas stundas ar nenormalam sapem, domatu par atsapinasanu.
Par rigu nevaresu neko pateikt, jo nesmu tur dzemdejusi.
Man gan sapes pedeja stunda bija teju neizturamas, bet iztureju un viss ok.
Bezmaksas ir parasta palata. Es gribejuj tikt vienvietigaja vai gimenes, bet viss bija pilns. Bet labi,'ka ta, jo ieguvu jaunu draudzeni-maminu, ar kuru gulejam viena palata.
Pirms dzemdibam mani uztrauca visi logiskie jautajumi-vai izturesu sapes, vai berns piedzims vesels, vai dzemdibas norites labi, vai nebus parak daudz suves, vai macesu apieties ar beernu, vai berrns visu laiku neblaus, u,'ka es zinasu, vai vinsh ir paedis un vinam pietiek.
Bet nekas traks nenotika un viss bija labi, gaja savu gaituj, berns ir tfu tfu vesels un aug griezdamies.
14.01.2015 09:37 |

Reitings 8272
Man bija tiesi tapat ka Liliii.it ka varetu gulet, bet nevareju,'jo otrs bebis nu to vien darija ka blava. Kad pieklusa, tad maneja piecelas :d bet maneja ar bij dikti liela gulava. Ta otra diena mani sausmas iedzina,'jo visu dienu to vien dariju,'ka celu augsa...
14.01.2015 09:40 |

Reitings 7497
Dzemdēju Bulduros, dzemdības bija super vieglas un sāpes galīgi nebija trakas. Palīdzēja "meditacija" - kontraklciju laikā domāju par līdz šim piedzīvotajiem skaistākajiem dzīves brīžiem, ļoti palīdzēja. Ņēmu gimenes palātu, jo nepatīk ar svešiniekiem gulēt vienā telpā. Telpas foršas, māsiņas ok. Ja vajadzēs vēlriez dzemdēt, tad labprāt dotos tur.

Viens bet: tiklīdz mani atveda uz dzmedību namu, viena no ārsta palīgiem cītīgi mēģinaja man iesmērēt papīrus par "sarunāto akušieri" (neatceros, kā to sauca, bet jāmaksā bija kaut kādi 200 LVL, lai jebkurā brīdī manis izvēlētais ārts traucas uz dzemdību namu, pieņemt manas dzemdības), jo es neesmu Jūrmalniece. Protams, ka neko tādu neparakstīju.
14.01.2015 09:41 |

Reitings 367
Reģ: 28.06.2013
Pēc Modo komentāra atcerējos, ka man labi palīdzēja duša. Praktiski visu laiku ar visu sistēmu nosēdēju kabīnē uz grīdas apķērusi bumbu. Tur gan vajag palīdzību, bez vīra es netiktu galā.
Par kliegšanu - man sāpes laikam bija pārkāpušas to slieksni, kad bļaušana būtu palīdzējusi tās pārciest. Arī spēku tērēt negribēju, tāpēc tikai klusi vaidēju :D
14.01.2015 09:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits