Latviešu ēdiens un angļi

 
Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Sveikas, dāmas!

Nu jau n-tos mēnešus dzīvoju Anglijā - tā jau viss super, izņemot vienu mazu detaļu :D

Mani angļu draugi nemitīgi prasa nogaršot latviešu ēdienus. Bet kad kaut kas tiek pagatavots... viņiem nekas no tā visa negaršo.

Laimas šokolādes negaršo, ''Serenāde'' negaršo, ''Sarkanā magone'' negaršo, griķi negaršo, rosols negaršo, rupjmaize negaršo, speķa pīrāgi negaršo.... Nu, bļāviens, nekas negaršo :D

Pirms aizbraukšanas šeit cosmo saklausījos, kā ārzemnieki esot sajūsmā par LV virtuvi, bet nu man te ir taisni pretēji.

Tad nu jautājums jums, meitenes - kas no latviešu virtuves garšo jūsu draugiem/boyfriendiem ārzemniekiem?

Ko vēl varat ieteikt, lai pagatavoju?
Galvenais, ka viņi ir dikti kāri pamēģināt, bet reāli.... :D
13.01.2015 16:34 |
 
Reitings 2059
Reģ: 20.11.2012
Manējam viss autores nosauktais garšo. Viņam ir pat mīļākā marinetu gurķu firma :D čipsi garšo, štovēti kāposti, šašliks, kvass ,pelmeņi (tos dievina) , desas garšo. Man ir paveicies :D :D
14.01.2015 03:02 |
 
Reitings 104
Reģ: 01.12.2014
Man arī paveicies,manējais ēd pilnīgi visu un gan viņš,gan viņa ģimene ir sajūsmā par mūsu virtuvi,mūsu saldumiem un viņš dievina kārumus :) vienīgais,kas negaršo ir gotiņas konfektes,bet viss pārējais labāk par vietējoem ēdieniem,kā arī jau gadus sešus atpakaļ iemācīju lietot ēdienam klāt garšvielas,kaut elementāri sāli :) Un runāt arī iemācījies,tagad piestrādājam pie krievu valodas :) Varbūt izmēģini plovu,man te visiem arī ļoti garšo,vai skābeņzupu vai nu vienkārši kādu no mūsu foršajām zupām :)
14.01.2015 03:32 |
 
Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Man deelj kubietes bildeem nenormaali sagribeejaas kartupeljus ar silki un bezpienu un skaabenju zupu. Ahh:D buus jauztaisa.
14.01.2015 07:21 |
 
Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Man viens draugs par auksto zupu pateica, ka "I don't get this toxic soup"


paldies par smieklu devu :D :)

Bet ja tā nopietni, tad pārlasīju visus komentārus ar visām bildēm un secināju, ka tiešām tā arī ir, ka varbūt pat daudziem latviešiem pie tradicionālā galda ir jāšķobās un jādomā, ko apēst, lai nesēdētu pie tukša šķīvja ;) kur nu vēl ārzemniekiem, jo te tika minēts, ka biezpiena mājiņas, kāpostu tīteņi un kas tik vēl ne, esot tik garšīgi un biezpiena/cepumu torti visi ēdot... nu nezinu, mani šādas problēmsituācijas piemeklē ciemojoties pie drauga vecākiem, kur ikdienas ēdienkartē dominē tādi ēdieni, kuri man vienkārši negaršo vai lietas, kuras es vispār kā tādas uzturā nelietoju/neēdu...

Pēdējo reizi izcēlos pie drauga vecmammas svētku galda, jo no visa klāsta ēdu plikus vārītus kartupeļus ar rasolu :D bet vismaz nebiju vienīgā, jo drauga brālis arī ēda tādu pašu sortimentu, jo mums ēdienu gaume līdzīga ļoti.

P.S. atvainojos, ka tik gari (s)
14.01.2015 14:09 |
 
Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Pūres saldumu fenomenu



man gan garšo:)
14.01.2015 14:16 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Daudzi no minētajiem ēdieniem nav gluži latviešu izcelsmes.. drīzāk ierasta maltīte latvieša galdā :)

Manai 2. pusītei vislielāko prieku rada ''bērnības garša''.. t.i. ēdieni, kurus gatavo viņa mamma, no viņas arī mācos :) Virtuve ir krietni citādāka, bet arī pašai un manam organismam vairāk iet pie sirds :)

Tomēr saldos ēdienus gatavoju vairāk no savas omes repertuāra.. un tas tiek atzinīgi novērtēts :D

Sasmējos par to toxic soup :D :D Draugs arī sākumā brīnījās par krāsu, bet atzina par labu esam :D
14.01.2015 14:18 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Es vaiŗs ikdienā neēdu kartupeļus,makaronus,rīsus. Tikai salātus svaigos un gaļu.rosolu taisu svetkos bet pati neēdu negaršo. Taču citu tautu virtuvi pagaršoju un slavēju.paelju piem.
14.01.2015 14:27 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Nupat uzskrēju virsū bildēm,kas man pašai patiktu un liktos interesanti un arī latviski.. jo galvenokārt tie ir produkti, viss pārējais brīva improvizācija un pasniegšanas veids.

Kūpināta laša un kartupeļu kūka.

ar cepeša musu pildīta oliņa.


plaucēta zosu ola uz pufīgas mannas ciabatas.

cepti āboli sarkanvīnā

mencas filejas burgers

saldā rulete

dzērveņu jogurta želeja

biešu pankūkas ar putoto cidoniju krēmu

biešu vinegrets ar olu un siļķi
14.01.2015 14:38 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
skaisti :)
14.01.2015 14:40 |
 
10 gadi
Reitings 886
Reģ: 10.11.2011
Es jau sen esmu sapratusi ka muusu eedieni ir tikai mums pashiem.
Cik esmu devusi nekas nav garshojis, varbuut tikai dazhas bulcinjas un estrella.
Vienreiz klasē visus pacienaaju ar asortu konfekteem(sarkanajaa iepakojumaa ar rozeem) taas gan paslaveeja ka garshiigas.
14.01.2015 14:47 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Piem indiešu virtuve man nu ļoti netīk. Vienveidīga,un tas nenormālais garšvielu daudzums,brr...man patīk izgaršot produktu dabīgo ne garšvielas.tāpat ka nepatīk maršmalovi un austrumu saldumi.
14.01.2015 14:56 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Indiešu virtuve patīk, bet katru dienu droši vien būtu apnicīga manām garšas kārpiņām :)

Agrāk arī austrumu saldumi ne pārāk garšoja, bet atklāju, ka problēma slēpjas to kvalitātē.. Vienu un to pašu našķi var pagatavot dažādi.. :) Līdzīgi arī ar Napoleona/medus kūku.. ir ēstas apbrīnojami gardas un tādas, kuru kumosu norīt negribas :D
14.01.2015 15:02 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
manuprāt galvenais ka mums garšo un nepazaudēt gatavošanas tradīcijas!!!:-)
14.01.2015 15:22 |
 
Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
vispaar man neliekas, ka gatavojot aarzemniekam "latviesu" eedienu, ir obligaati jaameklee sklandrausha recepte. manaa uztveree latvisks eediens buus jebkas, kas gatavots no Latvijas sezonaalajiem produktiem , tradicionaalaa galja - cuucinja, zivis dazaados veidos utt. galvenais - ar latviesha garshvielu izjuutu. ja cep cepeti, piemeeram, tad nevis ar timiaanu un majoraanu, bet saali, piparu un kadikji. nebaidiities no kiplokiem un siipoliem, nepaarspiileet ar marinaadeem. latvisks eediens nav obligaati kotletes un klimpas. pagatavo piemeeram ar aaboliem pildiitu karpu vai veezhus, novaariitus dilliitees... mmm :)
14.01.2015 15:24 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Samaara, ļoti piekrītu . Sezonalitātei ir ļoti liela loma.
14.01.2015 15:30 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Man bija viena paziņa, kura domāja, ka gatavo labi (viņas tuvākie paziņas un ģimenes locekļi labprāt to ēda)... Taču tieši viņas gatavotais rosols bija visnegaršīgākais, ko esmu ēdusi! :D Tāpēc nu tomēr arī gatavošanas māka katram ir atšķirīga.
14.01.2015 16:26 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Nu starp speķpīrāgiem pirktiem un pašceptiem var būt milzīga atšķirība...

Nuuu, protams, ar gatavošanas prasmes slavēšanu arī var būt - negribas saimnieci apvainot, saka - ēdiens nav pa viņu gaumei. Bet interesanti, kā var novērtēt, vai ēdiens labi pagatavots, ja tas vispār negaršo un, cik saprotu, salīdzināt nav ar ko.
14.01.2015 16:45 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Neons es aizdomaajos par tavu saciito un nodomaaju-Maartins Riitins arii noteikti uztaisiis kaut ko taadu,kas vareetu kaadam negarsot...Tas nenoziimee,ka vins gatavo slikti!:-P
14.01.2015 16:53 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Emmanuelle, nu Mārtiņš Rītiņš noteikti eksperimentēs un, protams, ne visi eksperimenti mēdz būt garšīgi. Bet es runāju par rosolu! Nu kur nu vēl banālākus salātus ar standarta elementārāko recepti?... Tur ir jābūt īpašam talantam tādus sabojāt, manuprāt.
14.01.2015 17:07 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Es nekad neticēšu ka no plašā latviešu ēdienu klāsta negaršoja angļiem!!! nekas.pat ne gaļa un ne ābolu vai rabarberu plātsmaizes!
14.01.2015 17:16 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits