kakeni

Reitings 206
Reģ: 02.05.2010
Sveikas meitenes,

Esmu overexcited, jo rit braucam skatities kakenu.
Lidz ar to man ir daudzumdikti jautajumu par kakenu..

Kadas lietas man ir vajadzigas nemot majas kakenu? (
Lasiju, ka vajag blodinas esanai (Varat ieteikt labakas)
Kadu baribu lietojat un uzskatat par labu?
Kadas smiltis un kadas kastites?

Ka jus domajat, kadu kakenu ir labak nemt - skirnes vai tomer bezskirnes?
Es esmu nedaudz nobijusies, ka panemot bezskirnes tur varetu izaugt mezonis, kurs kamer es neesmu majas man griestus un sienas nonesis, bet skirnes kakim vairak vai mazak var paredzet uzvedibu un raksturu.

Varbut ieteiksies nemt uzreiz divus kakenus, jo tad bus abiem kompanija, jo dzirdeju, ka tas esot labs risinajums?

Ludzu dalaties ari ar pieredzi, ka bija tas pirmas dienas parvedot kakenu majas, ka izveidojat attiecibas ar to kakenu?
Ka izvelejaties kakenu? Kadus jautajumus uzdevat cilvekiem no kuriem pirkat? (jeb uz ko pieverst uzmanibu)
13.01.2015 11:01 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
M3 nebiju dzirejusi par DoIt.Pasutishu savai kakjenitei ari :)
13.01.2015 16:00 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
par baribam runaajot labaak profesionaalas pirkt to pasu royal canin), ja ir skirnes kaki tur attiecigi ari zooveikalos piemeklees atbisltoso bariibu..:)

blodinas divas - atseviskas udenim un abribai - sis takaa jaazina..

par kasti runaajot tur pasam kakis jaaiedresee un jaaierada kur nokaartoties.
+ nopeerc stabu, lai neeasina nagus pret meebeleem;)

vnk ir jaamak kakeenam ieraadit no mazotnes ko drikst ko nedrikst.
13.01.2015 16:00 |

Reitings 10987
cheeeky- tik skaista;)))

Visi kakiisi ir skaisti gan skirnes, gan bezskirnes.;) katrs milestiibu pelnijusi.
13.01.2015 16:03 |

Reitings 123
Reģ: 20.03.2014
cheeky* tā kā mums ir arī suņi, ņēmām DogIt, bet ja Tev ir tikai kaķītis, ir CatIt strūklaciņa, tā ir nedaudz zemāka un ērtāka kaķim. :)
13.01.2015 16:03 |

Reitings 2784
M3 paldies! Pasutishi no zooplus:)
13.01.2015 16:08 |

Reitings 2784
MADasaHatter - paldies (l) un piekritu par to ka visi kakjishi forshi, skirnes vai nee
13.01.2015 16:09 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Tapec turpinot tavu temu - man sis kakens sanaks letak ka nemt kakenu no patversmes.

anden, bet tu taču saproti, ka tava patversmē samaksātā nauda tiks izmantota citu kaķu un suņu uzturēšanai līdz tiem atbrauks pakaļ viņu cilvēks, nevis kāda bezatbildīga līdzpilsoņa peļņai, vai ne??

Es ņemtu bezšķirnes kaķi, tie mazāk slimo. Pašai mājās ir trīs pieklīduši bezšķirnes kaķi un viens šķirnes kaķis (otrais šīs šķirnes pārstāvis mūsu ģimenē) - nu nav nekāda atšķirība, visi ir mīļi un forši un savā ziņā īpaši. Bet tas, kuram tu izglāb dzīvību un nodrošini labus dzīves apstākļus, prot to novērtēt.
13.01.2015 16:29 |

Reitings 42
Reģ: 10.11.2014
Man ir divas kaķu meitenes, mūsmājās ar 2 gadu starpību ienākušas. Gandrīz identiskas, abas pilnīgi zili pelēkas, neviena nav brendota ar kādu markas nosaukumu, viena no centra stāvvietas atvilkta, otra no Āgenskalna šķūnīša ziemas laikā izcelta. Nemainītu ne pret vienu smalkāku un sudzīgāku kaķi.

Kas nepieciešams, barība, mazuļiem garšo konserviņi ar pēc iespējas lielāku gaļas procentu. Trauki kaķēnam, es balsoju par atsevišķām bļodiņām, kuras gluži blakus nelieku, ūdens bļodu turu kādus 30 cm nost no barības bļodiņas, citādi viņas barību no bļodas mēdz izmest ārā, ja blakus ir ūdens, tad var gadīties, ka barība tiek iemesta ūdenī un kaķa prāt tas kļūst par nedzeramu ūdeni, jo tas nav tīrs.
Kastīte, kaut kur esmu lasījusi, ka kastēm jābūt par vienu vairāk nekā ir kaķi, ja viens - tad 2 kastes, ja 2, tad trīs kastes u.t.t. Vai dzīvokļu apstākļos tas ir iespējams, nezinu, manējās dāmas sadzīvo un iet uz vienu kastīti. Tā tiek pildīta ar silikona granulām, laika gaitā tās atzītas par labākajām. Nožēloju, ka neesmu pieradinājusi pie wc ar jumtu, jo tomēr tās granulas tiek pa rādiusu apkārt izkašātas.
Mantiņas dažādas, pēc laika jau varēs saprast, kādas ir iecienītākās.
Guļasvieta, nu nez, man uz abām ir viena, bet izmanto reti. Neuzskatu, ka tā būtu primāra lieta.

Vēl vajadzīgs pieraksts pie daktera vai dzīvā rinda pie daktera, tādēļ pat drošāk ir ņemt no patversmes, jo tur minkas tomēr pārbaudīti. Man mazākais kaķis ienesa mājās kaķu vīrusu, aplipināja jau esošo kaķi, gala rezultāts divi mēneši pa Beinarta klīniku un man tas izmaksāja šķiet pie četrciparu skaitļa. Murgs.

Protams, ka tas prieks un vitalitāte, ko ienes kaķēns mājās nav ne ar ko salīdzināms, jautrība garantēta.
13.01.2015 17:02 |

Reitings 992
Reģ: 01.10.2013
kas ir labak njemt runici vai kakeni?
abiem jau sterilizacija jataisa ne?
13.01.2015 18:25 |

Reitings 992
un ka ar nagu griesanu kada griezh vai esat ieradinajusas uz special asinajamo?
13.01.2015 18:26 |

Reitings 10987
nagu griesanai ir speciaalas skeerites ko noperkt tiesi kakiem, bet tas nav viegls uzdevums jo daudziem kakiem medz kuteet tad ir vieglaak viens tur kaki otrsleenaam aplidzina nadzinus.
13.01.2015 18:28 |

Reitings 10987
steralizee kakenes.

rncus kastree.

kakeneem taa operacija bik smagaaka , bet domaaju abus pie gada vecuma kaut kur +/-
13.01.2015 18:29 |

Reitings 992
te ir kada kas atdod kakenus vai zina kur atdod vai pardod pa simbolisku samaksu mazus kakjisus?
13.01.2015 18:39 |

Reitings 327
Reģ: 08.09.2014
Te nav nekada starpiba skirnes vai bezskirnes, tas ir atkarigs tikai un vienigi no kakja rakstura piem.manai mammai ir bezskirnes runcis, vins ir pats milakais kakis vel pie tam runcis ko esmu jeb kad redzejusi :)
Un atkal man ir skirnes kakis (krievu zilais) vins ir izveligs edienos cik firmas nav izmeginatas need neko tikai slapjo grib tgd.kaut cik pie kraukskiem sak pierast, gulet gul mana gulta lai gan vinam tika nopirkta speciala ta kaku gultina, ne taja negul....
Kad uznak melnie var iekost vai ieskrapet :D
Nu vispar ar galvu nav riktigi vinam :D
13.01.2015 18:50 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Runcītim kastrācija būs lētāka kā kaķenītei sterilizācija. Bet es dodu priekšroku bezšķirnes kaķu dāmai.

Vari paskatīties ss.lv vai jebkurā tuvākajā dzīvnieku patversmē. Man par Ulubeli vislabākās atsauksmes. :)
13.01.2015 18:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits