Visu diskusiju neizlasīju(komentārus), bet domu izvilku- neiet runa par 2h pucēšanos, bet par pašu faktu, ka "tur ārpasaulē" sievietes retāk sastopamas ar nagu lakām, kosmētiku vai kleitiņās (mazāk pievērš sev pretējā dzimuma uzmanību).
Un jāsaka, jā, cik esmu izceļojusies pa pasauli, tik tiešām tā arī tas ir. Vērojot sievietes kā sociālu grupu tad LV ir daudz izteiktāks šis skaistuma kults, nekā citās pasaules valstīs.
Kāpēc? Nu, manuprāt, tas sakņojas vēlmē patikt. Mums nav tik spēcīga pašapziņa, ka esam derīgas, ka mūs pieņem tādas kādas esam dabiskas, tāpēc, cenšamies būt labākas, skaistākas, veiksmīgākas un būt "derīgākas."
Par to vai tas ir labi, vai nē, nemācēšu spriest, bet tā nu tas ir.. un atliek vien būt vai nu sistēmas upurim, vai cienīt sevi un attīstīt veselīgu pašapziņu, gan prast iznest sevi ar kosmētiku, gan nejusties slikti bez tās.
Par mani personīgi, krāsoties, krāsojos, kleitas arī velku, bet biksēs jūtos tikpat lieliski. Neredzu jēgu nesavākties, tāpat neredzu jēgu to darīt pārmērīgi. Neviens mani nemīlēs vairāk par mani pašu, tomēr.
Nedaudz ne pa tēmu :es lietoju tonālo ļoti daudz (lasīju komentāru, ka meitene nelietojot, jo bail pamosties kā monstram un otru par to, ka jūt līdzi tām kuras krasojas :D). Tad nu sasmējos, interesanti, ko jūs ieteiktu man darīt, ja mana seja ir rētās? Staigāt kā monstram, vai tomēr lietot tonālā kārtu, lai vismaz ikdienā nebūtu briesmonis? :-D