skaistums

Reitings 119
Reģ: 29.12.2014
Kādēļ sievietēm šķiet, ka obligāti jābūt skaistām? Un vienmēr tādos standarta variantos - formas izceļoši apģērbi, kurpes, gari mati, meikaps? Man ilgu laiku arī ir tā šķitis, bet tagad sāku aizdomāties.
11.01.2015 12:17 |

Reitings 119
Kam šķiet, ka sievietēm jābūt skaistām? Ne jau visām. Apkārt redzu ļoti daudzas, kas, šķiet, pie izskata nepiedomā, uzvelk to, kas pirmais skapī pagadās vai to, kas liekas maksimāli ērts, kaut vizuāli pilnīgi neatbilstošs augumam vai stilam, kāds noteiktajā vietā būtu jāievēro.

Nikola, tas man šķiet tomēr pārsteidzīgs spriedums. Zināms, ka gaume ir ne katram. Vienam patīk viena lieta, otram cita, trešajam šķiet, ka viņš izskatās ideāli tajā blūzē, lai gan patiesībā ir kā tu saki - neatbilstoši augumam un stilam. Tikai no tā vien, ka sieviete nav ar izcilu stilu un izskatu nevar secināt, ka viņai nerūp. Daudzām ļoti rūp, bet viņas neprot skaisti kombinēt.
11.01.2015 12:52 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Manuprāt, cilvēks, kas izkopj savu iekšējo pasauli, centīsies veidot arī pēc iespējas skaistāku ārējo veidolu

Domāju, ka jābūt otrādi. Ja personība ir unikāla, tad tā piedomā arī pie tā, kā tā sevi prezentē.

Jā, jo ar izskatu apsēstas skaistules ir tās izcilākās personības :D Nu, muļķības, parasti ir tieši pretēji.
11.01.2015 12:54 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Kādreiz biju tāda kā autore apraksta- ārējais izskats bija viena no svarīgajam lietām dzīvē ja ne pati svarīgākā. Apģērbam bija but seksigam un jāizceļ ķermeņa labākas formas no jānotušē ne tik labas, bez make up un svaigas nagu lakas negāju no mājas ārā pat miskaste iznest. Lieku piebilst ka tas biežu sagādāja neērtības man pašai un krita uz nerviem citiem. Tas bija dēļ zema pašvērtējuma un lieliem jo lieliem kompleksiem Toreiz mani būtu varējusi ieslodzīt Abu Graibas cietumā, bet es to nekad neatzītu kaut arī labi apzinājos.
Sāku studēt, atradu kārtīgu vīrieti un pakāpeniski tas viss pārgāja. Sapratu ka esmu vērtīga arī bez dārga meikapa uz sejas un seksigam drēbēm, ka ir dzīve arī citas lietas kas mani aizrauj.
Pie mana zemā pašvērtējuma vainojama bija mana māte, viņa man ieaudzināja ka dzīve sievietei pats galvenais ir šmotkas un smiņķi :-D kas protams ir absurds. Vēlāk man nācās klausīties viņas pārmetumos ka es vairs neizskatos tik smuki kā agrāk un ka nekad neizskatīšos tik eleganti kā tā vai cita mana draudzene. Tikai mani tas vairs neuztrauca jo es jutos savā ādā daudz labāk kā agrāk.
Visi tie kautiņi ka te forumā notiek par un ap skaistumu no kura nav iespējams iziet bez asiņojoša deguna vienkārši ir aiz tā, ka sievietes savā starpā konkurē ar citam sievietēm. Tās ir tādas virtuālas razborkas jo tas nav sievietes dabā fiziski dot kādam pa purnu. Vīrieši savukārt fiziski sadod purnā kad vajag :-D
11.01.2015 13:11 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Ja cilvēks skaisti izskatās, tad bieži vien viņš arī labi jūtas. Kāpēc liegt sev iespēju justies labi, ja krāsošanās, pucēšanās utt. rada prieku? Tas jau nenozīmē, ka citu interešu cilvēkam nav...
11.01.2015 13:22 |

Reitings 119
Visi tie kautiņi ka te forumā notiek par un ap skaistumu no kura nav iespējams iziet bez asiņojoša deguna vienkārši ir aiz tā, ka sievietes savā starpā konkurē ar citam sievietēm.

Šim man ir grūti piekrist, jo cik esmu lasījusi diskusijas (ne pārāk daudz, godīgi sakot), lielākoties sliktās lietas ko sievietes raksta ir ''tas un tas izskatās briesmīgi, izdari labāk to un to''. Bet padomā, ja tev ir biznesā konkurents, tu taču neteiksi viņam, ka viņam daudz izdevīgāk būtu darīt to un to? Ja nu viņš izdara un apsteidz tevi pašu? Man šķiet, ka visas tās negācijas nāk no sieviešu nespējas pieņemt, ka nav obligāti būt maksimāli skaistai. Un kad atrodas viena, kura nav skaistule vai arī ar sliktu apģērbu bojā savu skaistumu, viņai arī tiek braukts virsū, ka neatbilst standartiem, varētu izskatīties daudz labāk. Teikšu godīgi, Latvijā dzīvojot man arī bija tāds uzskats, ka vienmēr jāizskatās bez maz vai perfekti. Nu, vari arī neizskatīties, bet būsi zemāk sociālajā hierarhijā. Bet pēc tam kad aizbraucu apmaiņā uz Spāniju, mani uzskati ļoti izmainījās, tur visi ir tādā relaksā, ļoti liela daļa sieviešu nekrāsojas vispār, ģērbjas ļoti vienkārši, un pilnīgi neiespringst uz tādām lietām. Tagad atgriezties Latvijā nedaudz dīvani, no malas izskatās, ka sievietes izskatam patērē nenormāli daudz pūļu un laika un arī sevi pēc ārējā vērtē.
11.01.2015 13:26 |

Reitings 3925
Bieži vien tieši ar meikapu jutas vis tūdīgāk. :D citādi to neliktu. Meikaps liek labāk izskatīties nekā patiesiba tas ir, pacel garastāvokli un pārliecību.
11.01.2015 13:28 |

Reitings 4838
Reģ: 29.01.2009
Par tiem garajiem matiem gan pasmējos :D :-P Riktīgs skaistuma kults :D
11.01.2015 13:29 |

Reitings 804
Reģ: 19.10.2014
Es arī kādreiz nespēju pat miskasti iznest bez meikapa, bet tas gan bija kādos 16 gados, taču dzīve iet uz priekšu un laiki mainās. Man personīgi šermuļus uzdzen tās, kas katru dienu staigā ar tonnām meikapa uz sejas, bet īstenībā, kāda gan man par to daļa. Ja sieviete šādi jūtas labāk, tad man prieks.
Mani no pārmērīgas kosmētikas vienmēr ir atturējis tas, ka, pieceļoties no rīta, es varētu izskatīties pēc briesmoņa. Piemēram, kaut vai standarta piemērs ar vīrieti. Atzīsim godīgi, ka no sākuma visi mīl ar acīm, līdz paspēj iepazīt tuvāk. Tad nu situācija- Tu, vakara karaliene, visskaistākā no visām, savaldzini burvīgu vīrieti. Kopā pavadiet laiku, līdz pienāk diena, kad pamosties viņa apskāvienos, un viņš ir pārsteigts par to, ko redz. Un kaut vai šī vīrieša vietā iedomājieties sevi (pieņemsim, ka lietojat daudz kosmētikas), vai jums pašām neriebtos šis fakts, ka pa nakti pārvēršaties līdz nepazīšanai? Man, piemēram, tas ļoti nepatiktu. Tāpēc krāsojos ar saprātu. Tā, lai nekaunētos arī bez tonālā parādītos cilvēkos.
11.01.2015 13:30 |

Reitings 3925
Alīna_ cilvēks nav racionāla būtne bet cenšas sevi racionalizēt, ne mazums lietu un darbību mūsu dzīve nav racionālas.

Atceros sefilju diskusiju. Vaīīī, dažas tur tika piekautās lidz nemaņai!
11.01.2015 13:33 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nezinu kāpēc, varbūt esmu akla/stulba un vienkārši to nepamanu, bet ka manu paziņu, kolēģu, draudzeņu vidū būtu izteikts
sievietes izskatam patērē nenormāli daudz pūļu un laika un arī sevi pēc ārējā vērtē

variants, nu to es nekādā gadījumā nevaru apgalvot. Daudzas sievietes man apkārt ir ar nekādu vai minimālu kosmētiku, nebūt ne "seksīgos" tērpos, un sevi un citus primāri pēc izskata nevērtē.

No otras puses, wee ir taisnība, skaistai būt tiešām ir skaisti. Bet vai tā manu paziņu lokā ir sievietēm masveidā galvenā prioritāte? Šaubos.
11.01.2015 13:34 |

Reitings 119
Vēl viena lieta, kas mani mulsina, ir visi ''skaista'' komentāri feisbukā, draugos, instagramā, arī te selfiju diskusijā. Instagramā es sekoju arī ārzemniecēm, un viņām nav tā, kā latvietēm, kurām visos portālos visi sieviešu komentāri apgalvo, ka viņa ir skaista. Man tas šķiet dīvaini, ka atveru draugus, kādai jauna galerija un pie katras bildes 50 sievietes iekomentējušas, ka ''skaista''. It kā nav nekā cita, ko pateikt, vai kam būtu nozīme, tikai jautājums - ir skaista vai nav? Man šķiet nenoliedzami, ka Latvijā ir lielāka apsēstība ar izskatu nekā citur pasaulē.
11.01.2015 13:39 |

Reitings 804
Reģ: 19.10.2014
Alīna__, es arī mēdzu iekomentēt savu draudzeņu bildes ar kādu komplimentu. Kāpēc gan to nedarīt, ja cilvēks man šķiet skaists? Pirmkārt, tas uzlabo manu pašsajūtu, jo ir prieks izteikt komplimentus. Otrkārt, domāju, ka ikvienai sievietei ir patīkami saņemt šādu virtuālo komplimentu.
11.01.2015 13:43 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
ļoti patīk, ja sievietes garderobē ir vairāk par melnu un baltu krāsu. Nav iebildumu par laiviņām, bet būtu jābūt arī augstpapēžu kurpēm un arī jāmāk ar tām iet, nevis slāt.
Dievinu kleitas, svārkus, tik daudzi vīrieši teikuši-mēs pārāk maz nēsājam kleitas.
11.01.2015 13:43 |

Reitings 5395
Reģ: 29.01.2009
Man tas šķiet dīvaini, ka atveru draugus, kādai jauna galerija un pie katras bildes 50 sievietes iekomentējušas, ka ''skaista''.

Nu, bet neviens jau neliedz teikt, ka ir skaista. Vai tad obligāti jāsaka, kas slikts vai negatīvs? Tomēr paceļ cilvēkam pašapziņu, ka citi saka, ka esi skaista. Un kāpēc otram ir jābojā diena un jākomentē negatīvi?
Katrs cilvēks pats izlemj, ko komentēt, kā un kāpēc. Ja kāds sāktu pētīt Tavus komentārus, noteikti arī būtu 101 kategorija, kur piesieties. Un galu galā - kāpēc Tevi uztrauc latviešu komentēšanas tradīcijas?

p.s. katrs cilvēks pats izlemj, kas viņam ir skaists un nav. Pie tam vārdam "Skaists" nav viennozīmīga definīcija, kurai visiem būtu jāseko. Skaistums ir tik pat dažāds kā cilvēki.
11.01.2015 13:45 |

Reitings 119
Nu, bet neviens jau neliedz teikt, ka ir skaista. Vai tad obligāti jāsaka, kas slikts vai negatīvs?

Paskaties ārzemnieču (bet ne austrumeiropas) sieviešu profilus. Viņām komentē ļoti dažādi - citi jautā, kā iet, citi kaut ko smieklīgu ieraksta, citi par kaut ko bildē ieraksta, citi vēl kaut ko, citi protams ieraksta, ka skaista. Bet latvietēm ir tikai viens variants - vai nu raksti, ka skaista, vai nekomentē vispār. Es jau neapgalvoju, ka negatīvs jāraksta, tas nepavisam nebūtu jādara. Bet tāda sajūta, ka pasaulē cilvēki redz fotogrāfiju kopumā, bet latvietes redz bildē tikai sievieti un tad vērtē, ir skaista vai nav.

Un galu galā - kāpēc Tevi uztrauc latviešu komentēšanas tradīcijas?

Nu tāpēc ka, kā jau šī tēma rāda, interesē sieviešu uzskati par skaistumu.

p.s. katrs cilvēks pats izlemj, kas viņam ir skaists un nav. Pie tam vārdam "Skaists" nav viennozīmīga definīcija, kurai visiem būtu jāseko. Skaistums ir tik pat dažāds kā cilvēki.

Tam var piekrist, piemēram, berlīnieši, londonieši, pat maskavieši un citu līdzīgu vietu iedzīvotāji, bet noteikti ne Latvijas iedzīvotāji, kur tomēr 99% cilvēku no citiem izskatā atšķirsies ar kaut kādiem sīkumiem (vienai patīk zelta iPhone vāciņš, otrai melns), bet noteikti ne ar ko izteikti citādāku. Latvijā tas skaistuma standarts tomēr ir ļoti vienāds gandrīz visiem.
11.01.2015 13:52 |

10 gadiPatīk
Reitings 4936
Reģ: 31.10.2010
Alīna, tu pati sevi nemaz nekop un staigā kā no meža iznākusi?

Man patīk par sevi rūpēties un justies sakoptai. Vajag domāt arī par to, kā izskaties citu cilvēku acīs, ar kādu, kas izskatās pēc bomžuka, neviens negribēs kontaktēties. Ir sievietes, kas nemaz nelieto kosmētiku un no malas redzams, ka izskatītos daudz labāk, ja kaut nedaudz uzkrāsotos.
11.01.2015 13:54 |

Reitings 252
Reģ: 22.08.2013
Viena krāsojas, cita nē! Kādēļ gan lai neuzkrāsotu skropstas, neizceltu uzacis un lūpas? Tas, tavuprāt, ir 2h darbs pie spoguļa? Tās ir 10 minūtes! Un vai tad tas uzreiz meiteni padara par seklu personību? Pilnīgas muļķības!
Sieviete tomēr ir skaistais dzimums, jāpasniedz sevi ne tikai iekšēji, bet arī ar sievišķīgu ārieni! ;-)
11.01.2015 14:01 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
nu man ir arī daudz angliski runājošo meiteņu fb un tur pie komentāriem pārsvarā parādās "stunning, gorgeus" utt. Tas pats jau vien ir, tā ka nevajag te nodirst latvietes par kaut kādu apsēstību, ja :D
Es saprotu, ka tiek runāts, par tādu standarta skaistumu, kāpēc skriet pakaļ tam? Mana versija - tāpēc, ka mediji mums piedāvā vieglāko ceļu, tiek piedāvāts šablons, kuram glīti apvelkot apkārt, var tikt pie tāda paša rezultāta. Nu gandrīz. Ja var atļauties.
Paskatījos tepat maliņā delfu izreklamētās "Pasaules skaistākās meitenes" Un tur šis šablons ir teicami redzams! Vienīgās lietas, ar ko tās meitenes atšķiras ir matu krāsa, ādas tonis, deguna un nabas forma. Pārējais viss ir pilnīgi vienāds. Godīgi sakot, neatceros, ka kādreiz būtu manīta skaistumkonkursu dalībniece ar īsākiem, kaut vai bobā apgrieztiem matiem. Kļūdos?
Gari mati, manuprāt, ir dabiska sievietes rota

gari mat, ja tos negriež tik bieži, starp citu, ir arī vīrieša dabiska rota :D
11.01.2015 14:02 |

Reitings 482
Reģ: 25.07.2010
Alīna__ pilniba piekritu!!!!!!
Tiesham ta ir,ka bilde neko citu neredz, ka skaistumu. Vai tad nevar uzrakstit neko par fonu,kas atrodas apkart,par to,ka bilde kopuma loti laba sanakusi vai pierakstit klat kadu atbilstoshu citatu,kas saistaas ar bildi.
(t)
taas instagram kuces jau noriebushaas liidz aarpraatam,visas tik vienaadas
11.01.2015 14:06 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Jā, jo ar izskatu apsēstas skaistules ir tās izcilākās personības Nu, muļķības, parasti ir tieši pretēji.

Nevienā vietā to neteicu. Mana doma - cilvēks reprezentē savu iekšējo pasauli ārējā tēlā. Un, ja tēls ir skaists - prieks no tā ir gan pašam, gan pārējiem :)
11.01.2015 14:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)