Esana

Reitings 386
Reģ: 17.05.2012
Sveikas, sodien aizdomajos par veseligu esanu. Ne fast food nozime, bet par organisku, neorganisku un genetiski modificetu.
Es gribetu est veseligi,bet tas laikam nozime, ka man pasai darza viss ir jaaudze, jo veikala tapat nekad nevar zinat, no kurienes tas ir nacis un kaa audzets. Esmu jau salasijusies pilnu galvu ar rakstiem par organisku, neorganisku partiku un nonacu pie secinajuma, ka nekas nav veseligs, pat elpot vairs nav veseligi. Ka jus veikala vai tirgu skataties, un vai vispar pieversat uzmanibu, kur un ka tas ir audzets?
Tas viss ir tik mulsinosi, vai veikala uz preces butu rakstits, ja darzenis butu genetiski modificets?
08.01.2015 17:06 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Ap 70% pārtikas pērkam eko, obligāti olas un piena produkti ir no ekoloģiskām saimniecībām. Tāpat augļi, zaļie lapu dārzeņi. Man arī skumji par mūsdienu pārtiku, atceros, lasīju par vīrieti, kurš strādā saimniecībā un par to "algā" saņem izaudzētos dārzeņus un ir ļoti laimīgs par visu. Dzīvo līdzīgu domājošu cilvēku vidū, svaigā gaisā, ēd pašaudzētu pārtiku.. super! :)
08.01.2015 19:18 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Salomee-laikam taapeec arii aizdomaajos,ka gribu dziivot taadaa videe ,uz kuru tiecos nakotnee-viss no daarza.Man gribaas arii vistas!(l)Es laikam noskatiijos cik forsas taas vistinas dziivojaas tajaa kafijas plantaacijaa Konaa.Galvenais,ko ieveeroju-cilveeki tiesam priecaajaas par tiem saviem tomaatiem,garsvielaam,saviem avokaado uttViss kas naak no sava daarza peeksni liekas taads iipass.Varbuut tas viss muusu galvaa,bet es noteikti esmu par !
08.01.2015 19:27 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Tas noteikti nav mūsu galvā. Meita vasarā bija sajūsmā, ka varēja no krūma ēst ogas, lasīt zemenes, līst siltumnīcā pēc tomātiņiem un gurķiem... es vēlētos tā cauru gadu, bet šobrīd galīgi neredzu, kā tas ir īstenojams.
08.01.2015 19:31 |

Reitings 386
Reģ: 17.05.2012
Man loti patik ta tiesa pirksana, es gan nedzivoju Latvija, ta ka tas varetu man but sarezgiti. Ari darzu pasai tagad neiespejami, kur nu. Bet nakotne iespejams, kaut gan draugs ridzenieks, sis pa laukiem nedzivos.
Un es ari domaju, ka tas nav tikai galva. Pasa audzetiem tomatiem cita garsa. Kaut kur lasiju, ka ta ka pats esi audzejis, saskaties ar to, ko tu audze, tad tas augs izstrada sevi tiesi tev, tadu, kads tas vajadzigs tev, jo ikdiena sanem informaciju par tavu organismu. Ta tada teorija, nezinu, cik patiesa.
08.01.2015 19:39 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Vasarās pārtieku no dārzā izaudzētā, tas ir mans luksusa restorāns. Ogas, dārzeņi, garšaugi, augļi (l).Daudz tiek salikts arī burkās, lai ziemā lutinātu mūsu vēderus.
Kartupeļi, burkāni, kāposti, kolrābji, kāļi, bietes pagrabā - no privātajiem tirgotājiem vai no pašu dārza.
Ievārījumi no pašu un meža ogām, sīrupi no cidonijām.
Ziemā jāpērk tas, kas nopērkams, meklēju tīrākus produktus, gaļu parasti pērkam no zemniekiem, saliekam saldētavā. Olas arī pārsvarā no privātajiem tirgotājiem. Piena produktus no zemniekiem gan nespēju sevī iedabūt - šķiet pārāk smagi.

Mazpilsētas priekšrocība tā, ka viss ar roku aizsniedzams - mājsaimniecību daudz.
08.01.2015 21:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits