Slaktiņš Francijā

Reitings 101
Reģ: 10.11.2014
08.01.2015 14:34 |

Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Varbuut Francijaa vini grib dziivot muuziigi,bet "muuseejie "grib braukt beigaas atpakal uz savaam valstiim

Ko Tu domā ar viņi?
08.01.2015 21:16 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Tiešām,te laikam ir tās musulmaņu līgavas, kuras spēj terorismam aizstāvības runu uzrakstīt.

Kur ir kāda terorisma aizstāvības runa?:-O
08.01.2015 21:18 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Ko Tu domā ar viņi?
Es domaaju musulmanus!Man liekas,vini ir loti speeciigi savas religijas,kultuuras aizstaaveeji,loti speeciigs savs ego- visgudrakie, labaakie,pareizaaka religija ,domaasana uttViniem ir loti gruuti pienemt citu kultuuru.Mums te gan ir varens sajaukums,bet man briiziem liekas,ka tiesi viniem ir loti gruuti iedziivoties pat "sajaa kokteilii".
08.01.2015 21:34 |

Reitings 7497
Tā grūtā iedzīvošanās laikam vairāk raksturīga tiem, kas pārvācās uz citām valstīm pēdējo 10-15 gadu laikā. Šādus musulmaņu es nepazīstu.
Man visām pazīstamām ģimenēm jau ir pieauguši bērni manā vecumā un vecāki, kas jau piedzima Eiropā.
08.01.2015 21:39 |

Reitings 1304
Varbuut Francijaa vini grib dziivot muuziigi,bet "muuseejie "grib braukt beigaas atpakal uz savaam valstiim

Es domaaju musulmanus!

Lielai daļai musulmaņu Francija ir dzimtene, kāpēc lai viņi negribētu tur dzīvot.
Un nevajag jaukt musulmaņus ar radikāliem ekstrēmistiem.

Varbūt ir vērts painteresēties par Francijas vēsturi un dadzajām kolonijām.

Vini pacies "baltos cilveekus" ar gariem zobiem-godiigi!

Es protams nezinu kāda Tev pieredze un saskarsme ir bijusi, bet es neko tādu neesmu novērojusi (ne stdējot, ne darbā, ne paziņu lokā), es runāju par musulmaņiem, nejau ekstrēmistiem un visādiem paveidiem.

Es saprotu, kā Tu domā par baltajiem. Var manīt, ka Tu Amerikā dzīvojot šo izteicienu izmanto. Man cilvēki ir cilvēki.
08.01.2015 21:52 |

Reitings 436
Reģ: 16.06.2011
Neaptverami,ko daži indivīdi savā apmātībā var izdomāt. Es,protams,neatbalstu šādas šausmas un nevainoju upurus,bet pirms pāris gadiem galvenais redaktors ,kurš arī gāja bojā,teica presei,atsaucoties uz musulmaņus aizvinojošajām karikatūrām - Muhammad isn't sacred to me.
Un nāk prātā - nu labi,ja nebija tev svēts,dies ar to,bet CIK daudziem cilvēkiem viņš ir svēts. Nu nevajadzētu smieties un vēl speciāli aizvainot gadu gadiem tos,kam viņš IR svēts. Vai tiešām tas egoisms un "vārda brīvība" ir tik augstu vērtējama,ka vismaz vienā tematā nevar aizvērt zīmuli?

P.s. Neesmu musulmaņa līgava btw. :D
08.01.2015 21:57 |

Reitings 13
Reģ: 08.01.2015
Te katrs trešais komentārs ir , ka paši uzprasījās, it kā tas būtu kas vainu mīkstinošs.
Esmu par vārda brīvību. Varbūt mans viedoklis būtu citādāks, ja nebūtu ateiste.
08.01.2015 22:00 |

Reitings 16208
gazele-es so "vaardu savienojumu" neizmantoju,bet man tik loti daudzi cilveeki prasa darbaa,vai mans viirs ir "baltais",ka man tas liekas uzkriitosi.Mees sadziivojam loti labi manaa pusee,jo kaa jau teicu,te nav taa kultuura viena,vai divas ...tomeer juutu ,ka cilveeki loti atskiraas loti daudzos jautaajumos!Es dziivoju tik ilgi te,ka ir pierasts un mani tas netraucee,bet ir jaamaak sadziivot,tas tiesa-neiekarst nevajadziigos striidos utt
08.01.2015 22:02 |

Reitings 13
Reģ: 08.01.2015
Protams, visi nav radikāli un sadzīvot var, nav problēmu, bet man ,piemēram, ir neomulīgi tagad un bail atrasties vietās, kur daudz musulmaņu.
08.01.2015 22:04 |

Reitings 7497
_Queen_,

šo žurnālu mērķis ir kļūt slaveniem un nopelnīt. Un viņi ir gatavi spēlēt netīri, lai to īstenotu. Viniem taču ir dziļi vienaldzīgs Allahs, Muhameds vai musulmaņi. Viņiem vajag vieglu naudu. Vai viņi tiešām izsaka ar savām karikatūrām kādu savu personīgo viedokli un informē sabiedrību par ko svarīgu? Manurpāt, nē. Tas, kas notiek, nav varda brīvība, tās ir spēles. Uz uz kārts ir liktas tādu cilvēku dzīvības, kas neapzinās spēles noteikumus un iespējamo iznākumu.

Man ir žēl zaudēto cilvēku dzīvību. Bezjēdzīgi zaudēto. Un žēl viņu ģimenes, kas var nīst tadas veselu kultūru pāris deģenerātu dēļ.
08.01.2015 22:20 |

Reitings 1304
gazele-es so "vaardu savienojumu" neizmantoju

Vini pacies "baltos cilveekus"

Tas nebij negatīvi domāts, vienkārši Amerikā bieži izmantots. un ievēroju, ka Tu arī mēdz tā ierakstīt.

Regulāri ikdienā sanāk sastapt internocionālas kultūras, arī darba specifika tāda. Esmu laikam ļoti open minded.

Kas Jūsu acīs ir slikts islāma sekotājiem, musulmaņiem? Varbūt kāda ir lasījusi Korānu un var padalīties?
08.01.2015 22:25 |

Reitings 436
Reģ: 16.06.2011
gazele,
Man liekas,te bija viena meitene,islāma sekotāja. Niku neatceros, bet varbūt viņai ir kas sakāms.
08.01.2015 22:28 |

Reitings 1304
Kas Jūsu acīs ir slikts islāma sekotājiem, musulmaņiem?

un es nedomāju radikāļus un ekstrēmistus
08.01.2015 22:29 |

Reitings 16208
Gazele-tas "baltais cilveeks"biezi netiek lietots sliktaa noziimee,bet tomeer tiek uzsveerts,ka neesi "saveejais".
Es tagad tiesi aizdomaajos,ka arii gribu mainiit dziives vietu un man arii buus biezi jaapiedomaa pie taa,kaa ieveerosu vieteejo cilveku kultuuru...Viena lieta aizbraukt uz paaris nedeelaam,meenesiem ,otra lieta-dziivot patstaaviigi.
08.01.2015 22:33 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Es uzdūros komentāram citā vietnē, kas trāpīgi paskaidro manu pozīciju, atļaušos iekopēt:

Runas brīvība no debesīm nebirst. Tas, ka es tagad varu bez bažām palaist muti par, teiksim, katoļu baznīcu, ir tāpēc, ka savulaik citi ļaudis arī palaida, lai gan viņiem par to draudēja pavisam skaidri riski. Un, tā kā man arī patīk palaist muti, es viņiem saku paldies.

Protams, jau otro reizi mēneša laikā pārņem tāda ļoti dīvaina sajūta: "Un šitie tagad ir tie cīnītāji par runas brīvību?!" Vispirms Džeimss Franko, Sets Rogens un trula komēdija ar krānu jokiem, tagad bariņš karikatūristu, kas zīmēja grupveida seksu starp trīsvienību, dodiet atpakaļ Solžeņicinu un Saharovu. Bet lai vai kā, arī šādi prastu joku plēsēji, kas riskē, pauž savu attieksmi un, kas zina, varbūt beigu beigās kaut kā lietas pamaina, tomēr šķiet pievilcīgāki par tiem, kas stāv maliņā un gudri pamāca, vai ta' neredzat, cik bīstami kaut ko iebilst pret netaisnu rīcību.
08.01.2015 22:35 |

Reitings 1304
Emmanuelle,

Es Tevi saprotu,
neskaitot Latviju, esmu dzīvojusi četrās dažādās valstīs. Un jau ilgāku laiku uzturoties vienā vietā, rodas velme atkal doties kautkur iepazīt jaunus apvāršņus un sākt visu no jauna.
Uzskatu tiešām, tieši dzīvojot citā valstī tu izproti to dzīvesveidu, un tā pa īstām iepazīsti, un apgāz daudzus stereotipus, ko iegūstam no filmām vai masu mēdijiem.
08.01.2015 22:42 |

Reitings 7497
Elizabete,

tiešām tavupāt šo karikatūristu mērķis bija veikt jebkādas reformas, nevis dabūt piķi un atpazīstamību? Ja viņi gribētu reformas, tad nebūtu tā, ka viņi izsmej 1000 un vienu lietu, bet koncentrētos uz savu ideju par musulmaņiem. Un turklāt, kāds ir viņu karikatūru vēstījums vispār? Ko ar tām varētu vispār gribēt mainīt?
08.01.2015 22:42 |

Reitings 16208
Elizabete-laba viela paardomaam.
08.01.2015 22:45 |

Reitings 16208
Gazele-tiesi taa!
08.01.2015 22:47 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Lancaster, manā uztverē runa nav par konkrēto izdevumu un par konkrētajiem šāvējiem. Tas ir principa jautājums. Ja pastāv vārda brīvība, tad pastāv, tas, ko tas žurnāls publicēja, bija saskaņā ar Francijas likumiem. Tu nevari teikt, ka vārda brīvība pastāv, bet tajā pašā laikā nedrīkst teikt neko, kas varētu nepatikt musulmaņiem. Ja tu iestājies par vārda brīvību (un es to daru), tad tev gribot negribot sanāk iestāties arī par lietām, kas varbūt tev pašam nav pieņemamas un kam tu nepiekrīti. Bet tas nodrošina to, ka arī tu varēsi izteikt savas domas, kaut arī kādam tās nepatiks.
Paskatījos šo to par žurnāliņu un, jā, tas ir paprasts un provokatīvs bez sevišķa seguma. Bet tas nepārkāpa likumu un nebija noziedzīgs, tam bija visas tiesības uz vārda brīvību.
To varētu ilustrēt šādi: vārda brīvība > personīgā vai kolektīvā nepatika.

Tāpēc es nekādā gadījumā neatbalstu pašcenzūras ieviešanu mīļā miera labad. Tad uzvar tas, kuram vairāk spēka, un tas nekādā ziņā nav taisnīgi.
08.01.2015 22:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits