Slaktiņš Francijā

Reitings 101
Reģ: 10.11.2014
08.01.2015 14:34 |

Reitings 16
Reģ: 26.12.2014
Spīdola - precīzi.
08.01.2015 17:02 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Es visu saprotu un es arī negribu attaisnot tos, kas izsmej citus vai ņirgājas. BET - padomājiet, cik reižu ir ticis kariķēts un izsmiets kristiešu dievs, Jēzus, utt.?

Piemēram. Protams, gan jau kāds kristietis padusmosies, bet pats par sevi tas nav nekas sodāms. Varbūt kāds nosodīs, bet sodīt par to nedrīkst.
08.01.2015 17:03 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Ja es, piemēram, uzliktu uz savas kafejnīcas durvīm "mātēm ar pretīgiem, brēcošiem zīdaiņiem ieeja aizliegta" (vai vel labāk - ebrejiem ieeja aizliegta) savā valstī, nez vai daudzi uzskatīs, ka "savā valstī var rakstīt ko grib".
08.01.2015 17:04 |

Reitings 13
Reģ: 08.01.2015
Jāpiekrīt Cataleya, to redzu ikdienā - lielākā daļa šo imigrantu te ierodas tikai sociālo nodrošinājumu dēļ. Ja Latvijā varētu pie tādām summām tikt, arī tur būtu pilns ar musulmaņiem.
08.01.2015 17:06 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Queen-tur bija veel tresais,ja nemaldos!
Cataleya-es saprotu vienu,ka francuuziem laikam tiesaam ir "pilna sirds",bet kur vini bija agraak,kaapeec vini ielaida savaa valstii tik daudz musulmaanu?
08.01.2015 17:07 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Melisssa, cosmo ir tāds vieglprātīšu forums, nopietnas tēmas šeit maz cilā. Ari es laiku pa laikam nodomaju kāpēc tā vai tēma te neparāds, bet ir jāsaprot arī cosmo formāts. Te labāk izplūksies par jautājumiem, kas saistiti sievietes izskatu nekā runās par globālām problēmām
Francijā nekāda kara nav un nebūs un vispār, kad runa ir par teroraktiem, par to politisko, religisko un psiholoģisko bāzi reti kurš zina un saprot. Galvenais, kas ir jāsaprot ir tas, ka teroristu reliģiskā bāze ir balstīta uz wahabītu izpratni par Islāmu, Islāma atzars kurš tika aizsākts 18. gs. Saūda Arābijā. Wahabīti sevi uzskata par reliģijas "attīrītājiem" kuruprāt visu pārējo musulmaņu izpratne par Islāmu ir nepareiza. Šādas destruktīvas reliģiskas kustības nekad nerada kultūras vērtības un nedod atklājumus zinātnē un kultūrā, kuru Islāmam netrūkst. Bet viss ko prot wahabīti ir uzspridzināt nepareizi domājošo musulmaņu svētvietas un apšaut viņu bērnus skolā.
Franču laikraksts Čarlie Hebdo ir izdevums kurš izsmej dažādas kultūras un reliģijas un ne ar ko ievērības un cieņas vērtīgu tas nenodarbojas, tā ka man personīgi negribas aizstāvēt vienu ķengu lapeli karstasinīgi apelējot pie tiesībām uz vārda brīvību; nedaudz pa purnu viņi bija pelnījuši.
08.01.2015 17:08 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ari lidostā un lidmašīnā esošiem demokrātiskajiem darbiniekiem nepatiks Jūsu joki par spridzekli :D
08.01.2015 17:09 |

Reitings 13
Trešais (šoferis) pats pieteicās policijā.

Emmanuelle, bet ASV jau no sākta gala bijusi pilnīgi cita imigrācijas politika, pēc 11. septembra vispār vēl pastiprinātāka drošība. Varbūt pēc šī arī Francijā kas mainīsies.
08.01.2015 17:09 |

Reitings 202
Reģ: 21.07.2014
Lancaster

Viņi nebrauca kaut kur ellē ratā uz musulmaņu zemēm, bet gan savā zemē, kurā likumdošana ir noteikusi preses brīvību un tradīcijas ļauj pasmieties par daudzām lietām, tai skaitā reliģiju. Acīmredzot viņu produkts- karikatūras, kādai daļai Francijas sabiedrības šķita pietiekami simpātisks, lai par to pirktu. Vai tik tālu skaidrs, kāpēc viņi zīmēja ?! Bet uzradās kaut kādi debīliķi ar nestabilu psihi un tendenci uz vardarbību un izdomāja, ka šīs bildītes tik ļoti aizskar viņu mazattīstītos prātus, ka vajadzētu apšaut to radītājus. Normāli ne ? Paši izprovocēja ? Un kas būs tālāk ? Kas kādu no viņiem aizskars tik tālu, lai atkal kādu apšautu ?!
08.01.2015 17:13 |

Reitings 1761
Ka jau mineju , vainojama ir bijusa prezienta Shiraka politika. Pirms gadiem 10-15 liela dala francuzu bija loti atverti un liberali un uzskatija, ka tiem nabadziniem ( alziriesiem,afrikaniem utt) ari ir tiesibas uz labaku dzivi, ka vini integreseies utt. Laiks ir paradijis, ka ta tas nenotiek. Ar siem cilvekiem nav iespejams sadzivot, ne vini grib integreties, ne pienemt francu kulturu. Vini grib tikai savus pabalstus. Valstij ir javeic reformas un jamaina integracijas politika, jo ta nestrada.
Esmu pilniba francuzu puse un loti labi zinu, par ko runaju.Es pienemu, ka dala forumietes, kas aizstav musulmanu pusi, nav dzivojusas Francija, blakus sai kolonizaciju kulturai...
08.01.2015 17:13 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Iisaak sakot, daziem musulmanjiem smagi pieklibo humora izjuuta. Karikatuura ir karikatuura. Ja to saak uztvert nopietni, tad tam cilveekam ir probleemas. Tiek tachu izkarikjeets viss - politikji, religjijas, notikumi utt. Tik diez kaapeec tikai musulmanji celj breeku. Tiesa, vinji celj breeku gandriiz par jebko ar ceriibu paarveerst paareejo pasauli par mini islama kolonijaam.
08.01.2015 17:18 |

Reitings 16208
Cik sapratu peec savas draudzenes,kura dziivo Francijaa ,staastiitaa-tiesaam iebrauceeju "paradiize "ar visiem pabalstiem uttNesen veel skatijaamies raidijumu par mediciinas apdrosinaasanaam (saliidzinaata Francija un ASV)utt.
08.01.2015 17:18 |

Reitings 13
Tieši tā. Maksā naudu, par visu, turklāt, jo mazāk pats pelni, strādā, jo vairāk naudas saņem. Stipendijas dod par vien formālu pierakstīšanos universitātē, kura arī ir bez maksas..
08.01.2015 17:23 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Neesmu sevišķi iedziļinājusies šajā gadījumā, bet ar kādām karikatūrām tas viss īsti sākās? Es vēl atceros Muhameda karikatūru skandālu dāņu avīzē pirms vairākiem gadiem, nu, tajās karikatūrās nekā diža nebija, pietika jau ar to, ka, redz, uzzīmēts pravietis.
Tas nav īsti normāli, ko te dažas musulmaņu līgavas iesaka - neraustīt lauvu aiz ūsām, neizturēties slikti pret ciemiņiem utt. Padomājiet taču pašas, ko jūs runājat! Visā Rietumeiropā vārda brīvība ir viena no nozīmīgākajām vērtībām. Jā, dažreiz nepatīkama, dažreiz apgrūtinoša. Bet tā ir vajadzīga, lai nodrošinātu brīvu domu apmaiņu, nebūtu jāslapstās un jāķeras pie tādiem, manuprāt, intelektuāliem apkaunojumiem kā padomistiskās "dubultrunas", kad grāmatā rakstīts kaut kas viens, bet visi zina, ka jāsaprot pilnīgi citādāk.
Turpinot iesāktās līdzības iz skolas dzīves, ja Pēterītis ir pieradis visu panākt, krāmējot citiem bērniem pa seju, vai tā kļūst par leģitīmu rīcību, ja viņš prot sist stiprāk par visiem citiem? Manuprāt, šādā situācijā tieši vajadzētu ierādīt, ka ar tādiem līdzekļiem šeit neko nevar panākt, izņemot bargu cietumsodu!
08.01.2015 17:51 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Jūs vispār apzinaties ka 99,9% vispār neatbalsta tāda veida izrēķināšanos ? Turklāt pēdējais ko šis laikraksts bija kariķējis ir ISIS līderis Al Baghdadi par kuri diezgand daudzu musulmani nav dzirdējusi un redzējusi ,nemaz nerunājot par atbalstu viņam.
Lasu un nevaru saprast kā var taisīt tādu dažādu sociālu parādību kišmišu.
Saprotu ka nevienam nepatīk vardarbība, tomēr tāpēc nav arī jāskrien ar pieri sienā aizstāvot trašīgu avīželi. Kad zīmē tādas karikatūras, to publicētāji labi apzinās kādas tam var būt sekas. Lielākā daļa apķengā tās kopienas šūmēsies un sašutināsies, bet šaut neies, tomēr katra sabiedrība ir antisociali elementi kuri var kļūt asinskāri un ir grupējumi kuri nelaiž garām izdevīgu ieganstu.
Provokācijas ir jāskatās pārējo notikumu kontekstā. Pašlaik tiek veikti kaujas lidojumi virs IS teritorijām Sīrija un Irākā, tas maksā nodokļu naudu, tam ir vajadzigs sabiedrības atbalsts, ko panāk sarīkojot vai provocējot "incidentus " kada no Rietumu valstīm. Mēdiji taurēs par dvieļa galvu nevaldāmīmu un auditorija gaudos līdzi.
Vienīgais neviens nedomāja ka viss izvērtīsies tik asiņaini.
08.01.2015 17:55 |

Reitings 16208
Tas nav īsti normāli, ko te dažas musulmaņu līgavas iesaka
Es te uzreiz iedomaajos sevi:-P,jo arii izteicu domu,ka nevaja sos cilveekus "aiztikt"!Mans viirs "baltaaks par sniegu":-D
08.01.2015 17:57 |

Reitings 625
Reģ: 17.05.2011
Es protams, nekādā ziņā neesmu šo teroristu slepkavi pusē, bet cik noprotu šī redakcija un cilvēki bija iepriekš brīdināti, kurā tur gadā nodedzināta redakcija, tagad sūtīti draudi un bet viņi turpināja publicēt šīs karikatūras, kas manuprāt arī ir muļķīgi. Vakar ziņās rādīja - tā no malas liekās, tik muļķīgi dēļ kautkādiem zīmējumiem tik daudz cilvēku pagalam :(
08.01.2015 17:58 |

Reitings 74
Žēl cilvēku, kas gāja bojā / cieta šajā traģēdijā. Sevišķi žēl policistu, kas galīgi nebija gatavi cīņai pret kalašņikoviem. Domāju, ka ticama ir versija arī, ka šāvēji bija "marionetes" kādam ietekmīgākam spēkam.

Tajā pašā laikā neticu, ka visi muslimi ir vienādi un žēl, ka tagad daudziem, kas vispār nav saistīti ar ekstrēmo islāmu, var nākties izjust šīs traģēdijas sekas uz savas ādas, aka mošeju spridzināšana utml.
08.01.2015 17:59 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
neuzskatu ka visi muslimi ir vienaadi vai visi krievi slikti katraa tautaa ir launi un naidigi cilveeki taa vienmer bus. Te jau var runaat un spriedelet , vet vai tas ko mainis? Nav ne pirmaa ne peedeeja trageedija!
08.01.2015 18:08 |

Reitings 16208
cilvēki bija iepriekš brīdināti,
To es arii dzirdeeju zinas...
08.01.2015 18:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits