kā izpaust savu personību?

Reitings 26
Reģ: 29.01.2009
Lieta tāda, ka tīņu gados cietu no smagas depresijas, no cilvēkiem izvairījos, draugu man gandrīz vai vispār nebija, tuvu draugu nebija pavisam.

Rezultātā es nezinu, kā ar cilvēkiem sarunāties, kā izpaust sevi.

Piemēram, kad cilvēki man kaut ko pajautā, es vienmēr atbildu cik vien īsi un izvairīgi iespējams, jo galvā sēž tā doma ''viņiem tāpat vienalga/neinteresē/domās ka esi stulba u.tml.'' Ja man pajautā, ko vakar darīju, un es piemēram biju aizgājusi ar savu puisi uz teātri un tad vakariņās, tad es atbildu ''ai, neko, kā parasti''

Otrkārt, šobrīd piestrādāju kafejnīcā un kolēģe man visu laiku saka, ka man ir jāsāk sarunāties ar svešiniekiem. Pati tad arī pamanīju, ka nekad nesarunājos ar klientiem, pat ne tiem, kuri man patīk. Vienmēr domāju ''labāk neko nesaki, tāpat tiem cilvēkiem neinteresē/būsi apgrūtinājums/šķitīsi stulba/uzbāzīga u.tml'' Protams, tas attiecas ne tikai uz darbu, bet arī manu ikdienu, kad satieku cilvēkus.

Treškārt... man vienmēr gribas cilvēkiem patikt, es cenšos izpatikt, uzminēt, ko viņi grib dzirdēt no manis, ko negrib. Tādēļ nevaru teikt, ka jebkad paužu savu personību, vienmēr tikai kaut kā greizi atspoguļoju citus.

Ceturtkārt. Ir tāds teiciens, ka labākā aizsardzība ir uzbrukums. Es saku ļoti daudz cinisku lietu, ko nopietni nemaz nedomāju. Nezinu kāpēc to daru, godīgi sakot. Ir cilvēki, kas sākumā ir ļoti mīļi, bet tad atklājas viņu patiesā daba. Ar mani ir otrādi.

Tā visa rezultātā radu dīvainu un arī nepatīkamu iespaidu par sevi. Zinu to, jo kolēģi un kursa biedri un citi ir godīgi pateikuši, ka sākumā viņiem galīgi nepatiku. Kad ar cilvēkiem pavadu ilgāku laiku kopā (pus gadu aptuveni) es sāku justies komfortablāk, bet tik un tā ne tuvu ne pilnīgi komfortabli.

Galu galā, kā sajusties komfortabli savā ādā, kā izpaust sevi, kā neieciklēties tik ļoti uz ''ko par mani padomās''?
07.01.2015 23:21 |

Reitings 408
Reģ: 16.02.2014
Emamanuelle, liekas, ka mani noraksturojinoraksturoji. :-D :-|
08.01.2015 23:42 |

Reitings 408
Reģ: 16.02.2014
Atvainojos, autokotektors. *noraksturoji
08.01.2015 23:43 |

Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Es arī esmu šāds cilvēks. Esmu tāda jau no bērnības. Bērnudārzā ilgu laiku ne ar vienu nerunāju. Bet pēc ilgāka laika tomēr man izdevās sadraudzēties. Man vajadzīgs ļoti ilgs laiks, lai atvērtos. Sabiedrībā esmu kautrīga, bailīga, par sevi nepārliecināta. Saprotu, ka ir tikai 2 varianti - samierināties vai mainīties. Samierināties negribu, jo tas man traucē dzīvot, bet mainīt to arī pagaidām nav izdevies. Darbā arī ir tā, no rīta domāju, vot šodien centīšos vairāk iesaistīties sarunās. Sākumā ir tā, ka nav īsti ko pateikt un beigās man vnk vairs negribās. Pie sevis nodomāju "Negribu un nerunāju" un klusēju viena pati, kamēr citi runā un smejās. Baidos izteikt savu viedokli un bieži vien man pat nav viedoklis. Domāju, ko citi par mani padomās, gribu ko pajautāt, bet izdomāju, ka mans jautājums droši vien ir stulbs, vai arī vairākas minūtes mēģinu noformulēt savu jautājumu un nevaru saņemties pajautāt. Ļoti vēlētos šo savu raksturu mainīt.
09.01.2015 09:25 |

Reitings 45
Reģ: 18.10.2014
Ai kā es jūs saprotu. Ļoti lielu daļu no rakstītā varu attiecināt arī uz sevi.
Jau no bērnības esmu 2in1 cilvēks. Ar savējiem cilvēks kā cilvēks, bet, līdz ko ir kāds svešais (kuram patiesībā nav obligāti jābūt svešam, pietiek ar to, ka cilvēks ir iepriekš zināms, tikai nav izveidojies kontakts), pilnībā izmainos- sekoju līdzi sarunām un man ir interesanti, bet pašai nav nekas, ko piebilst vai sakāmais liekas piemērots tikai brīdim, kad nebūs liekas ausis, kas var sadzirdēt. Un jo vairāk cilvēku, jo tukšāka man galva- nav ko pateikt un viss. Ja kādā brīdī tomēr iešaujas galvā kaut kas, ko piebilst, nesanāk uztvert to momentu, kad izteikties, jo pārējie runā cits pēc cita un tā kā man ir klusa balss un sastresojoties pasliktinās dikcija, mēdz gadīties iesākt savu sakāmo un aprauties, jo kāds sācis runāt tajā pašā brīdī. Tad nu gan sajūtos tik muļķīgi, ka vairs pat nav vēlēšanās neko piebilst. Tā pat arī liekas muļķīgi pēkšņi ierunāties pēc pus stundas klusēšanas.
Atceroties kā bērnībā svešinieku klātbūtnē visas manas atbildes aprobežojās ar galvas māšanu, tagad liekas, ka situācija ir uzlabojusies, bet nu traucē dzīvot tik un tā. Būtībā man ļoti patīk komunicēt ar cilvēkiem un izbaudu katru reizi, kad esmu vidē, kur neviens par mani neko nezin un tad nu, ar domu, ka šoreiz būs savādāk (protams, ka lielos vilcienos nekad nav savādāk :D) varu censties parādīt sevi labāk. Esmu laikam optimiste un nedomāju, ka nav vērts censties, tā pat nekas nemainīsies utt., lai gan vienmēr jau es visās kompānijās tieku uzskatīta par citplanētieti. Jā, laikam vides maiņa man ir palīdzējusi tikt pie draugiem, tāpēc par viņu trūkumu nevaru sūdzēties. Ā, ne visai sen gadījās no pieauguša cilvēka, kas strādā ar jauniešiem 18+ dzirdēt, ka varētu mani nosaukt par garīgi slimu. Nezinu, smieties vai raudāt, jo cilvēks tomēr ar dzīves pieredzi un tā. :D
Man prieks vismaz par to, ka spēju bez lielām problēmām komunicēt tā teikt „zem četrām acīm”. Ja zinu, ka neviens cits neklausās un esam tikai divatā, tad mana galva vairs nav „melnais caurums” un varu ne tikai atbildēt uz jautājumiem kā pienākas, bet arī daudz maz uzturēt sarunu.
Sanāca gan nedaudz „izplūst”, bet gribēju tikai izstāstīt savu sāpi un varbūt kādai citai paliks vieglāk saprotot, ka patiesībā tādi „citplanētieši” kā mēs, patiesībā nav nekāds retums. Un, kā jau iepriekš bija minēts- visiem taču vairāk patīk pašiem par sevi runāt. :D
09.01.2015 13:06 |

Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
+Hellion

Bija te vienreiz pieminēta tāda lieta, kā NLP - neirolingvistiskā programmēšana. Tagad paskatījos, kas tas tāds un domāju, ka varēu būt noderīgi. Plānoju aiziet nākamnedēļ uz iepazīšanās nodarbību.
09.01.2015 13:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits