Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Tiesību zinātne

Reitings 109
Reģ: 02.12.2014
Sveiki.
Esmu daudz, dažadas profesijas pārskatījusi. Nevarubizlemt par ko īsti gribu. Sākuma domāju medicīnu bet nezinu.
Tagad iedomajos par tiesību zinātni (jurista palīgu)
Varbūt kāds mācījās šajā jomā?
Varat pastāstīt tos darba pienākumus, algas un kurā skolā labāk?
Jā un velviens jautājums, angļu valoda. Daudz jāmācās? Jam man vidusskolā angļu valodā sanāk knaps 4. Ir jēga stāties tiesību zinātnē?
Paldies jau iepriekš.
07.01.2015 21:20 |

Reitings 109
Reģ: 02.12.2014
Tiešām neviena?
08.01.2015 16:43 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Medicīna un tiesību zinātnes ir tik atšķirīgas jomas, ka īsti nesaprotu, kā var būs šāda izvēle (vai pareizāk - neskaidrība par to, kuru no šīm varētu izvēlēties).
Lai strādātu (ar prieku un kvalitatīvi) jebkurā jomā, tomēr jābūt arī interesei par to, nevis vienkārši iet tur, kur labāka alga.
Par medicīnu neko nevarēšu nokomentēt, jo nav ar šo jomu bijusi saskarsme studiju ziņā, bet par jurisprudenci gan. Ja vēlies sudēt tiesību zinātni, tad ceru, ka Tavs mērķis nav vienkārši līdz mūža galam strādāt par jurista palīgu :) Nopietni - tas nav nekas. Protams, būs vietas/uzņēmumi, kur jurista palīgs būs "vērtīgāks" par juristu kādā citā vietā, tomēr tas, manuprāt, ir tāds starpposms vai pirmais pakāpiens. Ja Tu jurista palīgu domā kā kvalifikāciju (jo faktiski pēc LU programmas par juristu skaities, ja ir maģistrs, bet ar bakalauru tikai palīgs), tad varu nomierināt, ka arī ar bakalauru vari tikt strādāt par juristu un nemaz arī ne sliktās vietās. Vienkārši jābūt zinošam, jākrāj pieredze...
Pie tam, tiesību zinātne jau nav tikai jurists (vai jaurista palīgs). Tiesa, prokuratūra, valsts iestādes, notārs, tiesu izpildītājs u.t.t. - iespēju ir daudz, līdz ar to arī amata pienākumi, atalgojums un citi faktori. :)
08.01.2015 17:03 |

Reitings 75
Reģ: 18.03.2013
Pati studēju tiesību zinātni, bet ja es nebūtu tāds nūģis, tad būtu gājusi uz mediķiem. Bet man jau pietiek iedomāties par asinīm,ka slikti metas.
08.01.2015 17:34 |

Reitings 75
Reģ: 18.03.2013
Principaa Aether jau visu istastīja. Ja vel kadi jautājumi,droši jautaa.
08.01.2015 17:36 |

Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
tiešām, jāsaprot, ko tieši gribētu strātā, te nepietiek tikai ar diploma "nosaukumu" (es par TZ). Tāpat, kā mediķiem- gribu būt ārsts..kāds ārsts?

ja šo formulēsi- tad varēs varbūt kāds ko ieteikt, vai vismaz formulē, kādu darbu sev iedomājies? sēdi 4-rās sienās vai skraidi apkārt?
08.01.2015 17:42 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Kā jurista palīgs nekur diži netiksi, jo juristi jau tā pilns, tad šaubos, ka bez sakariem un maģistru, kas nozīme, ka būsi jurists tālu tiksi, jo domāju, ka pa lielam priekšroka būs juristiem. Palīgs ar bakalauru ir pusceļs, kas nav ne šis ne tas, ja nav doma beigt maģistrus un kļūt par juristu, tad tam nav jēga.
08.01.2015 17:48 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Medicīna un tiesību zinātnes ir tik atšķirīgas jomas, ka īsti nesaprotu, kā var būs šāda izvēle (vai pareizāk - neskaidrība par to, kuru no šīm varētu izvēlēties).

Lai cik tas dīvaini neizklausītos, es arī savulaik nevarēju izvēlēties starp medicīnu un juristiem! Izvēlējos otro. Nu tā gadās, kad ir daudz intereses (nu vai arī nav nemaz):D

Varat pastāstīt tos darba pienākumus, algas un kurā skolā labāk?

Nopietni? Nu kur var tik aprobežoti domāt??? Tas tak atkarīgs pirmkārt no sfēras (privātā vai valsts pārvalde). No jomas- civiltiesības, admin., krimināltiesības. Katrā jomā juristam specifiski darba pienākumi, līdz ar to arī atalgojums. Ai, konkretizē savu jautājumu, tad varbūt arī saņemsi kādu jēgpilnu atbildi....
08.01.2015 17:51 |

Reitings 748
Reģ: 25.06.2009
Vai nu gribi kļūt par juristu vai arī negribi :)
Angļu valoda studijās nepieciešama, lai apgūtu vairākus priekšmetus, jo latviešu valodā citreiz info diezgan paskopa. Citos priekšmetos vispār nekā no jaunāka izdevuma gadiem nav. Bet pirmajos kursos jau kaut kāda angļu valodiņa bija, tai paralēli vēl var piemācīties klāt un tik jāsāk lasīt, tad aizies.
Algas ir visādas, patiesi. No minimālās līdz ļoti labai.
Un jā, daudz kur tomēr maģistra grādu vajag, ja nevēlas apstāties pie tiesas sēžu sekretāra vai jurista palīga amatiem.
08.01.2015 18:20 |

10 gadi
Reitings 6
Reģ: 22.08.2013
Šobrīd arī studēju tieši Tiesību zinātnes programmu, un tagad kā reize ir sesijas/stressijas laiks!
Ir ļooti daaudz jālasa, jāmācās, jāseko MK, likumu izmaiņām, jābūt "kursā", kas notiek Latvijā.
Runājot par angļu valodu - ir studiju kurss Legal English, kurā gan jābūt priekšzināšanām angļu valodā, juristiem obligāti jāpārzin vismaz viena svešvaloda, tāpēc, ja Tev vēl ir laiks, studē vien to angļu valodu, jo tā nākotnei būs vajadzīga.:-)!
08.01.2015 18:47 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Gangsters
Parotams, ticu, ka šāda situācija var būt (Tu esi dzīvs piemērs), bet droši vien ne parasti :) Lai gan - es laikam pēc sevis spriežu, jo, līdzīgi kā zagata123 nepanesu asinis. Pat vairāk, nepatīk pieskarties svešam ķermenim u.t.t. :D Un, jāatzīst, arī ķīmija, piemēram, nav mana stiprā puse :)
09.01.2015 09:12 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits