Atteikšanās no...

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Nupat izlasīju par kādu īpašu un interesantu tetovējumu veidu - Sak Yant, ko klosteros veic tibetiešu mūki. Tetovējumi paši par sevi man liekas skaisti, taču šie ir īpaši ar savu rituāla nozīmi. Saņemot šādu tetovējumu, pēc tradīcijām tiek noslēgts līgums ar garu. Gars sniegs aizsardzību, spēku, veselību, veiksmi, ko nu vēlaties. Taču dot pretī tikai ziedojumu nav gana, līgums paredz, ka tetovējuma saņēmējs upurēs kādu savu ieradumu, vai tīkamu nodarbi, vai kaut ko, kas līdz šim ir ticis izbaudīts. Āķis ir tajā, ka šo upuri izvēlas mūks, nevis tetovējuma saņēmējs. Ja šis līgums tiek lauzts un tetovējuma saņēmējs turpina darīt šo lietu, gars viņu soda.
Mans jautājums jums - 3 lietas, ko jūs varētu upurēt un 3 lietas, ko nekad nekad. Atgādinu - šīm jābūt lietām, ko jūs izbaudāt. Tā var būt saldumu ēšana, smēķēšana, sekss, krāsošanās, zvilnēšana pie TV, pilnīgi jebkas.
06.01.2015 00:59 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Principā es varētu atteikties no daudz kā, jautājums - kā vārdā. Nevis tā, ka kāds no malas man pasaka, es tev piešķiru atteikšanos no šīs lietas, ej staigā un tiec ar to galā. Man vajadzētu saskatīt jēgu, vai es tā augu, vai kaut kas uzlabosies, vai kļūšu labāks cilvēks vai globāli kas uzlabosies. Teiksim, meitenes šeit raksta - neatteiktos no seksa, ğimenes, un? Man liekas absurdi pat ko tādu pieprasīt.
Es saprastu tāda veida atteikšanos, teiksim, no tām pašām cigaretēm, kas dod iespēju ietaupīt naudu un to novirzīt labdarībai. Vai atteikties no gaļas, no slinkuma, dusmām un naida...
06.01.2015 18:02 |

Reitings 161
Reģ: 23.07.2014
Es paskatījos onlainā drusku vairāk par šo, izklausās diezgan stulbi :D

Apparently there are also 11 special rules that go with my Sak Yant:

I cannot eat star fruit, pumpkin, or any other ‘gourd’ type vegetable. (no more pumpkin pie?!)
I cannot be anybody’s lover who is already married. (sounds reasonable)
It is absolutely forbidden for me to slander anybody’s mother. (no problem)
I cannot eat food from a wedding, or funeral banquet. (well that sucks)
I cannot eat left-overs. (I’d love to know why…)
I should not duck under a washing line, or an overhanging building. (um, ok)
I definitely should not duck under a Thaanii banana tree. (harvesting bananas isn’t a hobby)
I cannot cross a single head bridge; but large or small bridges are not forbidden. (have no idea what this means)
I should not sit on a ceramic urn. Especially a cracked, or broken one. (do toilets count?)
I cannot let a woman lie on top of me, or sit on top either. (shit!)
I cannot brush by the blouse or skirt of a woman, especially during the menstruation period. (how am I supposed to know?)
06.01.2015 18:05 |

Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Līdzīgi kā chanely, varētu atteikties no visa un jebkā, jautājums kā vārdā?
Austrumu filosofiju piekopjot ne jau tikai ar garu līdzkalpošanu un esību blakus. Tas ir dzīves veids, gluži tāpat kā mēs šeit diskutējam par veselīgu dzīves veidu ēdienu, sportu, ticību Dievam utt
Tas ir kas vairāk kā atteikšanās no kaut kā un tetovējums.
07.01.2015 10:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits