kā es ietaupu!

Reitings 13
Reģ: 07.06.2014
Apnicis dzīvot izšķērdīgi, vēlos ietaupīt naudu kādam mērķim, tāpēc meitenes pastāstiet kā jūs ietaupat, lai varētu iekrāt?!:)
05.01.2015 20:08 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Man sanāk ietaupīt uz to, ka visādas skaistumkopšanas lietas daru pati, krēmi, visādas eļļiņas un kas tik vēl ne nav mani "nopirkušas", tāpēc tur nauda neaiziet. Man ir sejas krēms, acu zīmulis un tuša. Viss :D
Uz hiperdārgām drēbēm naudu, godīgi sakot, žēl tērēt, jo kvalitāte ļoti reti atbilst tam, ko es gribētu redzēt. Iepērkamies 1-2x nedēļā.
06.01.2015 10:14 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Saņemot algu atlieku noteiktu summu krāšanai, lai paliktu mazāk naudas liekiem štruntiem.
Tāpat jau sanāk nopirkt kādus nevajadzīgus štruntiņus, bet nu pārsvarā cenšos pirkt kad kautko vajag, krājumi ir, bet tie ir izveidojušies jau laikam ejot. :)

drēbes dārgas nepērku, jo diezgan ātri apnīk, tas pats ar apaviem un somām. Pārtikai ietaupās, jo uz darbu ņemu vakariņās gatavoto un ārpus darba ēst pārsvarā neeju.
06.01.2015 10:21 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
galu perku 1* menesi tirgu, sadalu pa gabaliem (ari vistu un malto galu) un saldetava ieksa, kad vajag atkauseju! kakim un trusim ari sauso iepreku tirgu uzreiz uz menesi! kartupelus man ari atved no laukiem!
skatos akciju bukletus, piem. ja sodien akcija bus makaroniem, iznemsu malto galu no saldetavas un vakarinas bus makaroi ar maltas galas merciti un tada garaa :D ja akcija ir produktiem kas nebojajas iepreku vairak piem, griki, risi, makaroi un tadas lietas!
nekadus kosmetikas struntus neperku, man ir acu enas, tusa, lupu krasa, sejas krems un viss!
06.01.2015 10:38 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Īsti netaupu un tas mani tracina! Agrāk biju izteikts krājējs, tagad notriecu gandrīz visu. Šīs diskusijas iespaidā ieskaitīju naudu krājkontā, cik nu var..
06.01.2015 10:42 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
es pēc dabas esmu krājēja, tāpēc brīžiem pat gribētos tērēt vairāk. Iepērkos reizi nedēļā - nekādu problēmu ar gaļas bojāšanos nav, to sagatavoju pirmo, savukārt kaut kādas zivis, siļķes un to, kas nebojājas un kam garāks termiņš, apēdu pēc tam. Tāpat labi palīdz ietaupīt ēdiena gatavošana vairākām dienām, piemēram, lielais zupas vai plova, sautējuma katls. Bieži vien zupas jo garšīgākas ir tieši nākamajās dienās nevis uzreiz pēc pagatavošanas.
06.01.2015 11:01 |

Reitings 147
Reģ: 21.09.2014
Es mēģinu katru mēnesi kaut cik ietaupīt. Dažkārt atsaku sev pirkt dažas lietas, piemēram, ja es nolemju, ka gribu jaunu lūpu krāsu, tad padomāju kādas man ir utt. un nolemju, aj nākammēnes nopirkšu, šomēnes vēl nevajag.
Atsakos no visādiem sīkiem pirkumiem, piemēram tur ieskriet veikalā nopirkt to un to, bez kā īstenībā var arī iztikt. Tie sīkie pirkumi krājas, to esmu novērojusi, un ja es iepērku tikai to ko tai brīdī vajag, tad sanāk daudz vairāk iekrāt, nekā skraidot visur - tur kaut ko paņemt, tur vēl kaut ko utt. liekas, aj kas tur 5 eur, bet ja tā katru reizi, tad tas sakrājas. Ir mēneši kad ļoti labi sanāk iekrāt.
06.01.2015 12:15 |

Reitings 276
Reģ: 06.09.2014
Es naudas atskaitījunus uz krājkontu ietveru ikmēnešs tētiņos. Man ir izdevumi saplānoti tā, ka decembra vidū es zināju cik par kosmētiku tērēšu februārī. Piefiksēju gan izdevumus pa dienām, gan pa pozīcijām. Katrai pozīcijai psredzēta sava summa - izklaidei x, pārtikai y, kosmētikai z utt. Divus mēnešus vienkārši reģistrējot izdevumus var ļoti labi plānot nākošā mēneša budžetu.
06.01.2015 22:11 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Pērku tikai nepieciešamo. Pirms pirkšanas padomāju, vai tiešām nepieciešams, piem., 2 šampūni un viss - kamēr nebūs iztērēta viena no abām pudelēm, uz jaunu neskatīšos un tā ar praktiski visu.
Drēbes pērku atverskapi :D To man ir daudz, ja uzrodas kāda nepieciešamība, parasti tur ko var atrast par saprātīgām naudām. Apavus iekš E5P.
Naudu, ko nevēlos tērēt ieskaitu uz kartes - uz rokām turu tikai tik, cik atļauju sev tērēt. Saldumus nepērku, ik pa laikam sevi ar kaut ko garšīgu palutinu, bet tikai tad, ja esmu kaut ko ekstra arī izdarījusi. Arī ballītēm uzlieku limitu, cik šovakar tērēšu un tikai tik arī tērēju. Pirms iepirkšanās izdomāju konkrēti ko vajag un paskatos, kuros veikalos akcijas uz to preci, liekas lietas nepērku, ok, citreiz akciju preces, kas nebojājas un noteikti tiks lietotas papērku uz priekšu gan.
Krāju naudu jau kopš bērnības, pagājušovasar nopirku profesionālo kameru un htc m7, šobrīd bilance atkal ir tik par liela. Nekrājas ātri, jo ienākumi ir mazi un neregulāri kā jau studentam, bet savi 2,5tkst. € uz konta stāv un lēnām krājas avārijas gadījumiem vai dzīvokļa/auto iegādei.. :)
06.01.2015 22:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)