Draugs negrib palīdzēt ar tehniku saistītos jautājumos.

Reitings 147
Reģ: 21.09.2014
Sveikas! :)

pastāstiet kā ir ar jūsu vīriešiem tehnikas jautājumos?

Esmu nolēmusi pirkt jaunu datoru un telefonu, taču īsti neizprotu to visu tehniku - kurš ir labāks utt.
Vēlējos, lai mans draugs, man palīdz, bet tas uzskata, ka man pašai ir jātiek ar to galā.
No savām mājām pieradu, ka mums tētis par šādām lietām bija atbildīgs un palīdzēja, jo labi izprata tehniku.
Tā kā esmu ārzemēs, nedaudz baidos veikalā no jautājumiem citā valodā par tehniku. Draugs ir no šis valsts, runā savā valodā. Taču viņš nevēlas palīdzēt man.
Vai jūs lūdzat palīdzību šādos jautājumos jūsu draugu/vīru? vai tiekat pašas galā?
03.01.2015 13:14 |

Reitings 147
Reģ: 21.09.2014
Selīna

Viņš atnāk man līdzi uz veikalu utt. bet vakar bija situācija, ka es gribēju pajautāt vai noteiktais telefons tuvākajā laikā būs veikalā un es saku, paprasi lūdzu, man bail ka uzdos vēl tur 100 jautājumus un es stāvēšu kā stūlbene un nesapratīšu. Viņš saka ej mēģini pati, tev pašai ar to jātiek galā. Un negrib, bet baigās palīdzēja. Es to nesaprotu. Mans tēvs manai mamma vienmēr palīdzēja tādās lietās, pats visu atrada, uzzināja, prasīja utt.
It kā viņam taisnība, ka man jātrenējas valodā, bet tādās tēmās esmu tiešām nulle. :D
Citās lietās tieku pati galā, bet šoreiz gribējās, lai viņš palīdz.
Šodien iesim atkal uz veikalu skatīties, nu gribu redzēt.
03.01.2015 13:46 |

Reitings 367
Reģ: 30.12.2014
bet tiklīdz ir jautājumi par datoriem vai telefoniem, arī viņš atkāpsies.

Nu protams, neviens nav dzimis visszinošs, bet negribēt pat pakustināt prātu, padomāt?

Mans vīrietis arī nav tehniķis, bet vienmēr visu izdara, ņem rokās instrukciju un izdara.

Arī vīrieši interesējas par literatūru un dzeju utt. nevis tikai par tehniku un tas ir normāli, tāpat kā sievietes studē piem. mašīnbūvi.

Es arī interesējos par datortehniku un hobijs man ir makšķerēt, bet tas nenozīmē, ka negatavoju, nelāpu caurās zeķes.

Katrā ziņā mulsina nevis fakts, ka neprot, bet negrib.
03.01.2015 13:47 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Kas taa par valsti? Kaadaa valodaa sazinies ar draugu? Ja sazinaaties angliski, vai tad neviens veikalaa nerunaa angliski? Protams, taa var buut, tachu parasti darbinieki censhas atrast kaadu, kas vismaz kaut ko jeedz angliski, sliktaakajaa gadiijumaa bez maz vai ar ziimju valodu skaidro, vinju uzdevums ir paardot un apmierinaats klients. Ja ar draugu runaa attieciigaas valsts valodaa, tad nu pati tiksi galaa, ar pavism mazu vaardu kraajumu var noskaidrot sev vajadziigo un nav jaabaidaas jautaat kaut vai 10 reizes un kljuudiities runaajot, tikai taa var iemaaciities runaat. Ja esi pavisam nedrosha par valodas prasmeem, jautaajumus vari ieprieksh uzrakstiit. Veikalu apkalpojoshajam personaalam aarzemnieki, kas neprot vai prot minimaali lokaalo valodu, nav nekaads paarsteigums.

Bet saakumaa ieteiktu izveeleeties konkreetu modeli un aptuveno summu, googlee palasiit atsauksmes, vai shajaa pashaa forumaa meiteneem paprasiit atsauksmes. Iemest aci attieciigaas valsts elektrotehnikas internetveikalu piedaavaajumos, dazhos gadiijumos ir ieveerojamas cenu atshkjiriibas. Ja interesee siikas detaljas, tad sameklee internetaa kaadu datorikju forumu vai domubiedru grupu, uzraksti izveeleetos modeljus un paprasi atsauksmes.

Kas attiecas uz to, vai draugs ko jeedz vai nejeedz no tehnikas, taa nebuutu probleema, varbuut vinju tehnika neinteresee un neko vins nejeedz. Probleema ir taa, ka vins atsakaas aiziet liidzi un paliidzeet ar runaashanu, ja Tu kaut ko nesaproti. Es taadu nesauktu par savu draugu. Ja Tev vajadzeetu pie aarsta specifiskaa, svariigaa jautaajumaa vai uz policiju kaada negadiijuma rezultaataa - vins arii atteiktos? Padomaa, vai ilgterminjaa uz taadu viirieti vari paljauties. Un ar fenimismu te nav nekaada sakara, ne jau apmaksaat taas preces autore vinjam prasa, bet elementaaru, cilveeciigu paliidziibu.

Te jau kaut kad bija teema, kuraa draugs vaacietis pret savu draudzeni iztureejaas kaa pret kaaju pameslu. Ja aizbrauciet uz citu valsti un veidojiet attieciibas ar taas zemes pilsoni, tad nostaadiet jau no saakuma, kas un kaa. Man ar paarrobezhu viirieshiem ir pilniigi preteeja pieredze, neatkariigi no taa - fenimisma vai ne-fenimisma valsts.
03.01.2015 13:48 |

Reitings 367
Tiešām dīvaina situācija. Ja draugs neko nesaprastu tehnikas lietās, tad saprastu iemeslu nepalīdzēšanai, bet ja tā vienkārši atsaka.

++++
03.01.2015 13:50 |

Reitings 90
Reģ: 29.12.2014
Viņš saka ej mēģini pati, tev pašai ar to jātiek galā. Es to nesaprotu.

ahahahahahaha

bāba nesaprot, kāpēc vecis grib, lai viņa ir patstāvīga nevis lūzere un tups auklējams bērns
03.01.2015 13:52 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Viņš atnāk man līdzi uz veikalu utt. bet vakar bija situācija, ka es gribēju pajautāt vai noteiktais telefons tuvākajā laikā būs veikalā un es saku, paprasi lūdzu, man bail ka uzdos vēl tur 100 jautājumus un es stāvēšu kā stūlbene un nesapratīšu.

man šķiet, ka viņam vienkārši apnicis darīt tādas lietas tavā vietā. Tev pašai arī ir jāmācās runāt, komunicēt ar cilvēkiem citā valodā un tikt galā ar situācijām, kad tev uzdod jautājumus. Tevi rupji pagrūž pa pēcpusi uz priekšu, lai sāc purināties no saviem kompleksiem laukā. Un pareizi dara.

Ne visiem inženieriem ir arī jāzina par jaunāko datortehnikā. Tepat cosmo ir pietiekami daudz kompetentu cilvēku, kuri spēs palīdzēt ar padomu, ko tieši iegādāties.
03.01.2015 13:56 |

Reitings 367
man šķiet, ka viņam vienkārši apnicis darīt tādas lietas tavā vietā. Tev pašai arī ir jāmācās runāt, komunicēt ar cilvēkiem citā valodā un tikt galā ar situācijām, kad tev uzdod jautājumus. Tevi rupji pagrūž pa pēcpusi uz priekšu, lai sāc purināties no saviem kompleksiem laukā. Un pareizi dara.

Tādā gadījumā var arī tā pateikt, ka šoreiz neies, jo vajag pašai mācīties komunicēt svešā valodā.
03.01.2015 14:00 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Protams, var jau visādas atrunas atrast un attaisnojumus, kāpēc Tavs vīrietis atsaka Tev palīdzību, bet te izskanēja divi svarīgi argumenti: a) viņš mācās inženierzinātnes un līdz ar to vismaz sajēgai (maigi sakot) ir jābūt. Un te nav runa par to, ka jāzina no A līdz Z visu par jauniem telefoniem un kompjiem, bet par to saturu gan (operētājsistēmas, diska izmērs, atmiņas izmērs, telefonam kameras priekšrocības utt.), kas ir basic lietas jebkurai tehnikai un inženieram t.k. būtu jāzina b) viņš lieliski pārvalda tās valsts valodu (iespējams, tā ir viņa dzimtā valoda), kur jūs dzīvojiet. Ok, ikdienas komunikācijā, ejot uz veikalu pēc piena/olām, var jau Tevi kā kucēnu iemest ūdeni, renējot Tavas validas zināšanas, bet te tomēr Tava prasība bija specifiskāka. Neuzskatu, ka Tu esi palūgusi kaut ko kosmisku. Protams, var gadīties visādi, bet draugam/vīrietim jāmeklē kompromiss vai kā vīrietim pienākas, vismaz jāpiedavā palīdzīva vai jāiet pretī.

Mans tētis arī neko nesaprotu no datoriem/telefoniem, bet viņš atradīs cilvēkus, kas saprot, lai mammai nav jāmokas (un ne jau tādā ziņā, ka viņa esot izlepusi, bet tāpēc, ka noteikti bez papildu palīdzības netiks galā). Un tas ir normāli, ka vīrietis cenšas savai sievietei atvieglot dzīvi - vai nu pats izdarot, vai nu atradot veidu, KĀ to izdarīt. Tāpat arī ar sievietēm, bet viņas savu palīdzību sniedz citās jomās. To būtībā sauc par paļaušanos uz citiem, respektīvi te, par apziņu, ka vari paļauties uz savu vīrieti..
03.01.2015 14:06 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Nu protams, neviens nav dzimis visszinošs, bet negribēt pat pakustināt prātu, padomāt?

Hindú, lai kaut cik orientētos tēmā, tai visu laiku ir jāseko līdzi. Ja cilvēks no 2005. gada staigā ar vienu un to pašu telefonu, jo viņam tas strādā un ir ērts, viņš nepēta jaunos telefonu modeļus un galīgi nesaprot, kas ir labs, kas nē un pēc kādiem parametriem vispār jāvadās. Lai kaut ko saprastu, ir tam jāvelta diezgan daudz laika, ko var izmantot arī lietderīgāk.
Kad es pērku auto, es konsultējos ar šajā jomā zinošiem cilvēkiem. Vienreiz nopirku uz savu galvu, protams, ka nekas labs no tā nesanāca. Es varu gribēt kustināt prātu un domāt šajā jautājumā, taču īsā laika periodā nav iespējams uzzināt par lietām gana daudz, lai varētu tās objektīvi vērtēt. Tas attiecas uz pilnīgi visu.
03.01.2015 14:09 |

Reitings 77
Reģ: 03.01.2015
Taču tavējais varētu vismaz aiziet līdzi uz veikalu, ja ir valodas barjeras problēmas, patulkot pārdevējam ko īsti vēlies.

Lai nav sevi veikalā jāapkauno ar tupiem jautajumiem, labāk aizej uzjauta kādā no Latvijas datorforumiem, ko tu gribi un tad jau ar konkrētu velmi ej uz veikalu un pērc, bez drauga
03.01.2015 14:13 |

Reitings 367
Lai kaut ko saprastu, ir tam jāvelta diezgan daudz laika, ko var izmantot arī lietderīgāk.

Piemēram sēdēt cosmo.lv
03.01.2015 14:22 |

Reitings 367
Un te nav runa par to, ka jāzina no A līdz Z visu par jauniem telefoniem un kompjiem, bet par to saturu gan (operētājsistēmas, diska izmērs, atmiņas izmērs, telefonam kameras priekšrocības utt.), kas ir basic lietas

+++++
Tiešām neiespējama misija, salīdzināt 5mpx jeb 20mpx kamera, 1GB vai 2GB rams...
03.01.2015 14:27 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Viņš atnāk man līdzi uz veikalu utt. bet vakar bija situācija, ka es gribēju pajautāt vai noteiktais telefons tuvākajā laikā būs veikalā un es saku, paprasi lūdzu, man bail ka uzdos vēl tur 100 jautājumus un es stāvēšu kā stūlbene un nesapratīšu. Viņš saka ej mēģini pati, tev pašai ar to jātiek galā. Un negrib, bet baigās palīdzēja. Es to nesaprotu. Mans tēvs manai mamma vienmēr palīdzēja tādās lietās, pats visu atrada, uzzināja, prasīja utt.
It kā viņam taisnība, ka man jātrenējas valodā, bet tādās tēmās esmu tiešām nulle.
Ā, nu problēma patiesībā ir pilnīgi cita. Ne jau ar tehniskām lietām viņš Tev nepalīdz, bet tieši primitīvām - lai paprasītu, vai telefons būs veikalā, vispār tehnikas zināšanas nav nepieciešamas. :) Tavas bailes ir muļķīgas - ja Tu uzdotu šādu jautājumu, tad neredzu, kādus 100 jautājumus Tev lai pārdevējs prasītu. Otrkārt, ja arī prasītu un Tu nesapratu - par ko tur kaunēties, ka svešs cilvēks, kurš ir ieinteresēts, lai Tu kaut ko nopirktu (nevis otrādi) paprasīs Tev ko tādu ko nesaproti. Lūk, ja būtu otrādi, tad gan varētu kaunēties, bet tagad mierīgi pasaki, ka nesaprati un viss.
03.01.2015 14:27 |

Reitings 90
Reģ: 29.12.2014
Alexxa tiešām durene. Zini cik viegli atrast datoru un telefonu būtiskākos parametrus onlainā? Sāksim jau ar to, ka lielākā daļa krāmu vispār ar maz ko atšķiras viens no otra un tās atšķirības ir izšķirošas tikai pārākajam specam, nevis tupām bābām, kas kompi lieto lai paskatītos sex in the city un padirstu cosmo.
03.01.2015 14:29 |

Reitings 7408
Hindú, jā, kaut vai sēdēt cosmo. Laiks, ko šeit pavadu, ir paredzēts tam lai atpūtinātu smadzenes no apkārtējās vides, darba un domāšanas par nopietnām lietām. Es šeit nesēžu 24/7, bet ienāku pa brīdim uz 10-20 minūtēm.
Pie kam, ja man ir vajadzīgs auto/telefons/veļasmašīna/nekustamais īpašums/jebkas cits, man ir noteikts laiks, kad man šīs lietas jau būs nepieciešamas lietošanā. Parasti tās ir dažas dienas, līdz nedēļai. 7 dienās var iemācīties kaut kādus pamatus lietām, taču ne gana daudz, lai teiktu, ka spēj tiešām izvērtēt, kas ir un kas nav labs.
Manuprāt ir labāk pārzināt dažas jomas kārtīgi un citās jautāt padomu speciālistiem, nekā visās jomās zināt vien pa drusciņam un tad tēlot ekspertu.
03.01.2015 14:30 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
negrib palidzet, jo gan jau pats neko nejeedz no taa visa :D
03.01.2015 14:32 |

Reitings 367
Zini cik viegli atrast datoru un telefonu būtiskākos parametrus onlainā? Sāksim jau ar to, ka lielākā daļa krāmu vispār ar maz ko atšķiras viens no otra un tās atšķirības ir izšķirošas tikai pārākajam specam, nevis tupām bābām, kas kompi lieto lai paskatītos sex in the city un padirstu cosmo.

+++++

Pat uzinstalēt windows ir elementāri, kaut vai pirmo reizi paskatīties youtube tutorial. Bet daudzi, vēljoprojām nes uz darbnīcu, lai meistars instalē.
03.01.2015 14:33 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Varbūt ārzemju draugs vienkārši nav kompetents šajos jautājumos. Mēs šeit pieradām, ka mūsu vīrieši var gan izlietni salabot, gan tehniku salabot, gan tapetes pielīmēt, gan jumtu uzlikt. Tāds supermens, kas prot visu. Ārzemēs tā nav.
03.01.2015 14:35 |

Reitings 559
Reģ: 08.06.2014
Nu ja viņš no tā kaut ko saprot, bet nepalīdz,tad tas tiešām nav normāli. Vismaz man tā šķiet. Tik pat labi tu vari taisīt pati sev ēst un nedot viņam,jo redz tak pašam jātiek galā. :D
03.01.2015 14:35 |

Reitings 7408
visions gars, es zinu pēc kā ir jāvērtē kompi un telefonu. Tehnika ir mana ikdiena. Un tieši tāpēc es arī zinu, kāpēc cilvēkiem, kam retu reizi vajag datoru vai telefonu pirkt, ir problēmas saprast, ko ņemt. Bet Tev jau to nesaprast.
Nez vai Tu zini, kāpēc no geimeru izslavētajām nVidia videoktām parastam laptopa lietotājam labāk turēties pa gabalu. Bet tādi Googles skolotie kā Tu, pērk tādus datorus un pēc tam raudādami skrien pie manis remontēt.
03.01.2015 14:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits