Dabas produkti skaistumam un veselībai

10 gadi
Reitings 1374
Reģ: 27.09.2013
Sveikas, meitenes!

Esmu secinājusi, ka manā dzīvē ir nepieciešamas ekoloģiskas pārmaiņas. Sāku ar pārtiku, nu ķeros pie kosmētikas. Tik daudz ko pērkam, kas būtībā ir tālu no dabiskā. Lasu sastāvus un šausminos - benzīni, parafīni utt.

kādi ir Jūsu eko šmeko atklājumi kosmētikas/veselības lauciņā?

Mans topa līderis ir ābolu etiķis sejai un matiem, dzeramā soda matiem, aktivētā ogle baltiem zobiem, argana eļļa (dabiskā) matiem.
02.01.2015 23:03 |

10 gadi
Reitings 1374
Es nesaku, ka ūdeņradis ir slikts, brūču apkopšanā -neaizvietojams, bet peroksīds uz sejas ir plankumotājs.
Tas ēd ne tikai slikto nost, bet arī labo. Ir vasarraibumainas meitenes, kas balina vasaras raibumus ar ūdeņradi un dabū gaišus pleķus.
03.01.2015 10:55 |

10 gadi
Reitings 1374
Parādi man savus zobus, es Tev savējos! :D

Starp citu ar iekšām viss kārtībā.
03.01.2015 10:58 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Es vasarraibumus nebalinu un seju neskrubēju ne ar ko (uzskatu, ka tas pārak traumatiksi ādai), izmantoju tikai skābju maskas. Ūdeņraža peroksīdu sejas kopšanas līdzekļos neesmu manījusi. Man vispār šķiet, ka jau sen ādas balināšanai izmanto skābju maisījumus, nevis ūdeņraža peroksīdu (ja vispār kaut kad tā darija).
03.01.2015 10:58 |

10 gadi
Reitings 1374
Sugar, te jau ir tā lieta - ir daudz citu alternatīvu, bet es konkrēti zinu meitenes, kuras izvēlējās lētāko un nedrošāko.

Mana alternatīva, kā jau minēju, ir ābolu etiķis. (Nerafinēts un bez piedevām).

Roiboša tēja vēl tā, man kāpj augšā no rabarberu un medus tinktūras :D

Vai kāda ir mēģinājusi kaut ko no eko-meikapa?
(Tušu, piemēram). Tāda ir vispār?
03.01.2015 11:02 |

Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
Aizej pie zobarsta un tad vins pateiks vai labi vai slikti.
Ir pa ogli efektivai un labaki lidzekli.kuri nebija emaliju...
03.01.2015 11:04 |

Reitings 2018
Un nevajag parspilet ir kremi kur nav ieksa tevis noteiktas vielas
03.01.2015 11:07 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Ko jūs te cenšaties pārliecināt. Pati no savām kļūdām mācīsies.
03.01.2015 11:46 |

Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Starpcitu nezinu ka ir ar to musdienu melno ogliti aptiekaas noperkamo, bet vectevs zobus mazgaja ar berzu oglem... zobi bija baltaki par baltiem un veseli, stipri... bez nevieniem caurumiem un nekadu problemu... bet daudz jau kas protams atkarigs droshvien no geniem, kadi zobi vispar gjimene ir...
03.01.2015 12:03 |

10 gadi
Reitings 1374
Es nesaprotu, kur te ir kļūda. Es tā daru un viss ir kārtībā. Es vienkārši padalījos ar to, ko es daru un vēlējos uzzināt, kādi vēl ir dabas līdzekļi, kurus var izmantot. Vai nevar vienkārši parunāt jeb visu laiku tagad ir tendence uz kašķi vilkt?

Es strādāju kādu laiku medicīnas nozarē, tas tā. nav nekur jāiet pie ārstiem.
03.01.2015 12:28 |

Reitings 9596
Ir eko šmeko meikaps. Piemēram Lavandas.lv interneta veikalā ir plašs klāsts, bet pašai ir jutīga āda, tāpēc tušu jau nu tiešām neriskēšu mēģināt. Es zinu, ka mana āda daudz labāk uztver ķīmiju. No dabiskā ātri vien iedzīvojos pumpās, apsārtumos u iekaisumos, nemaz nerunājot par taukainu ādu un paplašinātām porām.
Tas ir kā kuram. Ja jau cilvēks ir izvēlējies šādu dzīvesveidu, gan jau ir kaut kāds pamatojums (bažas par planētu).
No eco-cert kosmētikas esmu lietojusi tikai pūderveida produktus. Acu ēnas un sārtumus. Viss patika, bet tie paši minerāļi vien ir, kas sastāvā tam pašam Bare Minerals, ko es arī aktīvi lietoju. Kā jau var saprast es esmu cilvēks, kas līdz galam eko-šmeko industrijai netic. Ir daži forši līdzekļi tai pašai Madari, bet lietot tikai organisko nepārtraukti, nē, paldies.
03.01.2015 12:38 |

Reitings 2018
Eko smaržas ir drausmīgas. Es no eko esmu tik dušas želeju pamēģinājusi bet nepatik.
Katrs izvelas dzivot ja grib taisniba sugar
03.01.2015 12:46 |

10 gadi
Reitings 2191
Reģ: 27.09.2012
Par to etiki man kka nav drosmes, jo atceros,ka drauga mamma vienreiz gaaja pirtii un pec tam skaloja matus ar to vajpraatu un visa maaja taa smirdeeja :D

Esmu likusi sipolu masku matos, keema,smird ,bet nebija tik traki ,kaa ar to etiki vinai.Efekts superiigs,pēc mēneša lietošanas, tad kad krāsoju matus(+balinot)-biju sačakarējusi.

Par maliem,jā melnie ir super! Tagad mans adas tips -normāls.Bet man laikam līdzīgi kā sugar, uz vasaru kombineta paliek, bet pēc AVENES sejas krēma, kaut kas ļoti krasi mainijās un sejas āda uzlabojās.
Es atbalstu tādus sejas krēmus,kā Nivea.Lielisks līdzelis ,kad ada sausa.Tūlīt tovojos 30.gadieku slieksnim :D un jūtu ,ka āda paliek savītusi,sausa..pat esmu novērojusi mazas krunciņas..tad pieļauju,ka nivea nevarēs tur līdzēt.Varbūt kāda var ieteikt sejas krēmu,ļoti stiprai/spēcīgai sejas mitrināšanai?? Vichy serijas,varbuut??

Un čerij, man jau šķiet nevajaga tādu pilnīgu kategorisku NĒ, dažiem produktiem NEeko.
03.01.2015 13:10 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Mans pēdējais atklājums ir sejas tīrīšana ar eļļu. olīveļļu, reizēm pat smiltsērkšķu eļļu. Un smiltsērkšķu eļļa vispār, arī uzturā. Līdz sim domāju, ka lai būtu tīra seja bez pumpām, tā ir rūpīgi 2x dienā jāmazgā ar putām un ūdeni. Tagad tīru to ar eļļu, pēc tam noņemu eļļas atlikumu ar karstu, mitru dvielīti un seja mirdz, ir pabarota ziemas vidū un pumpas pamazām sadzīst, melnie punkti paši pazūd, 1x nedēļā, noskrubējot seju, tie punkti tiesām iznāk ārā, jo āda ir mīksta, ļaujas attīrīties :)
03.01.2015 13:16 |

10 gadi
Reitings 2191
Reģ: 27.09.2012
sunset ar ko skrubee sejas ādu?
03.01.2015 13:19 |

10 gadi
Reitings 1374
Es jau nesaku nē pārējiem produktiem, kas nav eko!

Manis iecienītākie ir Vichy un Avené. :)

Vienkārśi gribās kaut ko vairāk no dabas ikdienā lietot!

Sunset, būs jāpamēģina! Paldies! :)
03.01.2015 13:32 |

10 gadi
Reitings 1374
Etiķis ož, kamēr nav izžuvis. Pēc tam ieklāj matos eļļu un smuki smaržos
03.01.2015 13:41 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Diezgan smieklīgi lasīt ķīmijas aizstāves - tad jau sanāk, ka agrāk, kad ķīmijas un parafīnu nebija, visi staigāja pumpaini.
Man nav tikai eko kosmētika, bet es rūpīgi sekoju tam, lai nebūtu visādu minerāleļļu sastāvā. Ir gana liela pieredze ar parafīnainajiem sejas un ķermeņa krēmiem, lai visas ilūzijas par šī draņķa derīgumu būtu vējā. Kas grib, tas var zieķēties kaut vai ar petroleju, tikai nevajag pūst pīlītes par dabīgu lietu kaitīgumu.

Eko smaržas ir drausmīgas.

Diez vai esi kaut ko labu vispār mēģinājusi.
03.01.2015 13:47 |

Reitings 548
Reģ: 30.03.2013
Kopš esmu pārgājusi no ķīmiskās kosmētikas uz Eko kosmētiku, mana sejas āda ir manāmi uzlabojusies. Rūpīgi sekoju kosmētikas sastāvam, pārtikai, iepērkos tikai eko veikalos. Jūtos un izskatos labāk. :)
Matiem lietoju kokosriekstu eļļu, mārdadža eļļu, argana eļļu matu galiem. Šampūnus arī lietoju eko, bet kondicionierus un maskas kombinēju - gan eko, gan profesionālos, protams, pētot sastāvu.
Sejas ādas uzlabošanā palīdzēja arī naktssveces eļļa, bet ne jau kapsulās, kas ir nopērkama aptiekā, jo puse no tās kapsulas sastāv no apvalka, bet gan tīra naktssveces eļļa, šķidrā veidā. Ir dārgāk, bet noteikti efektīgāk. Patīk mūsu pašu ražotāju Eļļas koks eļļa.
Arī dekoratīvo kosmētiku cenšos lēnā garā nomainīt. Agrāk skropstu tušas priekš manis bija par "nemanāmu", bet nu jau vairs atšķirību neredzu, jo jaunās eko tušas ir tikpat efektīgas kā parastās. Arī tonālie krēmi, vaigu sārtumi, bronzeri pilda savu funkciju. Vienīgais, ko vēl lietoju no parastās kosmētikas, ir pūderis tiem brīžiem, kad nepieciešams nomaskēt kādus ādas defektus, jo pagaidām eko pūderi man ir mazliet par "vieglu", ikdienā gan ideāli!
03.01.2015 14:08 |

Reitings 9596
delusion, parafīnu es neaizstāvu, tas jau nu tiešām :D Es izvēlos krēmus bez minerāleļļas, jo zinu, ka no tās man ir diskomforts un poras ciet. Un kā tu zini kā cilvēku āda izskatījās pirms 200 gadiem? :D
Par eļļas lietošanu uz sejas. Es tieši lasu grāmatu, kuras autore ir slavena dermatoloģe. Un viņa saka, ka ilgstoši lietot tikai eļļu uz ādas nav laba doma. Ja āda ir normāla vai taukaina, tad eļļa saķep raga slāņa šūnas un rezultātā āda sliktāk atjaunojas un mitrumam arvien grūtāk iekļūt ādā caur eļļas kārtu. Jāuzmanās arī no tā, ka eļļām lielākoties sastāvā ir daudz eļļā šķīstošas skābes, tāpēc ka tās padara ādu jutīgāku pret UV stariem.
03.01.2015 14:16 |

10 gadi
Reitings 1374
Tātad, kam nevajag atrasties kosmētikā -

Parafīnam (parafinum liquidum) - pareizi uzrakstīju?!
Minerāleļļai.

paturpiniet, ja ir vēl kas...
03.01.2015 14:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits