Man ir akne jau gandrīz 15 gadu. Esmu lietojusi ļoti dažādus produktus, dārgos, lētos, tepat LV pieejamos un tikai ārzemēs dabūjamos. Procedūras - lāzeri, pīlingi, dermabrāzija. Ārstu saraksts garš. Vienīgais, kas it kā man varētu palīdzēt ir antibiotikas, benzola peroksīds.
Prātā esmu pret antibiotikām, kā arī tādus līdzekļus nevaru lietot un nelietošu, jo baroju bērnu ar krūti. Ēdu es veselīgi. Šad tad pasportoju. Akne manā ģimenē ir ģenētiska slimība.
Ar benzīnu es, protams, pārspīlēju, bet bijusi domājusi tā atvasinājumus un blakusproduktus. Benzola peroksīds skaitās viens no efektīgākajiem smagās artilērijas ieročiem cīņā pret akni. Man pret to ir izteikta nepanesamība un tas ir kancerogēns.
Pat Wikipēdija to zina
Benzols (fenilūdeņradis, C6H6) parastos apstākļos ir bezkrāsains degošs šķidrums ar saldenu smaržu. Tā molekula sastāv no 6 oglekļa atomiem, kas ir savienoti gredzenā un katram no šīem oglekļiem ir pievienots viens ūdeņradis. Benzols ir vienkāršākais arēns jebaromātiskais ogļūdeņradis. To plaši izmantorūpniecībā, tā ir izejviela zāļu, dažāduplastmasu, sintētiskās gumijas, krāsvieluražošanā. Benzols ietilpst jēlnaftas sastāvā, tomēr rūpnieciski to iegūst sintētiski no citiem naftas komponentiem. Benzols irtoksisks un kancerogēns savienojums. Tas ir arī kaitīgs apkārtējai videi un ugunsbīstams(tvaiki aizdegas −11 °C temperatūrā, patvaļīgi benzols aizdegas 561 °C temperatūrā).
Benzola peroksīds ir benzola atvasinājums ūdenražu saimē. Atkal ūdeņradis!!!
Ābolu etiķis ir visdabiskākā AHA. Ābolskābe ir tīra, organismam viegli pārstrādājama augļskābe. Lieto šķaidot ar ūdeni. 1:5, 1:3, populārākā proporcija - 1:1. Viss atkarīgs no panesamības. Ābolu etiķis ir ph draudzīgs ādai. Ja ikdienas sejas tīrīšanas līdzekļi ādas ph līmeni izjauc, ābolu etiķis normalizē. Uzglabăju ledusskapī. Ļoti labi tonizē un atsvaidzina. Var pievienot alvejas sulu, kumelītes.
Matiem to izmanto skalošanai - mirdzumam un mīkstumam.