Labam miegam

Reitings 686
Reģ: 20.10.2012
Labvakar!
Man ir tāda problēma, ka tieši pirms darba nevaru aizmigt un moka bezmiegs. Darbs ir aptuveni 4x mēnesī pa 24h, tāpēc man ļoti svarīgs labs un ciešs miegs pirms darba. Iespējams cēlonis ir tāds, ka ir neliels uztraukums katru reizi, neizjūtu to ļoti ne ārēji, ne iekšēji, bet laikam kaut kāds tomēr ir, ja moka bezmiegs. Kaut arī aizeju jau 22.gulēt, aizmiegu pēc pusnakts un tad mostos ik pēc 2 stundām.

Draudzenei tāda pati problēma (strādājām vienā darbā), viņa konsultējās ar ģimenes ārstu un viņai izrakstīja nomierinošu medikamentu - miegam. Tad nu es arī pamēģināju, izdzēru 20.30, domāju ka pēc kādas stundas iedarbosies, parasti man tā ir. Bet nekā, pēc kādām 15 min sāka galva griezties, tahikardija vēl piedevām, izslēdzu gaismu, apgūlos un aizmigu līdz kādiem 24. un tad atkal scenārijs sākās no gala - bezmiegs.

Vai jūs nepadalītos ar kādām idejām labam, ciešam miegam? Varbūt ir kāds labs medikaments?
Biju iegājusi aptiekā un tur klāsts ir ļoti plašs. Man nevajag īsti ikdienas lietošanai, bet tieši reizēm, kad nākamajā dienā ir kaut kas svarīgs ieplānots un ir jāizguļas.
02.01.2015 22:58 |

Reitings 686
ColloSal, tieši skatījos arī uz to Relaxen..
Lai gan bieži vien, pēdējā laikā ļoti prāts ir nemierīgs, domas katru nakti pirms miega neļauj aizmigt.
Es jau cenšos nedomāt par tām visām problēmām, bet nesanāk.
Izskatās, ka tiešām jāiet nervi ārstēt :D
02.01.2015 23:35 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Vēl esmu mēģinājusi klausīties meditāciju. Bija google play aplikācija tāda, pāris reizes ir palīdzējusi, bet ne pirms darba, vnk izmēģināšanas pēc.

Youtube ir pilns ar guided meditation, bridi bez taam vispar nevareju aizmigt, ciesh miegs bija garanteets, tagad jau gulju labi pati :) turpini, labaak par jebkuram zaaleem.
02.01.2015 23:41 |

Reitings 691
Reģ: 04.08.2013
Nessija, darbs saistits ar medicinu? :)
02.01.2015 23:43 |

Reitings 686
Maija :) , jā
02.01.2015 23:44 |

Reitings 270
Reģ: 28.11.2014
Cik skumjš tas stāsts, kurā cilvēkam dienā/nedēļā/dzīvē nav laika sev, cik skumja tā varone, kura uzskata, ka sociālu institūtu uzspiestu/ieskaidrotu pienākumu pildīšana ir stāsta vērta.
apgarotajām vecenēm 15 minūtes ikdienā un vecenēs ieplūst miers, viņas sāk sevi vairāk izjust, viņu spēja apzināt savu rīcību un tās sekas pieaug, spēj tvert dzīves mirkļus pieaug, vēlme dzīvot pieaug. Man tās vecenes tīk.

Ja vecenēm ieplūstu miegs caur meditāciju, diez vai galvenajai meditācijas varonei Hindū būtu vajadzība uzspiest savu viedokli visās diskusijās. :D Šodien atverot jebkuru diskusiju kāds izsakās ar savu pieredzi un Hindū priekšā - TAS IR NEPAREIZI, PAREIZI IR TĀ, KĀ DARU ES. :D Labs miera un sabalansētības piemērs. :D :D
02.01.2015 23:47 |

Reitings 270
Reģ: 28.11.2014
miegs
*miers
02.01.2015 23:48 |

Reitings 691
Jaiemacas tikt gala ar stresu. Laikm neesi isti parliecinata par sevi. Man ari ta bija, nevareju aizmigt kaut gan atri bija jacelas, jo visadas domas maisijas pa galvu.
Ar tabletem neko nepanaksi.
Jaiemacas atslabinaties un nebut tik emocionalai, nenemt tuvu pie sirds.
Bus laiks, ka stradasi loti daudz un tad tas aizies autopilota.
02.01.2015 23:48 |

Reitings 691
Meitenes jau mineja noderigus padomus, bet man dereja tas, ka vakaros dariju to, kas vislabak patika, skatijos tv vai vanna, novirziju domas cita virziena, izdzeru siltu teju.
02.01.2015 23:54 |

Reitings 136
Reģ: 03.08.2014
Ja vecenēm ieplūstu miegs caur meditāciju, diez vai galvenajai meditācijas varonei Hindū būtu vajadzība uzspiest savu viedokli visās diskusijās. Šodien atverot jebkuru diskusiju kāds izsakās ar savu pieredzi un Hindū priekšā - TAS IR NEPAREIZI, PAREIZI IR TĀ, KĀ DARU ES. Labs miera un sabalansētības piemērs.

Shakira, Tu neredzi kāda viņa bija cilvēks pirms piekopa meditēju. Tas, ka cilvēks tēlo visgudro un uzspiež savu viedokli nebūt nav labi, tas kaitē cilvēka pašizaugsmei, bet tādu īpašību ir viegli paciest. Mēs visi tiecamies, lai sevi pilnveidotu - adresēts tiem dažiem, kas tiecas. Vispār mūsu sabiedrībā ir izpratne, ka pastāv viena vienīgā "taisnība". Un katrs ar savām jeb sevis uzsūktajām zināšanām mēras cik spēj.

Meditācija ir vārds ar ne-krutu pieskaņu, neizprasts un bieži nepareizi pielietots, nav mērķis norādīt, kas kam jādara, bet kaut vai Tev ir daudz tūres, shakira, tomēr laiks jāatvēl sev, jāatdzīvina sevi un jādzīvo pilnīgāk. Cosmo ciet un pretī sapņiem!
03.01.2015 00:06 |

Reitings 108
Reģ: 22.12.2014
Sekss 7 reizes dienā - par attiecīgu samaksu visu varam nokārtot ! :)
03.01.2015 00:07 |

Reitings 686
Es neviena viedokli netaisīšos apstrīdēt - mēs katrs esam dažāds un katram piestāv kas cits, kādam meditācija palīdz, kādam vannas, baseins, citam atkal medikamenti.

Nav jau tā, ka ja kāds pateiks - jā, meditācija ir atslēga visam un visiem, un tā arī būs.
Ir jāmēģina un jāatrod tas zelta vidusceļš. :)
03.01.2015 12:31 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Katram kaut kas savs, man der tas, ko parasti neiesaka- tv skatīšanās pirms miega, vislabāk kāds tizls seriāls :D jo tajā notiekošais atslēdz domas no savām ikdienas problēmām un līdz ar to arī miegs klāt.
Tad vēl dažreiz, ja darbā kādas problēmas, vakarā iedzeru baldriāna tabletītes (ir Maximās)
03.01.2015 12:48 |

Reitings 179
Reģ: 16.10.2014
Vai nu stress, vai arī tās 24h liek par sevi manīt...

Savā laikā man arī bija līdzīgs darbs, tikai nevis 4x mēnesī bija jāiet uz darbu, bet 8x... Jāmāk atūsties pēc diennakts, es centos darbu uz mājām nenest, ja man bija brīvdienas, tad darbs no prāta bija jāizslēdz, ja tu esi mājās, tad esi mājās, velti laiku sev, mājāi, ģimenei.

Grūtības bija ar gulēšanas režīmu, labāk bija tad, ja piespied sevi nemainīt "normālo" gulēšanas laiku, tas ir grūti, bet izdarāms, vai nu neguli pēc maiņas vispār, vai uzliec kaut 4 modinātājus un paguli tikai dažas stundas, tā lai vakarā atkal nāktu miegs, un varētu aiziet gulēt kā cilvēks 22-00.

Pirms maiņas gāju skriet 3-5km, lai ķermenī un garā būtu miers.

Ar tabletēm labāk neaizrauties.
03.01.2015 12:59 |

Reitings 686
ziemasvilks, ir tā arī bijis, ka pēc maiņas, tūlīt fiksi dušā, kko kuņģī iemetu un tad uz lekcijām.
Un jā, iespējams, tas darbs man smagi ir nojaucis manu gulēšanas režīmu un manas nervu šūniņas ļoti iekustinājis..
03.01.2015 13:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)