Skumji-nauda-kazas

Reitings 264
Reģ: 13.02.2009
Jautajums precetam, toposajam vai informetajam!?

esmu situacija, ka japlano kazas un man ir bedigs prats un jutos izmesta maliet no laivas! jautaju pec pieredzes stasta, padoma, ieteikuma vai vienkarsi plapas!

bedigs prats, jo tikko pie manis viesojas abas gimenes. neesam lv un kazas ari neplanojas lv, bet seit! protams, kas kazas galvenais jautajums- nauda un kur to dabut! musu planos nav izsukt vecakus sausu, bet gan ir sadi tadi iekrajumi un no toposa vira puses gimenes piedavajumi piepalidzet!

soreiz vairak pa manu gimeni. pati nejautaju, domaju, ka pasi ieminesis, kad sajutisies erti vai kad busim tikai sava starpa lai izrunatu lietas. Bet nezinu, ko gaidiju ( ne desmit tuksotus noliktus, ne piedavajumu visu atmaksat, bet laikam jau piedavajumu piedalities kau ka ar vai bez paskaidrojumiem, cik var, jo zinu, ka manejiem naudas klani neaug), bet dabuju to, ko pavisam negaidiju. pastaigajam pa saloniem, pamerijam kleitas- man neviena nepatik, bet izmerijam visadas un visadas cenu dazadibas. visa laika ne plusplesta varda par to, cik un ka vai kurs, tikai beigas uzjautaja vai tad ta nav ligavaina goda lieta man to uzsaukt! biju uz mutes un netabildeju, ka visur pienemts, ka meitas vecaki vai gimene uzsauc! tik teicu, ka seit tas nav pienemts un mums noruna, ka tas uz maniem pleciem.

par visu citu cik, ko, kapec un ka planojam ir izstastits apstastits un mums ir visletakie varinati vai pastaists, drzugu ieguldijums, bet summa jau tommer pacelsies!

pec visas man tetis iedeva 100e kleitai un nekadu vairak sarunu nav bijusu.

jautat? negribu nostadit vecakus neerta situacija, ka viniem jajutas vainigiem kapec nepiedalisies! un godigi tas man pat nav svarigi, jutos mazliet uzmesta, ka nva sis skaines, lai par to izrunatos un man izstastitu, cik un ko var, vai nevar!

tagad sezu un domaju, velk uz bimbu... jo saprotu, ka manas lieliskas attiecibas ar maniem vecakiem ir tikai manas iedomas, ja pat sada bridi un par sadam lietam neespejam atkalti runat, bet ir klusums...
30.12.2014 20:32 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Man visa situācija liekas šausmīga. Piedod, ka tā saku, bet man šķiet, ka tu esi kā princese, kura nedabon kāroto piķi un tagad sēdi bimbādama. Bļāviens, precaties tak jūs abi, ne jau jūsu vecāki un ģimenes. Precēšos tikai tad, kad finansiāli varēšu to atļauties un, ja nevarēšu, tad abi vienkārši sarakstīsimies. Kā jau teica- nav ko lekt augstāk par savu pakaļu. Fuj.
30.12.2014 23:19 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Kad precējos, man pat prātā neienāca doma kaut ko prasīt no vecākiem - ne no saviem, ne no vīra. Un ar attiecību labumu vai sliktumu tur nav nekāda sakara. Pieauguši cilvēki, kuri ir nolēmuši precēties, jau ir ģimene, kura pati sevi apgādā, tai skaitā arī kāzu izdevumu ziņā.
30.12.2014 23:25 |

Reitings 202
Reģ: 21.07.2014
Jautajums precetam, toposajam vai informetajam!?

Tradīcijas ir dažādas. Bet cik dzirdēts no citiem – vecāki iesaistās, cik nu kurš var. Tagad, kad precas aizvien vēlāk, kad abi partneri ir pieauguši & finansiāli stabili cilvēki vecāku ieguldījums sarūk, tas gan. Bet agrāk gan kāzas lielākoties bija vecāku rūpe. Tiesas un taisnības labat jāsaka – toreiz izdevumi bija citi - nekādi viesu nami, profesionāli fotogrāfi, u.c. Atceros, ka mana ome stāstīja, kā manai mātei kāzas organizējusi – rosolu griezusi, mājas pagalmā deju placi naglojuši, čaiku ar visu šoferi īrējusi, utt., topošā vīra vecāki tikai alkoholu esot pirkuši (par ko škrobe līdz šai baltai dienai :D)

p.s. Es lielas kāzas neplānoju, tikai papīru parakstīšanu ar lieciniekiem, jo man nevajag šo radu tusiņu.
30.12.2014 23:28 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Es nekad no vecākiem neprasītu naudu kāzām. jārīko tādas kādas paši varat atļauties
30.12.2014 23:36 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
protams,ka varbūt puiša vecākiem būs "zobs",ja viņi iegulda lielu summu, bet Tavi vecāki neko un neliksies taisnīgi,bet..
30.12.2014 23:37 |

10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
es domāju,ka tavi vecaki noteikti tev palīdzētu vairāk,ja viņioem būtu tādas iespējas! Varbūt paši aŗī jūtas nedaudz slikti,ka nevar tev iedot vairak!

++
Pie tam droši vien bieži nejauši/neapzināti izspļaut to, kā un ko līgavaiņa vecāki ir uzņēmušies uz saviem pleciem. Iespējams, Tavi vecāki jūtas iekšēji nomākti, ka nevar palīdzēt vai, viņuprāt, nevar "sacensties" ar līgavaiņa vecākiem šajā kāzu rīkošanas jautājumā. Un tad pazūd kaut kā tas WOW efekts par kāzām.
30.12.2014 23:38 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Es nekad neņemtu naudu no saviem vecākiem savām kāzām. Man liekas, ka tas piedienas tām kultūrām, kur precas 18 un mazāk gados vecāku salīgtās laulībās.
Es pieņemtu piedāvājumus palīdzēt, ja vecākiem ir pazīstami kādi šoferi/nomas/fotogrāfi/kūku cepējas utt., bet arī tikai to "sarunāšanu", ne to, ka mani vecāki man kaut ko uzsauktu.
Un es tavā vietā nemaz nesāktu nekādu sarunu par tādu jautājumu, bet nu tā esmu es.
30.12.2014 23:42 |

10 gadi
Reitings 3713
Ai, nu te arī visas tā kā tādas vistas uzbruka autorei un tagad tik knābā.
Labi, viens ir nauda, ja vēlas grandiozas kāzas, bet līdzekļi nevelk, tad nav ko gaidīt no vecākiem. Bet man liekas, ka meitenei te vairāk škrobe par to visu iesaistīšanos (tā kā te meitene viena minēja par to rosola griešanu utt.).
Jo ja ir kadas sarunas par naudu un so temu, tad, cik mana ligavaina vecaki dos, cik tas maksas, kurs maksas, kadas te trzdicija svi tik ligavainim nevajadzetu so un sito maksat, man sajuta, ka vini gaida, ka visu sponsores ligavainis un vina gimene
30.12.2014 23:52 |

10 gadi
Reitings 3713
Jo ja ir kadas sarunas par naudu un so temu, tad, cik mana ligavaina vecaki dos, cik tas maksas, kurs maksas, kadas te trzdicija svi tik ligavainim nevajadzetu so un sito maksat, man sajuta, ka vini gaida, ka visu sponsores ligavainis un vina gimene

Iekopējās citās, viss pārējais pazuda :D
Doma- nav vecākiem pienākums sponsorēt kāzas, ja gribas grandiozas, tad, pašiem par to jādomā. Ja nevar, nevēlas iesaistīties, to vajadzētu pieņemt, bet, manuprāt, nesmuki no viņiem prašņāt, ko un cik maksās līgavainis un viņa ģimene. Un vēl pie tam paziņot, vai tad kleitu nebūtu jāpērk līgavainim vai viņa ģimenei! Lai tad naudas lietas paliek jaunā pāra ziņā (un līgavaiņa vecāku).
30.12.2014 23:59 |

10 gadi
Reitings 1176
Reģ: 23.04.2014
Mums bija līdzīgi. Mani vecāki nekā nevarēja palīdzēt,bet līgavaiņa vecāki gan burtiski meta pakaļ naudu,ko tā arī nepaņēmām,bet tāpat to visu ielika kāzu dāvanas aploksnē. Mana mamma bija ļoti apbēdināta,ka nevāreja nekā palīdzēt, tik 100 ls piemeta,bet viņa iesaistījās kāzās atbalstot mani. Reguāri jautāja,kā sokas ar organizēšanu,ko vēl esam izdomājuši,protams,kleitas izvēlē bija klāt. Man liekas tā to bija domājusi autore. Viņa grib,lai vecāki pasaka kā ir,bet tajā paša laikā vairāk apjautājas,nevis izliekas,ka viņi ir tikai ciemiņi,kuri ieradīsies noteiktā datumā uz izrādi un gar pārējo nav nekādas daļas.

Par paziņu loku. Visiem ar kāzām palīdzēja vecāki. Tam jau ģimene ir domāta,lai palīdzētu.Arī es savam bērnam palīdzēšu,cik vien spēšu. Nesaprotu šo tendenci "visu varu pats". Ļaujiet vecākiem būt noderīgiem! Viņi ļoti priecājas,ka var palīdzēt.
31.12.2014 00:02 |

10 gadi
Reitings 749
Ai nu toč piep****** autorei. Skaidri tak uzraksta, kas uztrauc vairāk šajā visā. Tāpat, gan jau pati saprot, kāda vecāku finansiālā situācija, un, ja dzīvotu dziļos laukos knapinādamies, tad nemaz neaizdomātos par naudas došanu/ņemšanu. Nesaku, ka vecākiem obligāti jāsponsorē viss vai ievērojama daļa, bet arī uzlikt pilnīgu mīksto nav normāli. Tēvam jau nu toč tā būtu kā goda lieta meitai palīdzēt piem. ar kleitu. Līdzīgi kā ar bērna gaidībām...lai arī tas ir pienākums jaunajiem vecākiem, visu nodrošināt un es, piemēram, vispār ne centa nebiju prasījusi, drīzāk noraidījusi palīdzību sīkumu iegādē, tāpat tēvs uzdāvināja raudzībās naudu ratiem.
31.12.2014 00:12 |

10 gadi
Reitings 622
Reģ: 13.06.2013
Tu precies, Tu arī maksā! :)
Nevienam nav noslēpums, ka kāzas ir dārgs prieks, bet Tu tāpēc nevari no kāda pieprasīt naudu?!
31.12.2014 00:16 |

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Man jau gan ir pateikts, kādu summu iedos manām kāzām, tādu pašu kā abām vecākajām māsām, tikai, protams, sekojot līdzi inflācijai. Kāzas gan vēl neplānojas, bet, zinot, ka vecāki, diemžēl, paliek vecāki, nopelnīt paliek smagāk (kaut viņiem ir savs uzņēmums, iegulda tajā sevi līdz 100% un ir fiziski tiešām smags), veselība arī nepaliek labāka, nezinu, vai varēšu pieņemt no viņiem kādu naudu.
Autorei- vecāki noteikti iedotu vairāk, ja vien to varētu!
31.12.2014 01:59 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Balle un naudas izšķērdēšana nepadarīs Jūsu attiecības labākas.
++
Ja man tagad vajadzeetu domaat atkal par kaazam(es buutu ar savu tagadeejo praatu,bet +-25 gadus veca teiksim)es noteikti veeleetos pavisam mazas kaazas ,nekaadaa gadijumaa daargu kleitu-gaumiigu jaa,bet noteikti ne daargu,jo sii kleita man buutu muguraa tikai vienu reizi...Sii ir vieniigaa reize,kad man neko neizteiktu tas materiaals...Esmu sapratusi,ka daargas kaazas manii radiitu vainas apzinu naakosaa dienaa,ka izteereti nevajadziigi lieli liidzekli vienam mirklim.
Katrs var dariit kaa veelas!Es noteikti justos loti labi,ja nebuutu nevienam paraadaa,vairaak naudas,ja taada buutu, ieliktu turpmaakajiem plaaniem ,kas saistaas ar dziivi kopaa !Katraa zinaa veiksmi tev!:)
31.12.2014 02:15 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Bābas atkal pa naudu plēšās? Es saprotu, ka autore sekla un mantkārīga, bet ne - uzmet lūpu un vel dievojas, hiņa nav naudā. Vienkārši vārdiem neaprakstāma bezkaunība.

Tač vienalga ko tie vecāki maksā un dod!

Un tam čalim vajadzētu aizdomāties un nesteigties ar kāzām.
31.12.2014 07:25 |

Reitings 252
Reģ: 14.11.2013
armands_

Un tam čalim vajadzētu aizdomāties un nesteigties ar kāzām.

Tik tiešām.
31.12.2014 15:06 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Nesaku, ka vecākiem obligāti jāsponsorē viss vai ievērojama daļa, bet arī uzlikt pilnīgu mīksto nav normāli.

+++ Un vēl interesēties, cik līgavaiņa vecāki sponsorēs un norādīt, ka kleita ir jāpērk līgavainim. Ok, mēs neviena te nezinām patieso vecāku finansiālo stāvokli, varbūt tiešām ir ļoti grūti, bet, autore jau arī norāda, ka negrib naudu uz paplātes vai izslaukt vecākus, tāpēc nesaprotu, ko te visas perās un brauc virsū autorei. Tas ir tikai normāli, ka vēlas, lai vecāki būtu iesaistīti procesā un pēc tā, ko autore uzrakstīja, redzams, ka komunikācija nekāda tur neveidojas. Man arī būtu obidno, ja drauga vecāki štukotu un palīdzētu, kaut tikai ar padomu, bet manējie vēl norādītu kā nauda jādala un nesniegtu ne padomu, ne ko citu. Tā it kā tas viss būtu viņiem vienaldzīgs.
31.12.2014 16:49 |

Reitings 264
paldies par daudzajiem komentariem!!

zel, ka dazas tik jautajuma ierauga vardu naudu un ieciklejas, ka es meginu izslaukt vecakus un ko tik vel ne!!! saprotu, ja mans teks nav isti skaidrs, varbut domas biju mazliet apjukusi un skaidri neizteicos!

bet prieks, ka tomer dazas uzkera par ko es runaju un jautaju padomu!
par komunikaciju!!!!!!

pec bildinajuma uzreiz informeju vecakus par lielisko jaunumu! kazu planosana sakas loti strauji, jo gribam preceties saja vasara.

nesaprotu visas blavejas- ka kazas vajag pasiem maksat un preceties tad, kad gatavi, ne vecakiem naudu sukt! man tas izklausas pec ta, ka jus savus vecakus ieludzat uz kazam pa pastu noradot mlaiku un vietu, bet par visu parejo nekadas komunkacijas jums nebija??

noorganizet kazas ir liels darbs un te atkal precizeju, nevajag ne lai par to maksa mana vieta, ne organize, bet biju domùajusi ka ta bus saustarpeja dalisanas un runasa, ko kas ko labak, kad, kur ka, ka vini iesaistisie sun interesesies utt.

par sajutu ko aprakstiju ir, ka no sakuma ar pimajiem lemumiem ligavaina vecaki interesajas, ko apskatijam, ka bija vai patika, cik maksas vai tas ko gribam... utt. mani vecaki... stastu viniem visu tapat, bet vienigie jautajumi ir kas par to maksas un vai tad nevajadzetu ligavainim to segt!

man likas kleitu merisana bus forsa dalisanas, jo zinu, ka velak mamma te nebus, lai butu ar mani kleitu izveleties! bet pas
03.01.2015 18:27 |

Reitings 264
bet pasakums izvertas kapa klusuma, kaut gan no sakumùa skaidri pateicu, ka seit kleitas mrisu prieka pec, ne pirkt, tapec uz cenu nav jaskatas un nav tagad nekas jaizvelas!!

biju gaidijusi ieteikumus, priecigu calosuanu kas un ka bus, kas butu forsi, ka varetu lietas saorganizet, jo loti daudz darisim pasi, bet visu laiku klusums.

sobrid ir ta ka nezinu ka runat, jo sis ir pasakums kura planosana man gribas dalities ar viniem, gribas mammai stasti par audumiem, krasa, pukem, kurpem utt, gribas apspriest, ka butu labak, ka letk, ka forsak, bet visu ko sanemu ir klusums un pec laika jautajums cik tas maksas un kas tad par to maksas!

varbut esmu izlutinat un nezin kada vel, bet esmu pieradusi, ka par priecigiem jaunumiem var dalities un runaties ar savejiem! un man ir zel, ka nesanemu so lidzprieku no viniem!
03.01.2015 18:33 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Nabaga tava mamma, kurai tu novēli klausīties visus šitos "ar kādas krāsas lentīti apsiet ielūgumus" viiii :D
Bāaaac man ir pāris tādas draudzenes, kas kāzu plānošanā aiziet vienkārši šizo ar saviem "es tev nosūtīju uz meilu 15 ziedu foto, palīdzi izvēlēties". Man ir tikai viena atbilde visām šitajām WHO THE FUCK CARES???
Tās ir tavas kazas un pati tās arī plāno. Vēl labāk - paņem kāzu plānotāju. Bet nevajag savus vecākus un draudzenes ar šito nomocīt!!!
03.01.2015 18:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)