Skumji-nauda-kazas

Reitings 264
Reģ: 13.02.2009
Jautajums precetam, toposajam vai informetajam!?

esmu situacija, ka japlano kazas un man ir bedigs prats un jutos izmesta maliet no laivas! jautaju pec pieredzes stasta, padoma, ieteikuma vai vienkarsi plapas!

bedigs prats, jo tikko pie manis viesojas abas gimenes. neesam lv un kazas ari neplanojas lv, bet seit! protams, kas kazas galvenais jautajums- nauda un kur to dabut! musu planos nav izsukt vecakus sausu, bet gan ir sadi tadi iekrajumi un no toposa vira puses gimenes piedavajumi piepalidzet!

soreiz vairak pa manu gimeni. pati nejautaju, domaju, ka pasi ieminesis, kad sajutisies erti vai kad busim tikai sava starpa lai izrunatu lietas. Bet nezinu, ko gaidiju ( ne desmit tuksotus noliktus, ne piedavajumu visu atmaksat, bet laikam jau piedavajumu piedalities kau ka ar vai bez paskaidrojumiem, cik var, jo zinu, ka manejiem naudas klani neaug), bet dabuju to, ko pavisam negaidiju. pastaigajam pa saloniem, pamerijam kleitas- man neviena nepatik, bet izmerijam visadas un visadas cenu dazadibas. visa laika ne plusplesta varda par to, cik un ka vai kurs, tikai beigas uzjautaja vai tad ta nav ligavaina goda lieta man to uzsaukt! biju uz mutes un netabildeju, ka visur pienemts, ka meitas vecaki vai gimene uzsauc! tik teicu, ka seit tas nav pienemts un mums noruna, ka tas uz maniem pleciem.

par visu citu cik, ko, kapec un ka planojam ir izstastits apstastits un mums ir visletakie varinati vai pastaists, drzugu ieguldijums, bet summa jau tommer pacelsies!

pec visas man tetis iedeva 100e kleitai un nekadu vairak sarunu nav bijusu.

jautat? negribu nostadit vecakus neerta situacija, ka viniem jajutas vainigiem kapec nepiedalisies! un godigi tas man pat nav svarigi, jutos mazliet uzmesta, ka nva sis skaines, lai par to izrunatos un man izstastitu, cik un ko var, vai nevar!

tagad sezu un domaju, velk uz bimbu... jo saprotu, ka manas lieliskas attiecibas ar maniem vecakiem ir tikai manas iedomas, ja pat sada bridi un par sadam lietam neespejam atkalti runat, bet ir klusums...
30.12.2014 20:32 |

Reitings 570
Reģ: 29.01.2009
es domāju,ka tavi vecaki noteikti tev palīdzētu vairāk,ja viņioem būtu tādas iespējas! Varbūt paši aŗī jūtas nedaudz slikti,ka nevar tev iedot vairak!
Es uzskstu,ka vecākiem nav pienakums palīdzet un nemaz to negaidiju,bet beigās mana mamma man deva naudu par audumu kleitai,kas nebija lēti un deva naudu gredzeniem, vīra tēvs arī ļooti daudz palīdzeja,es nemaz nezinu beigās cik mums tas viss izmaksāja! :)
Lai veicas un neņem ļaunā,jo nedomāju,ka tas kaut kā speciali!
30.12.2014 20:50 |

Reitings 1493
Es apmēram sapratu. To sajūtu. Mūsu ģimenē arī ir tā, ka baigi par visādām lietām nesarunājas, bet, jā, ir taču sajūta, ka meitas izdošanai pie vīra vajadzētu būtu wow notikumam.

Mums bija tā, ka sākumā kāzas plānojām nelielākas, ielūgt pārsvarā tikai draugus un pašu tuvāko ģimeni. Jo māsīcu, brālēnu un tanšu ap 50 cilvēku kopā. Tad mani vecāki nostājās, ka tomēr tāds notikums un jāaicina visi. Tad nu atklāti pateicām, ka ko tādu nebijām plānojuši un rēķinājuši, tāpēc ar tām papildus cilvēku izmaksām (jo tas jau būtībā sanāca baļļuks vecākiem) iesaistījās viņi.

Bet nu Tavā gadījumā, acīmredzot, vecākiem ir uzskats - ja tādu notikumu plānojat, tas arī jums ir jāsponsorē. Un tā jau pa lielam ir. Katrā ģimenē tomēr savas tradīcijas. Kā arī, ja tādas sarunas nav dabiskas, diemžēl, bet jāpieņem, jo acīmredzot arī tā jūsu ģimenē vienkārši ir un viss. Galvenais, runā ar savu vīru un atklāti pasaki, ka Tavi vecāki visticamāk neiesastīsies. 100 naudiņas kleitai arī ir nauda, it sevišķi, ja vecāki daudz nepelna ;) Nestresini sevi lieki jau tā strespilnajā kāzu plānošanas laikā, bet pieņem situāciju, kāda tā ir ;)
30.12.2014 20:50 |

Reitings 528
Reģ: 10.08.2009
Ir normāli, ka cilvēki precas, kad paši to var atļauties- ja nevar, var vienkārši sarakstīties vai sarīkot ļoti mazas kāzas. Vecākiem nav jāpiedalās kāzu sponsorēšanā.
Tā ka manuprāt tu esi pati izdomājusi problēmu.
30.12.2014 20:52 |

Reitings 202
Reģ: 19.03.2014
Piekritīšu, ka ļoti grūti izlasāms teksts.
Es arī domāju, ka tas nav vecāku pienākums segt kāzu izmaksas. Manuprāt, ja nav naudas kazām, bet pārim gribas ko vairāk par sarakstīšanos, tad pašiem jākrāj šīm kāzām. Vēl jo vairāk, ja vecākiem nav naudas liekiem tēriņiem. Vispār diezgan bezkaunīgi gaidīt naudu no vecākiem un rēķināties ar citu cilvēku naudu.

Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Es nesaprotu to cilvekus, kuri nolemj preceties un tad gaida kad tetis, mamma, gimene utt palidzes finansiali.... jus esat pieaugushi cilveki un JUS precesieties... kadel lai kadam citam butu par to jamaksa? Godigi sakot paliku uz pakaljas par Tavu tekstu.... pretigi

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nezinu kur ne-lv jūs dzīvojat, bet varbūt taviem vecākiem šķiet, ka tā ienākumu attiecība tomēr ir pietiekami liela, lai neviens īsti negaidītu no viņu puses finansiālu iesaistīšanos. Pati saki, ka tavu vecāku materiālā situācija ir vidēja. Un ja kāzas ne-lv, tie arī ir vecākiem izdevumi - biļetes, viesnīca, dāvana utml.
30.12.2014 20:53 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Piekrītu visam, kas jau ir ticis pateikts. Vecākiem nav pienākums palīdzēt, rīkojiet tādas kāzas, kādas paši varat atļauties.
30.12.2014 20:54 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
ja pēc kleitu mērīšanas un cenu salīdzināšanas tētis tev iedeva 100 eiro, man sāk likties, ka viņiem tiešām ar naudām grūti (kāzu kleitas taču ir daudz dārgākas), tāpēc arī nedod nekādas cerības uz materiālu palīdzēšanu.
ko no tās sarunas vispār varētu sagaidīt, atklātu atbildi, ka nepalīdzēs? vai vainas apziņu vecākiem?
30.12.2014 20:56 |

Reitings 435
Mhmh, divejādas izjūtas.

Ar draugu arī plānojam kāzas.
Mani vecāki jau pašā sākumā pateica, ka dos man 1500 EUR, ar to arī rēķinājos. Tagad vēl paši krājam, jo gribam tā, lai naudiņa pietiek visām mūsu vēlmēm.

Draugu izaudzinājuši vecvecāki, tad nu no viņiem neko nemaz neplānojam prasīt, jo zinām, ka viņiem tās naudiņas nav tik daudz, abi pensionāri. Ja paši gribēs kaut nelielu ieguldījumu sniegt, tad būsim priecīgi, bet tomēr būs neērti no viņiem kaut ko ņemt, negribu, lai atdod mums savu pēdējo naudiņu.
30.12.2014 20:56 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
Nu, man jau šķiet, ka, ja tavas kāzas, tad maksājiet paši un rīkojiet tādas kāzas, kādas varat atļauties.

piekrītu šim...ok, var jau kaut ko palīdzēt finansiāli, ja paši vecāki to ierosina, bet speciāli gaidīt no viņiem reāli naudu kāzām, manuprāt, ir ļoti muļķīgi. Ne jau vecāki precas, bet Tu ar savu topošo vīru = un jūs jau esat tik pat kā jaunā ģimene. Vienmēr visās situācijās prasīsi naudu no mammas un tēta?
neapvainojies, bet esi diezgan izlaista.
30.12.2014 20:58 |

Reitings 95
Reģ: 23.03.2009
man ne pa tēmu, bet ļoti bēdīgi- drauga brālim vecāki iedve 1000e kazām un un kaut kad runājot joka pēc,ka mēs precēsimies , teica vairāk tādu naudu nedošot, ļoti skumīgi palika,jo ne jau to vajadzēja, bet doma,ka visi bērni vienādi, mīlēti, bet tā nav un neplānojam kāzas.
30.12.2014 20:58 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
pelnruskite, tas taču ir joks.
30.12.2014 21:00 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
teica vairāk tādu naudu nedošot

pamatoja kāpēc?

Nav vairs iekrājumu, varbūt izdomājuši, ka tāpat jēgas maz lielas summas tusiņā ieguldīt? Vai ta arī teica - ka tevi mazāk mīl ;) ? Noteikti ir iemesls, kāpēc tā saka (un visdrīzāk, ja nonāktu līdz kāzām, noteikti arī tev piedalītos finansiāli rīkošanā).
30.12.2014 21:01 |

Reitings 367
Reģ: 30.12.2014
Draugu izaudzinājuši vecvecāki, tad nu no viņiem neko nemaz neplānojam prasīt, jo zinām, ka viņiem tās naudiņas nav tik daudz, abi pensionāri.

Šausmas. Lieciet mieru pensionāriem. Es nekāda gadījumā naudu nepieņemtu, pat tad, ja uzstātu.
30.12.2014 21:01 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Es, starp citu, esmu ļoti līdzīgā situācijā, bet krājam naudu ne tikai kāzām, bet arī ielūgto cilvēku lidmašīnas biļešu un viesnīcas izmaksām, jo ģimenē neviens nevar atļauties segt pat tās, nerunājot par jebkādu finansiālu palīdzību kāzu izmaksu segšanā. Man tas šķiet normāli, vēlos šajā īpašajā dienā būt kopā ar mīļajiem.
30.12.2014 21:06 |

10 gadi
Reitings 3713
Un ja kāzas ne-lv, tie arī ir vecākiem izdevumi - biļetes, viesnīca, dāvana utm

Man šitais arī uzreiz iekrita "acīs". Tavi vecāki dzīvo tajā valstī, kur domājat precēties? Ja ne, tad varbūt vienkārši paši saprot, ka būs tāpat lieli izdevumi- lidmašīnas biļetes, dzīvošana, dāvana utt, tāpēc saprotot, ka nevar baigi palīdzēt, nemaz to nepiedāvā?
30.12.2014 21:06 |

Reitings 7743
Varbūt sāciet ar to, ka plānojiet kāzas, kuras paši varat pavilkt?

+
30.12.2014 21:08 |

Reitings 95
Reģ: 23.03.2009
pelnruskite, tas taču ir joks.

mani uzskati ir tādi,ka pašiema rī viss jāvar, tā ,kā nevaram daudz, tad būtu tikai sarakstīšanās dzimsarakstu nodaļā, viņiem bija 2dienu kāzas ar visu nepieciešamo. vecāki nav turīgi. paši skandina,ka visi mīlēti un vienādi
30.12.2014 21:08 |

Reitings 435
Hindu

Kā jau rakstīju - nemaz nedomājam viņiem neko prasīt!
Bet, ja viņi piedāvātu, tad neņemot naudiņu, tas varētu būt aizvainojums viņiem (tā noteikti arī būtu), jo viņi no visas sirds sniegtu šo palīdzību. Bet ļoti ceru, ka savus iekrājumus un naudiņu viņi paturēs pie sevis :)
30.12.2014 21:10 |

Reitings 1852
Nekad neesmu uzskatījusi, ka vecākiem ir pienākums vai obligāti kaut kas jādod kāzām.

Pieaudzis cilvēks pats atbild par savām finansēm, un es uzskatu, ka nav tiesību prasīt vecākiem naudu, kur nu vēl apvainoties, ka paši nepiedāvā.
Es domāju, ja viņiem būtu ekstra nauda, noteikti piedāvātu palīdzēt!
30.12.2014 21:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)